Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Με το πρόσχημα της εθιμοτυπίας τουρκικό show στη Θράκη!(Βίντεο)

Για άλλη μια φορά η τουρκική διπλωματία επιβάλει το δικό της πρόγραμμα και τη δική της εθιμοτυπία παραβιάζοντας διεθνείς κανόνες που διέπουν τη λειτουργία των διπλωματικών...
αποστολών παραβλέποντας τους επίσημους αναγνωρισμένους θεσμούς και πρόσωπα προσπαθώντας να δημιουργήσουν de facto γεγονότα στη Θράκη.

Μια από τα ίδια και η περίπτωση του νεοτοποθετημένου πρέσβη της Τουρκικής δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κερίμ Ουράς, ο οποίος σε επίσημη “εθιμοτυπική” επίσκεψή του, συνοδευόμενος από τον απερχόμενο πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή κο Μουσταφά Σαρνίτς, στη Θράκη συναντήθηκε με τον ψευτομουφτή, ο οποίος κατά παράβαση νόμων και διατάξεων του Ελληνικού κράτους εμφανίζεται ως “εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης”, κο Αχμέτ Μετέ.
Η διπλωματική αποστολή έφτασε μέχρι το οίκημα της οδού Στογιανίδου και αφού παρέμεινε εντός αυτού σύντομο χρονικό διάστημα όπου συναντήθηκε με τον βουλευτή Ξάνθης κο Μάντατζη Τσετίν, τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης κο Χατζηγκενέ Ιρφάν, τον δημοσιογράφο κο Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ και μέλη του συλλόγου “νεολαίας Ξάνθης”. Στη συνεχεία εν πομπή περπάτησαν μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης όπου ο κος Μετέ παρέθεσε γεύμα στον τούρκο πρέσβη και την ακολουθία.

Χαρακτηριστικό της επίσκεψης σε σχέση με προηγούμενες αντίστοιχες “εθιμοτυπικές” επισκέψεις, είναι ότι το παρών έδωσαν ελάχιστα άτομα της μειονότητας μετρημένα στα δάκτυλα ενός χεριού.

ΠΗΓΗ tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου