Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Telegraph: Γιατί όλη η Ευρώπη θα έπρεπε να επιστρέψει στη δραχμή. Το πρώτο κοινό νόμισμα ήταν Ελληνικό

Καθώς είναι σε εξέλιξη το θρίλερ της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό ζήτημα και πολλοί ανησυχούν για τον κίνδυνο ενός Grexit και επιστροφής της χώρας μας στη δραχμή, δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph παρουσιάζει μια...διαφορετική άποψη, τιτλοφορούμενο «Γιατί όλοι στην Ευρώπη θα έπρεπε να υιοθετήσουν τη δραχμή» (Why everyone in Europe should adopt the drachma), αναφερόμενο στην αρχαιότητα και την εξάπλωση των ελληνικών νομισμάτων στην Ευρώπη- φτάνοντας μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία- κατά την εποχή της παντοδυναμίας του ελληνικού πολιτισμού.

Νέες Διαπραγματεύσεις και ελληνική ΑΟΖ(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Όσοι δεν έχουν καταλάβει ότι η ΑΟΖ ως θέμα δεν είναι ένα παίγνιο μη μηδενικού αθροίσματος, μιλούν μόνο για την Τουρκία και αποδεικνύουν την ασχετοσύνη τους, αφού η ΑΟΖ αφορά 6 χώρες γύρω μας και τα 20 θαλάσσια οικόπεδα, 3 δηλαδή την Αλβανία, την Ιταλία και την Λιβύη. Στο ευρωπαϊκό πλαίσιο έχουμε άμεσα επαφή με την Ιταλία και την Κύπρο. Και με την τελευταία μιλάμε και σε επίπεδο τριμερούς μαζί με την Αίγυπτο. Συνεπώς όλους αυτούς τους συμφέρει να περάσουμε σε φάση υλοποίησης.

Ελληνισμός και Ελλάδα

Του Ν. Λυγερού
Η Χάρτα του Ρήγα δεν δείχνει μόνο την Ελλάδα αλλά τον Ελληνισμό. Οι χάρτες της ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου, δεν δείχνουν μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο. Ακόμη και τα 20 ελληνικά οικόπεδα και τα 13 κυπριακά οικόπεδα αποτελούν μια επιφάνεια πιο μεγάλη από τα δυο κράτη. Ο Ελληνισμός δεν είναι μόνο Ελλάδα. Είναι μια ευρύτερη έννοια, αφού είναι η σκέψη των Ελλήνων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι, όταν περιορίζεις τους υπολογισμούς σου μόνο πάνω στην Ελλάδα για τα προβλήματα της, κάνεις ένα στρατηγικό λάθος. Διότι μπορεί το πρόβλημα να αφορά την Ελλάδα, αλλά η λύση θα είναι του Ελληνισμού.

Τα αχαρτογράφητα νερά ενός Grexit: Τι ΔΕΝ προβλέπει το ευρωπαϊκό δίκαιο

Το Grexit, μια λέξη που εφευρέθηκε την περίοδο της κρίσης και την Τρίτη το βράδυ ακούστηκε ανοικτά από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν θα οδηγούσε σε αχαρτογράφητα νερά μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Και όχι μόνο για τις επιπτώσεις του, που όπως συμφωνούν οι περισσότεροι, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να επιτευχθεί.
Τι άραγε προβλέπει η Συνθήκη της ΕΕ για τις δυνατότητες εξόδου ενός κράτος μέλους της Ευρωζώνης από αυτήν; Απολύτως τίποτα.

E.Snowden: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ τους ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ της ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ (Βίντεο)

O Έντουαρντ Σνόουντεν, ήταν ένας Αμερικανός τεχνικός και διαχειριστής συστημάτων στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας NSA και την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών CIA.
Μέσα στον Ιούνιο του 2013, διέρρευσε στον τύπο ένα μεγάλο αριθμό απόρρητων πληροφοριών που σχετιζόταν με το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης από ΗΠΑ και Βρετανία. Από τότε κυνήγηθηκε αλλά οι αποκαλύψεις δεν σταμάτησαν εκεί...

Σύμφωνα με έγγραφα, τα οποία ο Σνόουντεν αντέγραψε από τη CIA: η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό την ύπαρξη των UFO, η διαχείριση των οποίων γίνονται από νοήμονα όντα τα οποία είναι πολύ περισσότερο ανεπτυγμένα από την ανθρωπότητα και την τεχνολογία της. Η φυλή αυτή δεν είναι εξωγήινη. Ζει στη Γη εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια.

Ευθανασία στους φτωχούς προτείνει η υπουργός Υγείας στη Λιθουανία

«Η ευθανασία θα μπορούσε να αποτελεί μία χρήσιμη εναλλακτική για όσους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και πάσχουν από βαριές ασθένειες» δήλωσε η νέα υπουργός Υγείας της Λιθουανίας, Rimantė Šalaševičiūtė, αφήνοντας άπαντες άναυδους.
Μάλιστα, προχώρησε ακόμα περισσότερο, θυμίζοντας τον Μέγκελε και τη θεωρία του ευγονισμού, αναφερόμενη και στο ζήτημα της ευθανασίας σε μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Έρχονται τα πρώτα 2 δισ.ευρώ για τον αγωγό - Ύψιστης γεωστρατηγικής σημασίας - Ενεργειακός κόμβος και πάλι η Ελλάδα - ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΕΠΙΚΕΦAΛΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ VEB CAPITAL

Έρχονται τα πρώτα 2 δισ.ευρώ από Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της VEB Capital, Τimofey Khryapov, ο οποίος είναι στρατηγικός επενδυτής του Greek Stream.  
 Θα είναι επενδυτής στην εταιρεία που ιδρύθηκε από κοινού με τη Ρωσία για την κατασκευή του Νότιου ευρωπαϊκού αγωγού.
“Είναι μία ενδιαφέρουσα επένδυση”, τόνισε ο κ.Khryapov διότι εκτός από το ότι θα γίνει σύντομα η απόσβεση και  θέλουμε, όπως είπε, να έχουμε νέους εταίρους για να ανοίγουμε τις πόρτες σε νέες επενδύσεις. Εξήγησε τα οφέλη που θα έχει για την Ελλάδα η κατασκευή αυτού του αγωγού, διότι το πρότζεκτ αυτό έχει επένδυση 2 δισ. ευρώ και πάνω από τα μισά θα παραμείνουν στη χώρα γιατί θα ενισχύσει την πραγματική οικονομία, ενώ θα δημιουργήσει πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας και θα χρησιμοποιούνται εγχώρια υλικά.

Μπακογιάννη και Χατζηδάκης σε Γιούνκερ για στήριξη κυβέρνησης σε συμφωνία

Διαπραγματεύσεις: Μπακογιάννη και Χατζηδάκης σε Γιούνκερ για στήριξη κυβέρνησης σε συμφωνία
«Μεταφέραμε το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκη ότι η ΝΔ είναι το βαθιά ευρωπαϊκό κόμμα που στήριξε την προοπτική της χώρας μέσα στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη και βεβαιώνει ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και ότι αυτή η Βουλή έχει την ευρωπαϊκή πλειοψηφία να στηρίξει μια συμφωνία.

«Απασφάλισε» κατά του Σόιμπλε ο Βαρουφάκης: Αυτός ζήτησε την παραίτησή μου!

Διαπραγματεύσεις – «Απασφάλισε» κατά του Σόιμπλε ο Βαρουφάκης: Αυτός ζήτησε την παραίτησή μου!
Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο καφενείο της Βουλής, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - και στη συνέχεια όσοι στοιχίζονται, όπως είπε, μαζί του - ζήτησαν την παραίτηση του.

Εγκρίθηκε η ελληνική πρόταση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο

Εγκρίθηκε η ελληνική πρόταση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο
Στο «μικροσκόπιο» του κυβερνητικού συμβουλίου τέθηκαν τα μέτρα της ελληνικής πρότασης που αναμένεται να αποσταλεί εντός της ημέρας στους «θεσμούς».
Στην πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός παρουσίασε την ελληνική πρόταση που οφείλει να αποστείλει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση προς τον ESM.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τα μέτρα συζητήθηκαν λεπτομερώς, ενώ ο Αλ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν από τους υπουργούς ώστε να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες.

«Ποτέ χωρίς την Ελλάδα» δηλώνει το εξώφυλλο του L' Observateur

Το γαλλικό περιοδικό παίρνει ξεκάθαρη θέση δείχνοντας με το εξώφυλλό του ότι η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης
Με γαλανόλευκο εξώφυλλο στο οποίο πρωταγωνιστεί η Αφροδίτη της Μήλου κυκλοφόρησε το καινούργιο τεύχος του γαλλικού περιοδικού L' Observateur.


Το γνωστό άγαλμα απεικονίζεται με γυρισμένη την πλάτη ενώ δίπλα του δεσπόζει ο εύγλωττος τίλος «Ποτέ χωρίς την Ελλάδα» (που παραπέμπει ίσως στην κλασική ταινία «Ποτέ την Κυριακή).

Politico: Η Ελλάδα... τρέχει προς το Grexit, αναφωνώντας «Ωπα!»

Δασκάλα η Μέρκελ βάζει τους καλούς και υπάκουους μαθητές που είναι η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία να γράφουν στον πίνακα «η λιτότητα είναι καλή για μένα»
Άλλο ένα «καυστικό» σκίτσο κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, το οποίο σατιρίζει τη λιτότητα στην Ευρώπη και τη «σκληρή» στάση που κρατά η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Όπως θα παρατηρήσετε, μέσα σε μια σχολική αίθουσα η εξαγριωμένη δασκάλα Άνγκελα Μέρκελ κρατώντας έναν χάρακα, έχει βάλει τους καλούς και υπάκουους μαθητές που είναι η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία να γράφουν στον πίνακα «η λιτότητα είναι καλή για μένα».

Newsweek για Ελλάδα: Τι πάει στραβά σε αυτόν τον τόπο;

Το άδειο ΑΤΜ και η έκκληση «Δάνεισε μου μία δραχμή» σε ένα σουρεαλιστικό εξώφυλλο
«Τι πήγε στραβά σε αυτόν τον τόπο;» διερωτάται το αμερικανικό περιοδικό "Newsweek" στο τελευταίο τεύχος του που είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα και τις δραματικές ώρες που περνά η χώρα μας με κλειστές τις τράπεζες και τις ατελείωτες ουρές στα ΑΤΜ.

Το αμερικανικό εβδομαδιαίο περιοδικό κάνει μία ιστορική αναδρομή παραπέμποντας στην Αρχαία Ελλάδα.