Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Λόγος του Μέγα Αλέξανδρου (Βίντεο)

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ!!!

ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
 ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ:
TAYTHN ΓΑΡ ΟΙΚΟΥΜΕΝ ΟΥΧ ΕΤΕΡΟΥΣ ΕΚΒΑΛΟΝΤΕΣ ΟΥΔ'ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΝΤΕΣ ΟΥΔ'ΕΚ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΙΓΑΔΕΣ ΣΥΛΕΓΕΝΤΕΣ,ΑΛΛ'ΟΥΤΩ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΩΣ ΓΕΓΟΝΑΜΕΝ ΩΣΤ'ΕΞ ΗΣΠΕΡ ΕΦΥΜΕΝ,ΤΑΥΤΗΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ ΔΙΑΤΕΛΟΥΜΕΝ, ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΙΣ ΑΥΤΟΙΣ ΟΙΣΠΕΡ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΙΟΤΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΕΙΠΕΙΝ.ΜΟΝΟΙΣ ΓΑΡ ΗΜΙΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΤΡΟΦΟΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΛΕΣΑΙ ΠΡΟΣΗΚΕ.
(Ισοκράτης, «Πανηγυρικός», 24-25)

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΙΣΟΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ):

ΕΝΑΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΑΙΕΣ 479 πχ

Πέρσης ιππέας βάση αρχαιολογικών ευρημάτων. Πηγή: Όσκαρ Γέγκερ «Παγκόσμιος Ιστορία» Εκδόσεις Μαρξ – Αγία Πετρούπολη 1904

Τον έλεγαν Μασίστιο και ότι ξέρουμε για αυτόν προέρχεται από τις Ελληνικές Πηγές. Τα ανασκαφικά ευρήματα στο Ιράν και την κεντρική Ασία βάζουν μόνο λίγες επιπλέον ψηφίδες. Ο ιστορία του Μασίστιου έφτασε ως τις μέρες μας γιατί ο άνθρωπος αυτός αν και μέλος ενός στρατού ξένων εισβολέων εντυπωσίασε τους αντιπάλους του τόσο ώστε να τον θυμούνται.
Ο Ηρόδοτος και ο Πλούταρχος μας λένε ότι ήταν Ίππαρχος – διοικητής δηλαδή του Περσικού ιππικού. Αυτό με τη σειρά του μας λέει ότι ήταν ένας εύπορος αριστοκράτης. Σε μια εποχή όπου τα άλογα ήταν μόνο για πόλεμο ή κυνήγι, μόνο οι ευκατάστατοι αριστοκράτες τα διέθεταν. Το αξίωμά του επίσης μας αποκαλύπτει ότι δεν ήταν τυχαίο άτομο. Σε ένα φεουδαλικό διοικητικό σύστημα όπως όπως αυτό της Περσικής Αυτοκρατορίας, η καταγωγή και οι γνωριμίες ήταν κλειδί για την ανέλιξη του ατόμου.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ!!!




Βρέθηκε αρχαία πόλη των Μακεδόνων στην Κίνα! Ευρήματα μαρτυρούν αρχαία σχέση της Κίνας με Μακεδονία-Βοιωτία-Θεσσαλία-Κάσο...

Έως τώρα, η κομμουνιστική Κίνα απαγόρευε τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην χώρα της, ενώ ακόμη και όσες έρχονταν στο φως, χωρίς να μπορεί ή να προλάβει να τις κρύψει, λογοκρίνονταν... Θεωρούσε το κομμουνιστικό καθεστώς πως με σκοταδισμό θα μπορούσε να γαντζωθεί για πάντα στην κυβέρνηση... Η λογοκρισία και οι μέρες της απαγορεύσεως πέρασαν και σαν χιονοστιβάδα έρχονται η μία μετά την άλλη οι ανακαλύψεις και οι ανακοινώσεις...
Υπάρχουν δυο κοινοί θεοί στην μυθολογία και την θεογονία των δυο αρχαίων λαών, των Ελλήνων και των Κινέζων: Η Αθηνά (Φου Σι στα κινεζικά) και ο Παν.

Γκέμμα - Δημήτρης Λιαντίνης(Ε-ΒΟΟΚ)

Η "Γκέμμα" αποτελεί το κύκνειο άσμα του Δημήτρη Λιαντίνη. Εκδόθηκε το 1997 όμως κυκλοφόρησε ελάχιστο καιρό πριν ο ίδιος πραγματοποιήσει αυτό που περιγράφει στο κεφάλαιο "Εδώ Μεσολόγγι" του εν λόγω βιβλίου: Αυτοθέλητη έξοδο από τη ζωή.

«Κάθε φορά που ερωτεύονται δύο άνθρωποι, γεννιέται το σύμπαν. Η, για να μικρύνω το βεληνεκές, κάθε φορά που ερωτεύουνται δύο άνθρωποι γεννιέται ένας αστέρας με όλους τους πρωτοπλανήτες του. Και κάθε φορά που πεθαίνει ένας άνθρωπος, πεθαίνει το σύμπαν. Η, για να μικρύνω το βεληνεκές, κάθε φορά που πεθαίνει ένας άνθρωπος στη γη, στον ουρανό εκρήγνυται ένας αστέρας supernova.

Έτσι , από την άποψη της ουσίας ο έρωτας και ο θάνατος δεν είναι απλώς στοιχεία υποβάθρου. Δεν είναι δύο απλές καταθέσεις της ενόργανης ζωής. Πιο πλατιά, και πιο μακρυά, και πιο βαθιά, ο έρωτας και ο θάνατος είναι δύο πανεπίσκοποι νόμοι ανάμεσα στους οποίους ξεδιπλώνεται η διαλεκτική του σύμπαντος. Το δραστικό προτσές δηλαδή ολόκληρης της ανόργανης και της ενόργανης ύλης. Είναι το Α και το ω του σύμπαντος κόσμου και του σύμπαντος θεού. Είναι το είναι και το μηδέν του όντος. Τα δύο μισά και αδελφά συστατικά του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΚ : ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ - ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ 
ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΗΝΗ…
 
Για άλλη μια φορά Ισλαμιστές αντάρτες δείχνουν το ανελέητο μίσος προς τους Χριστιανούς στην Συρία, απαγχονίζοντας μικρά παιδιά. Τουλάχιστον έτσι δείχνει μια φωτογραφία με δύο.....

απαγχονισμένα παιδιά που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες στο διαδίκτυο, ενώ στα αγγλικά αναγράφει ότι αυτά τα παιδιά ήταν ανάμεσα στα εκατοντάδες θύματα που πέθαναν από τα χέρια Ισλαμιστών ανταρτών, επειδή δεν αρνήθηκαν την πίστη τους στο Χριστό.

Τρεις ακόμα αυτοκτονίες σε Κατερίνη, Κρήτη και Θεσσαλονίκη μέσα σ’ένα 24ωρο

Κανονικότατα προχωράει το σαμαρικό – μνημονιακό – ανθελληνικό σχέδιο «Νέα Ελλάδα (χωρίς Έλληνες)», με τις αυτοκτονίες να βαίνουν καθημερινά αυξανόμενες, χωρίς να αποτελούν «αγκάθι» στις… «διαπραγματεύσεις» με την τρόικα. Εκείνο το απίθανο που ξεστόμισε πάλι ο Στουρνάρας, ότι «δεν γίναμε Αίγυπτος», το συνόδευσε και με το επίρρημα «ευτυχώς»;

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κατερίνης από την αυτοκτονία ενός 45χρονου άνδρα στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Ελευθερίας!

Συγκλονιστική ομιλία 17χρονης Ελληνίδας σε παγκόσμια συγκέντρωση για τα chemtrails στο Βέλγιο.(Βίντεο)

Μια συγκλονιστική ομιλία πραγματοποίησε η 17χρονη Ελληνίδα Sofia Xenidis στην Παγκόσμια συγκέντρωση για τους χημικούς αεροψεκασμούς που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2013 στο Βέλγιο.

Είναι καιρός να αφυπνιστούν και να...ξυπνήσουν όσοι κοιμούνται ακόμα τον ύπνο του δικαίου. Μη φοβάστε να αποδεχτείτε την αλήθεια όσο τρομακτική κι αν σας φαίνεται. Το να προσπαθείτε να επιβάλλετε στον εαυτό σας ότι είναι μια θεωρία συνομωσίας δεν είναι η λύση.

Ραδιενεργός ωκεανός μεταξύ Ιαπωνίας και Βραζιλίας!

Στα 30.000 δισεκατομμύρια μπεκερέλ υπολογίζει η Τepco, η εταιρεία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, την ποσότητα των ραδιενεργών στοιχείων καισίου και στροντίου που μπορεί να έχουν διαρρεύσει στον Ειρηνικό Ωκεανό από τον Μάιο του 2011 μαζί με το μολυσμένο νερό που έχει συγκεντρωθεί στη βάση των αντιδραστήρων.
Ο αριθμός αυτός δεν αφορά τα ραδιενεργά στοιχεία που μεταφέρονται με τη διαρροή των υπόγειων υδάτων.


Η Tepco παραδέχθηκε πριν από ένα μήνα ότι το νερό αυτό που έχει συγκεντρωθεί στο υπέδαφος μετά την πυρηνική καταστροφή που προκλήθηκε από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011 δεν είναι στάσιμο, όπως είχε ισχυριστεί προηγουμένως, αλλά ότι ρέει στον Ωκεανό με ρυθμό περίπου 300 τόννων την ημέρα.

Μαζικές αγωγές δανειοληπτών μετά την αποκάλυψη βόμβα για την μεγάλη κομπίνα των τραπεζών

Αλυσιδωτές αντιδράσεις πρόκειται να προκαλέσουν οι αποκαλύψεις - φωτιά του οικονομολόγου και πρώην στελέχους της Εμπορικής Τράπεζας Στέφανου Τσίπα για την τοκογλυφική και ληστρική τακτική των τραπεζών, οι οποίες ακονίζουν τα νύχια τους για να αρπάξουν την πρώτη κατοικία του Έλληνα.

Την ώρα που δανειστές και κυβέρνηση προσπαθούν να πείσουν το λαό κι όλο τον πλανήτη, οτι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι και μπαταχτζήδες και κάλα παθαίνουν ότι παθαίνουν, μια αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά των τραπεζιτών και όσων νομίζουν οτι θα ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

Θυμάστε την αποκάλυψη της Daily Mail για Συρία-χημικά;

Στις 29 Ιανουαρίου, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» είχε φιλοξενήσει ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, μαζί με φωτογραφία ντοκουμέντο, όπου Μαλαισιανός χάκερ, είχε υποκλέψει μέσω απροστάτευτου εξυπηρετητή (server) βρετανικής εταιρίας, την ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα σε δυο ανώτατα στελέχη της…
Στην αλληλογραφία των στελεχών της Britam Defence, αποκαλυπτόταν, ότι η εταιρία είχε δεχθεί δελεαστική προσφορά για να παραδώσει στην πόλη Χομς της Συρίας χημικά όπλα, σοβιετικής παραγωγής από το οπλοστάσιο της Λιβύης, καθώς παρόμοια εκτιμούσαν ότι διέθεταν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις.

Η αποκάλυψη της φρικιαστικής απάτης με την "χημική επίθεση" στην Δαμασκό!

 ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΤΤΑΚΕΙΑ!

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ “ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ” ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΒΑΠΤΙΣΘΗΚΑΝ “ΘΥΜΑΤΑ ΧΗΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ”!!

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ YOUTUBE ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ/ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ... 

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Τα αραβόφωνα ειδησεογραφικά Λιβάνου και Συρίας, αιφνιδιάστηκαν από τις τελευταίες καταγγελίες της αντιπολίτευσης για ρίψη χημικών στα προάστεια της Δαμασκού. Τα περισσότερα καταλήγουν ότι υπάρχει πλαστογράφηση του οπτικού υλικού που παρουσιάζεται ως αποδεικτικό για την δολοφονική επίθεση.

Νερό με το ATM…(ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Siemens, General Electric και Goldman Sachs εισέρχονται στο νέο πόλεμο του νερού. Τα συμφέροντα και οι καταστροφικές επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων.

Σε κάποιο χωριό της Ινδίας ένα παιδί περιμένει αυτή τη στιγμή υπομονετικά μπροστά σε ένα μηχάνημα που θυμίζει αρκετά τα ATM μιας τράπεζας. Με τη διάφορα ότι το μηχάνημα δεν δίνει χρήματα αλλά παίρνει λεφτά για να…δώσει μικρές ποσότητες νερού. Για το βρετανικό περιοδικό Economist η συγκεκριμένη εικόνα αποτελεί ένα θαύμα της ιδιωτικής πρωτοβουλία, η οποία προσφέρει πόσιμο νερό σε περιοχές που για χρόνια αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα ύδρευσης.


Του Άρη Χατζηστεφάνου
Από το ΕΠΙΚΑΙΡΑ Αύγουστος 2013
Για δεκάδες οργανώσεις και ερευνητές όμως είναι μια εικόνα από το μέλλον ενός πλανήτη όπου το νερό θα έχει πάψει οριστικά να αποτελεί δημόσιο αγαθό και η τελευταία σταγόνα του θα ελέγχεται από μια χούφτα πολυεθνικών.

Εξωγήινα κοσμήματα ανακαλύφθηκαν στην Αίγυπτο

Αρχαία Αιγυπτιακά κοσμήματα που ανακαλύφθηκαν σε τάφο ηλικίας 5.000 ετών φαίνεται πώς έχουν... εξωγήινη προέλευση σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες. Συγκεκριμένα οι χάντρες που κοσμούν τα συγκεκριμένα κοσμήματα προέρχονται από μετεωρίτες.
Το 1911, κοσμήματα με σιδερένιες χάντρες βρέθηκαν σε ένα αρχαίο νεκροταφείο κοντά στο χωριό του el-Gerzeh, που βρίσκεται νότια του Καΐρου σε έναν τάφο ο οποίος χρονολογείται περίπου το 3200 π.Χ. ΟΙ συγκεκριμένες χάντρες ήταν το πρώτο σιδερένιο αντικείμενο που ανακαλύφθηκε και σχετίζεται με τον αρχαίο Αιγυπτιακό πολιτισμό. Στο εσωτερικό του τάφου, που ανήκε σε έναν έφηβο, βρέθηκαν οι χάντρες σιδήρου μαζί σε ένα περιδέραιο και άλλα υλικά, όπως χρυσό και πολύτιμοι λίθοι.

ΔΡΟΥΓΟΣ: "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΩΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΘΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

· Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΗΣ!

· «Οι πολιτικοί εφαρμόζουν συνταγή εθνικής καταστροφής»

· «Πίσω από τα γεγονότα της Πρεμετής ήσαν Τσάμηδες»

· «Έρχονται ασύμμετρες απειλές από την Αλβανία. Οι αθλιότητες στο ναό της Πρεμετής είναι 
προεόρτια κρίσης που θα έχουμε με την γειτονική χώρα Ο Αλβανικός εξτρεμισμός ενδυναμώνεται.»

· «Σε ποια σοβαρή χώρα μέσα σε 20 μήνες έχουνε αλλάξει 6 υπουργοί άμυνας;»

· Η κατάσταση θα χειροτερέψει σε Συρία και Αίγυπτο

· «Επικίνδυνη η κατάσταση και στη Θράκη»

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"Εξωγήινο" αγαλματάκι σε ναό του 13ου αιώνα(Βίντεο)

Έντονη ομοιότητα με το... Alien της ομώνυμης ταινίας παρουσιάζει ένα γκάργκοϊλ που κοσμεί ναό του 13ου αιώνα στη Σκοτία και κάνει μεγάλη "καριέρα" μέσω του Facebook και του Twitter, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.


Ο αιδεσιμότατος του ναού, Άλαν Μπιρς,αναφέρει ότι τα περισσότερα γκάργκοϊλ αντικαταστάθηκαν στη δεκαετία του 90, όταν η ταινία ήταν πρόσφατη και ίσως εκεί βρίσκεται η λύση του μυστηρίου, ίσως δηλαδή ογλύπτης ήθελε να κάνει πλάκα.

Η Ουάσινγκτον ζήτησε τις βάσεις Σούδας-Καλαμάτας για επέμβαση στη Συρία

Την ελληνική συνδρομή, με διευκολύνσεις για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και χρήση των στρατιωτικών βάσεων της χώρας, κυρίως της Σούδας και της Καλαμάτας, ζήτησε, επισήμως η Ουάσιγκτον που θα χρησιμοποιηθούν για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή.
Ηδη, στο πλαίσιο κινήσεως στρατιωτικών δυνάμεων, πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων, έχουν αξιοποιηθεί διάδρομοι διέλευσης εντός του ελληνικού χώρου. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, που έγινε δέκτης των αιτημάτων παροχής διευκολύνσεων και συνδρομής, ενημερώθηκε στο ανώτερο δυνατό επίπεδο ότι, σε όλα τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζονται, ο ρόλος της Ελλάδας και των εγκαταστάσεών της είναι κομβικός.

Ο Κασιδιάρης πήρε το χρίσμα για τον δήμο Αθηναίων on air

Ο Ν. Μιχαλολιάκος του έδωσε το χρίσμα στον αέρα διαδικτυακής εκπομπής

Υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στις επόμενες δημοτικές εκλογές που θα γίνουν τον προσεχή Μάιο θα είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, όπως όλα δείχνουν.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος στον αέρα της διαδικτυακής εκπομπής του κ. Κασιδιάρη, μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε ζωντανά τον βουλευτή ότι θα είναι ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής. 

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της τηλεοπτικής αναμέτρησης Μέρκελ- Στάινμπρουκ


Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης πάντως δηλώνει έτοιμη να δώσει απαντήσει για όλα τα «καυτά» θέματα της ευρωζώνης
Λίγες ημέρες έμειναν για το κρίσιμο και μοναδικό ντιμπέιτ της Κυριακής ανάμεσα στην Ανγκελα Μέρκελ και τον Πέερ Στάινμπρουκ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, κεντρικό θέμα στην τηλεοπτική αναμέτρηση θα είναι η κρίση της ευρωζώνης και δη η Ελλάδα και αυτό εξαιτίας της κατηγορίας  που επέρριψε ο ηγέτης των Σοδιαλδημοκρατών Πεερ Στάινμπρουκ εναντίον της Μέρκελ -ότι δηλαδή προσπαθεί να αποκρύψει το πραγματικό κόστος της κρίσης από τους Γερμανούς εκλογείς.

Απειλεί τρία χωριά η φωτιά στη Λιβαδειά


Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους - Δεκάδες οι εστίες μαίνονται ανεξέλεγκτα– Επί τόπου σπεύδει και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής – Σταμάτησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσαΕφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτα από τις 2:30 το μεσημέρι στη Λιβαδειά και έχει διασπαστεί σε πολλές μικρές εστίες.

Σύμφωνα με τη νεότερη πληροφόρηση από την Πυροσβεστική, το πιο επικίνδυνο και μεγάλο μέτωπο βρίσκεται κοντά στα χωριά Χαιρώνεια, Τσουκαλάδες και Περαχώρι.

Μετά το CNN και το Κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV Οι Financial Times επιβεβαιώνουν πλήρως το «Πρώτο Θέμα»

Εκπρόσωποι των Βρυξελλών μιλάνε για «αρπαγή» της περιουσίας της Ελλάδας Νέες διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει η αποκάλυψη που έκανε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» την προηγούμενη Κυριακή, βάση της οποίας αποκαλύφθηκε ότι οι δανειστές της χώρας επιδιώκουν την «αρπαγή» της περιουσίας του δημοσίου με εκτός συνόρων εταιρία Holding.
Όπως σήμερα δημοσιεύουν οι Financial Times «Η Ευρωζώνη εξετάζει τη δημιουργία Holding εταιρίας για να διαχειριστεί την ακίνητη περιουσία της Ελλάδας, αξίας 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκτός συνόρων».

ΣΟΚ στη Λάρισα: Έβαλε την ανήλικη κόρη του να οδηγήσει το τρένο

ΣΟΚ στη Λάρισα: Έβαλε την ανήλικη κόρη του να οδηγήσει το τρένο
Μηχανοδηγός του ΟΣΕ έδωσε στην έφηβη κόρη του να οδηγήσει τον συρμό του Προαστιακού και μάλιστα με το τρένο γεμάτο επιβάτες.
Η καταγγελία και η απάντηση του ελεγκτή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας ''Ελευθερία'', στις διαμαρτυρίες των επιβατών που αντελήφθησαν το πρωτοφανές συμβάν δόθηκε η απίθανη απάντηση από τον ελεγκτή της αμαξοστοιχίας: «Αφού την επιτηρεί. Δεν τον βλέπετε που είναι δίπλα της;».

Σοκ στην Κέρκυρα: Έπνιξε την 7χρονη κόρη της και αυτοκτόνησε

Σοκ στην Κέρκυρα: Έπνιξε την 7χρονη κόρη της και αυτοκτόνησε
Σοκ στην Κέρκυρα. Μία 50χρονη γυναίκα έπνιξε την 7χρονη κόρη της και στη συνέχεια κρεμάστηκε, βάζοντας τέλος στη ζωή της. 
Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το απόγευμα στο χωριό Αντιπερνοί. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για μία Γερμανίδα.
Τραγικό πρόσωπο της υπόθεσης είναι ο 48χρονος πατέρας της οικογένειας, κρεοπώλης στο επάγγελμα, ο οποίος όταν επέστρεψε το απόγευμα στο σπίτι, είδε την μόλις 7 ετών κορούλα του, πνιγμένη στη μπανιέρα και τη σύντροφό του κρεμασμένη!

Spiegel: Ανίκανη η Αθήνα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις δίχως την Τρόικα

Spiegel: Ανίκανη η Αθήνα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις δίχως την Τρόικα
Το γερμανικό φιλοκυβερνητικό περιοδικό ξαναχτυπά, υποστηρίζοντας ευθέως, ότι η απειλή διακοπής της χρηματοδότησης είναι το μόνο «όπλο» των δανειστών, όταν συνομιλούν με την ελληνική πολιτική εξουσία.
Το γεγονός ότι, οι Έλληνες πολιτικοί λειτουργούν καλύτερα και προωθούν τις μεταρρυθμίσεις, μόνο υπό την απειλή της Τρόικας για διακοπή της χρηματοδότησης από τους Ευρωπαίους δανειστές, υπογραμμίζει εκ νέου το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Σε ένα άρθρο που ασχολείται ξανά με τους Έλληνες πολιτικούς, το περιοδικό υποστηρίζει ότι, ουσιαστικά είναι ανίκανοι να προωθήσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη χώρα, δίχως να υπάρχει πίεση από τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Βόμβα» ΟΗΕ:Έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι οι αντάρτες έριξαν τα χημικά!

«Βόμβα» ΟΗΕ:Έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι οι αντάρτες έριξαν τα χημικά!
«Υπάρχουν πολύ ισχυρές αλλά όχι ακόμη αδιαμφισβήτητες ενδείξεις ότι οι αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του Bashar Al Assad ήταν αυτοί που έκαναν τη χρήση των χημικών στη Συρία», δήλωσε πιο ειδικά η del Ponte.
Με μια ανακοίνωση η οποία ενδέχεται να αλλάξει την πορεία των γεγονότων η ανεξάρτητη επιτροπή του ΟΗΕ για τις έρευνες στη Συρία (UN Independent International Commission of Inquiry on Syria) ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι ενδείξεις και οι μαρτυρίες των θυμάτων δείχνουν τους ισλαμιστές αντάρτες και όχι τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας ως αυτούς που έριξαν το αέριο νεύρων Sarin. Την αποκάλυψη έκανε το μέλος της επιτροπής Carla del Ponte μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση.

Χωρίς συμφωνία το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Χωρίς συμφωνία το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Η Μόσχα και το Πεκίνο εξακολούθησαν να απορρίπτουν την στρατιωτική επιλογή, που προωθούν η Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι

Η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των πέντε χωρών μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ —ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Κίνα— για το βρετανικό σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία έληξε, χωρίς να υπάρξει συμφωνία.
Η Μόσχα και το Πεκίνο εξακολούθησαν να απορρίπτουν την στρατιωτική επιλογή, που προωθούν η Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι.

Τρία μνημονιακά νομοσχέδια-«Σταύρωμα» για τη Cyta αποφάσισε το Υπουργικό

Λευκωσία: Νομοσχέδιο το οποίο προνοεί το «σταύρωμα» κονδυλίων της Cyta και την έγκριση των σχετικών δαπανών από τον Υπουργό Οικονομικών, ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρία υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως δήλωσε μετά το πέρα της συνεδρίας ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο με τίτλο ‘Ο περί του Προϋπολογισμού της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου του 2013’ το οποίο», όπως εξήγησε, «προνοεί τη σταύρωση κονδυλίων για την ΑΤΗΚ» με αποτέλεσμα πλέον «οι δαπάνες να γίνονται μόνο μετά από έγκριση του Υπουργού Οικονομικών».

Μικρά κέρδη στην Wall

Dow14.828,6652,53 0,36%  



  Nasdaq3.578,52-79,05 -2,16%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικρά κέρδη συνεχίζουν να κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street παρά τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ  έπειτα από δύο ημέρες διαδοχικών απωλειών στον απόηχο των εξελίξεων στη Συρία.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου των ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας μονομερούς στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας και συζήτησαν με τους συμμάχους τους ενδεχόμενα πλήγματα που θα μπορούσαν να διαρκέσουν περισσότερο από μια ημέρα. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα συνομίλησαν επίσης με την Τουρκία, την Ιορδανία και άλλους εταίρους για ενδεχόμενα αντίποινα του καθεστώτος του Άσαντ σε περίπτωση επιθέσεων, δήλωσε η πηγή αυτή.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος διευκρίνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για να προσδιορίσει τους ακριβείς στόχους μιας ενδεχόμενης επέμβασης, ο στόχος της οποίας θα είναι να αποτραπεί ο Άσαντ να χρησιμοποιήσει και πάλι χημικά όπλα και να εξουδετερωθούν τα μέσα του για να το κάνει.

Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν δήλωσε πως οι επιθεωρητές, οι οποίοι βρίσκονται στη Συρία για να επαληθεύσουν εάν και κατά πόσον έχουν χρησιμοποιηθεί τέτοια όπλα, χρειάζονται τέσσερις ημέρες ακόμη για να ολοκληρώσουν την έρευνά τους και χρόνο για να αναλύσουν τα ευρήματα.

Από το μέτωπο της οικονομίας, η National Association of Realtors ανακοίνωσε ότι ο δείκτης για τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα υποχώρησε 1,3% τον Ιούλιο, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικούς μήνες απωλειών. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση κατά 1%.Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις σε εκκρεμότητα σημείωσαν άνοδο 6,7%

Πτωτική τάση παρουσίασε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά κατά τη συνεδρία της Τετάρτης.

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 0,29% και έκλεισε στις 94,07 μονάδες, ενώ άνοδο σε ποσοστό 0,20% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 35,31 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 37.327,05 ευρώ.

Επιφυλακτικότητα και οριακές απώλειες στο Χ.Α. εν αναμονή εξελίξεων

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Κινούμενος σε στενό εύρος διακύμανσης και εναλλάσσοντας πρόσημο μέχρι το τελευταίο λεπτό των συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε την Τετάρτη με οριακές απώλειες.

Μετά τις μεγάλες απώλειες 4,08% της συνεδρίασης της Τρίτης, ο ΓΔ βρέθηκε στην έναρξη των συναλλαγών της Τετάρτης να υποχωρεί σε ποσοστό έως 1,38% και κάτω από τις 870 μονάδες. Αν και ανέκτησε το θετικό πρόσημο, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα ενδοσυνεδριακά κέρδη 0,88% και κινήθηκε, μέχρι το κλείσιμο των συναλλαγών, με εναλλαγές προσήμου σε εύρος διακύμανσης 10 μόλις μονάδων.