Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Μια άγνωστη μυστική «πόλη» κάτω από την Αθήνα - Τι πραγματικά υπάρχει κάτω από τα πόδια μας...

Η υπόγεια και άγνωστη Αθήνα. Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος αυτό που βρίσκεται κάτω από την πρωτεύουσα. Τα σημεία πάνω από τα οποία έχουμε περπατήσει εκατοντάδες φορές χωρίς να γνωρίζουμε τι βρίσκεται εκεί. Ο λόγος για την «άγνωστη πόλη» κάτω από την Αθήνα. Τα καταφύγια. Μια «πόλη» που λίγοι γνωρίζουν.

Αυτή η μικρή νέα πόλη της Αθήνας δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Αθήνα βομβαρδίστηκε και ο πληθυσμός θα έπρεπε να έχει χώρους για να προφυλαχθεί. Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν τα καταφύγια κάτω από την Αθήνα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα δίκτυο με δαιδαλώδεις διαδρόμους και θαλάμους που θα προστάτευαν τον κόσμο από αεροπορικές επιδρομές και όχι μόνο. Άλλα μεγαλύτερα και άλλα μικρότερα, χώροι που άλλαξαν διάφορες φορές χρήση και αποτέλεσαν μέχρι και χώρους βασανισμού.

Πομπέο… μήνυμα σε Άγκυρα: “Τιμή να συναντηθώ με τον Πατριάρχη”

Συνάντηση τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι, είχε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ ανήρτησε, στον λογαριασμό του στο Twitter, φωτογραφίες από την επίσκεψή του στο Φανάρι, γράφοντας: «Τιμή μου, η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και η επίσκεψη στην Πατριαρχική Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Ως ηγέτης του Ορθόδοξου κόσμου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι βασικός εταίρος, καθώς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο».

Γαλλία: Τι ρόλο έχει ακριβώς η Τουρκία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ;

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να εξαλείψει τις «ασάφειες» γύρω από την κατάπαυση του πυρός που επιτεύχθηκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ιδίως αυτές που αφορούν τον ρόλο της Τουρκίας και την παρουσία ξένων μαχητών.

«Αύριο θα γίνει συνάντηση στην Μόσχα με τους (διπλωματικούς ) εκπροσώπους που έχουν σχέση με το εν λόγω θέμα, ώστε να αποσαφηνισθούν όλα τα αμφίσημα ζητήματα που σχετίζονται με την κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Λε Ντριάν.

Βέτο Βουλγαρίας στην είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ

Το Μ. Μαξίμου απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις

Την στιγμή που η Αθήνα τα δίνει όλα στα Σκόπια, η Βουλγαρία μας ''βάζει τα γυαλιά'' και διασύρει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Τόσο ο Τσίπρας στην αρχή, όσο και ο Κ. Μητσοτάκης, έκαναν τα πάντα για να μπει το κράτος που μας έκλεψε την ιστορία στην ΕΕ! 

Οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες σε Ευρώπη και Βαλκάνια. 

Η Βουλγαρία αρνήθηκε να εγκρίνει το διαπραγματευτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Σκόπια, μπλοκάροντας επί της ουσίας την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας αυτής, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το Reuters. 

Αναστασιάδης προς Τατάρ: Κανείς δεν θα δεχτεί λύση δύο κρατών

Οι ισχυρισμοί του Ερσίν Τατάρ πως ο Νίκος Αναστασιάδης δεν του απέκλεισε κατηγορηματικά τη λύση δύο κρατών όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά δημιουργούν και υποψίες για τα κίνητρά του ενόψει της πρωτοβουλίας του ΓΓ των ΗΕ.

Αυτό τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε γραπτή του δήληση, με αφορμή την απάντηση του Τ/κ ηγέτη σε ερώτηση αγγλόφωνου τουρκικού καναλιού. Ο Ερ. Τατάρ ισχυρίστηκε επίσης ότι κατά την πρώτη τους συνάντηση ο ΠτΔ ανέμενε ουσιαστικά την τοποθέτηση του αυτή λόγω των δηλώσεων και θέσεων του τόσο κατά το παρελθόν όσο και κατά την προεκλογική περίοδο στα κατεχόμενα.