Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Πρόεδρος Ελληνοαμερικανικής Ένωσης κατά Νίμιτς: Ανεφάρμοστες και ανιστόρητες οι προτάσεις σου - Η επιστολή του κοινοποιήθηκε σε Παυλόπουλο και Τσίπρα

«Οι τελευταίες δημόσιες προτάσεις σου σχετικά με μια πιθανή λύση στη διαμάχη της FYROM με ένα όνομα που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, με εξέπληξαν»
Με μία δεκασέλιδη επιστολή, αποδέκτης της οποίας είναι ο ίδιος ο Μάθιου Νίμιτς, ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου, αναφέρεται στις προτάσεις ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Σπύρου, άλλοτε επικριτικά και άλλοτε χαμηλώνοντας τους τόνους, εξηγεί στον κ. Νίμιτς γιατί οι πέντε προτάσεις του, που περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία», είναι ανιστόρητες, ανεφάρμοστες και δεν αποτελούν κάτι νέο ή διαφορετικό, από αυτό που ισχύει σήμερα για την ονομασία των Σκοπίων.

Η επιστολή του κ. Σπύρου στον Μάθιου Νίμιτς έχει κοινοποιηθεί τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο όσο και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και σε πρώην πρωθυπουργούς.

Η επιστολή Σπύρου αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

Αγαπητέ Μάθιου,

Επειδή γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον για πολλά χρόνια, ένιωσα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σου. Αυτή τη φορά γραπτώς. Ξέρεις ότι ποτέ δεν έχω αμφισβητήσει την ικανότητά σου και την αποφασιστικότητά σου να είσαι δίκαιος ενδιάμεσος μεσολαβητής στη δύσκολη αναζήτηση μιας θεμιτής λύσης στο ζήτημα του ονόματος του κράτους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM). Πρέπει να ομολογήσω όμως, ότι οι τελευταίες δημόσιες προτάσεις σου σχετικά με μια πιθανή λύση στη διαμάχη της FYROM με ένα όνομα που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, με εξέπληξαν. Όχι μόνο οι προτάσεις σου ήταν ανάρμοστες για έναν δήθεν ουδέτερο μεσολαβητή, αλλά ήταν εντελώς ανεφάρμοστες και δεν αντιπροσώπευαν τίποτα διαφορετικό από αυτό που υπάρχει τώρα...

... Καταλαβαίνω ότι θα βρίσκεσαι στην περιοχή στο τέλος του μήνα. Την ίδια περίοδο θα βρίσκομαι κι εγώ στην Αθήνα. Αν έχεις χρόνο, στείλε μου ένα email για να πιούμε ένα ποτό.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου