Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ο νέος πίνακας

Του Ν.Λυγερού

Ο Δάσκαλος ήθελε να γράψει τη συνέχεια αλλά δίστασε για μια στιγμή. Κοίταξε την πένα του. Δεν ήταν το κατάλληλο εργαλείο εκείνη την ώρα. Έψαξε τα πινέλα του και τα σωληνάρια. Δεν ήταν πια στο γραφείο του. Εκείνη του τα είχε ζητήσει. Πήγε λοιπόν στο εργαστήρι του και τότε θυμήθηκε το τριαντάφυλλο της Ρόδου. Το είχε δει δίπλα από την πύλη της γλώσσας του στα τείχη της Παλιάς Πόλης. Ένιωσε το βάρος του με το μέταλλο της αναπαράστασης. Λες και ήταν ένα κομμάτι της πανοπλίας του. Αυτό δεν είχε γίνει με τη πάροδο του χρόνου. Ναι, αυτή ήταν η αλήθεια. Το πήρε λοιπόν μαζί του. Έτσι θα ζωγράφιζε το δώρο της αγαπημένης του. Στο εργαστήριο κοίταξε τα χρώματα. Για το φόντο επέλεξε το πράσινο της ελιάς και του κοβάλτιου. Ήθελε όμως και το μπλε εκείνο που πήρε το όνομα του από την Τουρκία, για να μη ξεχάσει τη μάχη αλλά και αυτό του απέραντου γαλάζιου. Το προσχέδιο τηρούσε με το κάρβουνο τις καμπύλες του ρόδου. Ήταν σαν να την είχε δίπλα του. Σίγουρα θα του έλεγε να βάλει και φύλλα ακόμα και αν ήταν αυτό το μοντέλο.

Σε εκκαθάριση η TBank - ΤΕΚΕ ο "από μηχανής θεός"


Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες της πρώην Aspis Bank να αντιμετωπίσει τις κεφαλαιακές της αδυναμίες, η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκκαθάρισή της, ώστε να διασφαλιστούν οι καταθέτες και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα.
Το ΤΕΚΕ (Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων) θα καλύψει τα δάνεια σε οριστική καθυστέρηση και τις απαιτήσεις από την Commercial Value, που έχει χρεοκοπήσει.
Όπως αναφέρει το "Βήμα", οι ζημιές που θα καλυφθούν από το ΤΕΚΕ διαμορφώνονται σε τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, ενώ το ακριβές ύψος των απωλειών θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε κλοιό βαριάς εγκληματικότητας η Αττική

Σε κλοιό βαριάς εγκληματικότητας η Αττική
«Θερίζει» η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας που παρουσιάζει το newsbomb.gr για το πρώτο 10μηνο του 2011.

Συγκεκριμένα στο διάστημα αυτό η αστυνομία συνέλαβε 705 ληστές, δηλαδή εγκληματίες που χρησιμοποίησαν βαρύ οπλισμό προκειμένου να αποσπάσουν την λεία τους ενώ σε πολλά από αυτά τα περιστατικά υπήρξε νεκρός.
Το μέγεθος του πραγματικού προβλήματος γίνεται πιο αντιληπτό αν κανείς αναλογιστεί ότι σε κάθε εξιχνίαση αντιστοιχούν πολλαπλάσιες ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

Βυθίστηκε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου στη Ρωσία

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 49 αγνοούνται ύστερα από βύθιση της πλωτής πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου στην οποία εργάζονταν, στα ανοικτά της νήσου Σαχαλίνης στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, δεκατέσσερα άτομα κατάφεραν να διασωθούν, ωστόσο, οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους εξαφανίστηκαν στα παγωμένα νερά.

Κραυγή αγωνίας από τον Ανδρέα Λοβέρδο: «Η Ελλάδα καταρρέει και με Παπαδήμο»

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο «ΘΕΜΑ», ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανοίγει τα χαρτιά του στην πιο κρίσιμη συγκυρία για την κυβέρνηση Παπαδήμου  και λίγα 24ωρα πριν ο  Γιώργος Παπανδρέου δρομολογήσει τις διαδικασίες αντικατάστασής του στο ΠΑΣΟΚ.

Για την κυβέρνηση Παπαδήμου ο Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνει ότι χάνει χρόνο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η χώρα καταρρέει. Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη το 2012 και το 2013, θα κλείσουν βασικές υποδομές στην Υγεία, στην Παιδεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».