Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Καταπληκτική διάλεξη του Παν. Κανελλόπουλου το 1966: Το ιστορικό νόημα του Ελληνικού Έθνους !!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!

Mια υπέροχη, και ιστορική, διάλεξη τού μεγάλου φιλοσόφου, ακαδημαϊκού και πολιτικού μας Παναγιώτη Κανελλόπουλου*, στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Κύπρου, τον Σεπτέμβριο του 1966. Προσκεκλημένος στήν ηρωική Μεγαλόνησο ο Έλλην ακαδημαϊκός μιλά με γνώση και σοφία στους νέους μαθητές και ενώπιον της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας της Κύπρου, με θέμα «Το ιστορικό νόημα του Ελληνικού Έθνους». Ένας λόγος παρακαταθήκη για τις γενιές των Ελλήνων.
Ακολουθεί ολόκληρη η καταπληκτική διάλεξη:

11η Σεπτεμβρίου 2001

11 Σεπτεμβρίου 2001, 8:45 π.μ.: Η Νέα Υόρκη και όλος ο κόσμος παγώνουν, όταν ένα αεροσκάφος της εταιρίας American Airlines, με 92 επιβαίνοντες, προσκρούει στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, προκαλώντας καταστροφική έκρηξη. Πάνω από τον 75ο όροφο το κτίριο τυλίγεται στις φλόγες και ο πανικός που προκαλείται είναι άνευ προηγουμένου. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που πηδούν στο κενό για να σωθούν.
Σωστικά συνεργεία και δημοσιογράφοι σπεύδουν στο σημείο και λίγα λεπτά αργότερα, στις 9:03 π.μ., οι τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση ένα ακόμη αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας, με 64 επιβαίνοντες, να προσκρούει στον νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

«Καμπανάκι» από Γκουτέρες: Μας μένουν δύο χρόνια για να δράσουμε για την κλιματική αλλαγή

«Καμπανάκι» από Γκουτέρες – Μας μένουν δύο χρόνια για να δράσουμε για την κλιματική αλλαγή – Διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει και ο ίδιος πίεση στους ηγέτες στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Ο κόσμος έχει στη διάθεσή του δύο χρόνια για να δράσει προκειμένου να αποφευχθεί η κλιματική αλλαγή και ο κίνδυνος ο πλανήτης να βρεθεί αντιμέτωπος με «καταστροφικές συνέπειες», προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Παράλληλα, κάλεσε την κοινωνία των πολιτών να ζητήσει από τους ηγέτες του «να δώσουν λόγο», να κατανοήσουν την «επείγουσα φύση» του προβλήματος και να τερματίσουν «την παράλυση».

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει την πολιτική Ορμπαν για το μεταναστευτικό - «ΣΦΑΓΗ» ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΓΓΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Σαφή διαχωρισμό με τις σκληρές θέσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν στο μεταναστευτικό έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε υπέρ της έκθεσης Sargentini, βάσει της οποίας η κυβέρνηση Ορμπάν παραβιάζει το δίκαιο και τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει υπέρ της έκθεσης Sargentini, καλώντας το Συμβούλιο να προχωρήσει σύμφωνα με το άρθρο 7 κατά της Ουγγαρίας. Δεν μπορούμε και δεν θα συμβιβαστούμε σε θέματα που σχετίζονται με τις βασικές μας δημοκρατικές αξίες και αρχές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αρπάχτηκαν» στο Ευρωκοινοβούλιο Τσίπρας – Πονς

Καβγάς μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ισπανού ευρωβουλευτή - Πόνς: «Κοστίσατε 100 δισ. ευρώ στην Ελλάδα» - Τσίπρας: «Παραμένεις αδιόρθωτος»
Σφορή αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς, ο οποίος τοποθετήθηκε εκ μέρους του Λαϊκού Κόμματος, σημειώθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μετά την πρωτολογία του Έλληνα πρωθυπουργού, όπου επισημάνθηκε η αλλαγή σελίδας στην Ελλάδα και το τέλος των μνημονίων, ο Ισπανός ευρωβουλευτής έστρεψε τα βέλη του κατά του κ. Τσίπρα με σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.