Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Αμφικτυονίες στην Αρχαία Ελλάδα

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΕΣ: Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Με μιά πρώτη ματιά αν κάποιος θελήσει να συνδέσει το Δελφικό ιερατείο με πολίτικους σχεδιασμούς, θα συναντήσει την σχέση των Δελφών με τον θεσμό της Αμφικτιονίας. Αυτό μάλιστα που θα του γίνει σαφές μόλις προσπαθήσει να εξετάσει το ζήτημα είναι η παντελής έλλειψη ελληνικής βιβλιογραφίας γύρω από αυτό. Ναι, δεν υπάρχει ούτε ένα βιβλίο στα Ελληνικά που να πραγματεύεται αυτό το μεγάλο και, όπως αποδεικνύεται, παραμελημένο θέμα, εκτός μερικών ρομαντικών προσπαθειών για την αναβίωση μιας παγκόσμιας μορφής Αμφικτιονίας (Σικελιανός, Καρακώστας). Ακόμη και στα βιβλία που πραγματεύονται τα αρχαία ελληνικά πολιτεύματα ελάχιστες είναι οι αναφορές, για το πώς ή αν συνέβαλε στην ανάπτυξή τους το σύστημα της Αμφικτιονίας.

Αφιέρωμα-ύμνος του περιοδικού Travel Weekly για τη Μύκονο και την Πάρο - Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

Με τον τίτλο «Blue Swoon» το περιοδικό Travel Weekly παρουσιάζει στο τεύχος Οκτωβρίου τη Μύκονο και την Πάρο ως τους προορισμούς που «με φόντο το μπλε θα κάνουν τον κάθε επισκέπτη να χάσει τις αισθήσεις του».
Στο εκτενές αφιέρωμα, η  δημοσιογράφος του βρετανικού περιοδικού  αναφέρεται στο ταξίδι που οργάνωσε η MTC GROUP σε συνεργασία με την Travel Cube και τους Δήμους Μυκόνου και Πάρου το Μάιο, στο οποίο συμμετείχαν και ταξιδιωτικοί πράκτορες από την Ευρώπη με το δίκτυο της GTA για τη δημιουργία νέων συνεργασιών με τους επαγγελματίες.

Λοταρία του ΥΠΟΙΚ: Πώς θα ξέρετε αν είστε ανάμεσα στους τυχερούς - ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις λοταρίες αποδείξεων, κάθε μήνα, με έπαθλο 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς, με στόχο να δώσει κίνητρο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Πώς θα γνωρίζει κάποιος όμως αν είναι ανάμεσα στους τυχερούς; Οι τυχεροί λαχνοί ανά κλήρωση θα αναρτώνται σε ιστοσελίδα στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ και οι πολίτες που έχουν κερδίσει θα ενημερώνονται μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο Taxisnet.

NASA: Μυστήριο με νέα ανακοίνωση για «ακραίο συμβάν» σχετικά με τα βαρυτικά κύματα - Τη Δευτέρα

Όπως είναι λογικό οι φήμες άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν, αναφορικά με το τι μπορεί να αποκαλύψουν το LIGO, το VIRGO και άλλα 70 παρατηρητήρια του έξω κόσμου, καθώς όλοι όσοι εμπλέκονται κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό
Μυστήριο, αγωνία και ενθουσιασμός έχει περιβάλλει τους φίλους του διαστήματος, τους αστρονόμους, τους φυσικούς και γενικότερα, όποιον μπορεί να εμπλέκεται με το θαυμαστό μυστηριώδη κόσμο που υπάρχει έξω από τα στενά όρια της στρατόσφαιρας της Γης, καθώς η NASA, αποκάλυψε πως θα κάνει μία ανακοίνωση, τη Δευτέρα, σχετικά με ένα «ακραίο συμβάν» που σχετίζεται με τα βαρυτικά κύματα.

Θρήνος και οργή! Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Ήταν όλοι εκεί για το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο ποινικολόγο – Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα παιδιά του – Λιποθύμησε η μητέρα του – Τα σπαρακτικά λόγια της αδερφής του
Η πολυαγαπημένη του σύζυγος Βίκυ, ο γιος του Νώντας, η κόρη του Ίριδα, οι αγαπημένες του αδερφές, η ηλικιωμένη μητέρα του, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες έδωσαν το «παρών» στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Ελληνικό για να πουν το στερνό αντίο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, στον δικό τους Μιχάλη, που δολοφονήθηκε από αγνώστους το βράδυ της Πέμπτης στο δικηγορικό του γραφείο στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια.