Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.3.2012

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ drougos

*AΣΦΑΛΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΡΑΒΙΚΗ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟΥΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

*Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ FBI ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΟΥΛΕΡ  ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ.

*54 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΚΟΦΙ ΑΝΑΝ.

*Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΜΕΡ ΝΤΑΓΚΑΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΜΗ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.

Στήριξη στα στοιχεία για την απασχόληση βρήκε η Wall

Dow12.922,3214,38 0,11%  



  Nasdaq2.988,3417,92 0,60%  

Η Wall Street σήμερα
Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street τα οποία περιορίστηκαν ελαφρώς από την απόφαση της ISDA να ανακηρύξει πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων δημιούργησε ένα κλίμα ανακούφισης ωστόσο οι αγορές παρέμεναν επιφυλακτικές εν αναμονή της απόφασης της ISDA.

Κατεύθυνση στις συναλλαγές έδωσαν τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ καθώς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, η αμερικανική οικονομία συνέχισε να προσθέτει θέσεις εργασίας, ενώ τα στοιχεία του προηγούμενο μήνα για την πορεία της απασχόλησης αναθεωρήθηκαν ανοδικά.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 227.000 νέες θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα ενώ από τη μεριά τους οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση κατά 213.000.

Τα στοιχεία του Ιανουαρίου στο μεταξύ αναθεωρήθηκαν ανοδικά και έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 284.000 θέσεις εργασίας, μέγεθος αυξημένο κατά 40.000 θέσεις σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Ο δείκτης ανεργίας, που συγκροτείται από διαφορετική έρευνα στα αμερικανικά νοικοκυριά, παρέμεινε αμετάβλητος στο 8,3%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις. Ο ιδιωτικός τομέα οδήγησε την ανάπτυξη προσθέτοντας 233.000 θέσεις, ενώ σε επίπεδο ομοσπονδιακής κυβέρνησης χάθηκαν 6.000 θέσεις εργασίας. Η κυβερνητική έκθεση έδειξε ταυτόχρονα ότι ο μέσος ωριαίος μισθός αυξήθηκε κατά 3 cents στα 23,31 δολ.

"Καρφί στο μάτι" της Τρόικας οι ΕΔ - Θέλουν και κατάργηση των παρελάσεων!

Σε απο-εθνικοποίηση της χώρας, με αφορμή την οικονομική κρίση, προχωρούν η Τρόικα και οι εγχώριοι συνεργάτες της θέτοντας ζήτημα κατάργησης των στρατιωτικών παρελάσεων και κάθε είδους παρελάσεων στις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου. Συν, βέβαια, το γεγονός ότι πλέον οι εθνικές επέτειοι αποτελούν πραγματικό εφιάλτη για τις "ελληνικές" κυβερνήσεις, αφού μετατρέπονται πολύ γρήγορα σε εθνικά συλλαλητήρια κατά της ξένης κατοχής.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (!) Δημήτρης Αβραμόπουλος έθεσε ευθέως ζήτημα κατάργησης της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου ή τουλάχιστον μίας από τις δύο στρατιωτικές παρελάσεις, δήθεν για λόγους οικονομίας.

Με το πρόσχημα της εθιμοτυπίας τουρκικό show στη Θράκη!(Βίντεο)

Για άλλη μια φορά η τουρκική διπλωματία επιβάλει το δικό της πρόγραμμα και τη δική της εθιμοτυπία παραβιάζοντας διεθνείς κανόνες που διέπουν τη λειτουργία των διπλωματικών...
αποστολών παραβλέποντας τους επίσημους αναγνωρισμένους θεσμούς και πρόσωπα προσπαθώντας να δημιουργήσουν de facto γεγονότα στη Θράκη.

Μια από τα ίδια και η περίπτωση του νεοτοποθετημένου πρέσβη της Τουρκικής δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κερίμ Ουράς, ο οποίος σε επίσημη “εθιμοτυπική” επίσκεψή του, συνοδευόμενος από τον απερχόμενο πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή κο Μουσταφά Σαρνίτς, στη Θράκη συναντήθηκε με τον ψευτομουφτή, ο οποίος κατά παράβαση νόμων και διατάξεων του Ελληνικού κράτους εμφανίζεται ως “εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης”, κο Αχμέτ Μετέ.

Οι ουρανοί και στον πόλεμο της Λιβύης, ήταν δικοί τους – Η άγνωστη εμπλοκή της ΠΑ

Εντυπωσιακή απόδοση είχαν στην εξάμηνη πολεμική σύγκρουση στην Λιβύη τα ελληνικά αεροσκάφη  έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου καθώς και τα πληρώματα της 380 Μοίρα ΑΣΕΠΕ.
Όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες από το ΝΑΤΟ το ΑΣΕΠΕ EMB-145H Erieye κυριολεκτικά έβαλε τα «γυαλιά» στα ιπτάμενα ραντάρ Ε-3A Sentry του ΝΑΤΟ καθώς στοχοποιούσαν όχι απλά με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα τις θέσεις των λιβυκών Ενόπλων δυνάμεων από ότι τα ΝΑΤΟικα αεροσκάφη αλλά «έβλεπαν» και στόχους πάνω από το λιβυκό έδαφος την θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Σύρτης  οι οποίοι ήταν «αόρατοι» για τα Ε-3Α Sentry του ΝΑΤΟ.
Υπολογίζεται ότι τα πληρώματα των ελληνικών EMB-145H Erieye πραγματοποίησαν κατά αναλογία εξόδου σε σχέση με τα Ε-3Α Sentry τουλάχιστον διπλάσιες στοχοποιήσεις από τα τελευταία.

ISDA: "Πιστωτικό γεγονός το ελληνικό PSI" - Όλη η ανακοίνωση της ΕΜΕΑ DC

Όπως ανακοίνωσε η επιτροπή  διευκρίνισης γεγονότων Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής ΕΜΕΑ DC (Europe Middle East Africa Determination Committee) της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) με ομόφωνη απόφασή της αποφάνθηκε πως η Ελλάδα προκάλεσε πιστωτικό γεγονός.
Όπως ανακοινώθηκε η Ελλάδα με την αναδιάρθρωση του χρέους της την οποία ακολούθησε η εφαρμογή της ρήτρας συλλογικής δράσης (CAC) για να μετατοπίσει τη συμμετοχή των ιδιαωτών ομολογιούχων από το 85.8% στο 95,7% προκάλεσε πιστωτικό γεγονός.

Η πολιτική βούληση του λαού

Toυ Ν. Λυγερού

Ακούμε όλο και πιο συχνά αυτήν την περίοδο ότι υπάρχει μια έλλειψη πολιτικής βούλησης. Κι όταν εξετάζουμε τους πολιτικούς έχουμε την εντύπωση ότι το πρόβλημα δεν λύνεται. Στην πραγματικότητα ξεχνάμε όλοι μας ότι οι πολιτικοί δεν είναι παρά εκπρόσωποι του λαού. Κατά συνέπεια, το θέμα είναι αποκλειστικά η πολιτική βούληση του λαού και τίποτα άλλο. Στο κάτω κάτω της γραφής, οι πολιτικοί μας δεν είναι παράνομοι διότι εκλέχτηκαν δημοκρατικά. Έτσι, έχουμε κυριολεκτικά τους αντιπροσώπους που μας αξίζουν, και αν αυτό δεν μας ευχαριστεί διότι τους βρίσκουμε λίγους απέναντι στο ρόλο που έχουν να παίξουν, τότε πρέπει ν’ αλλάξουμε το σενάριο και τους ηθοποιούς, αλλιώς η κριτική μας δεν θα είχε νόημα. Ο λαός δεν λαϊκίζει αλλά, μόνο, απαιτεί λόγω των αναγκών του. Βέβαια, είναι ο ρόλος του πολιτικού να υλοποιήσει τα οράματα του λαού.

Σε δημοπρασία το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη

Σε δημοπρασία το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη
Το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον Έλληνα μαραθωνοδρόμο Σπύρο Λούη μετά τη νίκη του στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα θα δημοπρατηθεί στο Λονδίνο από τον εγγονό του.
Ο Oίκος Κρίστις αναφέρει ότι αυτό το κύπελλο θα είναι το κεντρικό κομμάτι της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου, μόλις τρεις μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, ενώ στην ίδια δημοπρασία θα παρουσιαστούν αυθεντικές αφίσες και πυρσοί των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ωστόσο, ο διάσημος βρετανικός Oίκος διέψευσε ότι η οικογένεια του Σπύρου Λούη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 28 Μαρτίου του 1940, αναγκάστηκε να πουλήσει το ασημένιο κύπελλο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ενώ υποστήριξε πως είχε επικοινωνήσει πρώτη φορά με την οικογένεια για το θέμα «πριν πολλά χρόνια».
Μάλιστα, ο Κρίστις αναφέρθηκε στις δηλώσεις του εγγονού του Σπύρου Λούη, που ονομάζεται επίσης Σπύρος, ο οποίος είχε δηλώσει ότι έλαβε την απόφαση να βγάλει σε δημοπρασία το κύπελλο για χάρη των δύο γιων του.

Οι χρεοκοπημένοι δεν χρεοκοπούν!!!

Οι χρεοκοπημένοι δεν χρεοκοπούν Του Μενέλαου Τασιόπουλου από το newsbomb
Σήμερα είναι μια μέρα παγκόσμιου πανηγυριού για το ελληνικό «haircut» στα ομόλογα των αγορών και όχι εθελοντική διαδικασία, από τη στιγμή που ενεργοποιούνται οι ρήτρες υποχρεωτικής συμμετοχής, τα περίφημα CACs.
Τι σημαίνει το «κούρεμα» για την Ελλάδα. Τα ομόλογα της και οι μελλοντικές εκδόσεις, όποτε και αν γίνουν θα πρέπει να είναι σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά με τα  εναπομείναντα στα χέρια των ιδιωτών, αλλά και τα άλλα που εκδίδονται και θα εκδοθούν στη βάση των νέων δανειακών, που συνοδεύουν τα Μνημόνια.
Τα τοκοχρεωλύσια
Η Ελλάδα κέρδισε με αριθμούς  105, 7 δισ. ευρώ, επί ομολόγων αξίας 157 δισ. ευρώ. Σε επίπεδο τοκοχρεολυσίων κερδίζει περίπου  4 δισ. ευρώ το χρόνο και η όλη δανειακή συμφωνία της εμπεριέχει επιμήκυνση και πιο λογικό μεσοσταθμικό επιτόκιο.

Επικίνδυνη ουσία συνδέθηκε με καρκίνο, έπειτα από πειράματα σε ποντίκια Αλλάζουν τη συνταγή τους Coca-Cola και Pepsi!!!

Η Coca-Cola και η Pepsi αλλάζουν τη συνταγή για τα αναψυκτικά τους στις ΗΠΑ, προκειμένου να αποφύγουν να τοποθετήσουν στα μπουκάλια προειδοποίηση για καρκινογόνο ουσία, όπως απαιτεί η νομοθεσία της Καλιφόρνιας.

Η ουσία συνδέθηκε με καρκίνο μετά από πειράματα σε ποντίκια, σύμφωνα με μία μελέτη, αλλά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Ποτών (American Beverage Association), δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων.

Η Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (Food and Drug Administration) υποστηρίζει ότι κάποιος θα έπρεπε να καταναλώσει περισσότερα από 1.000 κουτάκια Coca-Cola ή Pespi ημερησίως για να λάβει την ίδια δόση της ουσίας που χορηγήθηκε στα ποντίκια στο εργαστήριο.

Πέταξαν τούρτα στον Ρέσλερ




Ο Φίλιπ Ρέσλερ, αντικαγκελάριος, ήταν επίσημος προσκεκλημένος σε έκθεση για την τεχνολογία και τις καινοτομίες στο Ανόβερο.
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στους χώρους της έκθεσης, άγνωστος τον πλησίασε και πριν προλάβουν οι άνδρες της ασφάλειάς του να αντιδράσουν, του πέταξε ένα κομμάτι τούρτα στο πρόσωπο.

Στο 95,7% έκλεισε το "κούρεμα"

Του Κωνσταντίνου Ρομποτή από το real.gr

Χρέος συνολικού ύψους 105 δις. Ευρώ θα διαγραφεί με την διαδικασία του PSI σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών το πρωί της Παρασκευής. Αναλυτικά, την πρόθεση τους να συμμετάσχουν εθελοντικά στο κούρεμα του ελληνικού χρέους εκδήλωσαν επενδυτές που κατέχουν το 85,8% επί του συνόλου των ομολόγων ύψους 206 δις. Ευρώ που τέθηκαν στη διαδικασία του PSI. Έτσι με την ενεργοποίηση της ρήτρας συλλογικής δράσης, με την οποία θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ανταλλαγής το σύνολο των ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, αξίας 177 δις. Ευρώ, το ποσοστό συμμετοχής στο κούρεμα ανέρχεται στο 95,7%. Επιπροσθέτως των 177 δις. Ευρώ, την πρόθεση τους να συμμετάσχουν στην διαδικασία ανταλλαγής έχουν εκδηλώσει και επενδυτές που κατέχουν ομόλογα, περίπου 20 δις. Ευρώ, τα οποία διέπονται από ξένο δίκαιο.

Ζημιές κοντά στο 3% καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Πτωτικά κινείται την Πέμπτη το κυπριακό χρηματιστήριο.

Στις 13:10, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ, τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 277,99 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 2,95%.

Πτώση σε ποσοστό 3,56% παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 307,43 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα στο 1,11 εκατομμύριο ευρώ.

Οσον αφορά τους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνει ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,42%.

"Συγκρατημένη" η αντίδραση του ΧΑ στα νέα του PSI

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Επιφυλακτικά, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να εντοπίζονται στις τράπεζες, αντιδρά το Χρηματιστήριο της Αθήνας στο αποτέλεσμα της συμμετοχής των ομολογιούχων στο PSI.

Μετά από μία μακρά περίοδο αβεβαιότητας, και ενώ εκκρεμούν ακόμη οι αποφάσεις για την ενεργοποίηση η μη των CACs, η γνωμοδότηση της ISDA για τα CDS αλλά και κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις που αφορούν την εκταμίευση του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, η ελληνική αγορά την Παρασκευή κινείται "συγκρατημένα".

Ξεχωρίζει ανοδικά στον FTSE20 η μετοχή του ΟΤΕ, ενισχυμένη νωρίτερα έως και 3,90%, ενώ με μικρότερα κέρδη ακολουθούν οι τίτλοι των Jumbo, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Τιτάν.

Σε αρνητικό έδαφος τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των ΤΤ, Eurobank και Τρ. Πειραιώς. Με εναλλαγές προσήμου κινείται ο τίτλος της ΕΤΕ, στη "ζώνη" μεταξύ 2,69 και 2,48 ευρώ.

Διήμερη άνοδος στην Wall Street με τις... ευλογίες του PSI

Dow12.907,9470,61 0,55%  



  Nasdaq2.970,4234,73 1,18%  

Η Wall Street χθες
Η αισιοδοξία για την επιτυχή έκβαση του PSI επέτρεψε στο αμερικανικό χρηματιστήριο να διευρύνει τα χθεσινά του κέρδη, με τους S&P 500 και Nasdaq να διαγράφουν μάλιστα τις μεγάλες απώλειες της Τρίτης.

Η Wall Street πήρε τη σκυτάλη της ανόδου από τα ασιατικά και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, "παρέκαμψε" τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ και ετοιμάζεται να υποδεχτεί την τρίτη επέτειο από τα χαμηλά του 2009 με αισιοδοξία για την επίλυση της κρίσης που "μετανάστευσε" τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην Ευρώπη.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 70,60 μονάδες (0,55%) κλείνοντας στις 12.907,90 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 34,70 μονάδων (1,18%) και έκλεισε στις 2.970,40 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 13,20 μονάδων (0,98%) κλείνοντας στις 1.365,90 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 26 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 4 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Caterpillar κλείνοντας στα $110,28 με άνοδο 2,00 δολ. ή σε ποσοστό 1,85%. Ακολούθησαν η Du Pont με κέρδη 1,69% και κλείσιμο στα $51,08 και η 3M, η οποία έκλεισε στα $86,71 με άνοδο 1,45%.

Ελληνίδα προσφεύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά του διορισμένου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και της τρόικας Παπανδρέου – Βενιζέλου – Πάγκαλου.


Ελληνίδα προσφεύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά του διορισμένου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και της τρόικας Παπανδρέου – Βενιζέλου – Πάγκαλου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ