Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Η Σακίρα εκμεταλλεύτηκε την καραντίνα για να διδαχθεί ελληνική φιλοσοφία: «Ευχαριστώ τον Πλάτωνα»

Η Σακίρα εκμεταλλεύτηκε την καραντίνα λόγω κορονοϊού για να ολοκληρώσει διαδικτυακά τις σπουδές της στην ελληνική φιλοσοφία.
Την ώρα που άλλοι φτιάχνουν βιντεάκια στο TikTok ή φωτογραφίες στο Instagram για σκοτώσουν την ώρα τους όσο παραμένουν κλεισμένοι σπίτι, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, η Σακίρα, χρησιμοποιεί τον χρόνο της στο σπίτι εντελώς διαφορετικά!
H Σακίρα θέλησε να διευρύνει τους ορίζοντες και το κατάφερε.

Στρατάρχης Χαφτάρ: Έλαβα τη «λαϊκή εντολή» να κυβερνήσω τη Λιβύη

Υποστηριζόμενος από ένα κοινοβούλιο με έδρα στην ανατολική Λιβύη, ο Χαφτάρ αντιμάχεται την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) της Τρίπολης που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.
Ο ισχυρός άντρας της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, δήλωσε σήμερα ότι έλαβε τη «λαϊκή εντολή» να κυβερνήσει τη Λιβύη, υποσχόμενος να συνεχίσει την επίθεσή του εναντίον της Τρίπολης.

Υποστηριζόμενος από ένα κοινοβούλιο με έδρα στην ανατολική Λιβύη, ο Χαφτάρ αντιμάχεται την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) της Τρίπολης που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.

Κύπρος:Αναλυτικά οι δυο φάσεις της αποκλιμάκωσης των μέτρων

Με γνώμονα τις εισηγήσεις της επιστημονικής ομάδας και τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τις δυο πρώτες φάσεις για τη σταδιακή άρση των περιορισμών, οι οποίες αρχίζουν στις 4 και 21 Μαΐου αντιστοίχως. 

Τις δυο φάσεις αποκλιμάκωσης των μέτρων ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος προς το λαό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Κατά την πρώτη φάση:

Αλλαγή εποχής! Καταργείται το φαξ σε ολόκληρο το Δημόσιο - ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο που συναλλάσσεται ο πολίτης με το Δημόσιο αλλά και στην επικοινωνία των δημόσιων υπηρεσιών μεταξύ τους, φέρνει ο νέος Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης που αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση και ο οποίος συζητήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο.

Το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο προωθεί ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την κατάργηση του φαξ στο Δημόσιο αλλά και την υποχρέωση του Δημοσίου να επικοινωνεί ηλεκτρονικά με τους πολίτες.

Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά - Συνεχίζονται οι προκλήσεις στο Αιγαίο

Ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τις Οινούσσες δύο φορές, στα 25.000 πόδια, στις 16:04 και στις 16:09, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Στη συνέχεια το τουρκικό ζεύγος διαχωρίστηκε και ένα λεπτό αργότερα το ένα εξ αυτών πέταξε πάνω από την Παναγιά στα 25.000 πόδια.


Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και

Προκηρύχθηκε ο mega-διαγωνισμός για τον αγωγό EastMed με κόστος 2,4 δισ. ευρώ

Πρόσκληση για αιτήματα συμμετοχής σε ανταγωνιστικό διάλογο κατά τον οποίο δύο επιλεγμένοι υποψήφιοι θα εκτελέσουν τις πρόδρομες προπαρασκευαστικές δραστηριότητες -ταυτόχρονα με το FEED- εξέδωσε o IGI Poseidon, φορέας υλοποίησης του ενεργειακού project που αφορά στην ανάπτυξη του αγωγού EastMed. Το κόστος των σχετικών έργων που περιγράφονται στη σύμβαση αγγίζουν τα 2,4 δισ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ: 2,97 δισ. ευρώ).
ΠΗΓΗ: ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά στο λεπτομερή μηχανικό σχεδιασμό, την προμήθεια