Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ (MAGNA GRAECIA)

Η Μεγάλη Ελλάδα (Μεγάλη Ελλάς, Magna Graecia) ήταν η επικράτεια των διαφόρων αρχαίων Ελληνικών αποικιών στην Σικελία και νότια Ιταλία.Αποικίες ιδρύθηκαν και στη Κάτω Ιταλία και στη Σικελία.
Αυτές ανήκουν στο δεύτερο αποικισμό.
Στις αποικίες υπήρχαν πολιτικές διαμάχες που βοήθησαν στη γέννηση της ρητορικής, η οποία, κατόπιν, από τους σοφιστέςμεταφέρθηκε στην κυρίως Ελλάδα. Εκτός απ’ αυτήν καλλιεργήθηκαν η φιλοσοφία, τα μαθηματικά και η πολιτική επιστήμη. Οι φιλοσοφικές σχολές του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη του Κολοφωνίου, είχαν πολλούς μαθητές. Ακόμη άνθισαν οι τέχνες, στις οποίες επικράτησε ο δωρικός ρυθμός με τον όγκο και την πολυτέλεια του κολοσσιαίου.

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ (Συγκλονιστικοί Πίνακες Ζωγραφικής)

Edward Dodwell, Παρθενώνας, Views in Greece, 1821.

Δείτε πως ήταν οι Σφίγγες της Αμφίπολης πριν την αποκοπή της κεφαλής

Συνεχίζεται η μαγεία της Αμφίπολης.
Δείτε τις Σφίγγες σε μια εικόνα προϊόν φωτομοντάζ που εντυπωσιάζει.
Νέες αποκαλύψεις προκαλούν παγκόσμιο θαυμασμό και δέος στον τύμβο της Αμφίπολης. Βρέθηκε η κεφαλή της Σφίγγας στον τρίτο θάλαμο περίπου 25 μέτρα από την είσοδο.
Το νέο εύρημα κάνει το γύρο του κόσμου, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να αναπαραστήσουν το πώς θα έμοιαζε ολοκληρωμένη η σφίγγα.
Αυτό επιχείρησε και η ομάδα του theamphipolistomb.com, αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία στο Facebook.

Θρίλερ στον Καναδά: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο κοινοβούλιο στην Οτάβα. Ένας δράστης νεκρός. Τραυματίστηκε στρατιώτης(Βίντεο)

Πριν από λίγο το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ένας ένοπλος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, μέσα στο Κοινοβούλιο. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ. (LIVE)

Τουλάχιστον 30 πυροβολισμοί ακούστηκαν στην περίβολο του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου του Καναδά, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καταζητούν έναν ή δύο ενόπλους που άνοιξαν πυρ λίγη ώρα νωρίτερα σε ένα μνημείο, τραυματίζοντας τον στρατιώτη που το φρουρούσε, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Βίντεο: Σκηνικό πολέμου έστησε η Αγκυρα μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου σήμερα

Mεγάλος αριθμός τουρκικών κύριων σκαφών επιφανείας (φρεγάτες O.H.Perry, ΜΕΚΟ-200ΤΝ και της νέας κλάσης κορβετών Ada) αλλά και πυραυλάκατων κλάσης Kilic, όπως και υποβρυχίων Τype 209/1400 απέπλευσαν πριν λίγες ώρες από τον ναύσταθμο της Μαρμαρίδας (Ακσάζ) και βρίσκονται αυτή την στιγμή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου πραγματοποιούν ασκήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης και ανθυποβρυχιακού πολέμου με χρήση πραγματικών πυρών.

Μήνυμα στήριξης Παπούλια σε Αναστασιάδη

Μήνυμα στήριξης Παπούλια σε Αναστασιάδη
Μήνυμα στήριξης στον Κύπριο πρόεδρο και συμπαράστασης στη Λευκωσία απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο, κατά την οποία κορυφώνεται η τουρκική προκλητικότητα.
Στο μήνυμά του προς τον Κύπριο πρόεδρο, ο κ. Παπούλιας υπογραμμίζει: «Τη στιγμή κατά την οποία τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη παραβιάζονται κατά παράνομο και προκλητικό τρόπο από την Τουρκία, επιθυμώ να σας διερμηνεύσω την ομόθυμη συμπαράσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας και του συνόλου του ελληνικού λαού».

Έρχεται κύμα κακοκαιρίας - Δείτε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες
Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις νυχτερινές ώρες σήμερα Τετάρτη (22-10-2014) και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους (7 με 8 μποφόρ).


Πιο συγκεκριμένα:

Γιατί οι Σφίγγες της Αμφίπολης είχαν στραμμένο το κεφάλι;

Το κεφάλι αφέθηκε μπροστά στο κατώφλι του ταφικού θαλάμου, αφού προηγουμένως ο χώρος είχε «μπαζωθεί» - Απόδειξη σύλησης του τύμβου ή κάτι άλλο;
Σε μια νέα μεγάλη ανακάλυψη προχώρησε η ομάδα των αρχαιολόγων που διεξάγει την ανασκαφή στον τάφο της Αμφίπολης.


Αυτή τη φορά, οι έρευνες στον τρίτο ταφικό θάλαμο οδήγησαν στην ανακάλυψη της κεφαλής της μίας από τις δύο Σφίγγες, Που κοσμούσαν την είσοδο του εντυπωσιακού τάφου.

Έτσι εκπαιδεύονται τα ηρωικά κορίτσια των κούρδων για να στείλουν εκεί που πρέπει τους τζιχαντιστές(ΒΙΝΤΕΟ)

Έτσι εκπαιδεύονται τα ηρωικά κορίτσια των κούρδων για να στείλουν εκεί που πρέπει τους τζιχαντιστές.
Αυτά τα κορίτσια δεν πάνε για καφέ, δεν έχουν χρόνο για βόλτα αλλά δίνουν τη μεγάλη μάχη της ελευθερίας.