Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΤΡΑ:Φωτιά σε βαγόνια του ΟΣΕ

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στα βαγόνια του ΟΣΕ, στο παλιό αμαξοστάσιο της περιοχής του Αγίου Διονυσίου. Οι κάτοικοι είδαν καπνούν να βγαίνουν από το χώρο και ειδοποίησαν την πυροσβεστική, οχήματα της οποίας σπεύδουν αυτήν την ώρα στην περιοχή.
Στο χώρο, ως
γνωστόν, έχουν βρει κατάλυμα Αφγανοί μετανάστες, ενώ να θυμίσουμε ότι ανάλογη περίπτωση σημειώθηκε στην Πάτρα πριν από ένα μήνα, αλλά στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ που βρίσκεται στη νότια πλευρά της Πάτρας, στον Άγιο Ανδρέα, όπου ο χώρος είχε μετατραπεί σε χώρο διαμονής Σομαλών μεταναστών.
 
ΠΗΓΗ tro-ma-ktiko

Πατρινό Καρναβάλι:Ο Κανάκης, ο Κωστάκης, η Πετρούλα, ο Ζήκος και ένας γάμος...πρόκληση! (ΦΩΤΟ)


Ο Αντώνης Κανάκης επιτέλους παντρεύεται τον Κωστάκη και αυτός ο έρωτας έχει αίσιο τέλος με κουμπάρο τον Γιάννη Σερβετά. Η Πετρούλα εξακολουθεί να κυνηγά τον Mr Blue Eyes και τους Τροϊκανούς, ο Ζήκος εξαντλεί το εμπόρευμα λόγω κατεδαφίσεως και ο μυστικός πράκτορας Θ.Β. βγαίνει στους δρόμους της Πάτρας. Μπορεί το φετινό καρναβάλι να διεξάγεται σε καιρούς κρίσης, όμως όλοι οι καλοί χωράνε και η σάτιρα για την οικονομική κρίση, την πολιτική κατάσταση τα τηλεοπτικά δρώμενα, αλλά και η καλλιτεχνική δημιουργία μπερδεύονται γλυκά στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων στο Πετρωτό, όπου επικρατούν πυρετώδεις ρυθμοί προετοιμασίας των καρναβαλικών αρμάτων.
Είναι γοητευτικό να βλέπει κανείς πώς τα βουνά από εφημερίδες, τα φελιζόλ και τα άλλα υλικά μετατρέπονται σε Άγκελα Μέρκελ, Γιώργο Παπανδρέου, Νικολά Σαρκοζί και άλλους.

Αρνείται να φύγει ο Μουμπάρακ- Προστάτης του έθνους ο στρατός . Εκρητικό το κλίμα

Επιμένει να παραμείνει στην εξουσία ο Χόσνι Μουμπάρακ ο οποίος σε διάγγελμα του επανέλαβε πως δε θα ξαναθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Αιγύπτου, διαβεβαιώνοντας τον αιγυπτιακό λαό ότι θα πραγματοποιηθούν “καθαρές και δίκαιες” εκλογές τον Σεπτέμβριο. Υποσχέθηκε  ότι θα ικανοποιήσει στο έπακρο τις απαιτήσεις του αιγυπτιακού λαού και θα μεταβιβάσει μέρος των εξουσιών του και ότι θα προχωρήσει άμεσα σε Συνταγματικές αλλαγές, τονίζοντας πως δεν δέχεται εντολές από τρίτες χώρες.