Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Αρισταίος ο πατέρα της μελισσοκομίας

Γιος του θεού Απόλλωνα και της Νύμφης Κυρήνης (κόρης του βασιλιά των Λαπιθών Υψέα και εγγονή του Θεσσαλού θεού-ποταμού Πηνειού).
Μια μέρα που η Κυρήνη κυνηγούσε σε κάποια κοιλάδα του Πηλίου, ο Απόλλωνας την είδε, την ερωτεύθηκε, την άρπαξε επάνω στο χρυσό άρμα του και την πήγε ως την Λιβύη. Καρπός του ερωτά τους ήταν ο Αρισταίος.
Όταν γεννήθηκε το παιδί, ο Απόλλωνας τον εμπιστεύτηκε στην προγιαγιά του την Γαία, τις Ώρες και τις Μούσες. Μεγαλώνοντας, ο Αρισταίος διδάχθηκε από τις Μούσες την καλλιέργεια του αμπελιού και την μελισσοκομία. Οι Μούσες του εμπιστεύτηκαν επίσης και τα κοπάδια των προβάτων τους που έβοσκαν στην πεδιάδα της Φθίας στη Θεσσαλία.

Το σπήλαιο του Πλάτωνα - Η σημαντικότερη ιστορία στον κόσμο για να δει κάποιος τα πράγματα όπως είναι (Βίντεο)

Ο μύθος του σπηλαίου παρουσιάζει τη σχέση των ανθρώπων προς τις βαθμίδες του πραγματικού κόσμου, σε συνάρτηση με τον βαθμό γνώσης που αυτοί κατέχουν.

Η κλιμάκωση τοποθετεί τη γνώση των δεσμωτών στο επίπεδο της εικασίας και της πίστεως, ενώ αυτοί που ανεβαίνουν στον επάνω κόσμο ανέρχονται στην γνωστική κατηγορία της διάνοιας, έχοντας τη δύναμη ν’ αντικρίσουν μόνο τα απεικάσματα των αντικειμένων.

Όσοι είναι οπλισμένοι με τη δύναμη της διαλεκτικής ατενίζουν τα ίδια πράγματα, συλλαμβάνοντας την υπόστασή τους. Αυτοί που μπορούν να δουν τον ίδιο ήλιο, είναι εκείνοι που μπορούν ν’ ατενίσουν την πηγή του Αγαθού, βρίσκονται, δηλαδή, στη γνωστική σφαίρα της νοήσεως.

Βγήκαν τα τρακτέρ -Μπλόκα σε Πλατύκαμπο Λάρισας, Κουλούρα, Γυψοχώρι Πέλλας - ΔΕΝ ΘΕΤΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Τα πρώτα τρακτέρ παρατάχθηκαν στον κόμβο του Πλατυκάμπου στη Λάρισα το μεσημέρι. Υλοποιώντας έτσι οι αγρότες την απόφαση της «Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων» για δημιουργία μπλόκων σε όλη την Ελλάδα.
Οι αγρότες τοποθέτησαν τα τρακτέρ στην άκρη του επαρχιακού δρόμου προς την Αγιά, ενώ προς το παρόν δεν θέτουν ζήτημα αποκλεισμού της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας κάλεσε τους αγρότες να συμμετέχουν και να ενισχύσουν το μπλόκο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ότι έχουν κερδίσει οι αγρότες μέχρι σήμερα ήταν αποτέλεσμα αγώνων».

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Ο Τσίπρας να κοιτάει το δικό του υπουργικό συμβούλιο

Έντονη και προκλητική η αντίδραση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το προσφυγικό.
Άκρως προκλητική ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από το Νταβός για το προσφυγικό, όπου ανέφερε πως ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας σε μια δύσκολη περίοδο και με ένα «επιθετικό και καμιά φορά απρόβλεπτο γείτονα».
Το τουρκικό ΥΠΕΞ «φωτογραφίζοντας» τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό «να κοιτάξει καλύτερα προς το δικό του υπουργικό συμβούλιο όταν μιλάει για επιθετικότητα».

Πρόεδρος Ελληνοαμερικανικής Ένωσης κατά Νίμιτς: Ανεφάρμοστες και ανιστόρητες οι προτάσεις σου - Η επιστολή του κοινοποιήθηκε σε Παυλόπουλο και Τσίπρα

«Οι τελευταίες δημόσιες προτάσεις σου σχετικά με μια πιθανή λύση στη διαμάχη της FYROM με ένα όνομα που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, με εξέπληξαν»
Με μία δεκασέλιδη επιστολή, αποδέκτης της οποίας είναι ο ίδιος ο Μάθιου Νίμιτς, ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου, αναφέρεται στις προτάσεις ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Σπύρου, άλλοτε επικριτικά και άλλοτε χαμηλώνοντας τους τόνους, εξηγεί στον κ. Νίμιτς γιατί οι πέντε προτάσεις του, που περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία», είναι ανιστόρητες, ανεφάρμοστες και δεν αποτελούν κάτι νέο ή διαφορετικό, από αυτό που ισχύει σήμερα για την ονομασία των Σκοπίων.

Συλλαλητήριο και Νταβός

Του Ν. Λυγερού

Μετά τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν από την πρώτη συνάντηση για το Σκοπιανό και την ύπαρξη του ιστορικού Συλλαλητηρίου, η συζήτηση στο Νταβός θα αλλάξει. Δεν μπορεί πια κανείς από τα Σκόπια και από την Ελλάδα να πει ότι υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο αποδοχής. Οι ψευδαισθήσεις έχουν τελειώσει και εισχωρούμε πλέον σε ένα πεδίο δράσης εντελώς διαφορετικό από τις αρχικές εκτιμήσεις. Το Συλλαλητήριο όσο και να προσπάθησαν να το μειώσουν για να μη φανεί άμεσα η εμβέλεια, έχει ήδη διαμορφώσει μια κατάσταση και στο διεθνές επίπεδο.