Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΒΩΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ (Bίντεο)






ΠΗΓΗ e-rodios

Αλβανία: «Ντούλε και Κίτσος κάτω από τη σημαία της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου»

«Την περασμένη εβδομάδα ενώσεις των Βορειο-ηπειρωτών είχαν πάει στο παράρτημα Πύρρος της Θεσσαλίας για να κόψουν την πίτα τους, για το νέο έτος.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλοί αξιωματούχοι της πολιτικής ελληνικής μειονότητας, ανάμεσά τους ήταν ο Βαγγέλης Ντούλες, αρχηγός του κόμματος των μειονοτήτων ΚΕΑΔ, ο Χρήστος Κίτσος πρόεδρος του ελληνικού μειονοτικού κόμματος MEGA» γράφει ο Αλβανός Arben Llalla.
Μέχρι εδώ, συνεχίζει το αλβανικό κείμενο, δεν υπήρξε καμία παρατυπία, ήταν μία μη κυβερνητική οργάνωση που διοργάνωσε μια βραδινή γιορτή, χωρίς να προκαλέσει την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Σκόπια: Ο Παπαδήμος θα δεχθεί το ‘Βόρειος Μακεδονία’;

Με τον τίτλο-ερώτηση: «Υπήρχε πρόταση για τον Παπαδήμο η συνάντηση στις Βρυξέλλες;» το περιοδικό των Σκοπίων ‘Κάπιταλ’ αναφέρει  ένα ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Γκαμπριέλας Ντέλοβα, το οποίο παραθέτουμε:


«Ο Παπαδήμος θα αποφασίσει αν θα δεχθεί το Βόρεια Μακεδονία;!
Οι πρόσφατες πληροφορίες από διπλωματικούς κύκλους, αναφέρουν ότι μέσα σε ένα διάστημα δύο εβδομάδων, ο Νίκολα Γκρούεφσκι περιμένει από τον Λουκά Παπαδήμο, να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί αυτήν την παλιά-νέα πρόταση;

Επιστράφηκαν στην Ελλάδα δύο αρχαιότητες από το Μουσείο Getty


Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο βρίσκονται από σήμερα δύο σημαντικές αρχαιότητες, μετά τον επαναπατρισμό τους από το Μουσείο Getty. Πρόκειται για δύο τμήματα επιτύμβιου αναγλύφου και μία ενεπίγραφη στήλη.Στο ανάγλυφο, το οποίο ανήκει στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, απεικονίζονται δύο γυναικείες μορφές και το έργο αποτελεί εξαιρετικό δείγμα γλυπτικής αττικού εργαστηρίου του 5ου πΧ αιώνα.

Ελπίδες από τη διπλωματία Στη Δαμασκό ο Κόφι Ανάν με αίτημα την άμεση κατάπαυση του πυρός


Ο Κόφι Ανάν ανέλαβε διπλωματική πρωτοβουλία με απόφαση του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου.


Δαμασκός: Κρίσιμες από κάθε άποψη αναμένεται να είναι οι συνομιλίες που θα έχει το Σάββατο στη Δαμασκό ο τέως ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ. Προτεραιότητα για τον Γκανέζο διπλωμάτη είναι να πείσει τον Σύρο πρόεδρο να σταματήσει τις επιθέσεις.

Η αιματοχυσία όμως συνεχίζεται στη Χομς και άλλες πόλεις. Την Παρασκευή οι συριακές δυνάμεις πραγματοποίησαν δεκάδες επιθέσεις εναντίον θέσεων που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, σκοτώνοντας 50 άμαχους.

Σύμφωνα με τη συριακή αντιπολίτευση, άλλοι δέκα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του Στρατού, αποσκίστησαν.

Νέες προκλητικές δηλώσεις Έρογλου

Δεν σταματά να παίζει το γνωστό παιχνίδι της πρόκλησης ο Ντερβίς Έρογλου. Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων εκτιμά ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν πλέον βαρεθεί τις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, συνομιλίες που συνεχίζονται εδώ και 48 χρόνια και, όπως ισχυρίστηκε, «λόγω αδιαλλαξίας της ε/κ πλευράς δεν έχουν καταλήξει πουθενά».
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ερογλου επανέλαβε τον τουρκικό ισχυρισμό ότι επιθυμούν την επίλυση του προβλήματος, προσθέτοντας ότι για τη λύση απαιτείται και η βούληση της άλλης πλευράς.
Αναφερόμενος στις συνομιλίες, είπε ότι το σπουδαιότερο κεφάλαιο είναι αυτό του εδαφικού καθ’ ότι δεν νοείται κράτος χωρίς έδαφος.

Απολύσεις και περικοπές στο Δημόσιο

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

«Η δέσμευση που έχουμε αναλάβει αφορά στη μείωση των εργαζομένων στο ελληνικό δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το τέλος του 2015. Η μείωση αυτή, θα προέλθει μέσω αποχωρήσεων, συνταξιοδοτήσεων, αλλά και μέσω της πολιτικής για την κατάργηση ή τη συγχώνευση φορέων που είναι σε εξέλιξη. Το τελικό προϊόν της αξιολόγησης δομών αλλά και προσωπικού, μπορεί να οδηγήσει σε αξιοποίηση κατά το βέλτιστο τρόπο των εργαζομένων στο ελληνικό Δημόσιο» υπογράμμισε ο Δημήτρης Ρέππας.

Απίστευτες εικόνες του Τιτανικού από τον βυθό

Για πρώτη φορά, επιστήμονες «συναρμολόγησαν» το διασημότερο ναυάγιο όλων των εποχών και έδωσαν στην δημοσιότητα έναν ολοκληρωμένο χάρτη του βυθού, όπου κείτεται το κουφάρι του κρουαζιερόπλοιου, στα βάθη του Ατλαντικού ωκεανού.

Χρησιμοποιώντας περισσότερες από 100.000 ψηφιακές φωτογραφίες από υπερσύγχρονα υποβρύχια ρομπότ και σόναρς, οι ερευνητές που ασχολούνται με το ναυάγιο του «αβύθιστου» κρουαζιερόπλοιου, κατάφεραν να συνθέσουν την ολοκληρωμένη εικόνα του πλοίου, όπως κείτεται στον βυθό, σε βάθος 4 χιλιομέτρων.

Τα... "γουρούνια" που «έκραξαν» τον Σόιμπλε! (Βίντεο)

Άνθρωποι νέοι που προφανώς έχουν βαρεθεί να ακούν τον κύριο Σόιμπλε να έχει γνώμη για ό,τι γίνεται στη χώρα τους... φόρεσαν τις μάσκες τους και πήγαν να τον ...συναντήσουν!
Γιατί επέλεξαν μάσκες γουρουνιών; Μα εμπνεύστηκαν από τα PIGS, τη λέξη που συνθέτουν τα αρχικά της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Ισπανίας. Portugal, Italy, Greece, Spain, οι χώρες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα χρέους στην ευρωζώνη.
"Δεν μου αρέσει η λέξη 'PIGS', επειδή μπορεί να σχετιστεί με δυσάρεστα πράγματα. Ποιοι είναι οι 'PIGS'; Δεν μου αρέσει αυτό", είπε στους Ιταλούς φοιτητές που σφύριζαν και τον αποδοκίμαζαν.