Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Διάλεξη του Ν.Λυγερού:"Η συμβολή των γυναικών στην εξέλιξη της επιστήμης"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Η συμβολή των γυναικών στην εξέλιξη της επιστήμης".
 Επιμελητηριακό Μέγαρο Σερρών, αίθουσα «Γ. Χρηστίδης». 
Σάββατο 12 Απριλίου 2014.

Διάλεξη Ν. Λυγερού:"Η αναγκαία αξιοποίηση του ζεόλιθου"(Βίντεο)


Διάλεξη Ν. Λυγερού με θέμα:
"Η αναγκαία αξιοποίηση του ζεόλιθου".
Σύλλογος Αγροτών και Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας,
Κτήριο Αντιδημαρχίας Καλαμαριάς, Παπανικολή και Αμνισού 18, Καλαμαριά.
Σάββατο 12 Απριλίου 2014.

Εξω τα ρωσικά τανκς από το Βερολίνο! Γερμανικά ταμπλόιντ θέλουν να διώξουν τα δυο μνημεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

«Δεν θέλουμε άλλο τα ρωσικά τανκς στην Πύλη του Βραδεμβούργου». Με το σύνθημα αυτό, δυο γερμανικές σκανδαλοθηρικές εφημερίδες, η Bild και η BZ ξεκινούν καμπάνια με συλλογή υπογραφών ζητώντας να απομακρυνθούν από το Βερολίνο δυο ρωσικά άρματα μάχης, μνημεία από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση.

Πώς αντιδρούν τα σημερινά παιδιά βλέποντας walkman και κασέτες -Γουρλωμένα μάτια και άφθονο γέλιο (Βίντεο)

Κάποτε ήταν η μεγάλη αποκάλυψη. Θεωρούνταν απίστευτη πρωτοπορία να μπορεί κανείς να παίρνει... μαζί του τη μουσική. Οσοι έχουν ζήσει την πρώτη συγκίνηση που προσέφερε το walkman, όμως, πιθανότατα θα πάθουν κατάθλιψη παρακολουθώντας τις αντιδράσεις των σημερινών παιδιών όταν αντικρίζουν τη συγκεκριμένη συσκευή.
Μάτια διάπλατα ανοιχτά, γεμάτα απορία. Αμηχανία, γιατί δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς λειτουργεί αυτό το τεράστιο -για τα δεδομένα της σημερινής τεχνολογίας- αντικείμενο. Και άφθονο γέλιο. Κάπως έτσι αντέδρασαν οι πιτσιρικάδες του σήμερα πιάνοντας στα χέρια τους ένα walkman.

Ματωμένο φεγγάρι τη Μεγάλη Τρίτη, από τις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος (Εικόνες)

«Ματωμένο φεγγάρι» ονομάζεται το φαινόμενο, καθώς η Σελήνη βρίσκεται πλήρως στη σκιά της Γης και η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας φτάνει στο φεγγάρι και το χρωματίζει με μία παράξενη κεραμιδί απόχρωση, που κάνει το δορυφόρο μας να φαίνεται «ματωμένος».
Απόψε και αύριο, τρία θεαματικά γεγονότα θα συμβούν στον ουρανό με μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, θα υπάρξει μία ολική Σεληνιακή έκλειψη, που όμως δεν θα είναι ορατή από τη χώρα μας, ενώ θα έχει προηγηθεί το πλησίασμα του Άρη στο κοντινότερο σημείο από τον πλανήτη μας, εδώ και χρόνια, κάτι που θα είναι ορατό από την Ελλάδα.

ΜΑΘΕΤΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΕ 1' (ΒΙΝΤΕΟ)


ΜΑΘΕΤΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΕ 1' Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ MONO ΛΕΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. Κ. ΠΛΕΥΡΗ

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ 100% ΑΠΟ "ΣΠΟΝΔΥΛΟΥΣ" ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΓΛΩΣΣΗΣ

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

ΜΟΝΟ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΠΡΙΝ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!!!

Βίντεο ντοκουμέντο με UFO και εξωγήινους που βολταρουν ! ! !


ΔΕΙΤΕ το βίντεο ντοκουμέντο με UFO και εξωγήινους
To βίντεο μπορεί να τραβήχτηκε με ερασιτεχνική λήψη, αλλά είναι εξαιρετικό.Δείτε τους δύο εξωγήινους που βρίσκονται δίπλα απο τον ιπτάμενο δίσκο.

Στα πρόθυρα εμφυλίου η Ουκρανία

Το Κίεβο ξεκίνησε μία ευρείας κλίμακας «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στα ανατολικά της χώρας στην περιοχή του Ντόνετσκ - Βρίσκεται λίγο πριν απωλέσει το 20% του έθνους της - Κάνοντας πράξη τις απειλές του αλλά και επιδεικνύοντας την στρατιωτική του ισχύ, το Κίεβο ξεκίνησε μία ευρείας κλίμακας «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στα ανατολικά της Ουκρανίας - και πιο συγκεκριμένα βόρεια του Ντονέτσκ - με στόχο την καταστολή των ταραχών που κλιμακώθηκαν επικίνδυνα μετά τις ολοένα αυξανόμενες καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων από φιλορώσους αυτονομιστές. Κι ενώ η ανατολική Ουκρανία μυρίζει μπαρούτι, στο Στρασβούργο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ και του Ευρωπαίου επιτρόπου , αρμόδιου σε θέματα ενέργειας, Γκίντερι Ετινγκερ με θέμα την προμήθεια του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, στην οποία ο εκπρόσωπος του ρωσικού κολοσσού διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα παραμείνει αξιόπιστος πάροχος φυσικού αερίου.

Τα εταιρικά αποτελέσματα τροφοδοτούν την άνοδο στη Wall

Dow16.136,44-36,80 -0,23%  



  Nasdaq4.022,6922,96 0,57%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Με θετικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street διευρύνοντας τα χθεσινά τους κέρδη με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Με άλμα άνω του 2% η Coca-Cola σημειώνει τα υψηλότερα κέρδη στον βιομηχανικό Dow Jones μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα κέρδη α΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 1,62 δισ. δολ. ή 36 cents ανά μετοχή από 1,75 δισ. δολ. ή 39 cents ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή υποχώρησαν στα 44 cents. Τα καθαρά λειτουργικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 10,58 δισ. δολ. από 11,04 δισ. δολ. πριν από ένα χρόνο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν κέρδη 44 cents ανά μετοχή και έσοδα 10,55 δισ. δολ. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναμένει οι συναλλαγματικές ισοτιμίες να επιβαρύνουν τα λειτουργικά έσοδα κατά 7% στο β΄ τρίμηνο και στο σύνολο της χρήσης.

Ισχυρά κέρδη καταγράφει και η Johnson & Johnson μετά την ανακοίνωση καλύτερα των εκτιμήσεων κερδών για το τελευταίο τρίμηνο. Ειδικότερα, η J&J ανακοίνωσε κέρδη ύψους 4,7 δισ. δολ. ή 1,64 δολ. ανά μετοχή έναντι κερδών 3,5 δισ. δολ. ή 1,22 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη του ομίλου ενισχύθηκαν την εξεταζόμενη περίοδο κατά 6,9% στα 1,54 δολ. ανά μετοχή.

Με άνοδο 1,11% έκλεισε το ΧΑΚ


Λευκωσία: Μικρή άνοδο κατέγραψε τη Μ.Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ). Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε άνοδο σε ποσοστό 1,11%, ανεβαίνοντας στις 115,23 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 56,58 μονάδες , παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,28%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στις €118.964, 96.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, τέσσερις κινήθηκαν πτωτικά και δύο ανοδικά.

Οι παλινωδίες με τους επιτηδευματίες πίεσαν το Χρηματιστήριο

Νέο "βαρίδι" στην αγορά αποτελεί η νέα εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με το χαρακτηρισμό του επενδυτή ως «επιτηδευματία» ώστε να εφαρμοστεί ο φόρος υπεραξίας. Μεγάλη χρηματιστηριακή αναφέρει ότι κατά την χτεσινή συνεδρίαση, μεγάλοι πελάτες της του Private Banking προχώρησαν σε ακύρωση των εντολών τους, βάση της σύγχυσης που προκάλεσε η νέα εγκύκλιος.

Υπενθυμίζεται ότι ίδια σύγχυση είχε προκληθεί και στα τέλη Δεκεμβρίου με τους επενδυτές να «τρέχουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους, και να προλάβουν το Τ+3, δεδομένων των αργιών των Χριστουγέννων, ώστε από το καινούριο έτος να αποτυπώσουν νέες τιμές κτήσεις στα χαρτοφυλάκια τους. Στην συνεδρίαση στις 20η Δεκεμβρίου, λίγο πριν το Τ+3 οι μετοχές που εμπεριείχαν τα περισσότερα κέρδη κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, όπως η μετοχή των ΕΛΠΕ η οποία πραγματοποίησε βουτιά 8%, ο ΟΠΑΠ έκλεισε με πτώση 7,38% ενώ η ΔΕΗ έκλεισε με απώλειες 6,94% και ο ΟΤΕ με πτώση 5,27%.