Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Για ένταση στα Ίμια κάνουν λόγο οι Τούρκοι Άρχισε και φέτος η “μάχη της τσιπούρας” γύρω από τα ελληνικά κατά τ΄ άλλα Ίμια!


 

Άρχισε και φέτος η “μάχη της τσιπούρας” γύρω από τα ελληνικά κατά τ΄ άλλα Ίμια!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων “σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής εμπόδισε σκάφος της Ελληνικού ΛΣ που είχε μπει μέσα στα τουρκικά ύδατα στις βραχονησίδες Ίμια”! Τουρκικά χωρικά ύδατα στα Ίμια δεν υπάρχουν αλλά οι Τούρκοι σταθερά από το 1996 προσπαθούν να τα επιβάλουν.
Σύμφωνα πάντα με όσα γράφουν οι Τούρκοι “το σκάφος του Ελληνικού λιμενικού που συνόδευε Έλληνες ψαράδες που ψάρευαν έχοντας περάσει τα Ίμια, ανάμεσα στα νησιά Τσατάλ και Τσαβούς, εμποδίστηκε να προχωρήσει στα τουρκικά ύδατα από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής”.

ΕΚΤΑΚΤΟ:τρεις ρουκέτες έπληξαν τη τουρκική πρεσβεία στο Ιράκ

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον της τουρκικής πρεσβείας στο Ιράκ. Η μία απ΄ αυτές έχει σίγουρα χτυπήσει το προστατευτικό τείχος που υπάρχει γύρω από τη πρεσβεία.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ακόμη για τραυματίες.

Ο πρεσβευτής στο Ιράκ Yunus Demirer δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλια ότι δεν έχουν ακόμη κατορθώσει να προσδιορίσουν από που προήλθε το χτύπημα.

Μετεωρίτης από τον Άρη ήταν οι πέτρες που... έβρεξε το καλοκαίρι στο Μαρόκο

Επιστήμονες της NASA επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με το Associated Press, πως ότι οι πέτρες που έπεσαν στη Βόρειο Αφρική και συγκεκριμένα στο Μαρόκο, τον περασμένο Ιούλιο, είναι κομμάτια μετεωρίτη που προέρχεται από τον πλανήτη Άρη! Μια λαμπερή μπάλα είχε εμφανιστεί τότε στον ουρανό και λίγα λεπτά αργότερα διαλύθηκε με θεαματικό τρόπο, σπάζοντας το φράγμα του ήχου κατά την πτώση και τη συντριβή των θραυσμάτων στο έδαφος.
Πρόκειται για την πέμπτη φορά που επιστήμονες επιβεβαιώνουν την πτώση πετρωμάτων από τον κόκκινο πλανήτη. Η τελευταία φορά ήταν το 1962. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι περισυνελέγησαν 7 περίπου κιλά (15 pounds) μετεωρίτη, με τον μεγαλύτερο κομμάτι να ζυγίζει πάνω από ένα κιλό.

"Το Τουρκικό κράτος μας έκανε να ξεχάσουμε τη γλώσσα μας"

 Ώτα κωφευομένων συνεχίζει  να έχει η Τουρκική κυβέρνηση ως προς το θέμα των γλωσσών και των πολιτιστικών ταυτοτήτων που έχουν οι δεκάδες εθνικές ομάδες οι οποίες απαρτίζουν το Τουρκικό κράτος.Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καυκασιανών Συλλόγων Βατζίτ Καντίογλου ανέφερε πως θέλουν μετάσχουν ενεργά στη διαδικασία του νέου συντάγματος και δηλώνει:

"Ως αποτέλεσμα των πολιτικών αφομοίωσης σε βάρος του Τσερκέζικου λαού, ζητάμε η γλώσσα μας που μας έκαναν να την ξεχάσουμε να αρχίσει να διδάσκεται από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, η διδασκαλία της να μπει στο Σύνταγμα και να αποδοθούν ξανά τα τσερκέζικα τοπωνύμια."

Μια χιουμοριστική… οπτική για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ (BINTEO)

defence-point

Το… εμπνευσμένο από τη γνωστή ταινία του αμερικάνικου κινηματογράφου «Μόνος στο σπίτι» βίντεο που ακολουθεί, αποτελεί τον καρπό της οργιώδους φαντασίας των δημιουργών του. Τι είναι αυτό όμως που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ενδεχομένως να μην απέχει και πολύ από την χιουμοριστική αλλά ακριβέστατη αποτύπωση των συναισθημάτων που συναντά κανείς στο πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα;
Δείτε το βίντεο:

Αϊβαλί: Εμπόριο με… ΑΓΙΑΣΜΟ στήνουν οι Τούρκοι!


Μια ακόμα απίστευτη είδηση «α λα τούρκα» έφερε στο φως η γνωστή ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα». Πρόκειται για την ιστορία του Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης, η οποία από το 1922 είχε μετατραπεί σε ελαιοτριβείο. Η είδηση προέρχεται από την τουρκική εφημερίδα «Γεν Ασίρ». Γράφει λοιπόν η τουρκική εφημερίδα:
«Οι ανασκαφές που διεξάγονται σήμερα από, υπό την αιγίδα του δήμου Αϊβαλί στην εκκλησία της Φανερωμένης στο Αϊβαλί και υπό την επίβλεψη του υπουργείου Πολιτισμού, φέρνουν στο φως ιστορία μαζί με άγνωστα στοιχεία. Η εκκλησία φέρεται να έχει κατασκευαστεί πριν από 200 χρόνια κι ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την ανεύρεση του Αγιάσματος που θεωρείται ιερό για τους χριστιανούς, οι έρευνες έφτασαν σε ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα στοιχεία. Το κτίριο αυτό που ονομάζεται από τον κόσμο της περιοχής Εκκλησία Αγιάσματος, επί μακρόν χρησιμοποιήθηκε ως βιομηχανία ελαιολάδου, και τα περασμένα χρόνια για να διαφυλαχτεί, αγοράστηκε από τον ιδιοκτήτη του από το υπουργείο Πολιτισμού και δόθηκε για επισκευή στον δήμο του Αϊβαλί.

ΗΠΑ-υποψήφιος: Διώξτε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ!

Λάβρος κατά της Τουρκίας επιτέθηκε ο κυβερνήτης της πολιτείας του Τέξας και υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεμπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, Ρικ Πέρ.
Σε συνέντευξή του στην αμερικανική τηλεόραση, υποστήριξε, ότι η Τουρκία θα πρέπει να αποβληθεί από το ΝΑΤΟ! Ο Πέρι, ξιφουλκώντας… ανεξέλεγκτος, κατά τρόπον που αποκαλύπτει τα αισθήματα των συντηρητικών για το πάλαι ποτέ «χαϊδεμένο τους παιδί», είπε ότι μια χώρα χωρίς ελευθερία του Τύπου, όπου δολοφονούνται γυναίκες και παιδιά δεν μπορεί να είναι μέλος του ΝΑΤΟ και να δέχεται στρατιωτική βοήθεια!

«Τουρκική πατρίδα εδώ και 5.000 χρόνια» ο Πόντος!!!


Δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελά ή να κλαίει με τα καμώματα ορισμένων Τούρκων, οι οποίοι μάλιστα αυτοανακηρύσσονται «επιστήμονες», παραδομένοι όμως στην πολιτική σκοπιμότητα. Το νέο κρούσμα επιστημονικής φαιδρότητας το χρεώνεται ο καθηγητής Ντεμίρ Νεκατί, ο οποίος υποστηρίζει ότι η αρχαία Οινόη του Εύξεινου Πόντου δεν ήταν ποτέ ελληνική! Σύμφωνα με τον Τούρκο «καθηγητή», υπάρχει μια τάση στην Τουρκία, όλα τα μη εξηγήσιμα στην γλώσσα τους τοπωνύμια να αποδίδονται σε ελληνικές ή αρμενικές ρίζες. «Αυτό είναι λάθος», λέει ο φωστήρας της επιστήμης, «αφού η Οινόη είναι μια πανάρχαια τουρκική πατρίδα, εδώ και 5.000 χρόνια»!!!
Τώρα πως οι Τούρκοι βρέθηκαν στον Εύξεινο Πόντο την 3η χιλιετία π.Χ. μη μας ρωτάτε διότι απλά αδυνατούμε να σας απαντήσουμε! Και γι’ αυτό έχει όμως εξήγηση ο πολυπράγμων Τούρκος…

Αλβανοί από Σκόπια, Κόσοβο και Αλβανία στα νέα επεισόδια…


Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου προκάλεσαν εκ νέου επεισόδια με την αστυνομία της αποσχισθείσας σερβικής επαρχίας προκαλώντας ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας και του μίσους στην περιοχή, αφού οι Σέρβοι προειδοποιούν για το ενδεχόμενο να αποτελούν πρόσχημα για την άσκηση βίας εναντίον του εναπομείναντα σερβικού πληθυσμού της επαρχίας…
Οι Αλβανοί ανήκουν σε πολιτικό κίνημα το οποίο προωθεί το «δικαίωμα στην αυτοδιάθεση» (Vetevendosje), δηλαδή, διαμαρτύρονται για τη μη αναγνώριση της κυβέρνησης της Πρίστινα από τον διεθνή παράγοντα, προκαλώντας – κατά τη γνώμη τους – προβλήματα στην επιβίωση του επίδοξου «κράτους».

"Οι Έλληνες δεν ξέρουν τι θα πει να υποφέρεις"

Ακατανόητο φαίνεται πως είναι για τους Εσθονούς το γεγονός πως οι Έλληνες διαδηλώνουν και απεργούν για όσα διαδραματίζονται στη χώρα.
Με τη φράση "οι Έλληνες δεν ξέρουν τι θα πει να υποφέρεις" μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών της Εσθονίας, Γιούργκεν Λίγκι, επιχειρεί να υπογραμμίσει τη διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
Στην Εσθονία, εξηγεί, δεν είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς τις απεργίες και τις διαδηλώσεις του κόσμου στην Ελλάδα, όπου η κατάσταση παραμένει αξιοζήλευτη για τον μέσο Εσθονό.
Ένα χρόνο μετά την είσοδο της Εσθονίας στην Ευρωζώνη, όπως σημειώνει ανταποκρίτρια της Le Monde στην Εσθονία, στη χώρα κυριαρχεί ένα συναίσθημα απογοήτευσης.

Νοικιάζουν την... Ακρόπολη

Εκτός από την πλούσια ιστορική του αξία, ο Παρθενώνας μας... αποκτά και άλλες αξίες! Ίσως λίγο πιο εμπορικές...
Ο Ιερός Βράχος φιγουράρει πλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στον τιμοκατάλογο με τα πιο ακριβά μνημεία στον κόσμο που θα παραχωρούνται για φωτογραφήσεις και κινηματογραφήσεις από το υπουργείο Πολιτισμού.
Είναι η πρώτη φορά που η Ακρόπολη και τα μνημεία της γίνονται άλλωστε αντικείμενο εμπορικής συναλλαγής, ενώ το κόστος για ένα απλό κλικ του μνημείου - κατατεθέν της χώρας μας ή για ένα μόλις λεπτό οπτικοακουστικού υλικού θα χρεώνεται από 10 έως 100 ευρώ.
Η "τιμολόγηση" της Ακρόπολης έγινε με την συναίνεση και την υπογραφή του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, με υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε στο πρόγραμμα "Διαύγεια" στις 13 Ιανουαρίου 2012.

Πάτρα: Άφησε μαθήτρια μέσα στο κρύο επειδή δεν είχε το «σωστό» εισιτήριο

Πάτρα: Άφησε μαθήτρια μέσα στο κρύο επειδή δεν είχε το «σωστό» εισιτήριο   Τι καταγγέλλει η κοπέλα μιλώντας στο thebest.gr
Την απίστευτη περιπέτεια που είχε σήμερα το πρωί διηγείται, μιλώντας στο thebest.gr,  μια 17χρονη μαθήτρια Λυκείου, η οποία υποχρεώθηκε να περάσει ώρες μέσα στο κρύο επειδή, λόγω προφανής άγνοιας και όχι πρόθεσης, μπήκε σε λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ με «λάθος» εισιτήριο. Η ιστορία της Ρωξάνης ξεκίνησε πολύ νωρίς, όταν περίπου στις 6:30 το πρωί έφυγε από το σπίτι της στην περιοχή της Αγυιάς με κατεύθυνση το Νοσοκομείο του Ρίου για να κάνει κάποιες απαραίτητες εξετάσεις καθώς είναι αθλήτρια του Καράτε.
Στην επιστροφή της, περίπου στις 7:30 και ενώ περίμενε επί μισή ώρα στην στάση έξω από το Νοσοκομείο, επιβιβάστηκε στο λεωφορείο με κατεύθυνση το σχολείο της,  στην οδό Κανελλόπουλου. Όταν όμως πήγε να ακυρώσει το εισιτήριό της ο οδηγός της δημιούργησε θέμα επειδή είχε ξεχάσει στο σπίτι την μαθητική της ταυτότητα.

Υβριστικό σύνθημα ο Εθνικός μας Ύμνος για το MEGA;; !!! ΒΙΝΤΕΟ!!


Μόνο αισθήματα αίσχους μπορεί να προκαλέσει στον κάθε υγιή σκεπτόμενο Έλληνα η αναφορά στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για τα γεγονότα στη Φλώρινα όπου μέλη της Χρυσής Αυγής εμπόδισαν μουσικά σύνολα από τα Σκόπια να εισέλθουν στην Ελλάδα. Κατ΄αρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ΔΕΝ είμαι ούτε Χρυσαυγίτης, αλλά ούτε ανήκω σε καμιά άλλη πολιτική παράταξη. Απλά απόρησα με τον συγκεκριμένο "δημοσιογράφο" ο οποίος θεώρησε ότι ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος είναι υβριστικό σύνθημα!!!

ΠΗΓΗ elnewsgr ΚΑΙ youtube


Τρία αγκάθια στην έκθεση BlackRock

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν από το  newsbomb

Λουκάς Παπαδήμος και Γιώργος Προβόπουλος δεν επιτρέπουν διαρροές αλλά οι «ράμπο» της BlackRock μιλούν στους οίκους αξιολόγησης

Τρεις… «σκελετούς» στο μπαούλο του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος βρήκαν οι ελεγκτές της BlackRock, οι οποίοι έλεγξαν τις τράπεζες και συνέταξαν ειδική έκθεση για την Τράπεζα της Ελλάδος η οποία θα κοστίσει συνολικά στο σύστημα περί τα 15 δισ. ευρώ.
Το περιεχόμενο της έκθεσης έχει κλονίσει τους τραπεζίτες, τον άνθρωπό τους, τον μεταβατικό πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμου, αλλά και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γεώργιο Προβόπουλο. Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες, οι ελεγκτές της BlackRock έχουν καταθέσει το πόρισμά τους, έχει γίνει η μελέτη της έκθεσης και έχει επιβληθεί αυστηρή απαγόρευση σε οποιαδήποτε διαρροή.

Οι πέντε «συμβουλές» Καμμένου στον Γιώργο

Οι πέντε «συμβουλές» Καμμένου στον Γιώργο
«Συμβουλές» προς τον Γιώργο Παπανδρέου δίνει ο βουλευτής Πάνος Καμμένος με σημερινή του ανάρτηση στο Facebook, αναφορικά με το ταξίδι του πρώην πρωθυπουργού στην Κόστα Ρίκα.
Ο κ. Παπανδρέου πρόκειται να μεταβεί στη χώρα της Λατινικής Αμερικής για να συμμετάσχει στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Για το λόγο αυτό ο κ. Καμμένος του δίνει ορισμένες συμβουλές ώστε ο πρώην πρωθυπουργός να μην βρεθεί εξ απροόπτου, όταν τον συναντήσουν κάποιοι «γνωστοί» του αδερφού του Αντρίκου και ορισμένων συνεργατών του.
Προτρέπει μάλιστα τον Γ. Παπανδρέου να προσέχει μην βγει καμία φωτογραφία με τον Χοσέ Μαρία Φιγουέρες Όλσεν, ο οποίος είναι στο συμβούλιο της I4CENSE του αδελφού Αντρίκου και ορισμένων «φίλων» του Γιώργου Παπανδρέου.

Χτύπημα στην «καρδιά» του υποκόσμου της Θεσσαλονίκης!

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ Χρήστος Παπαχατζής, ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3 Γιώργος Φερέτης, εφοριακός, εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, τραπεζικά στελέχη, δύο δικηγόροι και ένας υπάλληλος ΠΑΕ αποτελούσαν μέλη τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες! Συνολικά συνελήφθησαν 47 άτομα, ενώ είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα ασύλληπτα μέλη.

Νέος κύκλος επαφών Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει σήμερα Τετάρτη ο Λουκάς Παπαδήμος στο Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να τους ενημερώσει για την πορεία του PSI, ενώ θα ζητήσει πλήρη στήριξη ενόψει των επαφών με την τριμερή επιτροπή και της κατάρτισης της νέας δανειακής σύμβασης.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Πρώτα, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, στις 12:00 το μεσημέρι. Στη 13:00, ακολουθεί η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ν.Δ, Αντώνη Σαμαρά. Στις 15:00 έπεται ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ανοδος στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Άνοδο παρουσιάζει σήμερα το κυπριακό Χρηματιστήριο, με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται. Στις 12:56 μμ ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 273,02 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 1,05%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε παρόμοια άνοδο της τάξης του 1,04% και βρισκόταν στις 96,79 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 417.108,78 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,09%, της Παράλληλης σε ποσοστό 0,34% και της Εναλλακτικής κατά 0,17%.

ΧΑ: Διευρύνεται το ανοδικό σερί στις τράπεζες - Ώθηση για ΓΔ προς τις 660


Με εναλλαγές προσήμου εκατέρωθεν των 660 μονάδων κινείται την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά από πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και με το ενδιαφέρον της αγοράς να μονοπωλεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των ιδιωτών πιστωτών για το PSI.

Διευρύνεται το ανοδικό σερί και για τον τραπεζικό δείκτη, που μετά από συνολικά κέρδη 17,54% στις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις, σήμερα ενισχύεται σε ποσοστό έως 3,563%.

«Με αξιώσεις διεκδικεί σήμερα την υπέρβαση των 660 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, καθώς το θετικό κλίμα διατηρήθηκε για Πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση παρά την χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα» σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.

Και σημειώνει ότι «οι αγοραστές φαίνονται έτοιμοι να υπερασπίσουν τις θέσεις τους διαμορφώνοντας θετική εικόνα στο κλείσιμο, το οποίο αποτελεί και μια θετική ένδειξη δραστηριοποίησης μέρους κάποιων πιο ισχυρών χαρτοφυλακίων».

ΠΑΤΡΑ: Αναγνωρίστηκε ο ένας από τους άνανδρους που χτύπησαν την φοιτήτρια - αστυνομικό

Στην Κρατική Ασφάλεια υπηρετεί η σπουδάστρια αστυνομικός, η οποία έπεσε θύμα επίθεσης, τη Δευτέρα το απόγευμα, ενώ πάρκαρε το αυτοκίνητό της, στο χώρο του ΑΤΕΙ Πάτρας. Από τα χτυπήματα, που δέχτηκε, χτύπησε στο γόνατο, στα πλευρά και σε άλλα σημεία του σώματός της και χρειάστηκε, μάλιστα, να νοσηλευτεί για λίγες ώρες, αν και τώρα έχει πάρει εξιτήριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή αστυνομικός, που σπουδάζει στο Τμήμα Νοσηλευτικής και βρισκόταν αυτή την περίοδο σε κανονική άδεια από την υπηρεσία της, προφανώς έγινε στόχος των ατόμων που της επιτέθηκαν επειδή την είχαν δει να παρακολουθεί πορείες και άλλες εκδηλώσεις, κάποιες φορές και σε μηχανή της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΙΓΙΟ: Απειλούν με εκταφή νεκρών... αν δεν πληρωθούν τα τέλη

Tα χρέη από τα τέλη του Δημοτικού κοιμητηρίου Αιγίου φαίνεται πως είναι πολλά και ο Δήμος αναγκάστηκε να στείλει τελεσίγραφο σε όσους δημότες δεν πληρώνουν. Ο Δήμος Αιγιαλείας με ανακοίνωσή του παρακαλεί τους κατόχους τάφων που έχουν οφειλές παλαιοτέρων ετών να τις καταβάλουν άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος νομιμοποιείται να προχωρήσει σε αναγκαστική εκταφή, τοποθέτηση των οστών στο οστεοφυλάκιο και παραχώρηση του τάφου σε νέους δικαιούχους. Σύμφωνα με στελέχη του Δήμου Αιγιάλειας οι περισσότεροι οφειλέτες είναι άνεργοι ή άποροι, ή οικογένειες που με την πάροδο των ετών χάνουν τα μέλη τους και δεν μένει κανείς εν ζωή να ενδιαφέρεται.

ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ – ο «Λυκούργος» της ΕΟΚΑ


Της ΚΑΡΟΛ ΓΡΙΒΑ


Ο Θεός και η Πατρίδα με καλούν , πατέρα. - Ζητώ την ευχή σου
Μάρκος Δράκος

18 Ιανουαρίου 1957, 55 χρόνια πέρασαν απο εκείνη τη μέρα ... όπου γράφτηκε με χρυσά γράμματα το όνομα ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ στην ενδοξότερη σελίδα της Ελληνικής μας Ιστορίας. Εκεί που η ελληνική περηφάνια , αψηφούσε κάθε κίνδυνο, εκεί που η παλικαριά αψηφούσε κάθε είδους φόβου και μετατρεπόταν σε αποφασιστικότητα και αγώνα, αναδεικνύοντας μέχρι και σήμερα πρότυπα ηρώων για τις παρούσες αλλά και τις μέλλουσες γενεές.

Ο Μάρκος Δράκος αποτελεί αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή μορφή στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59.
Δεν λύγισε ούτε για ένα λεπτό απο φυλακίσεις και βασανιστήρια!
Ο «Λυκούργος» όπως τον φώναζαν διακρινόταν για την ανδρεία και την πίστη του στο Θεό. Γνώριζε πολύ καλά πως η ελευθέρια ήθελε αρετήν αλλά και τόλμην.

Στον Δράκο υπήρχαν και περίσσευαν και τα δύο.

Ήπια άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στα μάκρο

Σε ανοδικό έδαφος τερμάτισαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall στο θετικό κλίμα που διαμόρφωσαν σήμερα τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία από την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς βρέθηκαν να σημειώνουν ισχυρά κέρδη στις αρχικές συναλλαγές με τον βιομηχανικό Dow Jones να σκαρφαλώνει στις 12.573 μονάδες στα υψηλά της ημέρας με άλμα 150 μονάδων.

Οι απώλειες στον τραπεζικό κλάδο μετά τα χειρότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Citigroup ωστόσο δεν περιόρισαν τα κέρδη στην αμερικανική αγορά με τους δείκτες να κλείνουν τελικά μακριά από τα υψηλά της ημέρας.

Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για την κινεζική οικονομία έδειξαν αύξηση του ΑΕΠ κατά 8,9% το τέταρτο τρίμηνο του 2011 σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν άνοδο του ΑΕΠ κατά 8,7%.