Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ .ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ!!!!

«...Η δασκαλα μας σημερα, μας ρωτησε πως περασαμε το καλοκαιρι και όλα τα παιδια ειχαν να της πουνε πολύ ωραια πραγματα από τα μερη που

πηγανε διακοπες εφετος, εκτος από κανα δυο, που οι γονεις τους δεν ειχανε λεφτα και δεν πηγανε διακοπες αλλα καθισανε εδώ και πηγαινανε για μπανιο με τα πουλμαν του Χαλουλου, με τα οποια πηγαινει και η γιαγια μου, όχι για να κανει μπανιο αλλα για να κανει λεει αμμολουτρα, να της περασει η μεση της που την ποναει.

Εμενα όμως η δασκαλα όταν ηρθε η σειρα μου δεν με ρωτησε γιατι ξερει, όπως το ξερουνε ολοι στη γειτονια μου, στου Γκυζη, ότι ο μπαμπας μου επεσε το καλοκαιρι από την ταρατσα της πολυκατοικιας μας και εφυγε πολύ-πολύ μακρια, πολύ πιο μακρια από εκει που μπορουν να φτασουν τα πουλμαν του Χαλουλου ή οποια αλλα πουλμαν.

O Γκρούεφσκι αποκάλεσε την Ελλάδα «Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας»

Παραφράζοντας τη χρήση του όρου «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (FYROM) από την ελληνική πλευρά.
Επιμένει προκλητικά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι. 

Μιλώντας την Πέμπτη σε μέλη του κόμματος του, αποκάλεσε την Ελλάδα… «Former Ottoman Province of Greece (Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας), σχολιάζοντας τη χρήση του όρου «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (FYROM) από την ελληνική πλευρά.

Από ποιους απήγαγαν οι τσιγγάνοι αυτόν τον άγγελο;

 Με εντολή εισαγγελέα στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες της μικρής - Την φώναζαν «Μαρία» και μιλάει μόνο λίγες λέξεις Ρομ - Επείγον σήμα στην Interpol - Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 2410-683171 και 2410-683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας - «Άφαντα» άλλα δέκα παιδιά που δήλωναν ως δικά τους οι δύο τσιγγάνοι!

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε, με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η φωτογραφία του τετράχρονου κοριτσιού που έχει «αναστατώσει» όλη την Ελλάδα, καθώς βρέθηκε να διαβιεί μαζί με Ρομά σε καταυλισμό στα Φάρσαλα, χωρίς ωστόσο, όπως έδειξε ο σχετικός έλεγχος DNA, να είναι τσιγγανόπουλο!

Τὸ ὄνομά της ἦταν Ἀγγελική…

Του Γιάννη Λοβέρδου

Το όνομα της ήταν Αγγελικη. Δεν το έμαθε ποτε κανεις. Όπως φυςικα και του αγεννητου παιδιού της που κάηκε μαζί της στον δολοφονικο εμπρησμό της Μαρφιν στις 5 Μαΐου 2010.

Στη μνήμη της δεν έγινε ούτε ένα συλλαλητήριο.
Κανεις δεν έγραψε τραγούδι. Ο σύζυγος κι η οικογένεια της δεν διεκτραγωδησαν τον πόνο τους στην εκπομπή κανενός Σταύρου Θεοδωρακη. Κανένας Πρετεντερης η Τρεμη δεν απαίτησαν απο τους δικαστές την άμεση προφυλάκιση των δολοφόνων της.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Του Νίκου Χειλαδάκη
 Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου

Την προσφιλή τους μέθοδο του πλιάτσικου την οποία εφάρμοσαν με άριστο τρόπο οι Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη το 1955 και στην Κύπρο το 1974, εφαρμόζουν τώρα και στην γειτονική τους Συρία. Το τουρκικό πλιάτσικο οργιάζει σε περιοχές που ο εμφύλιος πόλεμος έχει καταστρέψει τελείως την οικονομική ζωή και έχει αφήσει αμέτρητα ερείπια σε βιομηχανικές ζώνες ενώ το παράνομο εμπόριο καυσίμων στα σύνορα των δυο χωρών με τζίρο δισεκατομμύρια δολάρια ανθεί από την τουρκική μαφία.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Taraf, από τότε που άρχισε ο εμφύλιος πόλεμος στην Συρία η τουρκική μαφία καθώς και πολλές άλλες ομάδες Τούρκων παρακρατικών και παρανόμων ενόπλων έχουν στήσει ένα τεράστιο κύκλωμα πλιάτσικου εισβάλοντας ανεξέλικτα στα εδάφη της Συρίας και αρπάζουν ότι βρουν για να το μεταφέρουν στη συνέχεια στην Τουρκία μέχρι την Κωνσταντινούπολη, όπου πουλούν τα πάντα σε εντόπιους και ξένους ενδιαφερόμενους.

Γονείς, στρώστε συχνά το οικογενειακό τραπέζι!...

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Από το koukfamily


Περνάμε, αναμφίβολα, δύσκολες οικονομικά εποχές με τριάντα σχεδόν τοις εκατό ανέργους άνδρες και γυναίκες και διπλάσιο ποσοστό νεολαίας…

Περνάμε, αυτό μετράει διαχρονικά ακόμη περισσότερο κατά την ταπεινή μου γνώμη, δύσκολες ψυχολογικά εποχές που θα στιγματίσουν βαθειά τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Κατέθεσα τις προάλλες εδώ μερικές σκέψεις μου με το τίτλο «εμείς TV και καναπέ, η νεολαία ανεργία και φραπέ!…»

ΒΟΜΒΑ …Η Αμοργός αποδέχθηκε την πρόταση της END και του Αρτέμη Σώρρα για άτοκη χρηματοδότηση 50 χρόνων (Βίντεο)

Η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αμοργού κατά τη συνεδρίασή του στις 5 Σεπτεμβρίου 2013, όπως δημοσιεύθηκε, αναφέρει:...

"Αποδέχεται την εισήγηση του Δημάρχου και τον εξουσιοδοτεί για την υπογραφή της σχετικής ανακοίνωσης-πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επενδυτές προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα πάνω στο νησί μας".

Νέο «Μακεδονικό» μας στήνουν οι Ρώσοι με τη Θράκη;

Το λιγότερο οργή μας προκάλεσε άρθρο-ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην ελληνική έκδοση της «Φωνής της Ρωσίας» με άκρως παραπλανητικό τίτλο «Οι θησαυροί της Θράκης μιλούν για την αρχαία Ελλάδα», καθώς το λιγότερο που προκύπτει είναι η αμφισβήτηση της ελληνικότητας του θρακιώτικου πολιτισμού…
Χρησιμοποιούμε τις εξαιρετικές φωτογραφίες του δημοσιεύματος, που έχει τραβήξει η Αλεξάνδρα Σόποβα, καθώς από μόνες του αποκαλύπτουν πολλά…

Με πιο τρόπο δεν θα σας πάρει τα χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό μισθοδοσίας η εφορία...(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ newsittv

Υπερκαταγίδες πάνω από την Ελλάδα και αεροψεκασμοί! Τυχαίο; Νέες δορυφορικές φώτο - Απόδειξη!

Κατ αρχάς ας δούμε τι λέει η ΕΜΥ στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
"Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά.

Συγκεκριμένα, για αύριο Τετάρτη προβλέπεται
ότι θα εκδηλωθούν, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σταδιακά μέχρι το βράδυ στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου.

"Οι ναύαρχοι είχαμε πει ΟΧΙ στη συμφωνία Βενιζέλου για τα υποβρύχια" - Κείμενο βόμβα(Βίντεο)

Το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και η σύμβαση που υπογράφτηκε για “την σωτηρία” τους το 2010 επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν “βάλει φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό. Ο Τσίπρας ζήτησε εξεταστική επιτροπή και ο Βενιζέλος απάντησε οργισμενα όχι μόνο στον αρχηγό της
αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στο Onalert είχε μιλήσει ο υποναύαρχος ε.α Στέλιος Φενέκος και είχε αποκαλύψει τις πιέσεις που δεχόταν το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο για να λάβει αποφάσεις που οδηγούσαν στην γρήγορη συμφωνία με τον Ισκαντάρ Σάφα. Ο κ.Φενέκος αντιπρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών έγραψε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο για τα θέμα των ναυπηγείων και των υποβρυχίων:

Το πρώτο κοσμικό αλφάβητο της Κρήτης

Παλαιότερα επικρατούσε η θεωρία ότι οι αρχαίοι Έλληνες παρέλαβαν το αλφάβητο από τους Φοίνικες, οι οποίοι κατοικούσαν στις ακτές της Συρίας – Παλαιστίνης. Ενώ συνέβη το αντίθετο: Οι Φοίνικες παρέλαβαν τη γραφή από τους Κρήτες αποίκους, οι οποίοι κατά τον 13ον π.Χ. αιώνα αποίκησαν τις ακτές της Παλαιστίνης ως Φιλισταίοι, όπως μας είναι γνωστοί, από την Παλαιά Διαθήκη. Ο Άρθουρ Έβανς, Άγγλος αρχαιολόγος υποστηρίζει: «Η Γραφή της Κρήτης είναι η μήτηρ της Φοινικικής γραφής».

Oι παράλληλοι κόσμοι ειναι εδώ

Οι Παράλληλοι Κόσμοι υπάρχουν στ' αλήθεια, σύμφωνα με μία πρόσφατη σημαντικότατη επιστημονική ανακάλυψη επιστημόνων του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία έχει ήδη περιγραφεί από αρκετούς ειδικούς ως «μία από τις πιο σπουδαίες εξελίξεις στην ιστορία της Επιστήμης…»

Η επιστημονική Θεωρία του Παράλληλου Σύμπαντος, προτάθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950 από τον αμερικανό φυσικό Hugh Everett, και είναι επιστημονικά αποδεκτό ότι βοηθά σημαντικά στην κατανόηση και εξήγηση μυστηρίων της Κβαντομηχανικής που έχουν απασχολήσει και προβληματίσει τους επιστήμονες για δεκαετίες.

Παγκόσμια Φτωχοποίηση: Ακραία φαινόμενα φτώχειας και πείνας στην Βρετανία

Παγκόσμια Φτωχοποίηση: Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας ξεκινά διερεύνηση για τα φαινόμενα ακραίας φτώχειας και πείνας

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron εκκίνησε εσπευσμένα τις διαδικασίες επίσημης διερεύνησης σχετικά με το ολοένα και οξυνόμενο φαινόμενο της διατροφικής φτώχειας σε ολόκληρη την βρετανική επικράτεια, καθώς και σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη της φτώχειας και της πείνας στη χώρα.
Η κίνηση του βρετανού πρωθυπουργού κατέστη επιτακτική έπειτα από την δημοσίευση νέων στοιχείων-σοκ για τα ακραία φαινόμενα φτώχειας και πείνας στην Βρετανία:

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ... Ο ΕΛΛΗΝΑΣ

... ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ!

Ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Σωτήρη Μουστάκα που εκτός από συνεργάτες ήταν και φίλοι. «Όταν πρότεινα στον Σωτήρη Μουστάκα να παίξει στο El Greco, το αποδέχτηκε με έναν όρο: να μην πληρωθεί. Ήξερε ότι θα πεθάνει. Ήρθε στο γραφείο μου και μου είπε: ‘’θα παίξω αυτό το ρόλο αλλά δεν θέλω να πληρωθώ ‘’. Του έδωσα το σενάριο και τις σκηνές που ήταν να παίξει», δήλωσε ο Γιάννης Σμαραγδής και συνέχισε:

Αποκλειστική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Ν. Αναστασιάδης: «Δεν μπαίνω σε διάλογο χάριν του διαλόγου» (Βίντεο)

Αθήνα: Το Κυπριακό βρίσκεται και πάλι, μετά από ενάμισι χρόνο, σε κρίσιμη καμπή καθώς προετοιμάζεται το έδαφος για έναν νέο κύκλο διαπραγματεύσεων, που θα αρχίσει με κοινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Στη συνέχεια, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν οι συνομιλίες θα διεξάγονται από τους διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων, ενώ οι ηγέτες θα συναντώνται όταν κρίνεται απαραίτητο για λήψη σημαντικών αποφάσεων ή για να ξεπεραστούν ακανθώδη ζητήματα.

Διευρύνει το ιστορικό υψηλό ο S&P, πάνω από τα $1.000 η Google

Dow15.366,80-4,85 -0,03%  



  Nasdaq3.863,1523,72 0,62%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street διευρύνοντας το κερδοφόρο σερί των προηγούμενων ημερών έχοντας ως στήριξη τα κέρδη που παρουσιάζουν οι μετοχές των General Electric, Morgan Stanley και Google μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Μάλιστα η τελευταία καταγράφει άνοδο άνω του 13% ξεπερνώντας τα 1.000 δολ. για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι οι συνέπειες του 16μερου κυβερνητικού shutdown θα οδηγήσει την Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για την τόνωση της ανάπτυξης για διάστημα μεγαλύτερο των αρχικών προβλέψεων.

Επίσης, θετικά ήταν τα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας, καθώς  η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 7,8% το γ΄ τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις  των αναλυτών ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 10,2% το Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 10,1%.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 8,60 μονάδες (0,06%) και βρίσκεται στις 15.380,30 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 35,60 μονάδων (0,92%) φτάνοντας 3.898,70 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 7,30 μονάδων (0,42%) και βρίσκεται στις 1.740,40 μονάδες.

Μικρές απώλειες στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Πτωτικά κινείται την Παρασκευή το κυπριακό χρηματιστήριο μετά τη θετική πορεία των προηγούμενων ημερών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κάτω από το επίπεδο των 92 μονάδων, στο οποίο ανήλθε χθες.

Το ΧΑΚ στις 12:50 υποχωρούσε στις 91,71 μονάδες, σημειώνοντας μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,40%.

Πτώση σε ποσοστό 0,36% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE, υποχωρώντας την ίδια ώρα στις 33,13 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 20.811 ευρώ.

Σε υψηλό 26 μηνών το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου του 2011 -και σε νέο υψηλό έτους- έκλεισε την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μία συνεδρίαση με τζίρο που πλησίασε τα επίπεδα των 180 εκατ. ευρώ.

Κινούμενος ανοδικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών και μετά από δύο ενδοσυνεδριακές απόπειρες διάσπασης του προηγούμενου ενδοσυνεδριακού υψηλού έτους των 1.159,97 μονάδων (από τις 20 Μαΐου 2013) ο Δείκτης για μία ακόμα φορά πήρε… «φόρα» λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης. Βρέθηκε έτσι να ενισχύεται έως και 2,39% στις 1.166,12 μονάδες, πριν ολοκληρώσει οριακά χαμηλότερα από το εν λόγω επίπεδο.