Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ:Θησαυροφυλάκιο ιστορίας(ΦΩΤΟ)

Κείμενο: Ολγα Χαραμή
Φωτογραφίες: Ηρακλής Μήλας

Από το thetravelbook

Πυκνά δάση, χώμα που λαμπυρίζει, κόμποι που μετριούνται με προσευχές. Οι ορεσίβιοι, οι προσκυνητές, οι μεταλλωρύχοι. Στη βορειοανατολική Χαλκιδική, μακριά από τα κοσμικά πόδια, τα γήινα και τα θεϊκά γίνονται κουβάρι. Και πλέκουν αλησμόνητες ιστορίες.

Γκολ και ξύλο στο Τουρκία-Κύπρος!(Βίντεο - Φωτο)

Ένας αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα σε παιδιά κάτω των 21 ετών μετατράπηκε σε ρινγκ. Η κόντρα ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές ομάδες Ελπίδων της Τουρκίας και της Κύπρου αμαυρώθηκε από τα πολιτικά και ιστορικά γεγονότα που χωρίζουν επί σειρά ετών τους δύο λαούς.

Οι Τούρκοι δεν άντεξαν την ήττα μέσα στην έδρα τους από τους Κύπριους και μετά το τελευταίο σφύριγμα ξέσπασαν με κλωτσιές και μπουνιέςΣτην προκειμένη οι Τούρκοι δεν άντεξαν την ήττα μέσα στην έδρα τους από τους Κύπριους και μετά το τελευταίο σφύριγμα ξέσπασαν με κλωτσιές και μπουνιές, θέλοντας να πάρουν «εκδίκηση» για την ήττα που δέχθηκαν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Γαλλία: 9 στα 10 γυμνάσια της χώρας επέλεξαν την εκμάθηση Αρχαίων Ελληνικών

Στα πλαίσια της μεταρρύθμισης στην παιδεία που προωθεί η κυβέρνηση Βαλς, οι Γάλλοι καθηγητές και μαθητές φαίνεται πως επέλεξαν συνειδητά να συνεχίσουν να διδάσκονται αρχαία ελληνικά και λατινικά
Adtech Ad
Με τη νέα σχολική χρονιά, το γυμνάσια της Γαλλίας αναμένεται να εφαρμόσουν ένα νέο πρόγραμμα σπουδών που εισαγάγει το υπουργείο Παιδείας με στόχο όπως ισχυρίζεται την εξατομίκευση και την ελευθερία στην επιλογή των γνωστικών αντικειμένων από μαθητή,  σε μαθητή.

Πούτιν: Βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για το θέμα της Συρίας

Ρωσία και ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τη Συρία, παρά τις διαφορές τους όσον αφορά το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση της σύγκρουσης, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος στο Bloomberg.

Να σημειωθεί ότι σε δύο ημέρες, είναι η έναρξη της συνόδου G20 στην Κίνα, όπου δεν είναι ακόμα γνωστό αν οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν κατ' ιδίαν.

Ντροπή: Καταργούν τα Θρησκευτικά από τα σχολεία!

«ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ» ΤΣΙΠΡΑ – ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σε μια απαράδεκτη και άκρως αντεθνική κίνηση προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, καταργώντας με το «έτσι θέλω» το μάθημα των Θρησκευτικών από τα σχολεία και αντικαθιστώντας το με ένα μάθημα «Ιστορίας των Θρησκειών».
Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως επίκειται τετ-α-τετ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, σε μια προσπάθεια να προληφθούν και να κατευναστούν οι όποιες αντιδράσεις από την πλευρά της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.

Το μπρα ντε φερ για τις τηλεοπτικές άδειες: Τα «χτυπήματα» ανά γύρο - Έτσι συγκεντρώθηκε το αντίτιμο των 246 εκατ. ευρώ

Πώς κινήθηκαν σε κάθε γύρο οι οχτώ υποψήφιοι - Η στρατηγική τους στη διαδικασία των 66 ωρών - Ποιος έκανε τα μεγαλύτερα «ανεβάσματα»
Σε ένα εντυπωσιακό μπρα ντε φερ εξελίχθηκε η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που ολοκληρώθηκε μετά από 66 ώρες στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Οχτώ υποψήφιοι για σχεδόν τρεις ημέρες έκαναν «χτυπήματα» προκειμένου να διασφαλίσουν μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Αυτοί παίρνουν τις άδειες: Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης - ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ(Βίντεο)

Οι Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ), Ιωάννης Καλογρίτσας, Θοδωρής Κυριακού (ΑΝΤ1) και Βαγγέλης Μαρινάκης είναι οι νέοι καναλάρχες, αφού κατάφεραν να πλειοδοτήσουν στις δημοπρασίες που έγιναν για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.
Κατά σειρά οι άδειες δόθηκαν σε ΣΚΑΪ, Χρήστο Καλογρίτσα, AΝΤ1 και Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ δεν εξασφάλισαν άδεια ο Alpha, το Star, η κυπριακή κοινοπραξία και ο Ιβάν Σαββίδης.