Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Σοβαρός τραυματισμός συνοριακού φύλακα από αλλοδαπούς… στην Αθήνα!

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
cf83cf84ceb1-cf83cf85cebdcebfcf81ceb1H επιεικώς απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομεταναστών, παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή σε συνοριακό φύλακα, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών. Συγκεκριμένα, ο ένστολος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και όπως μας ενημέρωσαν, τα ξημερώματα κάθε Σαββάτου, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών.
Σύμφωνα με στελέχη της συγκεκριμένης υπηρεσίας, η υποστελέχωση της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, θέτοντας ζωές Ελλήνων σε κίνδυνο, την ώρα μάλιστα που οι συμπλοκές μεταξύ των εκατοντάδων κρατουμένων λαθρομεταναστών, οι οποίοι συνωστίζονται έξω από το κτίριο και σε ουρές για να καταθέσουν αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου, είναι στην ημερήσια διάταξη. Σημειωτέον ότι όλα αυτά συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας, με τους αρμόδιους να παρακολουθούν απαθείς την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.


Επίσης, εδώ προκύπτουν θέματα: οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, δεν έχουν λόγο ύπαρξης στην Αθήνα ή σε επικουρικά καθήκοντα. Δουλειά τους είναι η ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης και η παρουσία τους στη μεθόριο, αλλά και στους μεγάλους οδικούς άξονες που χρησιμοποιούν οι διακινητές. Η παρουσία των συνοριακών φρουρών στην Αθήνα, αποψιλώνει τις υπηρεσίες στα σύνορα, όπου η υποστελέχωση αγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις το 80%!
Η ανορθολογική διαχείριση του προσωπικού, αναδεικνύει την πρόθεση της Πολιτείας και της πολιτικής ηγεσίας, να μην αντιμετωπίσουν τη λαθρομετανάστευση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου