Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δείτε πως ήταν οι Σφίγγες της Αμφίπολης πριν την αποκοπή της κεφαλής

Συνεχίζεται η μαγεία της Αμφίπολης.
Δείτε τις Σφίγγες σε μια εικόνα προϊόν φωτομοντάζ που εντυπωσιάζει.
Νέες αποκαλύψεις προκαλούν παγκόσμιο θαυμασμό και δέος στον τύμβο της Αμφίπολης. Βρέθηκε η κεφαλή της Σφίγγας στον τρίτο θάλαμο περίπου 25 μέτρα από την είσοδο.
Το νέο εύρημα κάνει το γύρο του κόσμου, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να αναπαραστήσουν το πώς θα έμοιαζε ολοκληρωμένη η σφίγγα.
Αυτό επιχείρησε και η ομάδα του theamphipolistomb.com, αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία στο Facebook.


Τη συγκεκριμένη φωτογραφία, μάλιστα, αναμεταδίδει και το NBC:

Η κεφαλή:

"Στρέφεται προς την είσοδο και φέρει πόλο. Στο κάτω μέρος του λαιμού σώζεται ακέραιη η διατομή της έδρασης στο σημείο ένθεσης στον κορμό της. Έχει κυματιστούς βοστρύχους, που φέρουν ίχνη κόκκινου χρώματος, οι οποίοι πέφτουν στον αριστερό ώμο της, ενώ συγκρατούνται από λεπτή ταινία. Πρόκειται για γλυπτό εξαιρετικής τέχνης. Βρέθηκαν, επίσης, θραύσματα από τα φτερά των Σφιγγών", σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΠΟ.

Τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί η αφαίρεση πεσμένων πωρόλιθων από το εσωτερικό του τρίτου χώρου καθώς και των τμημάτων της θύρας, τα οποία περιγράφει η ανακοίνωση. Παράλληλα, θα ενισχυθούν οι υποστυλώσεις, προκειμένου να συνεχιστεί η ανασκαφική έρευνα στην υπόλοιπη έκταση του τρίτου χώρου.
Τα ευρήματα στην Αμφίπολη έχουν εντείνει το ενδιαφέρον για τον "ένοικο" του τάφου.
Οι αρχαιολόγοι συμφωνούν ότι όποιος και να είναι, πρόκειται για σημαντική προσωπικότητα, κάτι που μαρτυρά όχι μόνο το ψηφιδωτό, αλλά και οι Σφίγγες, καθώς και οι Καρυάτιδες.

ΠΗΓΗ news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου