Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ἐκεῖνοι σώθηκαν ἀπό τίς πτωχευμένες τράπεζες, ἐμεῖς γιατί ὄχι;

Τη λύση της Ισλανδίας, που με απόφαση δικαστηρίου, ο λαός της απέφυγε το βάρος μίας πτωχευμένης τράπεζας, μπορεί να ακολουθήσει κι η Ελλάδα. Όμως, οι Έλληνες πολιτικοί καλούν το λαό να βγάλει με την ψήφο του τη χώρα από το μνημόνιο, όταν η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα ανεκτίμητο όπλο στα χέρια της και δεν το χρησιμοποιεί!
Να σταματήσει να πληρώνει τις τράπεζες και να γλιτώσει από την οικονομική αφαίμαξη που υποβάλλει τους πολίτες προκειμένου να ξεπληρώνει τράπεζες και παλαιότερα δάνεια έχει το Ελληνικό Δημόσιο εφόσον ξεκινήσει μία νομική μάχη όπως αυτή που έδωσε και κέρδισε η Ισλανδία.

Διαθεσιμότητα για 1.600 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ - Εξαιρέθηκαν τα ΤΕΙ


Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 14:30 στο Μαξίμου Συνεδριάζει στις 14:30 το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα αποφασίσει και θα ανακοινώσει τον τελικό αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «protothema.gr» ο αριθμός ανέρχεται σε περισσότερους από 1600 διοικητικούς υπαλλήλους μόνο των Πανεπιστημίων, καθώς τα ΤΕΙ φαίνεται ότι εξαιρέθηκαν.

Ανεβαίνει στα ύψη ο προεκλογικός πυρετός στη Γερμανία


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πολιτικό θρίλερ που διαδραματίζεται στη Γερμανία, λιγότερο από τρία 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες των εθνικών εκλογών.

Και μέχρι αυτή τη στιγμή οι συνήθως “ψυχροί” Γερμανοί κατάφεραν να “σπάσουν” όχι μία, αλλά δύο φορές μία παράδοση ετών. Συγκεκριμένα, αν και δέκα ημέρες πριν τις εκλογές δεν μεταδίδονται σφυγμομετρήσεις για να μην επηρεάζονται οι ψηφοφόροι, αυτή τη φορά, λιγότερο από 72 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν ποντάροντας στο 1/4 των ψηφορόρων που, όπως έχει αποδειχθεί από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις , αποφασίζει την τελευταία στιγμή ποιον θα ψηφίσει.

Ηλεία: Βιασμός ανήλικου κοριτισού από 39χρονο Βούλγαρο

To κοριτσάκι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και ο δράστης έχει ήδη οδηγηθεί στις φυλακές Τριπόλεως
Σοκαρίστηκαν οι άνδρες της Αστυνομίας της Ηλείας όταν τους ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά  ένα 39χρονο αλλοδαπό που  ασέλγησε πάνω σε ένα ανήλικο κορίτσι σε περιοχή του Νομού.

Πριν από λίγο κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 39χρονος Βούλγαρος που φέρεται να ασέλγησε εις βάρος ανήλικου κοριτσιού και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Τριπόλεως.

Οι Γερμανοί δίνουν στεγνά τον Βενιζέλο

Οι Γερμανοί δίνουν στεγνά τον Βενιζέλο
Σύμφωνα με την Die Zeit ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον κ. Άσμουσεν να «μαγειρευτούν» τα νούμερα για το χρηματοδοτικό κενό.
Πρωτοφανείς αποκαλύψεις, που δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση, μετά από δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που υπογράφει η δημοσιογράφος της εφημερίδας κ. Simon , ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ κ. Άσμουσεν τον Αύγουστο στην Αθήνα, ζήτησε να υπάρξει ''μαγείρεμα'', δηλαδή αλλοίωση των πραγματικών στοιχείων για το χρηματοδοτικό κενό του προγράμματος για την Ελλάδα τη διετία 2015-2016.

Νέος εκβιασμός της τρόικας για τη δόση του Οκτωβρίου

Νέος εκβιασμός της τρόικας για τη δόση του Οκτωβρίου
Ζητά λουκέτο σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις!
Στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του Οκτωβρίου, προσθέτει νέες απαιτήσεις η τρόικα και αναμένεται να τεθούν με εκβιαστικό τρόπο στη συνάντηση που θα έχει την Κυριακή με τον Υπουργό Οικονομικών κ.Στουρνάρα.
Πέρα από την ψήφιση του κώδικα δικηγόρων και τις λίστες διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, τέθηκε ως προαπαιτούμενο η κάλυψη των οφειλών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ προκειμένου να μπορούν να αποκρατικοποιηθούν χωρίς να υπάρχουν αυτά τα χρέη.

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τα ινδικά γενόσημα της Ranbaxy

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τα ινδικά γενόσημα της Ranbaxy
Παρά το πρόστιμο-μαμούθ των 500 εκατομμυρίων δολαρίων και τις καταδικαστικές αποφάσεις της αμερικανικής δικαιοσύνης για σωρεία κακουργημάτων, η ινδική φαρμακοβιομηχανία γενόσημων Ranbaxy Laboratories Ltd, που παραδέχτηκε τη νοθεία των σκευασμάτων της, δε συμμορφώθηκε.

Τώρα, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) απαντά με καθολική απαγόρευση στις εισαγωγές των εν λόγω ινδικών γενόσημων, καθώς η Ranbaxy συνέχισε να μην τηρεί τις κατάλληλες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας στην παραγωγική διαδικασία.

Γιώργος Παναγιωτάκης: Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας διαλύεται – Το έκλεισε η Κυβέρνηση! ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

«Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας διαλύεται. Δεν το κλείνουμε εμείς το έκλεισε η κυβέρνηση με την απόφαση που έλαβε για την ένταξη στο καθεστώς της διαθεσιμότητας του 33% του Διοικητικού μας προσωπικού», αυτά τόνισε μεταξύ άλλων πριν από λίγο σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας Γιώργος Παναγιωτάκης.
Ο Πρύτανης εμφανώς απογοητευμένος από τη διαθεσιμότητα 153 υπαλλήλων του ΑΕΙ της πόλης ξεκαθάρισε πως πλέον το εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν μπορεί να λειτουργήσει με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία και τη χώρα.
«Είναι πολύ μεγάλη η αποδυνάμωσή μας.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Οριακή αρνητική μεταβολή παρουσιάζει την Παρασκευή το κυπριακό Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει πτώση σε ποσοστό 0,02%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 94,25 μονάδες.

Αντίθετα, ο Δείκτης FTSE/CySE ενισχύεται σε ποσοστό 0,06%, στις 36,16 μονάδες. Την ίδια ώρα ο ημερήσιος τζίρος διαμορφωνόταν στα €21.552.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ανοδικά κινείται μόνο ο δείκτης των Επενδυτικών Εταιρειών της τάξης του 0,35%, ενώ πτώση σε ποσοστό 0,02% σημειώνει η Κύρια Αγορά.

Πιέσεις προς τις 1.000 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Πτωτικά από την έναρξη των συναλλαγών της Παρασκευής κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, που διατηρείται ωστόσο πάνω το επίπεδο των 1.000 μονάδων..

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύεται το σύνολο σχεδόν των τίτλων του FTSE Large Cap, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να εντοπίζονται στις μετοχές των Coca-Cola HBC και ΜΕΤΚΑ, που υποχωρούν άνω του 4%.

Ακολουθούν οι Τρ. Πειραιώς και Intralot με απώλειες 3,70% και 3,41%, η μετοχή της Μυτιληναίος υποχωρεί 3,18%, ενώ πτωτικά ακολουθούν οι ΕΥΔΑΠ και MIG με απώλειες 2,75% και 2,72%.

Δείτε πώς ο εκδότης Κωνσταντίνος Ζήτρος «τσάκισε» την Ρεπούση!!!(Φωτογραφίες)

Ρεπούση
Τη δική του απάντηση στην Ρεπούση έδωσε μέσω facebook ο γνωστός εκδότης αρχαίας και μεσαιωνικής ελληνικής γραμματείας, Κωνσταντίνος Ζήτρος.
Έγραψε και ανάρτησε στο προφίλ του:
«Κεντρική γέφυρα επί του ποταμού Μάϊν, στην πόλη της Φρανκφούρτης, στη Γερμανία, με μετάφραση στη γερμανική γλώσσα, στο πλαϊνό της αψίδας:
«Πλέων επί οίνοπα πόντον επ’ αλλόθροους ανθρώπους» (Όμηρος, Οδύσσεια, Α.183)
(Ταξιδεύοντας σε ξένες θάλασσες με ανθρώπους που μιλούν άλλες γλώσσες)».