Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Οι ξεχασμένοι ελληνικοί ναοί στη Μεγάλη Ελλάδα

Ναός αφιερωμένος στην Αθηνά - γύρω στο 500 π.Χ. στην Ποσειδωνία της Μεγάλης Ελλάδας
Ο Παρθενώνας στην Αθήνα έχει δει λεηλασίες πολέμου, βανδαλισμούς, ρύπανση και έπεσε θύμα αρχαιοκαπήλων, παρόλα αυτά είναι πάντοτε το πιο σημαντικό θέαμα στην πόλη.

Αλλού, στον ελληνικό κόσμο, υπάρχουν ελληνικοί ναοί που μπορούν να τον ανταγωνισθούν, αλλά, έχουν, πραγματικά, λησμονηθεί.

Από την τρομοκρατία στον ουαχαμπισμό

Του Ν. Λυγερού
Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά


Ενώ ακόμα θρηνούμε τους νεκρούς μας από αυτή τη βάρβαρη επίθεση, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι το πρόβλημα της τρομοκρατίας ανήκει στην ίδια προβληματική, η οποία είναι αυτή του ουαχαμπισμού που κακώς συγχέεται με τον σαλαφισμό.

 Πράγματι, αν μελετήσουμε τις επιθέσεις τοπικά χωρίς να κοιτάμε όλη τη σκακιέρα έχουμε την εντύπωση ότι πρόκειται μόνο για μεμονωμένα γεγονότα, ενώ από συνολική άποψη, πρόκειται για σύνολο γεγονότων που έχουν την ίδια πηγή.

Θεμέλια της ΑΟΖ(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Από τα θεμέλια της ΑΟΖ όταν αυτή εμπεριέχει υδρογονάνθρακες, είναι και αυτό της ενεργειακής ασφάλειας. Βέβαια όλοι έχουμε ακούσει για αυτή, αλλά σπάνια τη συνδυάζουμε με αρνητικές επιπτώσεις που έχει όταν υπάρχει εξάρτηση. Ενώ όλοι βλέπουμε την φρίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων, δεν αντιλαμβανόμαστε πως η ΑΟΖ μπορεί να είναι ένα εργαλείο αντιμετώπισης σε αυτόν τον αγώνα. Κι όμως τα πράγματα είναι απλά. Όταν δημοκρατικά καθεστώτα δεν έχουν πηγές ενέργειας, όπως είναι το πετρέλαιο και το αέριο κι αναγκάζονται να τα εισάγουν, αναγκαστικά αρχίζουν μια διαδικασία που οδηγεί σε μία μορφή εξάρτησης από χώρες που δεν σέβονται τις ίδιες αξίες.

Δείτε τι απαιτούσε ο Νόμος για να γίνει κάποιος βουλευτής στην Αρχαία Αθήνα

1. Να είναι Αθηναίος​ πολίτης.

2. Nα κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία
​ (όμαιμον, ομότροπον, ομόθρησκον)​…

Η Ρωσία ενισχύει τη Γαλλία στις αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών - Η Γερμανία δεν προτίθεται να εμπλακεί

Με εντολή Πούτιν, αυξάνεται η δύναμη των μαχητικών και βομβαρδιστικών στη Συρία, ενώ ξεκινά άμεσα η συνεργασία με τις γαλλικές στρατιωτικές μονάδες - Το Παρίσι ζήτησε επίσημα στρατιωτική βοήθεια από τα κράτη-μέλη της ΕΕ
Με την ενίσχυση των μαχητικών της αεροπλάνων στην περιοχή της Συρίας και την οργάνωση αποστολών μακράς διάρκειας από βομβαρδιστικά, αποφάσισε η Ρωσία να ενισχύσει τη Γαλλία στην επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών.

Στο συμβούλιο των υπ. Άμυνας στις Βρυξέλλες Η Γαλλία ζήτησε επίσημα στρατιωτική βοήθεια από τα κράτη μέλη της ΕΕ - Τι θα κάνει η Ελλάδα;

Επιθυμεί σε διμερές επίπεδο και «με όσα μέσα μπορεί ο καθένας» στήριξη για τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας
Επίσημο αίτημα παροχής στρατιωτικής βοήθειας από τα κράτη μέλη της ΕΕ ζήτησε η Γαλλία κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των υπουργών Άμυνσας στις Βρυξέλλες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν η Γαλλία επιθυμεί σε διμερές επίπεδο και «με όσα μέσα μπορεί ο καθένας» στήριξη από τις ευρωπαϊκές χώρες για τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Πρώτη κατοικία: Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο...σε ξένα funds!

Με την πλάτη στον τοίχο θα βρεθούν χιλιάδες δανειολήπτες που πήραν στεγαστικό δάνειο την εποχή της κτηματομεσιτικής ανόδου και αφού υπέστησαν αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και συντάξεων την πενταετία των μνημονίων ή βρέθηκαν άνεργοι, τώρα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης μέχρι και προχθές (15 Νοεμβρίου) ότι στόχος είναι να προστατευτεί τουλάχιστον το 60% των λαϊκών κατοικιών,  από το «κλείσιμο» της συμφωνίας με τους δανειστές τελικά προστατεύεται το 25% και μένει «εκτεθειμένο» το 75%.

Μόσχα: Με ένα κιλό ΤΝΤ εξαΰλωσαν το ρωσικό αεροσκάφος πάνω από το Σινά - Μιλούν ανοιχτά για τρομοκρατική ενέργεια

Σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό αποδίδουν την πτώση οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες - Δύο σύλληψεις υπόπτων στην Αίγυπτο - O Πούτιν επικήρυξε τους δράστες με 47 εκατ. ευρώ
Για πρώτη φορά το Κρεμλίνο μιλάει ανοιχτά για τρομοκρατική ενέργεια αφού οι ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών (FSB) ανακοίνωσαν ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά οφείλεται σε έκρηξη βόμβας.

Ο σεισμός έπληξε βαριά τη Λευκάδα -Δύο νεκροί και τεράστιες καταστροφές

Οι κάτοικοι στη Λευκάδα συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους από το πέρασμα των 6,1 Ρίχτερ του Εγκέλαδου σήμερα το πρωί στις 9:10 που χτύπησε 13 χιλιόμετρα δυτικά του νησιού. Ηδη ο σεισμός άφησε πίσω του δύο νεκρές γυναίκες.
Συγκεκριμένα δύο ηλικιωμένες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για μία 69χρονη γυναίκα, στην περιοχή της Βασιλικής, η οποία έχασε τη ζωή όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.
Το δεύτερο θύμα είναι μία ακόμη 82χρονη από το Αθάνι, όταν μάντρα κατέρρευσε και την καταπλάκωσε. Παράλληλα στο νοσοκομείο του νησιού έχουν διακομιστεί οκτώ τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά.