Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Η πολυτελής αρμάμαξα που μετέφερε την ταριχευμένη σορό του Μεγάλου Αλεξάνδρου(Φωτο)

Το 321 π.Χ., σχεδόν δύο χρόνια μετά το θάνατο του Αλεξάνδρου, ο Αρριδαίος ολοκλήρωσε την κατασκευή της αρμάμαξας, που θα μετέφερε τη σορό του Αλεξάνδρου από τη Βαβυλώνα στο μαντείο του Άμμωνα, όπως ήταν η επιθυμία του.

Η σαρκοφάγος ήταν από σφυρήλατο χρυσό, τη γέμισαν με αρώματα, για να συντηρείται η μούμια, και τη σφράγισαν με εφαρμοστό χρυσό κάλυμμα. Πάνω της τοποθέτησαν μία πολύ ωραία και χρυσοποίκιλτη φοινικίδα (κόκκινη πολεμική σημαία) και δίπλα της τα όπλα του νεκρού. Η αρμάμαξα είχε θολωτή οροφή πλάτους 8 πήχεων (3,7μ) και μήκους 12 πήχεων (5,55μ) με λιθοκόλλητες ψηφίδες.

Η βάση της καμάρας περιέτρεχε παραλληλόγραμμος θριγκός με ανάγλυφες προτομές τραγελάφων (φανταστικών ζώων), απ’ τις οποίους κρέμονταν...
χρυσοί κρίκοι διαμέτρου 2 παλαμών (περίπου 14,8 εκατοστών), όπου ήταν περασμένο πομπικό στέμμα στολισμένο μεγαλόπρεπα με όλων των ειδών τα χρώματα. Στις άκρες υπήρχαν δικτυωτά κρόσσια με μεγάλα κουδούνια, για να φτάνει ο ήχος τους πολύ μακρυά. Στις 4 γωνίες της καμάρας στεκόταν από μία χρυσή τροπαιοφόρος Νίκη και η κιονοστοιχία, που στήριζε την καμάρα, ήταν χρυσή με ιωνικού ρυθμού κιονόκρανα.

Ταϊβάν: Ξενοδοχείο κατέρρευσε μετά από σεισμό

Ένας πολύ ρηχός σεισμός, προερχόμενος από βάθος μόλις 1 χιλιομέτρου, σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Ταϊβάν, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS.

Ξενοδοχείο στη Χούα-λιεν της Ταϊβάν κατέρρευσε, έγινε γνωστό από την κυβέρνηση της χώρας, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και ΑFP. Ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 22 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά της Χούα-λιεν.

Το βρετανικό δίκτυο BBC μετέδωσε από την πλευρά του ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 23.50 τοπική ώρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει χρήστες κοινωνικών δικτύων καταγράφονται εκτεταμένες καταστροφές σε δρόμους, ενώ ορισμένα κτίρια έχουν μερικώς καταρρεύσει. Το βρετανικό δίκτυο κάνει λόγο για παγιδευμένους ανθρώπους.

Εκδήλωση για το ναυάγιο στο Σούνιο που είχε περισσότερα θύματα και από τον Τιτανικό - Η τραγωδία του «Oria»

Συμπληρώνονται την Κυριακή 74 χρόνια από το πλέον πολύνεκρο ναυάγιο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα. Στην μνήμη των 4.100 θυμάτων-αιχμαλώτων Ιταλών στρατιωτών που επέβαιναν του νορβηγικού πλοίου «Oria», θα πραγματοποιηθεί και φέτος, εκδήλωση, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου το πρωί στο 60ό χλμ. της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου, στο σημείο του μνημείου για τα θύματα του ναυαγίου.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής,

Επέστρεψε στη Ρωσία η σορός του πιλότου που προτίμησε τον θάνατο από την αιχμαλωσία - Η κηδεία του θα γίνει με στρατιωτικές τιμές στις 8 Φεβρουαρίου στην πόλη Βαρόνεζ

Στην Ρωσία επέστρεψε η σορός του ρώσου πιλότου Ρομάν Φιλίποφ που σκοτώθηκε όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε καταρρίφθηκε σε έδαφος που ελέγχουν ισλαμιστές αντάρτες και αυτός προτίμησε τον θάνατο από το να τον πιάσουν οι τζιχαντιστές, όπως μεταδίδουν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία
Σύμφωνα με δημοσίευμα διεθνών ΜΜΕ που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι η σορός του πιλότου έγινε δυνατόν να επιστρέψει με τη βοήθεια της τουρκικής κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε λεπτομέρειες.

Προσοχή! Έρχονται οι νέες ταυτότητες - Τι αλλάζει και πόσο θα μας κοστίσουν

Μέσα στους επόμενους μήνες έρχονται οι νέες ταυτότητες - Τι πρέπει να κάνουμε - Πόσα θα μας κοστίσει
Οι νέες ταυτότητες έρχονται μέσα στους επόμενους μήνες, με το κείμενο της προκήρυξης να είναι έτοιμο και να κατατίθεται τις επόμενες μέρες. 
Δεν θα έχουν καμία σχέση με τις σημερινές. Η μορφή τους και τα στοιχεία τους θα βασίζονται σε εντελώς νέες προδιαγραφές.
Οι ταυτότητες θα είναι πλαστικές και θα περιέχουν ένα μικρο-τσιπ. Σε αυτό θα είναι αποθηκευμένα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου.

Bloomberg για Σκοπιανό: Κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας για λύση - Ο ρόλος της Ρωσίας

Την εκτίμηση ότι στενεύουν τα περιθώρια για λύση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων εκφράζει με εκτενές άρθρο του το διεθνές πρακτορείο Bloomberg, δίνοντας έμφαση στις κινήσεις της Μόσχας και ειδικότερα του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το κείμενο του Bloomberg που υπογράφει ο Leonid Bershidsky αναφέρει τα εξής:
Η ενισχυμένη αντίληψη της ύπαρξης μιας ρωσικής απειλής για τη Δύση θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον μία θετική συνέπεια: Την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά το τεράστιο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Κυριακή, με τουλάχιστον 140.000 ανθρώπους να διαμαρτύρονται ενάντια στην -κατά πώς φαίνεται- βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για συμβιβασμό στο όνομα των Σκοπίων, δείχνει ότι το ζήτημα που υφίσταται εδώ και 26 χρόνια, δεν πρόκειται απλώς να εξαφανιστεί.

Βρετανία: Να ενταχθεί η «Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ με ή χωρίς λύση για το όνομα! - Επιχειρούν να εγκλωβίσουν την Αθήνα

Αποκαλυπτικό έγγραφο της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της βρετανικής βουλής των Λόρδων δείχνει τις πιέσεις που ασκούνται στην Αθήνα
Δεν έχει καταφέρει να πείσει κανέναν η ελληνική κυβέρνηση για τα επιχειρήματά της αναφορικά με την ονομασία της πΓΔΜ και εμφανίζεται εγκλωβισμένη σε μια αδιέξοδη εξωτερική πολιτική, παρά τις συνεχείς υποχωρήσεις για την επίτευξη συμφωνίας με τα Σκόπια σε ένα όνομα που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία.