Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Οι άσκοπες κινήσεις της Τουρκίας

Του Ν.Λυγερού

Με την ΑΟΖ, η Τουρκία αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες όχι μόνο με την Κύπρο, αλλά και με την Ελλάδα. Έχει κατανοήσει ότι το Δίκαιο της Θάλασσας ακολουθεί το Δίκαιο και όχι την επεκτατική της θέληση. Γι αυτό το λόγο κάνει σπασμωδικές κινήσεις με την Κύπρο. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δυσκολεύεται πλέον να υπερασπιστεί το γόητρό της ως περιφερειακή δύναμη, διότι ένα μικρό νησί λειτουργεί αποτελεσματικά με την ΑΟΖ του, παρά τη θέλησή της. Προσπάθησε να επηρεάσει την όλη κατάσταση, λέγοντας ότι θα κάνει έρευνες και από την πλευρά της. Αλλά αυτό μας αφήνει παντελώς αδιάφορους, διότι πρόκειται για δικό της χώρο, όπου μπορεί να κάνει ό,τι θέλει εδώ και δεκαετίες. Στην πραγματικότητα, το θέμα της ΑΟΖ απορρίπτει ακόμα και το δόγμα του Νέο-οθωμανισμού που προβάλλεται ως πανάκεια σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Αναγκαιότητα θέσπισης ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Κάθε καθυστέρησή μας για τη θέσπιση της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, προσφέρει δυνατότητες δυνατότητας στους άλλους να πάρουν πρωτοβουλίες που θα μας ενοχλούν όλο και περισσότερο διότι ακόμα και το ερευνητικό επιστημονικό πλαίσιο μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης πάνω στο γεωπολιτικό πεδίο. Το Ισραήλ έχει πει ξεκάθαρα ότι αν θεσπίσουμε την ΑΟΖ και η Τουρκία την αμφισβητήσει, τότε αυτή η τελευταία πράξη θα αποτελέσει αιτία πολέμου μεταξύ Ισραήλ-Τουρκίας. Και ο λόγος είναι απλός. Μόνο η Κύπρος και η Ελλάδα, προσφέρουν στο Ισραήλ μια πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία είναι για το Ισραήλ ο μεγαλύτερος οικονομικός παράγοντας, τόσο για το φυσικό αέριο όσο και για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Γενόσημα Κόμματα, Σημαίες Ευκαιρίας και Μνημόνιο ΙΙΙ


Του Θεοδώρου Κουτρούκη*


Καθώς πλησιάζουμε την ημέρα των εκλογών, ο πολιτικός κόσμος φαίνεται ότι αδυνατεί να επιδείξει τη δέουσα ωριμότητα και σύνεση και επιμένει στη καλλιέργεια ενός νέφους αυταπάτης, υπό τη σκιά του οποίου θα κληθούν να ψηφίσουν οι πολίτες. Τα τρέχοντα δεδομένα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ανάγλυφα ότι οι εκλογές της 6ης Μαΐου δύσκολα θα δώσουν σταθερή κυβερνητική λύση, ενώ η επόμενη βουλή θα συντίθεται από αρκετά πολιτικά κόμματα. Θα γίνει όμως έτσι;
Στην απερχόμενη βουλή εκτυλίχθηκαν οι πιο θεαματικές στροφές πολιτικών στρατηγικών της τελευταίας 30ετίας. Ειδικότερα, είδαμε κόμματα και βουλευτές που αρχικά υποστήριξαν ένα μείγμα πολιτικής (Μνημόνιο Ι) και στη συνέχεια απέσυραν τη στήριξη τους, κόμματα και βουλευτές που αρχικά καταδίκασαν το Μνημόνιο και στη συνέχεια υποστήριξαν μια δυσμενέστερη για το λαό εκδοχή του (Μνημόνιο ΙΙ),

Ο Παπαδήμος πλήρωσε φόρο 511€ για αποδοχές άνω των 2 εκατ. €

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις για τους φόρους που έχει καταβάλλει εδώ και χρόνια ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.
Την ώρα που οι πολίτες καλούνται καθημερινά να πληρώσουν υπέρογκους φόρους και έκτακτα χαράτσια, ο κ. Παπαδήμος φέρεται ότι φορολογείται ελάχιστα.
Σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά της εφορίας που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Παρόν», από το 2004 μέχρι το 2011, ο κ. Παπαδήμος εισέπραξε ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ το ποσό των 2.238.484,09 ευρώ και πλήρωσε φόρο μόλις 511 ευρώ.
Βέβαια, κάτι τέτοιο είναι νόμιμο, αφού η Ε.Ε. έχει καθιερώσει το αφορολόγητο για τους υπαλλήλους. Πέραν των συγκεκριμένων αποδοχών, ο κ. Παπαδήμος, ως ακαδημαϊκός, λαμβάνει μηνιαίως 1.400 ευρώ για έξοδα παραστάσεως, ένα ποσό επίσης αφορολόγητο.

1η Ιουλίου: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας

1η Ιουλίου: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας
Του Παναγιώτη Σουρέλη από το newsbomb

Την τελευταία, ίσως, ευκαιρία να κατοχυρώσει τα εδαφικά και οικονομικά της συμφέροντα, καθώς και τα δικαιώματά στους υποθαλάσσιους πόρους της, θα έχει από την 1η Ιουλίου η Ελλάδα.
Την ημέρα αυτή η Κύπρος θα αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ελλάδα και Κύπρος διατηρούν μία αδιάρρηκτη σχέση σε όλα τα επίπεδα. Η στενή συνεργασία των δυο κρατών αποτελεί βασική αρχή και σταθερά της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
Το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα για ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης υφίσταται εντός του ευρύτερου πλαισίου της θέσπισης και οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών, σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία αποτελεί μέρος του κοινοτικού κεκτημένου.

Ακόμη 40 υποθέσεις διαφθοράς μετά τον Άκη

Ακόμη 40 υποθέσεις διαφθοράς μετά τον Άκη
Περίπου 40 υποθέσεις διαφθοράς απασχολούν τις δικαστικές αρχές και θα πάρουν σειρά μετά την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Η περίπτωση του πρώην υπουργού, με την οποία ασχολήθηκε εντατικά η Δικαιοσύνη, δεν είναι η μόνη περίπτωση πολιτικής διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η εισαγγελία της Αθήνας εδώ και καιρό εξετάζει εξονυχιστικά υποθέσεις διαφθοράς που εμπλέκονται σε πολιτικά σκάνδαλα.
Υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας, κ. Ελένης Ράικου, μια ομάδα νέων εισαγγελέων ερευνά συστηματικά τους τελευταίους μήνες καταγγελίες για πολιτική διαφθορά, έστω και εάν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν τους επιτρέπει να ασχοληθούν με τους εν ενεργεία πολιτικούς, αλλά μόνο με «βετεράνους».

Αιματηρό επεισόδιο με νεκρό αλλοδαπό στο Μενίδι

Σε μακελειό με ένα νεκρό και δύο τραυματίες εξελίχτηκε η παράσυρση 58χρονου Αλβανού από ΙΧ αυτοκίνητο, το πρωί στην οδό Σεβαστουπόλεως 22 στις Αχαρνές Αττικής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την Αστυνομία, άγνωστος οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε με το αυτοκίνητο του 58χρονο Αλβανό, κάτι που προκάλεσε την οργή ομοεθνών του που βρίσκονταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να γίνει επεισόδιο με τον οδηγό.
Αμέσως μετά ο οδηγός του ΙΧ έφυγε, αλλά μετά από λίγα λεπτά επέστρεψε και πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον των ανθρώπων πουν βρίσκονταν στο σημείο.
Αποτέλεσμα ήταν να τραυματίσει θανάσιμα έναν Αλβανό 53 ετών ενώ μια σφαίρα δέχτηκε στο πόδι και ένας 35χρονος Πακιστανός.

Τους τα πέταξε στα μούτρα(Βίντεο)


Ένταση επικράτησε στο στούντιο του «Κρήτη ΤV» κατά τη διάρκεια προεκλογικής συζήτησης στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα", όταν ο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του "ΟΧΙ", Θανάσης Ντελής, πέταξε προς το μέρος του Νίκου Μπουνάκη, υποψηφίου με το ΠΑΣΟΚ και Γιάννη Βαρδαβά της ΝΔ, έγγραφα του Codex Alimentarius, της συνθήκης Cooper και Δουβλίνο 2, αφού, όπως είπε, δεν είχαν διαβάσει το Μνημόνιο.

Η Ελλάδα στις προεκλογικές αφίσες των Γάλλων

"Με τον Ολάντ, θα έχετε την Ελλάδα" (σε ελεύθερη μετάφραση θα γίνετε Ελλάδα) γράφει η αφίσα της γαλλικής ακροδεξιάς οργάνωσης UNI, που κυκλοφορεί στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις .Πρόκειται για μαύρη διαφήμιση των ακροδεξιών εναντίον του σοσιαλιστή υποψηφίου – και φαβορί των προεδρικών εκλογών –Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει αναφερθεί πολλές φορές στην οικονομική κατάσταση της χώρας μας και έχει υποσχεθεί ότι , εάν εκλέγει, θα βοηθήσει την Ελλάδα να μειώσει το χρέος της.

Α. Τσοχατζόπουλος: «Θα ειπωθούν όλα»

Αποφασισμένος να μιλήσει για όλους και για όλα εμφανίζεται ο πρώην υπουργός που είδε την κόρη του και την σύζυγό του να τον ακολουθούν στον Κορυδαλλό.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποστηρίζει στην δήλωση που εξέδωσε με αφορμή την προφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη, ότι δεν θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι.

«Κάποιοι μου λένε: “Πες τα. Αποκάλυψε ποιοι είναι πίσω, ποιοι χρεώνονται επιτέλους αυτές τις αήθεις, εγκληματικές, απάνθρωπες πολιτικές διώξεις, επί 20 μήνες, ποδοπατώντας έτσι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς θεσμούς”. Απαντώ: Στο φυσικό Δικαστή, όπου γρήγορα θα βρεθούμε, πρέπει και θα ειπωθούν όλα. Εκεί θα λάμψει η αλήθεια, θα καταρρεύσει το ψεύδος, θα αποκαλυφθεί ποιοι τίμησαν το δημόσιο συμφέρον και την υπηρεσία στην πατρίδα μας και στο λαό μας.

Απίστευτες καταγγελίες Καμμένου για τα υποβρύχια(Bίντεο)

Τι είπε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τον Ευ. Βενιζέλο και τον Δ. Αβραμόπουλο για τις συμβάσεις των υποβρυχίων.

Καταγγελίες με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του Ευ. Βενιζέλο και του Δ. Αβραμόπουλος για το θέμα των συμβάσεων των υποβρυχίων έκανε ο Πάνος Καμμένος.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε χαρακτηριστικά. «Έπρεπε να είχε καταγγελθεί η σύμβαση των υποβρυχίων» είπε ο Π. Καμμένος στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε «Οι συμβάσεις που υπογράφουνε και ο Βενιζέλος και τώρα συνεχίζονται και πληρώνουν τα υποβρύχια, είναι προτάσεις που από πίσω έχουν μίζες.