Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε τραγούδι μαθητών για τις «ξενιτεμένες» Καρυάτιδες(Βίντεο)

Με το δικό τους τρόπο «διαμαρτυρήθηκαν» για τις ξενιτεμένες Καρυάτιδες στο Βρετανικό Μουσείο, παιδιά από την Κρήτη που βρέθηκαν στο Λονδίνο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών και την κ. Χαριστάκη καθισμένα γύρω από την Καρυάτιδα τραγούδησαν το «Τζιβαέρι» και μάλιστα πολλά βούρκωσαν από τη συγκίνηση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Καταιγίδα Κιάρα: Νεκρή μητέρα με την 15χρονη κόρη της

Τουλάχιστον 5 νεκροί από την καταιγίδα Κιάρα που πλήττει την Ευρώπη. Μεγάλα τα προβλήματα στη Βρετανία.
Η καταιγίδα Κιάρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 5 ανθρώπους στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών μιας μητέρας και της 15χρονης κόρης της στην Πολωνία, ενώ έχει οδηγήσει σε ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων και έχει βυθίσει στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά.
Ένας 52χρονος Σλοβένος έχασε τη ζωή του κοντά στο Πόντβελκα, στη βόρεια Σλοβενία, όταν έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του ένα δέντρο, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Τρία ελληνικά νησιά στα πέντε κορυφαία της Ευρώπης

Σημαντικές διακρίσεις, για άλλη μία χρονιά, απέσπασε η Ελλάδα στα βραβεία, «Reader’s Choice Awards 2019», αυτή τη φορά από τους αναγνώστες της αμερικανικής έκδοσης του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού «Conde Nast Traveller», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΕΟΤ.
Συγκεκριμένα, η χώρα μας κατατάχθηκε στην 7η θέση της κατηγορίας «Κορυφαίες 20 χώρες», όπου υποψήφιες ήταν συνολικά 193 χώρες, ενώ στην κατηγορία «Καλύτερα νησιά στον κόσμο» και ειδικότερα στα «Κορυφαία 5 νησιά της Ευρώπης» η Ελλάδα απέσπασε τη «μερίδα του λέοντος», καθώς η Μύκονος κατέλαβε την 3η θέση, η Πάρος την 4η και η Κρήτη την 5η θέση.

«Τα όμορφα τουρκικά άρματα όμορφα καίγονται»: Λιωμένο Μ-60Τ Firat από ρωσικές βόμβες

Την πλήρη καταστροφή βρήκε τουρκική στρατιωτική φάλαγγα από ρωσικές βόμβες που έπεσαν από μαχητικά αεροσκάφη, την ώρα που αυτή κατευθυνόταν προς την Ιντλίμπ στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή.

Φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν κατεστραμμένη τουρκική φάλαγγα οχημάτων με τουλάχιστον ένα τουρκικό εκσυγχρονισμένο Μ-60T Firat, (πρόκειται για πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της τουρκικής βιομηχανίας) καμένο επάνω σε πλατφόρμα μεταφοράς από τις σημερινές επιθέσεις του συριακού Στρατού ή της Αεροπορίας αλλά άγνωστο ποιας χώρας (της Ρωσίας ή της Συρίας)

Τσαβούσογλου: Αναξιόπιστος ο Ακιντζί

Δεν έχω συνεργαστεί ποτέ ξανά με τέτοιο αναξιόπιστο πολιτικό”, δήλωσε για τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας ότι τις επόμενες μέρες θα δώσει και παραδείγματα. 
 
Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Σλοβένο ομόλογό του Μιροσλάβ Κεσάρ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί στην εφημερίδα Γκάρντιαν όπου είπε ότι “είναι τρομακτικό να γίνει προσάρτηση της βόρειας Κύπρου με την Τουρκία”.


Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι συνεργάστηκε με τον Τ/Κ ηγέτη για τις διαπραγματεύσεις στο