Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

SINGULARITY : Μήπως πραγματικά συμβαίνει ??? 7ο Μέρος

Από Faceof
Συνέχεια από : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-1.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-2.html

http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/faceof-httpalexander-hellas.html

http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-4.html

http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-5.html

http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/faceof-httpalexander-hellas_26.html
"Η ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑ"

Το Singularity εάν το μεταφράσουμε στην  μεταφυσική πλευρά του ζητήματος της ανάλυσης, του δίνει μια περίεργη υφή με την  λέξη "Ιδιομορφία"!!!! 

Σταματάμε τα μεταφυσικά όμως για την ώρα εδώ και προχωράμε στα γεγονότα......


Όταν και όσο ο IOSCO ανέμενε τα αποτελέσματα των μελετών και αναφορών που είχε ζητήσει από τους ανεξάρτητους μελετητές ,το mutual found CME Group  (http://www.cmegroup.com/) , διεξήγαγε μια αυτόνομη έρευνα για τα δικά του συμβόλαια που διαπραγματεύονταν και αποφάνθηκε ότι όχι μόνο δεν δημιούργησαν το πρόβλημα τα HFTs , αλλά και ότι τα συστήματα των HFTs  ταχύτατα προστάτευσαν την αγορά και γενικά είχαν σταθεροποιητική δράση ανακάμπτοντας σε ελάχιστο χρόνο.....

Αμέσως οι ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ SEC (http://www.sec.gov/) και CFTC (http://www.cftc.gov/) , παρενέβησαν  και διέψευσαν τα λεγόμενα του  CME Group  (http://www.cmegroup.com/) , δηλώνοντας ότι τα συστήματα των HFTs , ήταν αυτά που συνέβαλαν στην έντονη μεταβλητότητα και είχαν σημαντική επίδραση στις τιμές με τέτοιο τρόπο που λειτούργησαν αποσταθεροποιητικά και συνέβαλαν στην απότομη αυτή πτώση του DOW JONES  για παραπάνω από 5 λεπτά κάθετης πτώσης έως και 1000 μονάδες , σε μια από τις  μεγαλύτερες ενδοημερήσιας απώλειες του δείκτη. 

Την 10η Φεβρουαρίου 2011 στο online περιοδικό Sciense (http://www.sciencemag.org/content/332/6025/60.abstract) δημοσιεύεται μια μελέτη των M. Hilbert and P. Lopez, "The world's technological capacity to store, communicate and compute information," Science Express: Feb. 10, 2011. και που υπολογίζουν το συνολικό μέγεθος της συνολικής τεχνολογικής ικανότητας του πλανήτη και πόσο επί της % η ανθρωπότητα είναι σε θέση να αποθηκεύει, να επικοινωνεί και να υπολογίζει.

Παρόλο που σε κάποια σημεία της μελέτης οι συγγραφείς προσπαθούν να συγκρατήσουν  τους αριθμούς σε σχέση με τον άνθρωπο <But it's still less than one percent of the information that is stored in all the DNA molecules of a human being> και προβάλλοντας σαν μέγιστο φυσικό μέγεθος  την φύση <"These numbers are impressive, but still miniscule compared to the order of magnitude at which nature handles information" Hilbert said. "Compared to nature, we are but humble apprentices.> αμέσως μετά προειδοποιεί ότι η συνέχεια θα είναι <However, while the natural world is mind-boggling in its size, it remains fairly constant. In contrast, the world's technological information processing capacities are growing at exponential rates."> αναπόφευκτη και ότι κάποια στιγμή αφού και εφόσον η φύση γενικά παραμένει στατική ως προς μέγεθος της εξέλιξή της (και εννοείται και ο άνθρωπος), η τεχνολογία με αυτούς τους ρυθμούς σύντομα θα μας ξεπεράσει.......


How much information can the world store, communicate, and compute? from SCVideos on Vimeo.

συνεχίζεται......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου