Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Μετεωρίτης από τον Άρη ήταν οι πέτρες που... έβρεξε το καλοκαίρι στο Μαρόκο

Επιστήμονες της NASA επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με το Associated Press, πως ότι οι πέτρες που έπεσαν στη Βόρειο Αφρική και συγκεκριμένα στο Μαρόκο, τον περασμένο Ιούλιο, είναι κομμάτια μετεωρίτη που προέρχεται από τον πλανήτη Άρη! Μια λαμπερή μπάλα είχε εμφανιστεί τότε στον ουρανό και λίγα λεπτά αργότερα διαλύθηκε με θεαματικό τρόπο, σπάζοντας το φράγμα του ήχου κατά την πτώση και τη συντριβή των θραυσμάτων στο έδαφος.
Πρόκειται για την πέμπτη φορά που επιστήμονες επιβεβαιώνουν την πτώση πετρωμάτων από τον κόκκινο πλανήτη. Η τελευταία φορά ήταν το 1962. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι περισυνελέγησαν 7 περίπου κιλά (15 pounds) μετεωρίτη, με τον μεγαλύτερο κομμάτι να ζυγίζει πάνω από ένα κιλό.

Σημειώνεται πως οι αστρονόμοι θεωρούν πως εκατομμύρια χρόνια πριν ένα τεράστιο σώμα συγκρούστηκε με τον συγκεκριμένο πλανήτη, στέλνοντας θραύσματα στο ηλιακό σύστημα, από τα οποία κάποια πέφτουν -ακόμα- περιστασιακά στη Γη.
Ο Darryl Pitt, ένας από τους κατοίκους της περιοχής που εντόπισαν τα θραύσματα λίγο καιρό πριν, ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή του κομμάτια από τον αρειανό μετεωρίτη και είναι πρόθυμος να τα πουλήσει αντί... 375 δολαρίων ανά γραμμάριο βράχου, δηλαδή σχεδόν επτά φορές παραπάνω από την τρέχουσα τιμή του χρυσού! Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι έχει βρει ήδη αρκετούς αγοραστές και συνεχίζει...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου