Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Η ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ Πήγαιναν για πολλούς νεκρούς στη ΔΟΥ Γλυφάδας... (βίντεο)

Ρωσικής κατασκευής, τύπου F1 ήταν η χειροβομβίδα που πέταξαν άγνωστοι στον δεύτερο όροφο της ΔΟΥ Γλυφάδας και η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη (λόγω κακής αποθήκευσης ήταν διαβρωμένη αναφέρουν πηγές του ΤΕΝΞ) σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε θύματα.
Οι άνδρες του Στρατου που που έσπευσαν μετά από αίτημα της ΕΛΑΣ διαπίστωσαν ότι η χειροβομβίδα ήταν απασφαλισμένη και δεν είχε εκραγεί απλα λόγω μη ανάφλεξης του επικρουστήρα, κάτι που πιθανότατα οφείλεται σε κακή συντήρηση.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο defencenet.gr: "Πρόκειται για αμυντική χειροβομβίδα με ακτίνα δράσης των ατσάλινων σφαιριδίων που έχει, τα 30 μέτρα. Σε αυτή την ακτίνα όποιος βρίσκεται εντός του "σύννεφου" των σφαιριδίων τραυματίζεται ή σκοτώνεται".

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΩΣΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Α.ΑΝΤΟΝΟΦ Ρωσία: Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να αποτρέψει τουρκική εισβολή στο Αιγαίο

Η Ρωσία για πρώτη φορά μέσα από το ελεγχόμενο κρατικό κανάλι Russia Today και με αφορμή την υπογραφή της ελληνορωσικής συμφωνίας στην Ελλάδα του ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοϊγκού αναφέρεται στην κρίση των Ιμίων τονίζοντας ότι τα ρωσικά οπλικά συστήματα θα βοηθήσουν για να μην γίνει πράξη "ο εφιάλτης της τουρκικής εισβολής στα ελληνικά νησιά"!
Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το RT το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ, "Η Ελλάδα διαθέτει περίπου δυο χιλιάδες νησιά και πάνω-κάτω τα μισά από αυτά κατοικούνται. Ωστόσο, -αν θυμηθούμε και την κρίση των Ιμίων- για τον Έλληνα μια ξένη σημαία σε έναν μοναχικό βράχο στη θάλασσα, αποτελεί εφιάλτη. Τα ρωσικά Zubr μπορούν να βοηθήσουν ώστε αυτοί οι εφιάλτες να μην γίνουν πραγματικότητα."

Συναγερμός στο Facebook: Προσωπικά μηνύματα με αρχεία zip κουβαλούν... ιό -Τι πρέπει να κάνετε

Τον πανικό έχει σκορπίσει τις τελευταίες ώρες στο Facebook ενας ιός ο οποίος καταφθάνει στους χρήστες με τη μορφή ζιπαρισμένου αρχείου μέσα σε προσωπικό μήνυμα.
Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου αναρτούν στους τοίχους τους μηνύματα με τα οποία ειδοποιούν τους φίλους τους να μην ανοίξουν τα προσωπικά μηνύματα με τα ζιπαρισμένα αρχεία που καταφθάνουν σε αυτούς καθώς περιέχουν ιό.

Κομισιόν: Κούρεμα στις καταθέσεις από το πρώτο ευρώ, αν το ζητήσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ

Ποια είναι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή, σχετικά με το τι ισχύει στην ΕΕ σε περίπτωση κουρέματος καταθέσεων
Δεν υπάρχει απόλυτη εγγύηση των καταθέσεων ακόμα και για ποσά κάτω των 100.000 ευρώ, σε τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό προκύπτει με απόλυτο τρόπο από την απάντηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χοακίν Αλμούνια, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.
Ο Νίκος Χουντής στην ερώτησή του, έθετε το θέμα του κουρέματος των ασφαλισμένων καταθέσεων (κάτω των 100.000 ευρώ) των ευρωπαίων πολιτών, σε ενδεχόμενη κρίση υπο-κεφαλαιοποίησης μιας τράπεζας, υπό το πρίσμα των νέων ρυθμίσεων της Κομισιόν, όπως αυτές αποτυπώνονται στην «Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων στα μέτρα στήριξης των τραπεζών στο πλαίσιο της χρηματοπιστωτικής κρίσης (2013/C 216/01)», και ισχύουν από την 1η Αυγούστου 2013.

Εξηγήσεις από τον Γιάννο

Εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, έδωσε στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, για το κακούργημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες των ετών 2009- 2010.

Ο κ. Παπαντωνίου δεν προσήλθε ο ίδιος, αλλά ο δικηγόρος του που παρέδωσε υπόμνημα στο πλαίσιο της συμπληρωτικής έρευνα, στην ήδη υπάρχουσα ποινική δίωξη του πρώην υπουργού για το πόθεν έσχες του 2008, για την οποία τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 20.000 ευρώ αντίστοιχα τον Απρίλη του 2013.

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας ακόμα και στην Αττική

Χιονίζει στην Πάρνηθα - Δριμύ ψύχος και άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ σε όλη τη χώρα - Πέφτει ο υδράργυρος από 6 έως 8 βαθμούς την Τετάρτη - Απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά.Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Η επιδείνωση έρχεται από σήμερα το βράδυ και από τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

ΤΑΙΠΕΔ: Εγκρίθηκε η προσφορά της Jermyn Street RE για τον «Αστέρα»

Θα κατασκευάσει έως και 10 πολυτελείς βίλες - Θα μετατρέψει σε επτάστερα τα υφιστάμενα ξενοδοχεία - Προτίθεται να προχωρήσει και σε ανάπλαση της έκτασης.Στην έγκριση της συμφωνίας με την JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP  για την παραχώρηση του 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Η Σύγκλητος αποφάσισε να ξεκινήσουν μαθήματα την επόμενη Δευτέρα αλλά...

Ουδείς γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει η χρονιά στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας - Μετά τους διοικητικούς οι φοιτητές δεν ξέρουν τι θέλουν αφού για την ίδια συνέλευση η μία παράταξη λέει ότι αποφασίστηκε έναρξη μαθημάτων και η άλλη ανακοινώνει κατάληψη.Τίτλοι τέλους πέφτουν στην κινητοποίηση που έβαλε η διαθεσιμότητα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου, την οποία συγκάλεσε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Καποδιστριακό τη Δεύτερα 16 Δεκεμβρίου προκειμένου να διασωθεί το εξάμηνο.

ΠΑΤΡΑ-ΣΟΚ: 58χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη σε δέντρο στο Κάτω Καστρίτσι-Την εντόπισαν και την .... κατέβασαν συγγενικά της πρόσωπα

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η 58χρονη έχει βρεθεί κρεμασμένη από δέντρο που βρίσκεται στο Κάτω Καστρίτσι και οι πληροφορίες λένε πως η αυτόχειρας είχε και στο παρελθόν νοσηλευτεί καθώς έπασχε από ψυχιατρικά προβλήματα.

Η γυναίκα είχε κρεμαστεί από ένα δέντρο κοντά στην Ιφιγένεια.

Το τραγικο είναι ότι πριν φθάσει η αστυνομία, συγγενικά της πρόσωπα την κατέβασαν...

Κύπρος:Ποινικές διώξεις για την οικονομική καταστροφή

Λευκωσία: Ανοίγει ο δρόμος για ποινικές διώξεις των υπευθύνων για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου. Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής ότι αριθμός φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και οργανισμοί συνέτειναν στην κατάρρευση του τραπεζικού τομέα και της οικονομίας.

Ανέφερε επίσης ότι ερευνώνται πράξεις και παραλείψεις από το 2006 μέχρι το 2013, οι οποίες διαπράχθηκαν στην Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό και συνιστούν διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Αρνητικό κλίμα στη Wall Street

Dow15.987,32-38,21 -0,24%  



  Nasdaq4.068,756,23 0,15%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Μικρές απώλειες σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης μετά το χθεσινό ρεκόρ του S&P 500 και ενώ αναζωπυρώνεται η συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve μετά και τις χθεσινές ομιλίες τριών αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας.

Σε ξεχωριστές τους ομιλίες οι τρεις αξιωματούχοι – ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of St. Louis, James Bullard, ο πρόεδρος της Richmond Fed, Jeffrey Lacker και ο πρόεδρος της Dallas Fed, Richard Fisher – αναφέρθηκαν στην πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να εξετάσει την περιστολή του προγράμματος αγορών ομολόγων που έχει δρομολογήσει για την ενίσχυση της ανάκαμψης, καθώς η αγορά εργασίας δείχνει πλέον ξεκάθαρα σημάδια βελτίωσης.

Τα ισχυρά στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα από την αγορά εργασίας έχουν ωθήσει ορισμένους αναλυτές να κάνουν λόγο για περιορισμό του προγράμματος ακόμη και από την επόμενη συνεδρίαση  νομισματικής πολιτικής της Fed στις 17 και 18 Δεκεμβρίου.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 39,10 μονάδες (-0,24%) και βρίσκεται στις 15.986,40 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 10,40 μονάδων (-0,26%) φτάνοντας τις 4.058,30 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 4,50 μονάδων (-0,25%) και βρίσκεται στις 1.803,80 μονάδες.

Μικρά κέρδη στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Στα κέρδη επανήλθε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου στη χρηματιστηριακή συνάντηση της Δευτέρας, μετά τις ζημιές που κατέγραψε η αγορά την περασμένη εβδομάδα, μέχρι και την Δευτέρα. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 108,05 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο σε ποσοστό 1,23%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €223.912,7.

Άνοδο σε ποσοστό 0,77% σημείωσε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 52,07 μονάδες.

Τα blue chips οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη στις 1.200 μονάδες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Κινούμενος σε θετικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά και σε στενό εύρος διακύμανσης που δεν ξεπέρασε τις 15 μονάδες, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε εκ νέου ενισχυμένος την Τρίτη.

Πέραν των κινήσεων που εκδηλώθηκαν σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου ταμπλό παρέμεινε υποτονική.

Στον FTSE Large Cap ξεχώρισαν τα κέρδη άνω του 4% των ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΕΧΑΕ, καθώς και η άνοδος σε ποσοστό άνω του 3% των ΟΤΕ, Μυτιληναίος και FF Group.

Οι… Μυκήνες στα νησιά Φερρόες! Πως εξηγείται η τοποθεσία από τον Πλούταρχο…


Καλήμερα και καλή εβδομάδα στην παρέα. Το εικονιζόμενο νησάκι στο συνημμένο, ανήκει στις Φερρόες νήσους και είναι μέρος της Δανίας (ημιαυτόνομη πρώην αποικία της)....

"ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΜΕ" Ο Ν.Αναστασιάδης διαλύει την Εθνοφρουρά - Πρωτοφανείς δηλώσεις Κύπριου ΥΠΑΜ




Μετά την εκχώρηση της εθνικής κυπριακής κυριαρχίας στην τρόικα και την αποδοχή της κατάσχεσης των τραπεζικών καταθέσεων, η κυβέρνηση Αναστασιάδη προχωρά και στην διάλυση της Εθνοφρουράς με την απίστευτη δήλωση του Κύπριου ΥΠΑΜ Φ.Φωτίου ότι "η Κύπρος δεν μπορεί να αντέξει το κόστος λειτουργίας της Εθνοφρουράς"!
Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Φώτης Φωτίου δήλωσε χαρακτηριστικά : "Η Εθνική Φρουρά δεν μπορεί να στηρίζεται από το κράτος. Αυτό το πρόβλημα υπήρχε ανέκαθεν και δεν προέκυψε πρόσφατα λόγω της κρίσης. Το κόστος της Εθνικής Φρουράς ήταν πάντοτε δυσανάλογο των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους".
Παρουσιάζει την Άμυνα της χώρας ως μια αγγαρεία χωρίς νόημα που απλά "τρώει" λεφτά σε μία χώρα που το 40% του εδάφους της βρίσκεται υπό Κατοχή. Συνεπαγωγικά θεωρεί ότι η ανεξαρτησία της Κύπρου είναι περιττή και αδιάφορη!

Έκλεισε η ξενοδοχειακή αγορά του αιώνα - Στα χέρια Αράβων ο Αστέρας Βουλιαγμένης για 400 εκατ. ευρώ

- Οι Άραβες αναμένεται να κατασκευάσουν 10 πολυτελείς βίλες μέσα στον Αστέρα
- Πληροφορίες αναφέρουν πως σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν τα υφιστάμενα ξενοδοχεία σε 7 αστέρων
- Ο Αστέρας Βουλιαγμένης είναι η μεγαλύτερη αποκρατικοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ
- Ο Αστέρας Βουλιαγμένης έχει συνολική έκταση 304 στρέμματα

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, έγινε σήμερα η αποσφράγιση των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» .

Η JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους €400 εκ.

Απίστευτη γκάφα -Πέταξαν στα σκουπίδια 200.000 ευρώ κατά τη διάρκεια ανακαίνισης τράπεζας του Ναυπλίου

Απίστευτο μοιάζει το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια ανακαίνισης τραπεζικού καταστήματος στο Ναύπλιο έβγαλαν στα σκουπίδια χαρτόκουτο το οποίο περιείχε 200.000 ευρώ, καθώς θεωρούσαν ότι αυτό περιείχε άχρηστα πράγματα.
Οπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης στο τραπεζικό κατάστημα που βρίσκεται στο κέντρο του Ναυπλίου έβγαλαν σακούλες και χαρτόκουτα με μπάζα και άλλα άχρηστα αντικείμενα στα σκουπίδια. Ενα από αυτά περιείχε και 200.000 ευρώ.

Βρέθηκε το αυτοκίνητο των «πιστολέρο» του Φαλήρου -Ανοιξαν πυρ σε συμπλοκή με ομάδα ΔΙΑΣ

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των «πιστολέρο» που άνοιξαν πυρ σε συμπλοκή με ομάδα ΔΙΑΣ στο Φάληρο έχουν εξαπολύσει οι αρχές. Ηδη βρέθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, με ίχνη αίματος, που επιβεβαιώνουν αρχικές εκτιμήσεις ενός εκ των δραστών.
Ολα ξεκίνησαν όταν στις 10.30 π.μ. άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να σταματήσουν διερχόμενο αυτοκίνητο για έλεγχο, έπειτα από τηλεφώνημα για διαρρήξεις σε τουλάχιστον δύο διαμερίσματα στον Πειραιά.

Πάλι εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για «ευρώ ή δραχμή»

Μηλιός: Μειοψηφία ο Λαφαζάνης, δεν επηρεάζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ- Λαφαζάνης: «Γερμανική φυλακή» το ευρώ - Καλύβης: Έχω παρόμοιες απόψεις με τον κ. Λαφαζάνη.Επίθεση στον Παναγιώτη Λαφαζάνη εξαπέλυσε σήμερα το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός με αφορμή τα όσα είπε ο πρώτος για έξοδο από το ευρώ.

Ο κ. Μηλιός είπε συγκεκριμένα μιλώντας το πρωί στο Mega: «Οι θέσεις Λαφαζάνη είναι μια μειοψηφία που δεν επηρεάζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

Αλαλούμ στο Καποδιστριακό: Συνεχίζεται η απεργία που... σταμάτησε!

- Αποκλεισμένη από φοιτητές και διοικητικούς η Νομική - Πήρε προθεσμία από τον εισαγγελέα ο πρύτανης Πελεγρίνης- Κανονικά τα μαθήματα στο ΕΜΠ.Δύο νέες 24ωρες απεργίες, για την Τρίτη και την Τετάρτη προκήρυξαν το μεσημέρι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν και παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποφάσισε την αναστολή των απεργιών στα ΑΕΙ.

Οι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ θα επανακαθορίσουν τη στάση τους σε νέα Γενική Συνέλευση
την Τετάρτη.