Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πιο ακριβοπληρωμένος ο διευθυντής του Ελ. Βενιζέλος από τον Ομπάμα!!!


Τη στιγμή που η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στη μαύρη εργασία, αλλά και "νοικιάζει" εργαζομένους με 625 ευρώ το μήνα, ο διευθυντής του Ελ. Βενιζέλος ανανεώνει τη σύμβασή του με αμοιβές 650.000 ευρώ το χρόνο
Την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και βάζει μαχαίρι σε όλους τους μισθούς και τις συντάξεις, ο Γιάννης Παράσχης, γενικός διευθυντής του Ελ. Βενιζέλος διαπραγματεύεται ετήσιες απολαβές ύψους 650 000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελευθεροτυπίας, που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών που επρόκειτο να λάβει χώρα σήμερα Πέμπτη θα συζητηθεί -εκτός ημερήσιας διάταξης- η επέκταση της σύμβασης εργασίας του γενικού διευθυντή του "Ελευθέριος Βενιζέλος", Γιάννη Παράσχη, για πέντε χρόνια με απολαβές 650.000 ευρώ το χρόνο.
Ως μέτρο σύγκρισης ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα λαμβάνει ετήσια αποζημίωση 400.000 δολαρίων συν 50.000 δολάρια έξοδα κίνησης.

Προσκλητήριο σε λαθρομετανάστες να εργαστούν στην Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας!!!

Mιλώντας σήμερα στη διακομματική επιτροπή του κοινοβουλίου για τη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, είπε: «…προβληματιζόμαστε θετικά προς την κατεύθυνση σύνδεσης της εργασίας με την προσωρινή παραμονή όσων μεταναστών βρίσκονται σε καθεστώς μη απομάκρυνσης»… Όταν όλη η Ελλάδα συζητά το θέμα της παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών, όταν αυξάνονται τα κρούσματα βίας και οι ληστείες από αλλοδαπούς με Καλάσνικοφ είναι –σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας– καθημερινό φαινόμενο, ο κ. Κουτρουμάνης απευθύνει προσκλητήριο σε λαθρομετανάστες για να έρθουν στη χώρα μας να …εργαστούν.

Διευθυντής πληροφορικής φυλακίστηκε για υπεξαίρεση στη βιβλιοθήκη της Σκωτίας

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μια είδηση που ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/18205

images13 Διευθυντής πληροφορικής φυλακίστηκε για υπεξαίρεση στη βιβλιοθήκη της Σκωτίας Ο διευθυντής πληροφορικής την Εθνικής Βιβλιοθήκης της Σκωτίας, καταδικάστηκε με διετή ποινή φυλάκισης για κατάχρηση χρημάτων.
Ο 33χρονος αυστραλός, David Dinham, ήταν γενικός διευθυντής πληροφορικής στη βιβλιοθήκη και υπεύθυνος ενός budget 1,8 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας για την ψηφιοποίηση της συλλογής.
Μετά από μια μικρή αγορά που πραγματοποίησε με την εταιρική πιστωτική του κάρτα,
συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε κάποιος έλεγχος σχετικά με τις συναλλαγές. Την περίοδο μεταξύ 2006 και 2010 ξόδεψε συνολικά 260.000 λίρες.
Ο Dinham, επίσης, ήταν υπεύθυνος μιας άλλης εταιρείας, της Raith Solutions, με συμβάσεις βιβλιοθηκών αξίας 240.000 λιρών.

Ιταλία: Η χρηματιστηριακή κρίση βαθαίνει

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


Η Ιταλία μοιάζει να είναι ο επόμενος στόχος των αγορών και το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι φαίνεται να έχει αρχίσει, καθώς το χρηματιστήριο της χώρας βάλλεται με το βασικό της δείκτη να κλείνει την Τετάρτη χαμηλότερα σχεδόν κατά 3% και τα ομόλογα της ξεπουλιούνται με το επιτόκιο του 10ετούς να έχει πάρει και πάλι το δρόμο για το κρίσιμο 6%. Στον απόηχο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής οι αγορές δείχνουν ότι όχι μόνο δεν πείστηκαν για το τέλος της κρίσης αλλά και πως είναι έτοιμες για ένα θερμό καλοκαίρι.
XrimaNews.gr

Standard&Poor's: Εγγυηθείτε την ανεξαρτησία μας

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/
Να εγγυηθούν την ανεξαρτησία του έργου των οίκων αξιολόγησης, ενάντια σε κάθε πολιτική πίεση, ζήτησε χαρακτηριστικά από τα μέλη του Κογκρέσου ο πρόεδρος του αμερικανικού οίκου Standard&Poor's Ντίβεν Σάρμα. Σημειώνεται ότι το Κογκρέσο επεξεργάζεται αυτή την περίοδο την έκδοση ενός ενιαίου κανονισμού για τη λειτουργία των οίκων αξιολόγησης.
«Στην παγκόσμια οικονομία, όπου αξιολογούμε σήμερα 120 κυρίαρχα κράτη, είναι ιδιαίτερα σπουδαίο οι μέθοδοι της αξιολόγησης να μην υπόκεινται στην πολιτική επιρροή ενός ή περισσοτέρων κρατών, που θα επιδιώξουν περαιτέρω να αντλήσουν όφελος, όσον αφορά τη δική τους αξιολόγηση», τόνισε ο Σάρμα.

Moody΄s: Πιθανή υποβάθμιση καλυμμένων ομολογιών ελληνικών τραπεζών

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Yπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση έθεσε τις αξιολογήσεις καλυμμένων ομολογιών της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank ο οίκος Moody΄s.

Ειδικότερα, θέτει υπό αναθεώρηση την αξιολόγηση "Ba3" των καλυμμένων ομολόγων της Eurobank που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος έκδοσης καλυμμένων ομολογιών της τράπεζας. (EFG CBII).

Παράλληλα, θέτει υπό αναθεώρηση την αξιολόγηση "Ba3" καλυμμένων ομολόγων της Εθνικής Τράπεζας που εκδόθηκαν με βάση το πρόγραμμα καλυμμένων ομολογιών της τράπεζας (Global Covered Bond Programme).

Βουλιάζει το αμερικανικό χρηματιστήριο

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


XRIMANEWS.GRΤο αμερικανικό χρηματιστήριο καταγράφει βουτιά με τις μετοχές τεχνολογίας να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καθώς η ανησυχία για τη μέχρι στιγμής αποτυχία εύρεσης λύσης στο πρόβλημα της αύξησης του ορίου του αμερικανικού χρέους αυξάνεται, με τους επενδυτές να αποφεύγουν να αναλάβουν θέσεις με ρίσκο και να στρέφονται την Τετάρτη μακριά τόσο από τις αμερικανικές μετοχές όσο και από τα αμερικανικά ομόλογα. Οι βασικοί δείκτες στις ΗΠΑ σημειώνουν μεγάλη πτώση που για το Nasdaq πλησιάζει το 2%.
XrimaNews.gr

Μεταξύ 8-19 Αυγούστου η υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς selective default για διάστημα 3-5 μηνών – Παρασκηνιακές διεργασίες ώστε να υποβληθούν αιτήματα για πληρωμή CDS….

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     To προδιαγεγραμμένο γεγονός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πλησιάζει στην ολοκλήρωση του.Μετά την Moody’s που υποβάθμισε την Ελλάδα σε καθεστώς Ca δηλαδή σε high default risk χθες και η Standard and Poor’s υποβάθμισε την Ελλάδα στην ζώνη CC ενώ προσεχώς σε ανάλογη κίνηση θα προχωρήσει και η Fitch.

Οι κινήσεις αυτές των διεθνών οίκων αξιολόγησης ήταν αναμενόμενες. Οι υποβαθμίσεις της Ελλάδος πλέον βαίνουν προς ολοκλήρωση  και το επόμενο βήμα που πιθανότατα θα εκδηλωθεί μέσα στο α΄ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου με πιθανή ημερομηνία 8 με 19 Αυγούστου  είναι η κατάταξη της Ελλάδος σε καθεστώς  selective default σε επιλεκτική ή περιορισμένη χρεοκοπία.
Το διάστημα που θα παραμείνει η Ελλάδα σε αυτό το νέο βαθμολογικό καθεστώς το καθεστώς που σηματοδοτεί την βαθμολογική χρεοκοπία της Ελλάδος θα διατηρηθεί για διάστημα από 3 έως 5 μήνες.
Επίσης ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι παρασκηνιακώς υπάρχουν μεθοδεύσεις ώστε κάτοχοι των CDS να ζητήσουν από την Διεθνή Ένωση Ανταλλάξιμων οικονομικών προϊόντων και Παραγώγων (ISDA) να πιστοποιήσει πιστωτικό γεγονός και να πληρωθούν τα CDS.
Η πρόταση του IIF για την επαναγορά και την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων δεν θα αποτελέσει το πιστωτικό γεγονός, αναφέρουν πηγές της ISDA αλλά αυτό ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο δεν είναι σαφές.
Από την απόφασή της θα εξαρτηθεί το εάν θα πρέπει να καταβληθούν ή όχι τα ασφάλιστρα κίνδυνου στους κατόχους των Credit Default Swap (CDS). Η αγορά αναμένει καθαρή γνωμοδότηση από την ISDA καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείονται νομικές διαφορές μεταξύ όσων αγοράζουν και όσων πωλούν CDS.

Hurriyet: Στρατιωτικές επιχειρήσεις Τουρκίας – Ιράν εναντίον των Κούρδων του PKK και του PJAK

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Σε δημοσίευμα της η τουρκική HURRIYET αναφέρει πως όχι σε συνεργασία, ωστόσο παράλληλα, η Τουρκία και το Ιράν εξαπολύουν στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων του PKK και των Κούρδων του PJAK στα σύνορά τους με το Ιράκ, αντίστοιχα.
Το Ιράν σε αντίθεση με τη Τουρκία έχει ξεκινήσει πρόσφατα τις επιθέσεις εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών ενώ μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν για απώλειες και από τις δύο πλευρές ενώ το Ιράν υποστηρίζει τις επιχειρήσεις και από αέρος.

ΕΛΛΙΝΥ: Νέα προσπάθεια με το βλέμμα στο μέλλον…

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ενδιαφέρον και ελπίζουμε να προχωρήσει ......και να μην γίνει άλλη μια μαύρη τρύπα !!! Θα το παρακολουθούμε .......
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16200

Ένα νέο όπλο προστέθηκε στην φαρέτρα της χώρας μας αναφορικά με την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, και έχει να κάνει με την ιδρυτική ανακοίνωση ενός οργανισμού με την επωνυμία «Ελληνικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων (ΕΛΛΙΝΥ)».
Η νέα αυτή προσπάθεια υπήρξε πρωτοβουλία μίας ομάδας καταξιωμένων επιστημόνων με μεγάλη ακαδημαϊκή ή/και επιχειρηματική εμπειρία στον χώρο της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων. Η προσπάθεια αυτή έρχεται ακριβώς στην κατάλληλη εποχή όπου το μέλλον της χώρας μας, αλλά και του Ελληνισμού γενικότερα, «παίζεται» στην κυριολεξία στα «μεταλλεία» της Ανατολικής Μεσογείου.
Πιο συγκεκριμένα, με δελτίο τύπο του ΕΛΛΙΝΥ ανακοινώνονται τα εξής:
«Ανακοινώνεται η ίδρυση Σωματείου με την επωνυμία «Ελληνικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων (ΕΛΛΙΝΥ)».
Το ΕΛΛΙΝΥ ιδρύθηκε από καταξιωμένα στελέχη – επιστήμονες, με γνώση και εμπειρία στην εφαρμοσμένη έρευνα και παραγωγή Υδρογονανθράκων κυρίως στον Ελληνικό χώρο αλλά και στο εξωτερικό.


Εκρυθμη η κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2025704
Σέρβοι έβαλαν σήμερα φωτιά σε μεθοριακό σταθμό ελέγχου στο βόρειο Κόσοβο, μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση του Κοσόβου ότι ανέκτησε τον έλεγχο του σταθμού αυτού και ενός άλλου, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς, υφυπουργός της Σερβίας αρμόδιος για το Κόσοβο, δήλωσε ότι κανένας δεν τραυματίστηκε, αλλά εξέφρασε ανησυχία για την εκδήλωση περαιτέρω επεισοδίων βίας.
Ο μεθοριακός σταθμός ελέγχου στη Γιάρινα, όπως και ένας άλλος στη Μπίρνιακ, βρίσκονται στο επίκεντρο των κλιμακούμενων εντάσεων στο Κόσοβο τις τελευταίες δύο ημέρες.
Αξιωματικός της αστυνομίας του Κοσόβου πυροβολήθηκε στο κεφάλι και πέθανε την Τρίτη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν ανάμεσα στην αστυνομία και ντόπιους Σέρβους που αντιτίθενται στις προσπάθειες του Κοσόβου να πάρει τον έλεγχο μεθοριακών σταθμών. 

Είτε αυξηθεί το όριο του αμερικανικού χρέους είτε όχι η ζημιά έχει γίνει

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

Είτε αυξηθεί το όριο του αμερικανικού χρέους είτε όχι η ζημιά έχει γίνει και αυτό που μένει να φανεί είναι , πλέον το ακριβές μέγεθος και τις προεκτάσεις της. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα προέρχεται από τη θεαματικές περικοπές στα έξοδα τους στα οποία προέβησαν οι αμερικανικές εταιρίες εξαιτίας, ακριβώς, της κλιμάκωσης της πολιτικής αντιπαράθεσης για την αύξηση ή μη του ορίου του χρέους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η μείωση είναι η μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2009 και αυτό επηρεάζει τόσο την ανάπτυξη όσο και την ανεργία, προκαλώντας, τελικά πρόβλημα συνολικά στην αμερικανική οικονομία.
XrimaNews.gr

Εντελώς μόνος ο Χριστόφιας

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/405079

Την παραίτηση τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια έθεσαν οι Υπουργοί του ΔΗΚΟ, Χρίστος Πατσαλίδης και Αντώνης Πασχαλίδης «ώστε να διευκολυνθεί και να επισπεύσει τη λήψη των αποφάσεων και την ανάληψη των πρωτοβουλιών που όλοι αναμένουμε» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος.
Αυτή η ενέργεια εκλαμβάνεται ως μοχλός πίεσης προς τον Πρόεδρο Χριστόφια, για «τη λήψη αποφάσεων και ανάληψη πρωτοβουλιών, καθώς και υπερβάσεων που απαιτούνται  για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτεία και τους θεσμούς της, στο σύστημα διοίκησης της χώρας και για να διασωθεί η οικονομία μας, να ικανοποιηθεί το περί δικαίου λαϊκό αίσθημα και να χαραχθεί μια νέα αντίστοιχη με τις περιστάσεις πορεία της χώρας μέσα από ένα νέο εθνικό ξεκίνημα  με σύνεση, συναίνεση, γενναιότητα, και προ πάντων ενότητα».

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ Ύστατη πίεση Χριστόφια από το ΔΗΚΟ

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210387&-V=articles


Τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα θέσουν οι υπουργοί που προέρχονται από το ΔΗΚΟ, μετά από σχετική έκκληση του προέδρου του κόμματος, Μάριου Καρογιάν, σύμφωνα με τον Φώτη Φωτίου.

«Όπως όλοι γνωρίζετε, οι προσπάθειες μας αυτές καταβάλλονται από πέρσι το καλοκαίρι ενόψει της κατάρτισης του  προϋπολογισμού 2011  και κλιμακώθηκαν κατά τις συζητήσεις ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το κυβερνητικό κτίριο στο 'Οσλο δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88807&catid=7

- Το βίντεο έχει διάρκεια 16 λεπτά και είναι συγκλονιστικό
- Απεικονίζει την μαζική καταστροφή αλλά και τον πανικό των ανθρώπων που τρέχουν να σωθούν
- Απίστευτη η ψυχραιμία του ανθρώπου που μπήκε στο κτίριο με κίνδυνο της ζωής του
- Στο φως ιστορίες λάθος χειρισμών τις κρίσιμες ώρες με γονείς που δεν έβρισκαν ανταπόκριση από τους αστυνομικούς

Σε ένα χρόνο η αλήθεια για τα "πετρέλαια του Αιγαίου"

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Σε έναν χρόνο από σήμερα, η Ελλάδα θα γνωρίζει το πετρελαϊκό δυναμικό στο θαλάσσιο χώρο του Ιονίου και στη Νότια Κρήτη, σύμφωνα με τη δημόσια εκτίμηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ιωάννη Μανιάτη.

Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες δημοσιοποιείται η πρώτη διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διεξαγωγή σεισμικών θαλάσσιων ερευνών (σ.σ. αυτή είναι η μέθοδος που επιλέγει τελικά η χώρα μας) στο Ιόνιο και το θαλάσσιο χώρο της Νότιας Κρήτης.

Λεφτά σε ξένους συμβούλους για τη συμμετοχή των ιδιωτών

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67284.html

image

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τον ορισμό των BNP-Paribas, Deutsche Bank και HSBC ως συν-αναδόχων για την εφαρμογή του  προγράμματος PSI (εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων, συμφωνία επανεπένδυσης σε ελληνικά ομόλογα και πρόγραμμα επαναγοράς χρέους), οι όροι της οποίας συμφωνήθηκαν και ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης τον ορισμό του δικηγορικού γραφείου Gottlieb Steen & Hamilton LLP ως διεθνούς νομικού συμβούλου και της Lazard Frères ως οικονομικού συμβούλου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε σχέση με την εφαρμογή του PSI.

Προβόπουλος: "Να εκμεταλλευτούμε το δεύτερο πακέτο στήριξης"

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/333349.html

«Το δεύτερο πακέτο στήριξης παρέχει ανάσα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, όχι μόνο για να πετύχουμε τους στόχους του προγράμματος, αλλά και να τους υπερβούμε. Και μπορούμε σίγουρα να το κάνουμε, καθώς αυτό θα βελτιώσει την ψυχολογία των αγορών», αναφέρει σε δηλώσεις στο Bloomberg ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

Ο διοικήτης της ΤτΕ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να ξεπεράσει η Ελλάδα τα προβλήματα της, προσθέτοντας ότι οι «Ευρωπαίοι εταίροι μας έκαναν ότι χρειάζεται και η μπάλλα είναι τώρα στο δικό μας γήπεδο και πρέπει στο εξής να δουλέψουμε σκληρά».

Σκληρή μάχη τραπεζιτών για ελαστική ερμηνεία στην αναδιάταξη του χρέους - Κινητικότητα στο ΧΑ από Citigroup, HSBC και Deutsche bank – Πάνω τα spreads 1172 μ.β. κάτω τα CDS 1800 μ.β.

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd7) Οι ζημίες που μπορεί να υποστούν οι τράπεζες από την συμμετοχή τους στην ελληνική κρίση χρέους αυξάνουν την αβεβαιότητα στην αγορά.
Η παράμετρος αυτή είναι καθοριστική είναι καταλυτική για την συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών. Ωστόσο ενώ οι τράπεζες δίνουν αγώνα να μετριάσουν τις παρενέργειες τις συμμετοχές τους στην αναδιάταξη του χρέους επιφέροντας ζημία 2,6 δισ με βάση το καλό σενάριο, δίδεται μάχη στην κυριολεξία ώστε να αποτραπεί το κακό σενάριο που σηματοδοτεί απώλειες κεφαλαίων 9 δισ για τις τράπεζες καθιστώντας το σύστημα στην Ελλάδα κεφαλαιακά αναπαρκές.
Οι τραπεζίτες δίνουν μάχη ώστε να περάσει η ελαστική ερμηνεία και όχι το χειρότερο σενάριο που θα οδηγήσει τις τράπεζες σε μεγάλες κεφαλαιακές ζημίες.

Νίκος Λυγερός: Το απέραντο γαλάζιο και το Καστελλόριζο

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Σιγά σιγά, όλοι οι πολιτικοί της Ελλάδας συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει κάτι με την ελληνική ΑΟΖ και να μην αφήσουμε ανεκμετάλλευτο αυτό το απέραντο γαλάζιο. Βέβαια, θα ήταν καλό τώρα που δεν υπάρχουν πλέον ανούσιες αντιπαραθέσεις επί του θέματος και αναγνωρίζεται επίσημα ο ρόλος του καθηγητή Καρυώτη, να υπάρξει μία υλοποίηση, όχι μόνο της θέσπισης, αλλά κι έμπρακτη και δυναμική αρχή των διαπραγματεύσεων με τις χώρες που αγγίζουν την ελληνική ΑΟΖ.

Υποβάθμιση Κύπρου από τη Moody’s… και τα σχέδια λύσης του Κυπριακού

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16171


Σχεδόν σκουπίδια θεωρεί η Moody’s τα ομόλογα της Κύπρου, τα οποία έπεσαν από Α2 στο επίπεδο Baa1. Οι λόγοι της απόφασης αυτής είναι πολλοί.
Πρώτον, η καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στο Μαρί ήταν ισχυρότατο πλήγμα για την οικονομία της χώρας, αντιπροσωπεύοντας ένα μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ της.
Δεύτερον, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Moody’s, το πολιτικό κλίμα στη χώρα χαρακτηρίζεται από έλλειψη συναίνεσης και δεδομένου ότι τα μέτρα που απαιτούνται για την έξοδο από την κρίση απαιτούν διακομματική συνεργασία, η οποία δεν υπάρχει, τίθεται αν αμφιβόλω όλο το κυβερνητικό σχέδιο στον τομέα αυτό. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό ο υπουργός Οικονομικών να παραιτηθεί καθώς εχθές στη σύσκεψη για το πακέτο μέτρων, τα κόμματα συμφώνησαν μεταξύ τους να αφαιρέσουν μέτρα που είχε λάβει ο ίδιος.

Ηράκλειο: Συμμορία Αλβανών ανέβαζε στο facebook τα κατορθώματά της!

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/facebook_27.html#more

Είχαν μπει σε βρεφονηπιακό σταθμό και εφού έκαναν ζημιές, φωτογραφίζονταν να ουρούν στους τοίχους!

Έκαναν τα πάντα για να τους πιάσει η Αστυνομία αφού τα… κατορθώματά τους τα ανέβαζαν στο Facebook. Ο λόγος για μια παρέα αλλοδαπών, που τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη!


Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι τέσσερις άνδρες νεαρής ηλικίας, ενδεχομένως και ανήλικοι, πήδηξαν το φράκτη του βρεφονηπιακού σταθμού στις Αρχάνες, προκάλεσαν μικρές φθορές σε ένα υπόστεγο, έπιναν ουίσκι, ουρούσαν στους τοίχους και τις φωτογραφίες που τραβούσαν θέλησαν να τις μοιραστούν με τους υπόλοιπους διαδικτυακούς φίλους τους στη συγκεκριμένη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Τους "επαναστάτες" αναγνωρίζει ως μοναδική επίσημη εξουσία στην Λιβύη η Μ. Βρεταννία

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

Την απέλαση των διπλωματών της Λιβύης αποφάσισε η κυβέρνηση της Μ. Βρεταννίας, καθώς αποφάσισε να αναγνωρίσει ως μοναδική επίσημη κυβερνητική εξουσία στην Λιβύη, το "Εθνικό Συμβούλιο" των επαναστατών.
Στην θέση των Λίβυων διπλωματών, η κυβέρνηση της Μ. Βρεταννίας, κάλεσε το "Εθνικό Συμβούλιο" να στείλει μία νέα διπλωματική αποστολή. Πρόκειται για μία κίνηση, που έρχεται ως συνέχεια των αντίστοιχων αποφάσεων σε ΗΠΑ και Γαλλία, παρόλο που στο παρελθόν η Μ. Βρεταννία είχε δηλώσει ότι "αναγνωρίζει χώρες και όχι κυβερνήσεις".
Πέντε μήνες σε εμφύλιο
Παρόλους τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, και τις ισχυρές διεθνές πιέσεις κατά του Καντάφι, οι "επαναστάτες" στην Λιβύη, δεν έχουν καταφέρει ακόμη καμία ουσιαστική πρόοδο, καθώς αδυνατούν να "σπάσουν" την συμμαχία μεταξύ του Λιβυκού στρατού και ισχυρών φυλετικών ομάδων σε διάφορες περιοχές που υποστηρίζουν τον Καντάφι.

SINGULARITY : Μήπως πραγματικά συμβαίνει ??? 7ο Μέρος

Από Faceof
Συνέχεια από : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-1.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-2.html

http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/faceof-httpalexander-hellas.html

http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-4.html

http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-5.html

http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/faceof-httpalexander-hellas_26.html
"Η ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑ"

Το Singularity εάν το μεταφράσουμε στην  μεταφυσική πλευρά του ζητήματος της ανάλυσης, του δίνει μια περίεργη υφή με την  λέξη "Ιδιομορφία"!!!! 

Σταματάμε τα μεταφυσικά όμως για την ώρα εδώ και προχωράμε στα γεγονότα......

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΦ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ Τέθηκαν οχτώ σε διαθεσιμότητα

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210366&-V=articles



Ο υπαρχηγός της Ε.Φ  Σάββας Αργυρου
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν 8 αξιωματικοί της Ε.Φ και της Πυροσβεστικής, σε σχέση με την εξέταση πειθαρχικών παραπτωμάτων που έχουν να κάνουν με την διαχύριση του φορτίου της πυρίτιδας που είε αποθηκευθεί στη Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. Όπως αναμενόταν σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ, Ο ΕΓΓΟΝΟΣ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ του Σάββα Ιακωβίδη

Από το ιστολογιο http://ethnikifwni.blogspot.com/


ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ η έκρηξη στο Μαρί κατεδάφισε το 60% και πλέον της ήδη ασθμαίνουσας οικονομίας και ρεζίλεψε τον τόπο. Θα ανέμενε κανείς ότι ο Δ. Χριστόφιας και η Κυβέρνηση αμέσως, την ίδια ημέρα, θα προέβαιναν σε δύο αξιοπρεπείς και εύτολμες πράξεις: Πρώτον, να ζητήσουν συγγνώμη από το λαό και, δεύτερον, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, αναμένοντες ενδεχόμενη ποινική έρευνα εναντίον τους. 

Ποιες ελληνικές τράπεζες δεν(;) θα χάσουν από τα ελληνικά ομόλογα

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

banks22«Αν το γαλλικό σχέδιο μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων σου φάνηκε πολύπλοκο, περίμενε μέχρι να δεις αυτό», ακούστηκε να λέει ένας τραπεζίτης που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις της περασμένης βδομάδας για τη διάσωση της Ελλάδας με τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει έναν κατάλογο με τέσσερις επιλογές και αποτελεί το καταστάλαγμα των διαπραγματεύσεων της περασμένης εβδομάδας συμπυκνώνοντας αυτό που αποκλήθηκε ‘συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα’, δηλαδή επιβάλλοντας ζημιές στους ομολογιούχους του ελληνικού δημοσίου.
Τον κατάλογο των τεσσάρων επιλογών συνοδεύουν ουκ ολίγοι μπερδεμένοι αριθμοί. Η συμμετοχή των ομολογιούχων στη δεύτερη ελληνική διάσωση θα εξασφαλίσει 54 δις ευρώ για την Ελλάδα ως το 2014 και 135 δις ευρώ ως το 2020, καταλήγοντας σε ζημιές για τους ιδιώτες πιστωτές της τάξης του 21% επί της καθαρής παρούσας αξίας των τοποθετήσεών τους σε ελληνικά ομόλογα. Παρά ταύτα η κίνηση αυτή θα περιορίσει το βάρος του ελληνικού χρέους μόνο κατά 13,5 δις ευρώ, σύμφωνα με τα νούμερα του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), του ομίλου των παγκόσμιων τραπεζών που ανέλαβε το συντονισμό των ομολογιούχων.

Συνάντηση Παπανδρέου με τραπεζίτες

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

O Πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα τόσο με τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο, όσο και με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Βασίλη
Συνάντηση Παπανδρέου με τραπεζίτες
Ράπανο, προκειμένου να εξεταστούν οι επιπτώσεις από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στα κεφάλαια των Ελληνικών τραπεζών.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φ. Σαχινίδης.

Δείτε ποιοι εκδότες χρωστούν στο ΙΚΑ

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

«Ραβασάκια» σε μεγαλο-οφειλέτες φαίνεται πως στέλνει το ΙΚΑ προκειμένου να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1,150 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011.
Στη λίστα των οφειλετών βρίσκονται, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που χρωστούν πάνω από 13 εκατ. ευρώ!
Δείτε τις επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ με τις υψηλότερες οφειλές:
Ελεύθερη τηλεόραση Ανώνυμη ΕΤΑ 4.317.394,62
Νέο Κανάλι Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ 3.681.909,10
Έξτρα Κομουνικέσιον Τεχνόλοτζι Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεόρασης 3.282,780,33
Γ.Α.Κ. ΕΠΕ 2.654.311,05
Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις ΑΕ 1.173.904,43

Roubini: Πιθανότητες 30% για έξοδο Ελλάδας από το ευρώ

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Tο νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα δεν θα βάλει τέλος στην κρίση χρέους της ευρωζώνης επισημαίνει ο οικονομολόγος Nouriel Roubini  και προειδοποιεί ότι και οι Ιρλανδία και Πορτογαλία, είναι επίσης χρεοκοπημένες.
Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, ο Roubini προειδοποιεί ότι «σε λίγα χρόνια το υφιστάμενο σχέδιο διάσωσης για την Πορτογαλία θα καταρρεύσει. Το ίδιο ισχύει και για την Ιρλανδία».

S&P: Μεγαλύτερη αναδιάρθρωση εντός διετίας

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/economy/standard--poors-megaliteri-anadiar8rosi

Μία νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πιθανόν να συμβεί εντός της επομένης διετίας, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του Οίκου αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's. Πρόσθεσε ότι μια περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας είναι "σχεδόν βέβαιη".

Moody's: Υποβάθμισε την Κύπρο κατά 2 βαθμίδες

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67260.html

image

Πιθανό το ενδεχόμενο οι κυπριακές τράπεζες να ζητήσουν στήριξη - Κατά δύο βαθμίδες, από Α2 σε BAA1, υποβάθμισε την αξιολόγηση της Κύπρου ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's, με αρνητικό outlook.
Κατά τη Moody's η υποβάθμιση αποδίδεται στην ανησυχία που συνεχίζεται με επίκεντρο τα δημοσιονομικά της Κύπρου, ιδιαίτερα μετά την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» αλλά και στην αναστάτωση που ακολούθησε στην πολιτική σκηνή.

Την άμεση τοποθέτηση καμερών ζήτησε ο Τέντες

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/333333.html

Την επίσπευση της υπογραφής των προεδρικών διαταγμάτων, που αφορούν στην εφαρμογή του νόμου για τις κάμερες, που ψηφίστηκε πριν από 6 μήνες, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς την Τρίτη (26/07) ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες.

Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", κατά την ομιλία του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που εξετάζει την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, ο κ. Τέντες άφησε να εννοηθεί πως οι υπάρχουσες κάμερες είναι κατάλληλες μόνο για την καταγραφή της κίνησης στους δρόμους και όχι για τη λήψη εικόνων, από συγκεντρώσεις ή για καταγραφή προσώπων.

Ακυρώνεται το Μεσοπρόθεσμο και αναθεωρείται προς το χειρότερο

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/27/114976/


Σε ακόμη πιο ασφυκτικό κλοιό ελέγχων και επιθεωρήσεων από… απλούς τεχνοκράτες υπαλλήλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μπαίνει πλέον υποχρεωτικά η χώρα μας, μετά την επαχθή συμφωνία για την αναχρηματοδότηση του δημοσίου χρέους που απεδέχθη η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσυπογράφοντας ουσιαστικά την πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

"Κοπλιμέντα" του μακελάρη για τον Πούτιν,προκαλούν αμηχανία στο Κρεμλίνο.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=12&art_id=7217


Αμηχανία έχει προκαλέσει στο Κρεμλίνο η δήλωση του κατηγορούμενου για το μακελειό στη Νορβηγία Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ στο ‘μανιφέστο’ που δημοσιοποίησε λίγο πριν από τις επιθέσεις της Παρασκευής ότι ο ρώσος πρωθυπουργός Πούτιν είναι "άξιος σεβασμού" και ότι είναι ένας από τους δύο άνδρες που θα ήθελε περισσότερο να συναντήσει.

   


Εκπρόσωπος του Πούτιν απέρριψε τα σχόλια αυτά ως το "παραλήρημα ενός παρανοϊκού", ενώ μια οργάνωση νεολαίας που πρόσκειται στο Κρεμλίνο την οποία εξαίρει επίσης στο μανιφέστο του ο Μπράιβικ πήρε τις αποστάσεις της από τον Νορβηγό κατηγορούμενο.

   

Σεργκέι Λαβρόφ: Δεν μας συμφέρει να γίνει ανταγωνιστικό το σχέδιο της αντιπυραυλικής άμυνας

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_9740.html#more

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι "Russia 24", έθιξε θέματα-κλειδιά των σχέσεων με τη Δύση.Την προσοχή του ο Λαβρόφ την επικέντρωσε βασικά στο οξύτερο πρόβλημα - του διαλόγου σε ό,τι αφορά τη δημιουργία συστήματος ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής άμυνας.

Όπως είπε ο υπουργός, αυτό το σχέδιο είναι καθαρά αμερικανικό. Σήμερα προωθείται διαδικασία προσχώρησης του ΝΑΤΟ σ΄ αυτό το σχέδιο. Η Ευρώπη μπορεί να συνεισφέρει ασήμαντα σ΄ αυτή την υπόθεση με δευτερεύουσας σημασίας βοηθητικά πράγματα. Γι΄αυτό ο κύριος διαπραγματευτικός εταίρος της Ρωσίας είναι η Ουάσιγκτον. Η συζήτηση αφορά τα απαραίτητα πολιτικά πλαίσια, τα οποία θα επέτρεπαν την έναρξη της διευθέτησης συγκεκριμένων στρατιωτικο-τεχνικών πτυχών του σχεδίου, είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Περιοδικό Commentary: Η Τουρκία παίζει με τη φωτιά – Κίνδυνος διαμελισμού της!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Πρόσφατα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως προτίθεται να προχωρήσει σε ένα “σχέδιο Β” στη περίπτωση που το Ισραήλ δεν ζητήσει συγνώμη από τη Τουρκία. Το “σχέδιο Β” όπως αποκαλύφτηκε περιλαμβάνει και την επίσκεψή του στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς, Λωρίδα της Γάζας. Την ώρα που ο Ερντογάν ονομάζει τους μαχητές της Χαμάς “αντιστασιακούς” και πως πολεμούν για το καλό της χώρας τους, οι ΗΠΑ, όπως και γενικότερα η Ευρώπη θεωρούν τη Χαμάς μια τρομοκρατική οργάνωση.

Παιχνίδι νεύρων στον Έβρο - Ποιός είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την Ελλάδα;

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_6811.html


  • Γέφυρες πολέμου στήνει στον Έβρο η Τουρκία
  • Σε 15' "σβήνουν" το ποτάμι
Αλλαγή των τακτικών και στρατηγικών δεδομένων στην κύρια γραμμή αντιπαράθεσης Ελλάδας-Τουρκίας, στον ποταμό Έβρο. Με μια κίνηση, η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολιών για το τι σχεδιάζουν έναντι της Ελλάδος οι γείτονες, προχώρησαν στην προμήθεια γεφυρών-πορθμείων, ενός κατεξοχήν επιθετικού όπλου και μάλιστα σε τέτοιες ποσότητες και με τέτοιες δυνατότητες που τους επιτρέπει εντός λεπτών(!) να προχωρήσουν σε ζεύξη του ποταμού Έβρου και να ξεχυθούν στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας.

Συμφωνία Σερβίας – Κοσσυφοπεδίου με ΝΑΤΟϊκή μεσολάβηση

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16155

Στο «παρά πέντε» αποφεύχθηκε η κάθετη κλιμάκωση της κατάστασης που προκλήθηκε μετά από την απόπειρα των ειδικών δυνάμεων της κοσοβάρικης Αστυνομίας να καταλάβει και να ελέγξει τις δύο διαβάσεις από και προς τη Σερβία.
Όπως αναφέραμε στη χθεσινή κάλυψη του σοβαρού θέματος, οι Κοσοβάροι έλεγξαν τελικά τη μία από τις δύο, ενώ πήγε να δημιουργηθεί κατάσταση στη διαιρεμένη πόλη του Βορείου Κοσσυφοπεδίου, Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, με τους Σέρβους να αποκλείουν τον κεντρικό δρόμο που οδηγούσε στη δεύτερη διάβαση. Οι διαβάσεις ελέγχονταν από σερβικής καταγωγής αστυνομικούς της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι όμως δεν φαίνεται να υπακούουν και πολύ στους Αλβανούς ανωτέρους τους… Κάπου εκεί δραστηριοποιείται και η αστυνομική δύναμη που έχει στείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση (EULEX).
Η ενέργεια των Σέρβων κατά κάποιον τρόπο απειλούσε όχι μόνο να αποκλείσει τους Σέρβους των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας από το να καταλάβουν και τη δεύτερη διάβαση, αλλά και να αποκόψει τη δυνατότητα αποχώρησής τους, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αιματοχυσία, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει τη θρυαλλίδα που θα εξέτρεπε την κατάσταση στην περιοχή. Εξάλλου, στην επιχείρηση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός…

Εντείνονται οι διακρίσεις της κυβέρνησης Μπερίσα κατά της ελληνικής μειονότητας

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

ImageΔυστυχώς η αλβανική κυβέρνηση κάνει τελικά ότι μπορεί για να επιβεβαιώσει τις επιφυλάξεις πολλών αναλυτών στην Ελλάδα όσον αφορά τις αληθινές της προθέσεις αναφορικά με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και την μεταχείριση της ελληνικής εθνικής μειονότητας.
Έτσι παρά τις κατά καιρούς  υποσχέσεις, δεσμεύσεις και κοινές ανακοινώσεις της αλβανικής κυβέρνησης με την ελληνική για το καθεστώς και τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας η αλβανική κυβέρνηση όπως φαίνεται υπέκυψε στις πιέσεις των εθνικιστικών κύκλων της γειτονικής χώρας, Αγνοώντας ουσιαστικά το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας η κυβέρνηση της Αλβανίας κάνει ότι μπορεί για να δημιουργήσει νέα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις ΕΕ Αλβανίας .
Η εξέλιξη αυτή δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάζει αν αναλογιστούμε ότι πριν από δύο χρόνια η πλειονότητα των Αλβανών φοιτητών προτιμούσαν την «εθνοτική ολοκλήρωση» της χώρας τους,  με ότι αυτό σημαίνει (βλ. Κόσοβο Τέτοβο) παρά την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ. Έτσι  αφού οι Αλβανοί δεν μπορούν να αλλάξουν τις διεθνείς συνθήκες αναφορικά με τη ελληνική μειονότητα προσπαθούν τώρα να κάνουν τα πάντα για να μειώσουν αν όχι να εξαφανίσουν την παρουσία της στη χώρα.

ΣΟΙΜΠΛΕ Παραχώρηση κυριαρχίας στην ΕΕ για τους υπερχρεωμένους...

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63255286

  Αυστηρές κυρώσεις για τα κράτη που χρειάζονται οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, ζητεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern, τονίζοντας ότι προβληματικά κράτη που λαμβάνουν βοήθεια, πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρούν μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ.

Παραχώρηση κυριαρχίας στην ΕΕ για τους υπερχρεωμένους...

Υπάρχει σχέδιο άλωσης των ελληνικών τραπεζών….από ευρωπαϊκά συμφέροντα - Πρέπει να αποτραπεί η απώλεια της ελληνικότητας των τραπεζών και το ΤΧΣ

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Ένα ευρύτερο σχέδιο άλωσης των ελληνικών τραπεζών φαίνεται ότι έχουν επεξεργαστεί ορισμένοι ευρωπαϊκοί κύκλοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αποτελεί ένα ενδιαφέρον περιουσιακό στοιχείο το οποίο ορισμένοι στην Ευρώπη θα ήθελαν να αποκτήσουν ώστε να διασφαλίσουν και τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί προς την Ελλάδα αλλά και να αποκτήσουν μέρος του κοινωνικού πλούτου της χώρας τις καταθέσεις με επίσης απώτερο στόχο να  διασφαλιστούν τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες το σχέδιο άλωσης στηρίζεται σε μια δομική παραδοχή ότι οι τράπεζες θα καταστούν κεφαλαιακά ανεπαρκείς και θα καταλήξουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο θα διαχειρίζεται πλέον 20-30 δις ευρώ.
Το σχέδιο έχει ως εξής.
Όχι σε αυτή την φάση αλλά σε χρόνο εύθετο οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να ελεγχθούν μετοχικά.
Πρωτίστως όμως θα πρέπει να εξυγιανθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τα δάνεια και τα ομόλογα. 

Σοβαρός τραυματισμός συνοριακού φύλακα από αλλοδαπούς… στην Αθήνα!

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
cf83cf84ceb1-cf83cf85cebdcebfcf81ceb1H επιεικώς απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομεταναστών, παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή σε συνοριακό φύλακα, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών. Συγκεκριμένα, ο ένστολος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και όπως μας ενημέρωσαν, τα ξημερώματα κάθε Σαββάτου, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών.
Σύμφωνα με στελέχη της συγκεκριμένης υπηρεσίας, η υποστελέχωση της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, θέτοντας ζωές Ελλήνων σε κίνδυνο, την ώρα μάλιστα που οι συμπλοκές μεταξύ των εκατοντάδων κρατουμένων λαθρομεταναστών, οι οποίοι συνωστίζονται έξω από το κτίριο και σε ουρές για να καταθέσουν αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου, είναι στην ημερήσια διάταξη. Σημειωτέον ότι όλα αυτά συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας, με τους αρμόδιους να παρακολουθούν απαθείς την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Οι 2800 απολυμένοι της Ολυμπίας Οδού εύχονται στους Γ.Μαγκριώτη, Δ.Ρέππα και ΑΠ.Κατσιφάρα Καλό Καλοκαίρι.

Οι 2800 απολυμένοι της Ολυμπίας Οδού εύχονται με αφίσες που κόλλησαν στην Πάτρα στους Γ.Μαγκριώτη, Δ.Ρέππα και ΑΠ.Κατσιφάρα Καλό Καλοκαίρι.
Στις εν λόγο αφίσες υπάρχουν δηλώσεις των προαναφερθέντων που αναιρέθηκαν στην πορεία.

Παρασκηνιακή κινητοποίηση τραπεζιτών ώστε να εφαρμοστεί το ελαστικό σενάριο στην αναδιάταξη του χρέους που επιφέρει ζημίες 2,6 δις – Ο ρόλος της PwC - Κρίσιμη συνάντηση τραπεζιτών με την Κυβέρνηση….

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Στην δημιουργία ενός άτυπου trust ώστε να εμφανιστούν οι τράπεζες με ενιαία και σαφή γραμμή όσον αφορά την εμπλοκή τους στην ελληνική κρίση χρέους, έχουν προχωρήσει οι έλληνες τραπεζίτες.

Οι βασικοί μέτοχοι των τραπεζών έχουν πλήρως κινητοποιηθεί και μαζί και οι διοικήσεις ώστε τελικώς να υιοθετηθεί η ελαστική ερμηνεία των προτάσεων του IIF του διεθνούς χρηματοοικονομικού ινστιτούτου για τις ελληνικές τράπεζες.
Οι πιέσεις που ασκούνται είναι μεγάλες και όπως αναφέρουν πληροφορίες φαίνεται ότι τελικώς θα υπάρξει ελαστική ερμηνεία όσον αφορά την συμμετοχή των ιδιωτών στην ελληνική κρίση χρέους και τελικώς οι ζημίες στις ελληνικές τράπεζες θα φθάσει τα 2,6 με μάξιμουμ 3 δις ευρώ. Το κόστος αυτό θεωρείται αφομοιώσιμο.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η PriceWaterHouseCooper PwC που έχει αναλάβει για λογαριασμό της ελληνικής ένωσης τραπεζών ΕΕΤ την λογιστική απεικόνιση των 4 προτάσεων του IIF φαίνεται να καταλήγει στο «αισιόδοξο σενάριο»  κοινώς οι τράπεζες θα ζημιωθούν λιγότερο από τις αρχικές προβλέψεις. 

Διάγγελμα Ομπάμα για το δημόσιο χρέος με βολές κατά των Ρεπουμπλικανών ..(vid)

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/vid_27.html#more

Έκκληση για συναίνεση ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ απηύθυνε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τηλεοπτικό του διάγγελμα στο αμερικανικό έθνος.

Ο Ομπάμα κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικανούς για το γεγονός ότι δεν έχει επέλθει συμφωνία για την αντιμετώπιση του οικονομικού ελλείμματος και προειδοποίησε για τον «ανυπολόγιστο κίνδυνο» της στάσης πληρωμών που βρίσκεται προ των πυλών.
Ζήτησε να υπάρξει αποτελεσματικό σχέδιο και όχι μια περιστασιακή λύση που θα επαναφέρει το πρόβλημα ύστερα από έξι μήνες με κίνδυνο, μάλιστα, να υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ.
Η αποτυχία να βρεθεί λύση για το έλλειμμα και το χρέος μπορεί να οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας και να βλάψει σοβαρά την αμερικανική οικονομία, προειδοποίησε ο Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικανοί έχουν υποχρέωση να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να λάβουν μέτρα.

Oι Έλληνες Ναϊτες-τέκτονες, διαψεύδουν τον τρελό Νορβηγό για τα περί συνάντησης μαζί τους

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
ImageΟι Έλληνες Ναϊτες (ας πούμε "τέκτονες") αφ'ενός μεν διαψεύδουν το τρελό Νορβηγό ότι συναντήθηκαν μαζί του στο Λονδίνο όπως ισχυρίστηκε και αφ'ετέρου δηλώνουν ότι αγνοούσαν και την ύπαρξή του μιλώντας στο "ΒΗΜΑ".
«Δεν ξέρουμε τον Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ. Ποτέ δεν υπήρξε αυτή η συνάντηση στο Λονδίνο, τον Απρίλιο του 2002, μελών του Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών όπως αναφέρει στο μανιφέστο του. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη και εμείς ασφαλώς δεν έχουμε καμία σχέση...». Αυτό ανέφερε σχετικά με το μακελειό στο Οσλο με τους 76 νεκρούς μιλώντας προς το «ΒΗΜΑ» ο κ. Παύλος Τσολακιάν, ο οποίος μνημονεύεται ως «Εθνικός Διοικητής της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδας του Ιπποτικού Τάγματος» στα έγγραφα της οργάνωσης των Ελλήνων Ναϊτών.

Ο Νορβηγός δράστης, στη σελίδα 817 του μανιφέστου του, αναφέρεται σε μία συνάντηση που φέρεται να είχε με μέλη της οργάνωσης των ναϊτών ιπποτών στη βρετανική πρωτεύουσα, στην οποία φέρεται να έδωσαν ακόμη «παρών» δύο Αγγλοι, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Ρώσος, ένας Σέρβος κι ένας Ελληνας. Ομως οι δηλώσεις του διοικητή των «ναϊτών ιπποτών» στην Ελλάδα, όπως και άλλων μελών της οργάνωσης εντός κι εκτός της χώρας, προσδίδουν μία νέα διάσταση στην υπόθεση του Ελληνα «συνδέσμου» του νορβηγού μακελάρη.

«Καταδικάζουμε τη βία»

Που Πήγαν;

Από το ιστολόγιο http://tyxaios.blogspot.com/2011/07/blog-post_25.html

    Βλέποντας τις εικόνες από την "πανηγυρική" συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και διαβάζοντας τα διάφορα δημοσιεύματα που καταλήγουν στην απόδοση "συγχαρητηρίων" προς των κ. Παπανδρέου για την πρόσφατη ευρωπαϊκή συμφωνία, η οποία βεβαίως δεν οδηγεί παρά στη διάχυση της κρίσης χρέους αλλά και σε καινούρια επαχθέστερη "μετρολογία" για τα καθ' ημάς, αναρωτιέμαι που πήγαν οι ατόφιοι και γνήσιοι Έλληνες. Όχι εκείνοι που εμφανίζονται στα κανάλια και στα τηλε-παράθυρα πουλώντας τον δήθεν "ελληνοκεντρισμό", ακροδεξιά σύγχρονα και κακέκτυπα αντίγραφα φαντασμάτων του σκοτεινού παρελθόντος. Αναφέρομαι σ' εκείνους τους πραγματικούς συμπατριώτες μου που η περηφάνια και η ικανότητα και το φιλότιμο στο άκουσμα και μόνο της νεοελληνικής πανεθνικής μας τζαμπατζοσύνης θα έφτυναν με αποτροπή στο χώμα. Μα, "συγχαρητήρια" για ένα νέο δάνειο;
     Που πήγαν λοιπόν αυτοί οι Έλληνες;
     Άλλοτε λοιπόν, όταν τούτη η γη δεν μπορούσε να θρέψει τα παιδιά της, οι Έλληνες δεν έβγαιναν στο γυρολόι για δανεικά. Έπαιρναν τα καράβια τους και με την "ιερή φωτιά" άσβεστη από τη μητρόπολή τους - τη μητρική τους πόλη - μάζευαν τα κουράγια τους και τριγύρναγαν  στα νερά της Μεσογείου. Γινόντουσαν έμποροι, πραματευτάδες, ίδρυαν νέες πόλεις, άνοιγαν τους ορίζοντες του νου, της καρδιάς και του πλούτου τους. Δεν μαζευόντουσαν στο καβούκι τους, φοβισμένοι, μίζεροι, βρίζοντας ξένους και δικούς. 

Έκρυψαν τις εμπράγματες εγγυήσεις

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/26/114937/


Απόσπασμα των συμπερασμάτων της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου και συγκεκριμένα η σελίδα 3, όπου και το άρθρο 9, όπως αποφασίστηκε και καταγράφηκε στα αγγλικά και όπως μεταφράστηκε στα ελληνικά.
Στο αγγλικό κείμενο αναφέρεται η φράση: «collateral arrangement» που σημαίνει «εμπράγματες εγγυήσεις», ενώ στο ελληνικό κείμενο μεταφράζεται ως «παροχή ασφάλειας».

«Παιδική και Νεανική Βία μέσα από τα Μάτια των Γονέων »


Tης Νατάσας Ράγιου
  Ένα στα πέντε παιδιά έχει υποστεί βία από ομάδες ανηλίκων και ο ένας στους 10 γονείς δηλώνει άγνοια.
 Το 18% των παιδιών έχει ζητήσει να αλλάξει σχολείο, ποσοστό που φτάνει το 32% στα παιδιά με επιδόσεις μέτριας έως κακής βαθμολογίας.
 Κύριος λόγος του αιτήματος αλλαγής σχολείου είναι η διαμάχη με συμμαθητές 35% και δευτερευόντως η διαμάχη με εκπαιδευτικούς 20%.
Ο 1 στους 5 γονείς δεν ασχολείται καθόλου με το παιδί, και αυτό γίνεται 1 στους 4, στην δύσκολη οικονομική κατάσταση και 1 στους 3 όταν το παιδί πηγαίνει στο Λύκειο
Ο ένας  στους 10 εκ των γονέων δεν προβαίνει σε κανενός είδους σύσταση ή τιμωρία για παραπτώματα του παιδιού του, ή κοινώς, αδιαφορεί.
Στο Λύκειο το 86% των παιδιών έχει φίλους μέσω Internet.
Το 17% των παιδιών του Γυμνασίου και του Λυκείου αφιερώνουν πάνω από 10 ώρες την εβδομάδα, και το 43% από 3 έως 10 ώρες την εβδομάδα.

Εργατικό ατύχημα ο θάνατος στο δρόμο για τη δουλειά

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/333322.html

Ο θάνατος εργαζομένου που συμβαίνει την ώρα που μεταβαίνει στο χώρο εργασίας ή φεύγει από εκεί θεωρείται εργατικό ατύχημα σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο.

Πιο αναλυτικά, ο Άρειος Πάγος έκρινε και επικύρωσε το ποσό των 38.000 ευρώ υπέρ της χήρας ναυτικού, που πνίγηκε μόλις σχόλασε από την εργασία του.

Ο ναύτης τον Ιούνιο του 1992 ναυτολογήθηκε σε πλοίο υπό ελληνική σημαία. Τον Δεκέμβριο του 2003 το πλοίο ήταν πλαγιοδετημένο παράπλευρα σε άλλο δεξαμενόπλοιο στην προβλήτα φορτοεκφόρτωσης πετρελαιοειδών στο Πέραμα. Η αποβίβαση από το πλοίο γινόταν μέσω του παράπλευρου δεξαμενόπλοιου.

Αυστρία: Συζήτηση για αυστηρά αντιτρομοκρατικά μέτρα

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/world/austria-suzitisi-gia-austira-antitromokratika-metra

Στη σκιά του πρωτοφανούς μακελειού στο Όσλο ξεκίνησε η συζήτηση στην Αυστρία για το νέο αντιτρομοκρατικό πακέτο, με την υπουργό Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος να δηλώνει "ενισχυμένη" από την απαίτησή της για σκληρότερα μέτρα ασφάλειας.

Ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, αναφέρθηκε στην αντίδραση του Νορβηγού πρωθυπουργού "κατά μίσους και βίας", χαρακτηρίζοντας σωστό το δρόμο που πήρε μετά το μακελειό, ενώ τόνισε πως και στην Αυστρία πρέπει να υπάρξει ένας "αφοπλισμός των λέξεων", αφήνοντας αιχμές για τα ακροδεξιά κόμματα της Αντιπολίτευσης Κόμμα των Ελευθέρων και Συνασπισμό Μέλλον της Αυστρίας.

Ισπανική Βόμβα: Τοπικές κυβερνήσεις περνούν σε μερική στάση πληρωμών

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


XRIMANEWS.GRΑν πιστέψατε ότι η ευρωπαϊκή κρίση αντιμετωπίστηκε τότε η επόμενη είδηση θα σας προβληματίσει: μία σειρά τοπικών κυβερνήσεων της Ισπανίας έχουν περάσει σε μερική στάση πληρωμών ενώ προσπαθούν να πετύχουν ειδικές ρυθμίσεις για τη διαγραφή χρεών τους, κίνηση που η Ισπανική κυβέρνηση έχει απορρίψει κατηγορηματικά. Το ισπανικό χάος δεν έχει τελειωμό καθώς τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα αλληλοκατηγορούνται για την απόκρυψη της πραγματικής οικονομικής κατάστασης των τοπικών κυβερνήσεων και η πιθανότητα κάποια από αυτές να προσφύγει στην κεντρική κυβέρνηση για 'πακέτο στήριξης' αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.
Την ίδια στιγμή το επιτόκιο δανεισμού της Ισπανίας σε ορίζοντα 10 ετών έχει επιστρέψει στο 6% και αν επιμείνει σε αυτά ή υψηλότερα επίπεδα για σημαντικό χρονικό διάστημα τότε η χώρα θα δυσκολευτεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της χωρίς να υπονομεύσει την οικονομία της.
XrimaNews.gr

Μπεγλίτης: "Στρατηγικός χώρος η Σούδα για τα εθνικά μας συμφέροντα"

Σχόλιο ιστολογίου μας : Σώπααα......εσύ καμάρι μου τώρα ξύπνησες??? Γιατί??
Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88692&catid=9



Τέσσερις διεθνείς συμφωνίες, αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κυρώθηκαν, κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής.

"Μέσα από διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς θα είναι αποτελεσματικότερη η υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων", ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, σχολιάζοντας την έντονη αντίρρηση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις συμφωνίες αυτές και κυρίως μια από τις συμφωνίες που προβλέπει την εγκαθίδρυση προωθημένης βάσης διοικητικής μέριμνας στο λιμένα της Σούδας