Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης

Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης.
Η Ζωή και το Έργο του.
Αρχή της Μεσότητας: «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να θεωρήσουμε ότι τα πράγματα είναι φτιαγμένα από τη φύση τους έτσι που να καταστρέφονται από έλλειψη ή την υπερβολή, όπως βλέπουμε να συμβαίνει με τη σωματική δύναμη και τη υγεία, γιατί πρέπει κανείς να χρησιμοποιεί χειροπιαστές αποδείξεις προκειμένου να διαλευκάνει ασαφή ζητήματα». Ηθικά Νικομάχεια Β΄1104a, 13 -16
Ο Αριστοτέλης ήταν ένας από τους κορυφαίους φιλοσόφους και επιστήμονες της Κλασσικής εποχής. Ιδρυτής της περιπατητικής φιλοσοφίας, ο συστηματικότερος, μεθοδικότερος νους του αρχαίου κόσμου και ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές όλων των εποχών.

Κλιμακώνει η Αγκυρα : Υψωσαν σημαία σε βραχονησίδα απέναντι από τα Ίμια (Βίντεο)

Ολόκληρη επιχείρηση προσπάθησαν να στήσουν οι Τούρκοι την Πέμπτη όταν άπλωσαν μία τεράστια τουρκική σημαία σε βραχονησίδα απέναντι από τα Ίμια.

Εκτός από την αφορμή της τουρκικής εθνικής εορτής, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μπορεί να θεωρηθεί και ως απάντηση στην τεράστια σημαία που στήθηκε στο Καστελόριζο από Κρήτες αλλά και για την ζωγραφιστή ελληνική σημαία που υπάρχει στη νησίδα Καλόλιμνος.

«Στην 97η επέτειο της Γιορτής της Δημοκρατίας μας, δίπλα στον αγώνα μας για την «Γαλάζια Πατρίδα» προσθέσαμε και την αδερφοσύνη μας με το Αζερμπαϊτζάν. Υπό την ηγεσία του κυρίου Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως οργάνωση Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) του κόμματος ΑΚΡ με τιμή και περηφάνια δηλώνουμε αλύγιστοι φρουροί της πατρίδας» δήλωσε στα ΜΜΕ ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης.

Τραγωδία με δύο νεκρά παιδιά από τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο που ταρακούνησε την Ελλάδα - Τουλάχιστον 12 οι νεκροί στην Τουρκία από το χτύπημα του Εγκέλαδου(Βίντεο - Φωτο)

Ο μεγάλος σεισμός των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Σάμο προκάλεσε μία ασύλληπτη τραγωδία καθώς δύο ανήλικα παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, τα αδικοχαμένα παιδιά περνούσαν από στενό δρόμο και καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε, στο Βαθύ της Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ τα παιδιά ήταν μαθητές λυκείου και συγκεκριμένα ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας 17 και 15 ετών αντίστοιχα.

Τα παιδιά, όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι, είναι από διαφορετικές οικογένειες με τους τους γονείς τους να τα ψάχνουν για περίπου μία ώρα και να μην έχουν δηλώσει την εξαφάνισή τους διότι δεν πήγε το μυαλό τους στο κακό.

Στα ''κάγκελα'' οι Τούρκοι: ''Δεν πρέπει να πάρουν οι Έλληνες τα F-35''

Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στην Τουρκία με την έλευση των F-35 στην Ελλάδα. Οι Τούρκοι του defenceturk.net, τονίζουν ότι η Ελλάδα θα αγοράσει 20 αεροσκάφη F-35 Joint Strike από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Σύμφωνα με τους Τούρκους, για τα έξι μαχητικά αεροσκάφη F-35 της Ελλάδας, τα οποία θα πάρει η Αθήνα από αυτά που ήταν να πάνε στην Τουρκία, υπάρχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο των ΗΠΑ με την Άγκυρα.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως υπάρχει ενεργή σύμβαση μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για τα F-35.

Δείτε όχημα Εθνοφύλακα ! — Η Ελλάδα που αντιστέκεται !

Το εντυπωσιακό όχημα της φωτογραφίας, με δίλιτρο κινητήρα Μιτσουμπίσι, δεν έχει σασί «μανίσιο» αλλά είναι όλο χειροποίητο. Κατασκευάσθηκε σε συνεργείο ιδιώτη και δείχνει τι μπορεί να κάνει ένας Έλληνας με γνώση και μεράκι.

Το όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιπολίες και σε ποικίλες αποστολές, αφού μπορεί να μετακινηθεί σε κάθε είδους έδαφος. Διαθέτει πύργο περιστροφής 360 μοιρών, συνοδεύεται από drone, έχει ενσωματωμένο τάμπλετ με «φορτωμένους» χάρτες, ενώ σύντομα θα διαθέτει και δική του θερμική κάμερα!