Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Με ισχυρά κέρδη υποδέχεται το Νοέμβριο η Wall Street

Dow13.232,62136,16 1,04%  



  Nasdaq3.020,0642,83 1,44%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Μια σειρά θετικών οικονομικών στοιχείων σε ΗΠΑ και Κίνα τόνωσαν την επενδυτική αισιοδοξία μία ημέρα πριν από τα κρίσιμα στοιχεία για την απασχόληση, χαρίζοντας στους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου ένα ισχυρό ξεκίνημα στο μήνα με κέρδη άνω του 1%.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 136,10 μονάδες (1,04%) κλείνοντας στις 13.232,60 μονάδες. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Σεπτεμβρίου. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 42,80 μονάδων (1,44%) φτάνοντας τις 3.020,00 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 15,40 μονάδων (1,09%) στις 1.427,50 μονάδες, με κορυφαίους κλάδους, τον βιομηχανικό κλάδο και τον κλαδο IT.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 26 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 4 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Bank of America Corp κλείνοντας στα 9,735 με άνοδο 0,415 δολ. ή σε ποσοστό 4,45%. Ακολούθησαν η Microsoft με κέρδη 3,40% στα 29,51 δολάρια και η Caterpillar στα 87,58 δολάρια με άνοδο 3,27%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Wal-Mart Stores (-2,23%), η Pfizer Inc (-1,29%) και η Travelers Companies Inc (-1,04%).Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Το Μεσολόγγι δεν είναι μόνο σύμβολο, είναι η ιστορία μας

Του Ν. Λυγερού


Όταν ο ίδιος σου ο εθνικός ύμνος πηγάζει από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους, το Μεσολόγγι δεν είναι μόνο σύμβολο, είναι η ιστορία μας. Και η επέτειός του δεν είναι μια απλή γιορτή ή ένα γλέντι, είναι η έκφραση της παράδοσης που θυμάται τα γεγονότα που στιγμάτισαν την έννοια της ελληνικής ελευθερίας. Αυτήν τη ματωμένη ιστορία δεν μπορούμε να την ξεχάσουμε επειδή δεν είναι του γούστου της μεταμοντέρνας προσέγγισης που δεν έχει να δώσει τίποτα στον Ελληνισμό. Αγαπάμε το Μεσολόγγι, διότι είναι μια από τις ρίζες μας, όχι επειδή μας το είπαν να το αγαπήσουμε εξ ανάγκης.

Ο Ελληνισμός των ηρώων

Του Ν.Λυγερού

Αν κανείς από τους ραγιάδες δεν θέλει να υπάρχουν ήρωες την περίοδο της Τουρκοκρατίας, δεν είναι μόνο για να μας πείσουν ότι η Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν ένα φιλελεύθερο καθεστώς, αλλά επίσης ότι δεν υπήρχε ίχνος Ελληνισμού. Θέλουν δε θέλουν, ο ηρωισμός είναι συνδεδεμένος με τον Ελληνισμό. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο Churchill έγραψε ότι μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, ενώ τώρα θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες. Έτσι το πρόβλημα του ραγιά, που αποδέχεται την ύπαρξη ενός εχθρού που δεν μπορεί να καταπολεμήσει και προτιμά λόγω ανάγκης επιβίωσης να είναι σκλάβος του, είναι ότι η ύπαρξη και μόνο του Ελληνισμού είναι μια βρισιά απέναντί του, αφού σημαίνει ότι υπήρξαν ήρωες που αντιστάθηκαν, που θυσιάστηκαν και μάλιστα νίκησαν και έδωσαν τέρμα σε αυτήν την βάρβαρη κατοχή.

Ωμός εκβιασμός της τρόικας: Θέλετε τη δόση; Περικόψτε την Υγεία σας!

Ωμός εκβιασμός της τρόικας: Θέλετε τη δόση; Περικόψτε την Υγεία σας!

 Τις αδιανόητες απαιτήσεις της τρόικας, που θέλει να περικόψει την Υγεία των Ελλήνων για να βγάζουν εκατομμύρια οι πολυεθνικές των ποιοτικά αμφιλεγόμενων ανώνυμων γενόσημων του Τρίτου Κόσμου, φέρνει στο φως σήμερα το newsbomb.gr.
Σε μια αποκάλυψη-βόμβα, το newsbomb.gr δημοσιεύει το πλήρες κείμενο του μνημονίου που συνιστά ταφόπλακα για την Υγεία των Ελλήνων. Η μεγάλη ενημερωτική ιστοσελίδα κατάφερε και πήρε στα χέρια της το κατάπτυστο εκείνο κομμάτι του μνημονίου που θέλει να επιβάλλει η τρόικα στην κυβέρνηση, όπου ουσιαστικά ζητά τις ζωές μας επί πίνακι. Ο εκβιασμός είναι καθαρός: για να σας δώσουμε τη δόση, εσείς πρέπει να θυσιάσετε χρόνια από τη ζωή του κάθε Έλληνα. Διαβάστε και φρίξτε:

Τη σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ ζητεί ο Κακλαμάνης

Με επιστολή του στον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο βουλευτής της Α Αθηνών ζητεί την επείγουσα σύγκλησή της. Αφορμή, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επιστολή, αποτέλεσαν όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ονομαστικής ψηφοφορίας στη βουλή.


Αναλυτικά η επιστολή:

Ανεξάρτητος ο Κασσής – Αποχώρησε η Μαριλίζα

Αρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ. Λίγες ώρες μετά τη θυελλώδη έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής και η πρώην γραμματέας του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους.

Την αρχή έκανε ο βουλευτής Ηπείρου με δήλωσή του στους τηλεοπτικούς σταθμούς είπε ότι θέτει εαυτόν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. «Είμαι ανεξάρτητος βουλευτής πλέον δεν είμαι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, γιατί τη στιγμή που δε συμφωνώ με τα μέτρα αυτά η δήλωσή μου είναι ότι είμαι ανεξάρτητος βουλευτής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξενογιαννακοπούλου: Τo ΠΑΣΟΚ έγινε μικρό παράρτημα της κεντροδεξιάς!!!

Την αποχώρηση της από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μέσω επιστολής της προς τον κ. Βενιζέλο.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου έχει ως εξής:

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2012

Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Στα 18,9 δισ. ευρώ ο «λογαριασμός» της επιμήκυνσης

Συνολικά μέτρα ύψους 18,9 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013- 2016, εκ των οποίων τα 9,4 δισ. μέσα στο 2013, περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής το οποίο συμφώνησαν κυβέρνηση και Τρόικα και συνοδεύει τον νέο κρατικό προϋπολογισμό που κατετέθη χθες για ψήφιση στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών κύριο Γιάννη Στουρνάρα.

Στην πραγματικότητα μάλιστα, όπως προκύπτει από τους πίνακες του Μεσοπρόθεσμου και του προϋπολογισμού, για το 2013 οι παρεμβάσεις για περικοπή κρατικών δαπανών και αύξηση των εσόδων του δημοσίου το 2013 θα φτάνουν στα 10,983 δισ. αλλά η καθαρή επίπτωσή τους στον προϋπολογισμό αποτιμάται σε 9,374 δισ. που κατά τα δύο τρίτα (6,064 δισ. ευρώ) αφορούν σε νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων.

Το «ναι» στα μέτρα μπορεί να κοστίσει στο Βενιζέλο το ΠΑΣΟΚ!

Αν ήταν στο... ΠΡΟ-ΠΟ το αποτέλεσμα του «αγώνα» ΠΑΣΟΚ- μνημόνιο θα το κάλυπτε μονάχα το... 1-2-Χ. Γιατί, κάποιοι θα ψηφίσουν και θα μείνουν, άλλοι θα ψηφίσουν και θα φύγουν και άλλοι θα καταψηφίσουν και θα διαγραφούν. Γνωρίζουμε, ήδη, ότι στην τελευταία επιλογή κινούνται ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Μιχάλης Κασσής (και επισήμως πλέον είναι ανεξάρτητος βουλευτής) και ο Θόδωρος Παραστατίδης. Το σκέφτονται η Θεόδωρα Τζάκρη και ο Γιάννης Δριβελέγκας. Την πόρτα της εξόδου πέρασε και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Λαφαζάνης: «Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε!»...«Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο...», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Άνω - κάτω είναι από το πρωί η Κουμουνδούρου καθώς μία δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην τηλεόραση του Ant1 έχει αναστατώσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αυτοσκοπός να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση;», είχε αναρωτηθεί ο κ. Λαφαζάνης λίγο πριν παραδεχθεί ότι ο Συνασπισμός δεν είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης. «Τι θα γίνει, αυτό είναι το θέμα», πρόσθεσε εκτιμώντας ότι «εδώ μιλάμε για την επιβίωση της χώρας, εδώ μιλάμε για ιστορικές καταστάσεις». Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο κ. Λαφαζάνης είπε: «Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε». 

Ο Πεπόνης έστειλε το φάκελο Η Βουλή θα διερευνήσει τις ευθύνες Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ

Κόλαφο αποτελεί για τους δυο πρώην υπουργούς Οικονομικών η εξέλιξη που είχε σήμερα η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης για την λίστα Λαγκάρντ.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες ως προς το χειρισμό της λίστας από τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο.

Η εξέλιξη αυτή «μαρτυρά» και τις πολιτικές ευθύνες που εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια της έρευνας που εστιάζονται στους δυο πρώην υπουργούς.

ΠΑΤΡΑ: Ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή και... δεμένη χειροπόδαρα!!!

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών που σκότωσαν την ηλικιωμένη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στην οδό Θεμιστοκλέους, έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές.
Η άτυχη γυναίκα, Κωνσταντίνα Κουλούρη, 84 ετών, βρέθηκε νεκρή και δεμένη χειροπόδαρα στο διαμέρισμά της, στον πρώτο όροφο του κτιρίου.
Οι γείτονες δεν την είχαν δει και ειδοποίησαν τον γιο της ο οποίος πήγε στο σπίτι και την βρήκε νεκρή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο δράστης πιθανώς την έπνιξε αφού της είχε δέχει χέρια και πόδια.

ΠΑΤΡΑ: Προφυλακίστηκε o Kώστας Αντζουλάτος για εικονικά τιμολόγια ΥΨΟΥΣ 500.000 ΕΥΡΩ - 140 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ... ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ

Στο τμήμα μεταγωγών κρατείται από  το απόγευμα της Τετάρτης ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Κώστας Αντζουλάτος για υπόθεση που αφορά σε έκδοση πλαστών τιμολογίων ύψους 500 χιλιάδων ευρώ.
Ο γνωστός επιχειρηματίας ο οποίος υπήρξε και ευεργέτης του πατριαρχείου και της Μητρόπολης των Πατρών, ενώ είχε με επαφές με πολιτικά πρόσωπα τόσο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας σε κεντρικό επίπεδο, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα και τον ανακριτή.

Κύπρος:Έκπληκτος για τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο Β.Σιαρλή

Λευκωσία: Έκπληξη εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, για τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι δεν υπήρξαν ακόμα οποιεσδήποτε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την Κύπρο και ότι δεν αναμένει αυτές να αρχίσουν πριν από το 2013.

Σε δηλώσεις του το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ.Σιαρλή διατύπωσε την εκτίμηση ότι «μάλλον η δήλωση δεν αποδόθηκε σωστά».

«Ενδεχομένως», είπε, «ο Γερμανός υπουργός να εννοούσε ότι υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος να διανύσουμε».

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά το "τρίτο Μνημόνιο"

Της Μαρίνας Μάνη από το capital.gr

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, πλην αναμενόμενες. Το «πουλόβερ» του ΠΑΣΟΚ ξηλώνεται, η ΔΗΜΑΡ έφτασε στο τέλος της αντοχής της και η τριμερής κυβέρνηση που σχηματίσθηκε μετά τις εκλογές του Ιουνίου ολοκληρώνει τον βίο της.

Τελευταίο (αλλά μείζονος σημασίας) καθήκον της είναι να φέρει στη Βουλή τα μέτρα (Δευτέρα), να πετύχει την ψήφισή τους (Τετάρτη) και να «πάρει» το πολυπόθητο «ναι» από τους δανειστές για την εκταμίευση της δόσης – ολόκληρης ή τμηματικά, θα φανεί.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Πτωτικά κινείται στην πρώτη συνεδρίαση του Νοεμβρίου το Χρηματιστήριο, λόγω των απωλειών στους τραπεζικούς τίτλους.

Ο Γενικός Δείκτης (στις 13:03) βρισκόταν στις 138,69 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές σε ποσοστό 3,11%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχωρούσε στις 52,82 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 2,85%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στις €587.277.

Πτωτικά κινείτο η πλειονότητα των επιμέρους χρηματιστηριακών δεικτών.

"Βουλιάζει" στην πολιτική αστάθεια το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε κατακόρυφη πτώση υποχρεώνονται την Πέμπτη μετοχές και δείκτες στο Χ.Α., με "φόντο" τις πολιτικές εξέλίξεις.

Ο δείκτης των τραπεζών καταγράφει νέες μεγάλες απώλειες, μετά από ένα πενθήμερο πτωτικό σερί που "κόστισε" το 24,54% της αξίας του, ενώ στον FTSE20 το σύνολο των τίτλων βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος.