Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η προδοσία της Μακεδονίας είναι δεδομένη

Του  Παναγιώτη Αποστόλου
Από το freepen.gr

Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 την Αθήνα επισκέφτηκε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ ή αλλιώς “αιμοσταγές” γεράκι των ΗΠΑ, Μάθιου Νίμιτς, και συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της
Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο του προγραμματισμένου τριήμερου ταξιδιού του σε Ελλάδα και Σκόπια. Ο σκοπός αυτού του ταξιδιού ήταν η συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ των δυο κυβερνήσεων προκειμένου να εξευρεθεί μια αποδεκτή λύση του οριστικού ονόματος της γείτονος χώρας (πΓΔΜ).

Nερό... Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε !!! (Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Cosmos greek Documentaries | Ντοκιμαντέρ online

Δικαστική απόφαση-σταθμός: Δεν θα πληρώσουν οι λαοί τις τράπεζες!

Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε την απόφαση του δικαστηρίου της ΕΖΕΣ (Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών), η οποία απορρίπτει όλες τις καταγγελίες που κατατέθηκαν από τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά της Ισλανδίας στην υπόθεση «Icesave» | 1 |, σημειώνει σε άρθρο του ο Ερίκ Τουσέν, της οργάνωσης CADTM, (Επιτροπή για την κατάργηση του χρέους του Τρίτου Κόσμου)


Η απόφαση καθιστά σαφές ότι δεν είναι ευθύνη της χώρας στην οποία μια τραπεζική εταιρεία έχει την έδρα της να καλύπτει τα έξοδα των εγγυήσεων του τραπεζικού της συστήματος, καθώς και ότι ο μηχανισμός του δίχτυ ασφαλείας πρέπει να χρηματοδοτείται από τις ίδιες τις τράπεζες.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΛΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ... ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ, ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΠΕΖΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΟΔΗΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ!

Τεχνητά σύννεφα στον ουρανό! Θυμηθείτε... έρχονται υπερκαταιγίδες.



Τις τελευταίες μέρες ο ουρανός έχει γεμίσει με τεχνητά σύννεφα ή αλλιώς artificial clouds. Είναι εύκολα τα διακρίνει κανείς από το σχήμα τους που πολλές φορές μοιάζει με "ούφο" ή άλλες φορές από μια συμπαγή μορφή ενός νέφους που αποτελείται από απόλυτα ευθείες γραμμές!
Κανένα φυσικό σύννεφο δεν έχει
αυτό το σχήμα.
Άραγε συμμετέχουν κι αυτά τα συννεφάκια στα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις υπερκαταιγίδες που μας ανακοινώνουν;

Πρώην πράκτορας της βρετανικής MI5 αποκλείστηκε από πάνελ του ΟΗΕ ως «συνομωσιολόγος», κατόπιν πιέσεων του εβραϊκού λόμπι

Όταν μια πρώην αξιωματικός πληροφοριών της Βρετανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (MI5), η Annie Machon, κλήθηκε να είναι ομιλήτρια στις 6 Ιουνίου στο συνέδριο με θέμα «Σώζοντας τις επόμενες γενεές από τη μάστιγα του πολέμου» στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, μια διεθνής μυστική εταιρία πανικοβλήθηκε. Αντί να καθήσουν και να συζητήσουν αποδεικνύοντας ότι έχει "θεωρίες συνωμοσίας", η πανίσχυρη εβραϊκή B'nai B'rith International (BBI) «αγρίεψε» και απαίτησε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki - Moon να αποκλείσει την Annie Machon από την ομιλία της ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΗΕ για το τμήμα Δημοσίων Πληροφοριών / Σχέσεων μη – κυβερνητικών Οργανώσεων και τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελβετικής κυβέρνησης στον ΟΗΕ(φώτο κάτω: Από την ιστοσελίδα της BBI - βλ. εδώ).

Νέες Κάρτες Illuminati Ανάλυση - Παρουσίαση ΕΟΕ(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Ε. Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων

Τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο στις ΗΠΑ με "Ελληνικό γιαούρτι" ...Τουρκικής προέλευσης!!!

Σχόλιο από ALEXANDER

Εμείς τα λέγαμε από τον Αύγουστο του 2011 Δείτε εδώ και εδώ
και εδώ

Τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες με πρωταγωνιστή τον Τούρκο που λανσάρει το «ελληνικό» γιαούρτι υπό την επωνυμία «Chobani».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, συνολικά 112 άνθρωποι έχουν προβεί σε έγγραφες καταγγελίες για το προϊόν καθώς όλοι τους αρρώστησαν μετά την κατανάλωσή του, σύμφωνα με το topnews.us.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΧΩΡ!!ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!
Ιχώρ, μύθευμα ή ιστορία;

Ποιοί ήταν πραγματικά οι Θεοί της Αρχαίας Ελλάδας, ήταν απλώς σύμβολα ή αληθινά υπερδύναμα όντα; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα ικανά να μας πείσουν ότι οι θεοί των Αρχαίων Ελλήνων ήταν σύμβολα, όπως υποστήριζε και μια μεγάλη μερίδα φιλοσόφων
, οι Στωικοί, οι οποίοι πίστευαν ότι οι μύθοι δεν έχουν κυριολεκτική σημασία αλλά αντίθετα παρουσιάζουν αλληγορικές διηγήσεις, χρήσιμες για την καθημερινότητα των ανθρώπων.
Υπάρχει περίπτωση να ισχύει το αντίθετο; Σε ολόκληρη την Ελληνική γραμματεία, οποιοσδήποτε μπορεί να ανακαλύψει μια ατελείωτη σειρά από παράδοξες και μεταφυσικές εμπειρίες, που οι θνητοί πρόγονοί μας τις απέδωσαν στους αθάνατους θεούς τους. Επίσης υπάρχει μια παραφυσική λεπτομέρια που ίσως αποτελεί κλειδί για την διατύπωση της αληθινής φύσης των αρχαίων θεών.

Η απάτη τής κλιματικής αλλαγής ... Ο Farange παρουσιάζει στόν Baroso δύο φωτογραφίες τής NASA με τους πάγους του βόρειου ημισφαιρίου που ...(Βίντεο)

Ο Farange παρουσιάζει στόν Baroso δύο φωτογραφίες τής NASA με τους πάγους του βόρειου ημισφαιρίου του μήνα Αυγούστου τών ετών 2012 καί 2013 που αποδεικνύουν ότι οι πάγοι αυξάνονται.




Ο Baroso μιλάει με “ξύλινη γλώσα” και ο Farange του κάνει πλακίτσα.
Ενδιαφέρον έχουν επίσης αυτά που λέει ο Baroso γιά τις εκλογικές εξελίξεις στήν Αγγλία που φαίνεται να έχουν πανικοβάλλει τήν “Κεντρική Επιτροπή” (θυμίζει ΕΣΣΔ;) τής ΕΕ.

Εγκυκλοπαίδεια του ίντερνετ- Μαζική πλύση εγκεφάλου- Λογοκρισία. Πώς συνδέονται με την 11/9;

Επιμέλεια μετάφρασης: Ειρήνη Δραγάση
ΈΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Η Wikipedia λογοκρίνει το υλικό που θεωρεί «εξαιρετικά αμφιλεγόμενο».
του Dave Gahary

Η εξαφάνιση της παρουσίας του πωλητή εγκυκλοπαίδειας από πόρτα σε πόρτα και η συνεχής αύξηση της ηλεκτρονικής έκδοσης των βιβλίων έφεραν απρόβλεπτες συνέπειες σε όσους επιθυμούν να μάθουν την αλήθεια για ποικίλα σημαντικά θέματα, πληροφορίες που θα πρέπει να είναι κοινή γνώση για τις μάζες.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ !!!Η ΘΡΑΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ,ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ!!ΒΙΝΤΕΟ



ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ
  • Γιατί έγινε η επίθεση στο Γαλλικό συνεργείο; Σε τι αποσκοπεί πλέον η Άγκυρα;
  • Οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα και οι οργανωμένες και καλοσχεδιασμένες κινήσεις των τουρκο-πρακτόρων απειλούν πλέον ζωές
Είναι άγνωστο γιατί ενδιαφέρθηκε ένα Γαλλικό Τηλεοπτικό συνεργείο να έρθει στη Θράκη και να ασχοληθεί με τους Πομάκους, καταγράφοντας τα προβλήματά τους και τον πολιτισμό τους.

Στην τελική φάση το σχέδιο εξόντωσης του Έλληνα

Η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να αυξήσει σε δυσθεώρητα ύψη τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ενώ φοροσόκ θα υποστούν και οι ιδιοκτήτες γης εκτός σχεδίου! Τα χαράτσια που έρχονται θα είναι εφιάλτης και όλα αυτά - λέει - για να μη... θυμώσουν οι ελεγκτές της τρόικας!

Για να κάνουν πάλι τα... καλά παιδιά στους δανειστές, Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας και... ΣΙΑ ετοιμάζονται να ξεπαστρέψουν οριστικά τον μέσο Έλληνα.

Πώς να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι;

Πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι όταν υποστούν καρδιακή προσβολή, χωρίς βοήθεια. Η καρδιά δεν χτυπάει σωστά και το άτομο αρχίζει να αισθάνεται λιποθυμία. Τότε έχει μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα ακόμα πριν από την απώλεια συνείδησης.

Ωστόσο τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους... με το βήχα επανειλημμένα και πολύ δυνατά. Μια βαθιά ανάσα θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε βήχα και ο βήχας πρέπει να είναι βαθύς και παρατεταμένος έτσι ώστε να έχουμε και παραγωγή πτυέλων από βαθιά μέσα στο στήθος.

Ετοιμασου Έλληνα ήρθε η ώρα ελάτε να τους κόψουμε το γέλιο ... δεν ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ,ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ...

Ελληνάκο ακούμε, λίγα λόγια θα σου πω αλλά αυτά είναι αρκετά για να δεις και να νιώσεις .Σας άκουσα να διαμαρτύρεστε για την όλη κατάσταση στα LIDL στα PRAKTIKER στα ikea .Ρε Ελληνάκο γνωρίζεις πια ποιοι σε γ@μ@νε κι'όμως ψωνίζεις από αυτούς ... σε Ακουσα να μου λες ότι είσαι ΈΛΛΗΝΑΣ κι'όμως με παίρνεις από την εισπρακτική και με απειλείς .φοράς το εθνόσημο κιόμως με κοπανάς που φωνάζω για την Ελλάδα .Λες ότι είσαι Έλληνας παρόλα αυτά με δολοφονείς για Ένα εισιτήριο .

Η «ξανθιά του YouTube» και η ισλαμοποίηση της Γαλλίας

Δείτε το βίντεο μιας απλής νεαρής Γαλλίδας, γνωστής ως «Ξανθιάς του YouTube» (la blondede youtube), να λέει απλές αλήθειες για το Ισλάμ, την συνεχιζόμενη ισλαμοποίηση της Γαλλίας, την καλλιέργεια «ενοχών» στον γηγενή πληθυσμό λόγω, δήθεν, «μη ανεκτικότητας» και την ανάγκη κοινής
πορείας του γαλλικού λαού απέναντι στην επέλαση του Ισλάμ.

Δείτε το βίντεο:

ΜΗΤΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ!!! (Βίντεο)

O Lou Chrinston  κατάφερε ακόμα μια φορά να δείξει αυτό που συμβαίνει όταν κοιμόμαστε... 

Σε μια φωτογραφία μάλιστα συγκρίνει την διαφορά μεγέθους μεταξύ του ISS και του μητρικού σκάφους, με το τελευταίο να είναι τουλάχιστον 3 φορές μεγαλύτερο! 

Φυσικά παίζει ρόλο και σε ποιο ύψος κινούταν... Δείτε το βίντεο:

Το Ολογραφικό Σύμπαν: Πραγματικότητα Ή Ψευδαίσθηση;


 

Της Δρ. Ελένης Χατζηχρήστου*
 
Αυτό το τραπέζι, το κομπιούτερ επάνω του, το φλυτζάνι καφέ, το βουνό απέναντι, το φώς του ήλιου που μπαίνει απο το παράθυρο, οι νιφάδες του χιονιού που πέφτουν αργά, κι΄αυτή η μουσική που χαιδεύει τ’αυτιά μου, είναι άραγε αληθινά; Ή μήπως ψευδαισθήσεις, παιχνίδια προοπτικής που σκαρώνει το μυαλό για να ερμηνεύσει ένα χαοτικό Σύμπαν; Μερικοί επιστήμονες προκαλούν λέγοντας πως μας ξεγελούν τρι-διάστατες προβολές ενός δι-διάστατου καλειδοσκοπίου που βρίσκεται στην επιφάνεια αυτού που μέχρι τώρα ονομάζαμε Σύμπαν; Πως χώρος και χρόνος ίσως δεν είναι παρά ποταμοί πληροφορίας, και ο φυσικός κόσμος κομμάτια διαδοχικής πληροφορίας.

Το χαμενο βιβλιο του ΕΝΚΙ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥ ΘΕΟΥ

Πριν απο περιπου 445.000 χρονια,αστροναυτες απο εναν αλλο πλανητη ηρθαν στη γη αναζητωντας χρυσο.

Αφου προσθαλασσωθηκαν σε καποιον απο τους ωκεανους της γης ,προχωρησαν μεχρι την ακτη και ιδρυσαν την Εριντου,το «Σπιτι στο μακρινο τοπο».Η αρχικη αποικια εξελιχθηκε συντομα σε μια τελεια Αποστολη στη γη – που περιελαμβανε ενα κεντρο Ελεγχου της Αποστολης,ενα διαστημοδρομιο,ορυχεια,ακομα και εναν σταθμο στον Αρη.

Επειδη ειχαν ελλειψη εργατικου δυναμικου,οι αστροναυτες επιστρατευσαν τη γενετικη μηχανικη για να δημιουργησουν πρωτογονους Εργατες – τους Homo Sapiens.Ο κατακλυσμος που σαρωσε καταστροφικα τη γη,απετουσε ενα νεο ξεκινημα. Οι αστροναυτες εγιναν θεοι,παραχωρωντας στην ανθρωποτητα τον πολιτισμo,διδασκοντας τη να τους προσκυναει.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο ΚΕΜΑΛ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Το δημοσίευμα της φρίκης.
(σσΟ: Ο ιδρυτής του ναζισμού που σήμερα υμνούν φασιστοειδή τύπου Ρεπούση, όχι μόνον δίδαξε τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι (που καμάρωναν ως μαθητές του), αλλά εφτιαξε το πρώτο “Άουσβιτς” στην ιστορία!
Μόνο φρίκη και οργή προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο παράφρονας σφαγέας πουλούσε ακόμα και τα οστά των αθώων θυμάτων του για πρώτη ύλη σε Ευρωπαϊκές βιομηχανίες.

Το Voyager δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα το Ηλιακό Σύστημα, στην πραγματικότητα είναι ακόμη αρκετά μακριά!!!

9/12/13 - Η σημερινή ημέρα αποτέλεσε ένα μεγάλο ορόσημο στην αναζήτηση της ανθρωπότητας να στείλει αντικείμενα πολύ μακριά έξω στο σύμπαν για να δει τι θα συμβεί. Το διαστημόπλοιο Voyager 1 , που ξεκίνησε το 1977, έχει γίνει επίσημα το
πρώτο αντικείμενο κατασκευασμένο από ανθρώπους που κατάφερε να εισέλθει στον διαστρικό χώρο
(εκτός και αν υπάρχουν άνθρωποι σε άλλους πλανήτες που έχουν κάνει το ίδιο πράγμα - είναι δυνατόν!). Σήμερα βρίσκεται περίπου 12 δισεκατομμύρια μίλια μακριά.

Ενέργεια πυρηνικής σύντηξης: οι τελευταίες εξελίξεις

Ως μεγάλη ελπίδα για την παραγωγή άφθονης ενέργειας, δίχως εκπομπές ρύπων και ελάχιστα έως μηδενικά απόβλητα προβάλλει η ενέργεια πυρηνικής σύντηξης.

Η τελευταία εξέλιξη στην ανάπτυξη αυτης της πρωτοποριακής τεχνολογίας έλαβε χώρα στις 13 Αυγούστου, στη μονάδα Lawrence Livermore’s National Ignition Facility (NIF) στις ΗΠΑ, όπου οι ερευνητές εστίασαν 192 ισχυρές ακτίνες λέϊζερ σε μια μικροσκοπική κάψουλα δευτερίου-τριτίου. Εντός νανοδευτερολέπτων, η κάψουλα υπέστη ενδόρρηξηκαι απελευθέρωσε ενέργεια νετρονίων της τάξης των 8000 τζάουλ.

«Στοιχεία για χρήση χημικών από αντάρτες» έδωσε η Συρία στη Ρωσία

Νέες «συγκεκριμένες και υλικές αποδείξεις» ότι οι σύροι αντάρτες έχουν κάνει χρήση χημικών όπλων κατά των κυβερνητικών δυνάμεων παρέδωσε στη Ρωσία η Συρία, σύμφωνα με ρώσο υπουργό.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, συμπλήρωσε ακόμη ότι η έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για την πιθανή χρήση χημικών όπλων στη Δαμασκό στις 21 Αυγούστου ήταν «πολιτικοποιημένη, εκβιασμένη και μονόπλευρη».

Τουρκικές μηχανότρατες σαρώνουν τα Δωδεκάνησα

Τεράστια καταστροφή στα αλιευτικά αποθέματα. Οι πειρατές πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής ακόμα και παράκτιους οικισμούς νησιών.
Επαναλαμβανόμενη και προκλητική παραβατικότητα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, από μεγάλα Τουρκικά αλιευτικά σκάφη (μηχανότρατες), κατέγραψε νότια της Σάμου και νότια προς τα Δωδεκάνησα, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» σε συνεργασία με αλιείς της περιοχής, στις 9 και 11 Σεπτεμβρίου 2013.

Η «πειρατική» αυτή αλίευση δεν σημειώνεται για πρώτη φορά! Αντίστοιχα περιστατικά καταγράφονται κάθε χρόνο στο ανατολικό Αιγαίο, σε περιόδους από μέσα Αυγούστου έως και τέλη του Σεπτέμβριου.

O ''Ρωσικός φονιάς των αεροπλανοφόρων''...πέρασε απο τα Στενά και βγήκε στη Μεσόγειο !

Το ρωσικό Σμετλίβι, προερχόμενο από τη Μαύρη Θάλασσα, πέρασε σήμερα το πρωί τα στενά του Βοσπόρου με κατεύθυνση τη Μεσόγειο Θάλασσα,
όπως μετέδωσε και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Ο Guardian σημειώνει ότι το πυραυλοφόρο πολεμικό, που διέσχισε τα στενά του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη υπό τη συνοδεία πλοίου της τουρκικής ακτοφυλακής, θεωρείται «φονέας αεροπλανοφόρων» λόγω των ειδικών πυραύλων που διαθέτει.

Η αυτοκρατορία του Φόβου

Στην σύγχρονη εποχή, συμβαίνουν γεγονότα των οποίων οι αιτίες δεν γίνονται αντιληπτές με την πρώτη ματιά. Μόνο συνωμοσιολογικές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί για την 11η Σεπτεμβρίου. Ίσως εκεί μηδενίστηκε ο χρόνος και ξεκίνησε μια νέα εποχή. Μια εποχή όπου ο τρόμος, οι γεωπολιτικές αλλαγές, οι στρατιωτικές παρεμβάσεις και η οικονομική κρίση πήραν πλανητικές διαστάσεις


Ναι, έτσι εισήλθαμε στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης. Η αναδιανομή του πλούτου έγινε εξυπηρετώντας τους ισχυρούς, ενώ ο Φόβος είναι το όπλο μαζικής καταστροφής, συνειδήσεων και ελπίδας. 

Οι κοινωνίες των πολιτών που έκριναν την Εξουσία και το όλο Σύστημα που την διατηρεί, δέχθηκαν επίθεση, από όλες τις τεχνικές γνώσεις του Συστήματος. Έπρεπε να σταματήσουν να ζητούν δικαιώματα και να διεκδικούν ελευθερίες.

Το ιστορικό βάθος μιας ιστορίας που δεν διδάσκεται…

Ένας από τους τομείς της ανθρώπινης ύπαρξης και των ανθρωπίνων επιτευγμάτων, είναι η τεχνολογία, που σήμερα έχει φτάσει, κατά κοινή ομολογία, σε αρκετά υψηλό επίπεδο εξέλιξης. Τί ίσχυε όμως παλαιότερα; Τι συνέβαινε στον εν λόγω κλάδο κατά τα πανάρχαια χρόνια.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι γραμμική. Ξεκίνησε δηλαδή από την «ανυπαρξία» και αναπτύσσεται σταδιακά μέχρι την σύγχρονη εποχή. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως χιλιάδες χρόνια πριν η τεχνολογία είχε φτάσει σε μεγάλο απόγειο, έπειτα συνέβη κάτι συνταρακτικό που προκάλεσε μία ολική καταστροφή και ένα συνακόλουθο νέο ξεκίνημα στον συγκεκριμένο τομέα.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ-ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ!!!

Το 53,6% ερωτηθέντων δημοσκόπησης τάσσεται κατά της ονομασίας «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας», ενώ 37,5% συμφωνεί με μία τέτοια ονομασία.

Συγκεκριμένα,όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το defencenet.gr στην ερώτηση της δημοσκόπησης: «Η τελευταία πρόταση του Μάθιου Νίμιτς για συμβιβασμό με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας είναι 'Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας'. Εάν με τον συμβιβασμό αυτό προστατεύεται η 'μακεδονική' εθνική ταυτότητα, είναι για εσάς αποδεκτή λύση το όνομα Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας;» το 53,6% απάντησε όχι, ενώ το 37,5% απάντησε ναι.Μεταξύ των Σλάβων ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, το 64,8% απάντησε όχι, ενώ το 29,3% απάντησε ναι.

Το μεγαλύτερο μυστήριο του πολιτισμού των Ίνκας

Πλούτος χωρίς χρήμα και έννοια της αγοράς


Το 15ο και 16ο αιώνα η αυτοκρατορία των Ίνκας ήταν η μεγαλύτερη που είχε γνωρίσει ποτέ η Νότια Αμερική.

Πλούσιοι σε τρόφιμα, υφάσματα, χρυσό και κόκα, οι Ίνκας που είχαν αναπτύξει μια ξεχωριστή αριστοτεχνία στην κατασκευή κτιρίων, δεν είχαν καθόλου χρήματα.

Για την ακρίβεια, στην κοινωνία τους δεν υπήρχε καν η έννοια της αγοράς.

Ν. Λυγερός: Βιβλιοπαρουσίαση " Η Φωτεινή και ο Δράκος".(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
" Η Φωτεινή και ο Δράκος".
Πολιτιστικός σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου:
"Η Κερασούντα και το Γαρς",
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ.


 

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ:

1ον Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΦΟΡΑΕΙ ΓΡΑΒΑΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ (ΤΟ ΣΕΒΕΤΑΙ),

2ον Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ (ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ)

3ον Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΤΑΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Στη Βουλή οι δικογραφίες για Σαχινίδη - Ζανιά

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Από το real.gr

 Στη Βουλή κατατέθηκαν αργά χθες τη νύχτα οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν για τους πρώην υπουργούς Φίλιππο Σαχινίδη και Γιώργο Ζανιά.

Οι δικογραφίες αφορούν στην υπόθεση διαγραφής χρεών δύο ιδιωτικών επιχειρήσεων, με συνέπεια να ζημιωθεί το Δημόσιο κατά 12,5 εκατομμύρια ευρώ, που είχε αποκαλύψει προ εβδομάδων η Realnews.

Χιλιάδες κόσμου είπαν «όχι» στη διαθεσιμότητα

Ολοκληρωθηκαν τα απεργιακά συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Μέρος στην κινητοποίηση πήραν και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, με τη ΓΣΕΕ να πραγματοποιεί 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Συλλαλητήρια έγιναν και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα και σε όλες τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το χρονικό των κινητοποιήσεων:

Το Κούριο συστήνει στους αναγνώστες του το CNN

Ατλάντα: Πόσο γνωστή είναι η αρχαία πόλη του Κουρίου στη Λεμεσό και ο αρχαιολογικός χώρος της Πάφου; Όσοι έχουν ασχοληθεί με τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σίγουρα τις γνωρίζουν. Κι αν αρκετοί δεν έτυχαν να ακούσουν ποτέ για έναν από τους λαμπρότερους προϊστορικούς πολιτισμούς, ο αριθμός τους μάλλον θα λιγοστέψει μετά το πρόσφατο άρθρο στην ιστοσελίδα του CNN.

Ως ένας από τους 15 πιο σημαντικούς, αν και όχι πιο γνωστούς, αρχαιολογικούς προορισμούς στον κόσμο, συστήνονται και οι Μυκήνες στην Ελλάδα -ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς που προστατεύονται από την UNESCO- στο πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα του γνωστού ειδησεογραφικού δικτύου.

Ζητούν βοήθεια για να θάψουν το παιδί τους


Του Χρήστου Χαραλάμπους
Από το philenews

Λεμεσός: Ένα ακόμα οικογενειακό δράμα που έχει την αιτία του στην οικονομική ανέχεια και γενικότερα την φτώχεια, αποκαλύφθηκε με την περίπτωση του 35χρονου Ελλαδίτη ο οποίος βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας νεκρός σε μια γωνιά του δρόμου, δυο μόλις στενά από το βοηθητικό σπίτι όπου διέμενε με τους γονείς του στην περιοχή Αγίου Αθανασίου. «Ζητώ μια βοήθεια για να θάψω αξιοπρεπώς το παιδί μου», ανέφερε στον «Φ» η καταρρακωμένη μάνα, η οποία μη έχοντας ούτε σεντ στην τσέπη κατέφυγε στον δήμο ζητώντας την αρωγή του για την τέλεση της κηδείας.

Με οριακά κέρδη συνεχίζεται η διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Με οριακά κέρδη συνεχίζεται η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Στη 12:47, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίαζε άνοδο της τάξης του 0,47% και βρισκόταν στις 94,57 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 36,29 μονάδες με άνοδο της τάξης του 0,75%.

Ο όγκος των συναλλαγών αυτή την ώρα διαμορφωνόταν στα €24.082,82.

Σε υψηλά τριών μηνών ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με την πλειονότητα των μετοχών του FTSE Large Cap να κινείται σε θετικό έδαφος, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας καταφέρνει την Τετάρτη να διασπάσει ανοδικά το επίπεδο των 1.000 μονάδων, μετά τις αποτυχημένες απόπειρες των προηγούμενων ημερών.

Μετά από έξι όμοιες μεταξύ τους συνεδριάσεις, με διακυμάνσεις σε στενό εύρος και με χαμηλό τζίρο, η αγορά κατάφερε να απορροφήσει τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και με επιλεκτικές κινήσεις να διατηρήσει «επαφή» με τις 1.000 μονάδες, σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities.