Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ξεκίνησαν οι λεηλασίες σε ναούς στην Συρία!

Ξεκίνησαν οι λεηλασίες σε ναούς στην Συρία!
Από τη λεηλασία της Εκκλησίας της Δύναμης της Επισκοπής Φωτογραφία που διέρρευσε από τους τρομοκράτες. Την ίδια τύχη βέβαια έχουν και τα τζαμιά των Αλαουϊτών, Σιϊτών, Σούφι και άλλων εκφάνσεων του Ισλάμ. Η Σαουδική Αραβία ανέλαβε και επίσημα την μισθοδοσία των μισθοφόρων στη Συρία και τη χρηματοδότηση για τους εξοπλισμούς τους.

Το φοβερό μυστικό των Τούρκων κομάντος στα Ίμια


 Το φοβερό μυστικό των Τούρκων κομάντος στα Ίμια
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Μεγάλη αποκάλυψη για τη νύχτα των Ιμίων

Προπομποί έκρηξης πολέμου στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήταν οι 12 τούρκοι κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια τη νύχτα της μεγάλης κρίσης, εκτελώντας εντολές της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Εργκενεκόν», των Τούρκων στρατηγών που ήθελαν να σύρουν τις δύο χώρες σε πόλεμο.
Η συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη γίνεται μέσα από τις καταθέσεις δύο στρατηγών κατηγορουμένων για την οργάνωση «Εργκενεκόν» και τον σχεδιασμό πρόκλησης πολέμου στο Αιγαίο, με την κωδική ονομασία «Βαριοπούλα», που ήδη έχει οδηγήσει στη φυλακή 82 ανώτερους αξιωματικούς της Τουρκίας και ουσιαστικά αποτελεί τη μεγάλη νίκη του Ερντογάν στο στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας.

Πώς έκλεισαν το στόμα των Τούρκων κομάντος


Πώς έκλεισαν το στόμα των Τούρκων κομάντος
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Δεν είναι τυχαίος καθόλου ο αφανισμός σε δύο φάσεις των 12 τούρκων κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια τη νύχτα που Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν με το δάχτυλο στη σκανδάλη.
Κι έπρεπε να περάσουν 16 χρόνια από τότε για να υπάρξουν τώρα τα πρώτα στοιχεία για τον σκοτεινό θάνατο των 12 κομάντος.
Είχαν δει και ζήσει πολλά τη νύχτα των Ιμίων πάνω στη βραχονησίδα. Κι έπρεπε να τους κλείσουν τα στόματα γιατί σ' αυτά που είδαν και έζησαν εμπλέκονται στρατιωτικές και διπλωματικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, Τουρκίας, Ελλάδας, δηλαδή των τριών στενών συνεταίρων στο ΝΑΤΟ στην Ανατολική μεσόγειο.

Ο οίκος Fitch υποβάθμισε τις τρεις κυπριακές τράπεζες

Λευκωσία: Σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων των τριών κυπριακών τραπεζών, Κύπρου, Λαϊκής και Ελληνικής σε «BB», από «BB+», προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, μετά την υποβάθμιση, από τον ίδιο οίκο, στις 25 Ιουνίου της αξιολόγησης της Κύπρου, σε «BB+».

Η υποβάθμιση των τριών κυπριακών τραπεζών, σύμφωνα με τους Fitch, αντανακλά την εκτίμηση του οίκου ότι έχει περιοριστεί η ικανότητα της κυπριακής κυβέρνησης να στηρίξει τις μεγάλες τράπεζες της, μετά την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας, στις 25 Ιουνίου, παρά την ισχυρή θέληση του κράτους να το πράξει αυτό.

Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Αρνητικό κλίμα επικρατεί και σήμερα στο κυπριακό χρηματιστήριο, λόγω των σημαντικών πιέσεων που δέχεται η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου.

Στις 13:08, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 130,31 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 1,44%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε απώλειες της τάξης του 1,26% και βρισκόταν στις 49,21 μονάδες. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν σε μόλις 232.000 ευρώ.

Μένει... Βρυξέλλες το Χ.Α.

Περιορίζονται οι πιέσεις στις τράπεζες με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. να αντισταθμίζει τις πρωινές απώλειες. Στις Βρυξέλλες και στη Σύνοδο Κορυφής στρέφονται οι "προβολείς", αναθερμαίνονται οι ελπίδες μετά τις δηλώσεις Schaeuble για τα ευρωομόλογα.

Χθες, η αγορά «επέμεινε» θετικά, σε αντιστοιχία με την πλειονότητα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ωστόσο το γενικότερο κλίμα αποπνέει ένα αίσθημα ανασφάλειας. Αναλυτές χρησιμοποιούν βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς για τη Σύνοδο που ξεκινά σήμερα και ενδέχεται να αποτελέσει μία νέα αρχή για την Ευρωζώνη ή την αρχή του τέλους για τη νομισματική ένωση.

«Καθώς σήμερα ξεκινούν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής, εκτιμούμε ότι οι επενδυτές θα εστιάσουν στις αποφάσεις που θα ληφθούν, από τη στιγμή που το κόστος δανεισμού τόσο για την ισπανική όσο και για την ιταλική κυβέρνηση αυξήθηκε στις δημοπρασίες βραχυπρόθεσμων τίτλων», σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Πέταξε το «γάντι» ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μετωπική σύγκρουση με τον Ε. Βενιζέλο και στο βάθος... διαγραφές

Πέταξε το «γάντι» ο Θεόδωρος Πάγκαλος Νέες αναταράξεις προκάλεσε η χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου.
Ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο επί της ουσίας κατηγόρησε ότι ανέτρεψε τον προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος, κ. Γ. Παπανδρέου.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε ιδιαίτερα θετικά στο πρόσωπο του κ. Γ. Παπανδρέου, θέλοντας έτσι να μετατρέψει την προσωπική του κόντρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε ευθεία σύγκρουση Παπανδρέου-Βενιζελου.

Πέθανε ο 42χρονος που έπεσε από την Ακρόπολη

Υπέκυψε στα τραύματά του και έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 42χρονος Έλληνας που έπεσε το πρωί της Πέμπτης στο κενό, από το σημείο που βρίσκεται ο πέτρινος τοίχος στον αύλειο χώρο του Παρθενώνα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό, προς το παρόν, εάν πρόκειται για ατύχημα ή απόπειρα αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας έπεσε από ύψος 18 μέτρων στο χώρο του αρχαίου θεάτρου του Διονύσου, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων τουριστών.

Τι γράφει ο διεθνής τύπος Μπρα ντε φερ Μέρκελ - Ολάντ

«Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι η γυναίκα που πρέπει κάποιος να παρακολουθεί –να φοβάται ή να αντιμετωπίσει- αυτή την εβδομάδα στην Ευρώπη», γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του διεθνούς πρακτορείου, οι ηγέτες της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας θα πιέσουν τη βόρεια γείτονά τους Γερμανία, στη Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει την Πέμπτη, να δεχτεί να μοιραστεί τα χρέη προτού οι αγορές πιέσουν την ευρωζώνη και φτάσει πιο κοντά στην κατάρρευση. Το ίδιο ισχυρίζονται και οι ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ. «Όλα εξαρτώνται από τη Μέρκελ», σημειώνει το Associated Press.

Παρασκήνιο για την εκλογή προέδρου Ορκίστηκαν οι 300 της Βουλής

Υπό την σκιά της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, αλλά και της απουσίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των τεσσάρων υπυργών που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε στην Βουλή η ορκωμοσία των βουλευτών που εκλέχθηκαν την 17η Ιουνίου.

Εκτός όμως από τον πρωθυπουργό, από την ορκωμοσία απουσίαζαν και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο υπουργός Ανάπτυξης και υποδομών Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι οποίοι βρίσκονται στις Βρυξέλλες και συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συναντήσεις Παπούλια στη Σύνοδο Κορυφής

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου από το real.gr

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Μ. Μπαρόζο πρόκειται να έχει ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας Κ. Παπούλιας. Η συνάντηση επιβεβαιώθηκε για τις 19:30 σήμερα το απόγευμα στο περιθώριο της Συνόδου και λίγο πριν αρχίσει το κρίσιμο δείπνο των 27 της ΕΕ.

Αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής;

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, του ΘΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ από το real.gr

Σε ένα φαινομενικό αδιέξοδο οδηγείται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η διήμερη Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών που ξεκινά σε λίγες ώρες, καθώς όλες οι πλευρές καταφτάνουν στην ευρωπρωτεύουσα με μαξιμαλιστικές απαιτήσεις.

Η μεν πλευρά των λεγόμενων μεταρρυθμιστών, δηλαδή οι πρόεδροι της Γαλλίας Φρ.Ολλάντ, της Ιταλίας Μ.Μόντι και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μ.Ραχόι θέλουν να φύγουν από τις Βρυξέλλες με έναν οδικό χάρτη που οδηγεί σε αμοιβαιοποίηση του δημοσίου χρέους των κρατών της ευρωζώνης. Θέλουν το Συμβούλιο σε μια από τις δύο του συνθέσεις (των 27 ή των 17 από το μεσημέρι της Παρασκευής) να δείξει στις αγορές ότι ξέρει που βαδίζει και επί της ουσίας βαδίζει προς τα ευρωομόλογα - ενδεχομένως μαζί με ένα ευχολόγιο για την ανάπτυξη.

Δύο στα δύο για το αμερικανικό χρηματιστήριο

Dow12.627,0192,34 0,74%  



  Nasdaq2.875,3221,26 0,74%  

Η Wall Street χθες
Νέα άνοδο κατέγραψε το αμερικανικό χρηματιστήριο καθώς τα κέρδη της τιμής του πετρελαίου και τα θετικά στοιχεία από τον στεγαστικό κλάδο των ΗΠΑ βοήθησαν τους δείκτες να απεγκλωβιστούν από την επιφυλακτικότητα που κυριαρχούσε ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Στην πρώτη γραμμή της ανόδου ο κλάδος ενέργειας, με τις μετοχές των Cabot Oil & Gas, QEP Resources, WPX Energy, NRG Energy και Nabors Industries να φιγουράρουν στην κορυφή του S&P 500 με κέρδη άνω του 5%.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 92,30 μονάδες (0,74%) κλείνοντας στις 12.627,00 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 21,20 μονάδων (0,74%) και έκλεισε στις 2.875,30 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 11,80 μονάδων (0,90%) κλείνοντας στις 1.331,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 24 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η JP Morgan Chase κλείνοντας στα 36,74 δολάρια με άνοδο 1,03 δολ. ή σε ποσοστό 2,88%. Ακολούθησαν η Bank of America Corp με κέρδη 1,81% και κλείσιμο στα 7,7528 δολάρια και η General Electric, η οποία έκλεισε στα 20,139 δολάρια με άνοδο 1,71%.