Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Αλαλούμ στο Καποδιστριακό: Συνεχίζεται η απεργία που... σταμάτησε!

- Αποκλεισμένη από φοιτητές και διοικητικούς η Νομική - Πήρε προθεσμία από τον εισαγγελέα ο πρύτανης Πελεγρίνης- Κανονικά τα μαθήματα στο ΕΜΠ.Δύο νέες 24ωρες απεργίες, για την Τρίτη και την Τετάρτη προκήρυξαν το μεσημέρι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν και παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποφάσισε την αναστολή των απεργιών στα ΑΕΙ.

Οι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ θα επανακαθορίσουν τη στάση τους σε νέα Γενική Συνέλευση
την Τετάρτη.


Πάντως, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Ομοσπονδία: «Ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας και παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις δεσμεύσεις της στην κατεύθυνση εκείνη που ακριβώς προσδιορίστηκαν».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι με την υποχώρησή τους ζητούν:

1. Nα διασφαλιστεί ότι, δεν θα χάσει ούτε ένας διοικητικός υπάλληλος από αυτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα την εργασία του, ότι θα εργάζονται δηλαδή  στα ιδρύματα με ενδο-ιδρυματική  ή δια-ιδρυματική κινητικότητα, κάτι που εξαρχής ετέθη ως βασικό αίτημα μας (καμιά απόλυση).

2.  Να διασφαλιστεί ότι, κανείς από τους συναδέλφους που δεν απογράφηκαν δεν θα τεθεί σε αργία, δεν θα παραπεμφθεί σε πειθαρχικό και ότι θα τεθεί σε  κινητικότητα (εφόσον συντρέχει λόγος) επί ίσοις όροις με τους άλλους υπό διαθεσιμότητα συναδέλφους, χωρίς μηδενική ή αρνητική μοριοδότηση.

3. Να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων μέσα από την επαρκή και αναγκαία στελέχωση τους.

4. Να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στον πίνακα κατάταξης (διαπιστωτική πράξη) λαμβανομένων υπόψιν των πινάκων με τα πραγματικά στοιχεία μοριοδότησης που θα στείλουν οι διοικήσεις των ιδρυμάτων αλλά και των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

5.  Σε κάθε περίπτωση δεν απεμπολούμε αιτήματα και θέσεις για την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων, η υπονόμευση του οποίου μέσα από το νέο  πλαίσιο (Ν.4009/2011) αλλά και άλλων νομοθετικών ρυθμίσεων θα μας βρει απέναντι.

6.  Ανοιχτό παραμένει το θέμα της  ισχύος των διαπιστωτικών πράξεων δεδομένου ότι πολλοί εκ των συναδέλφων που αναγράφονται σε αυτές, έχουν αναλάβει την ευθύνη της έκδοσης και υπογραφής διοικητικών και λογιστικών πράξεων.

Σύνοδος πρυτάνεων πραγματοποιείται την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της Συνόδου θα ζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν την πανεπιστημιακή κοινότητα  με αιχμή του δόρατος το  επίμαχο ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, τα οικονομικά, τα διοικητικά και η φοιτητική μέριμνα.

Κανονικά τα μαθήματα στο ΕΜΠ

Ωστόσο, η κατάσταση στο Πολυτεχνείο επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος ανέστειλαν την απεργιακή τους κινητοποίηση αλλά θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη με αντικείμενο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απέναντί τους.

Κλειστή έμεινε η Νομική

Εν τω μεταξύ, αποκλεισμένη είναι σήμερα η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από ομάδες φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων, οι οποιοι έχουν σχηματίσει αλυσίδα στην είσοδο του κτιρίου αποκλείοντας την πρόσβαση καθηγητών και φοιτητών σε αυτό.

Την έναρξη των μαθημάτων στη Νομική είχε ανακοινώσει χθες ο πρόεδρος της Σχολής Θ. Φορτσάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, περί τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί φοιτητική συνέλευση κατά την οποία θα αποφασιστεί εάν θα γίνει κατάληψη.

Πήρε προθεσμία απο τον εισαγγελέα ο πρύτανης Πελεγρίνης

Όσον αφορά στον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Πελεγρίνη, έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα από τον εισαγγελέα.

Ο κ. Πελεγρίνης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελέας κ. Ιωαννίδης με αφορμή αναφορά του υπουργού Παιδείας, αλλά και ανακοίνωση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου που του καταλόγιζε ευθύνες για την κατάσταση του Ιδρύματος.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου