Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΙΒΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΣΑΒΒΑΤΟ. 3-9-2011.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ. ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ… ΘΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ.
*Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΜΗΝΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ.
*Ο ΓΓ/ΟΗΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ.

Οι άξονες του τουρκικού στρατηγικού δόγματος

Του Ν. Λυγερού


Οι βασικοί άξονες της στρατηγικής ασφάλειας των τουρκικών δυνάμεων είναι οι εξής:

1. Η διατήρηση αποτρεπτικής ισχύος έναντι στρατιωτικών απειλών που θίγουν τα τουρκικά συμφέροντα.
Αυτός ο άξονας συνδυάζεται με τη ΝΑΤΟϊκή πλευρά της Τουρκίας. Το Δόγμα των Δυόμισι Πολέμων δεν υπάρχει πια για την Τουρκία. Οι δύο χώρες ήταν η Ελλάδα και η Συρία, η τελευταία όμως έχει αλλάξει στάση. Η περίπτωση να υπάρχουν τρεις χώρες θεωρείται αδιανόητη διότι η τρίτη χώρα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει όλο το ΝΑΤΟ. Ενώ η αποτρεπτική δύναμη ενισχύει και το γόητρο της Τουρκίας ως μέλος πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχτεί το ΝΑΤΟ σε περίπτωση ανάγκης στην περιοχή. Βέβαια, αυτό είναι το θεωρητικό πλαίσιο όπως το απέδειξε ο πόλεμος στο Ιράκ και ειδικά η αμερικανική εισβολή. Ο λόγος είναι ο δεύτερος άξονας.

Πάλι για Παγκόσμια Διακυβέρνηση μίλησε ο ηγεμών…(vid)

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τα έχουμε ξαναπεί .....του έχουν τάξει πολλά του GAP.....μόλις αποτελειώσει ....το έργο του.....

…Κατα τα άλλα όλα τα κάνει για την πατρίδα!
Ποια πατρίδα όταν θέλει να εκχωρήσει όλες τις εξουσίες του κράτους-έθνους σε παγκόσμια κέντρα;
ΠΑΣΟΚοι να τον χαίρεστε… Καμαρώστε τον αρχηγό σας που θέλει να χαρίσει την λαϊκή εξουσία σε σκοτεινά κέντρα εκτός της χώρας:

Ξένοι πράκτορες κατακαίνε ανεμπόδιστοι την πατρίδα μας!

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

Ομολόγησε Αλβανός για τις φωτιές στην Αιτωλοακαρνανία, λέει ότι τον πλήρωσαν ομοεθνείς του να το κάνει
Την ώρα που στην ΠΑΣΟΚική ΕΥΠ (που δεν εξυπηρετεί πλέον εθνικά μας συμφέροντα, αλλά εκείνα που προωθούν τη δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας) διώκουν μέσω δυσμενών μεταθέσεων εργαζόμενο, επειδή κατήγγειλε επώνυμα συνάδελφό του που είχε στον υπολογιστή του πορτρέτα του... Κεμάλ Ατατούρκ (!), οι ξένοι πράκτορες αλωνίζουν. Φυσικά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει άλλες ασχολίες, όπως το πώς να εμφανίσει ως μικρότερη από την πραγματική τη ζημία από τις πυρκαγιές στον Έβρο (αντί 60.000 στρεμμάτων, 33.000!), όπως τουλάχιστον καταγγέλλουν υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής αλλά και της Πολιτικής Προστασίας. Που να ασχοληθεί με τους πράκτορες που καίνε την Ελλάδα για λογαριασμό Αλβανών και Τούρκων και ποιος ξέρει και ποιών άλλων... 1s082037
Τα όσα ομολόγησε στη διάρκεια της ανάκρισής του ο Αλβανός εμπρηστής που συνελήφθη για τις φωτιές στην Αιτωλοακαρνανία, άφησαν τον ανακριτή Μεσολογγίου με ανοικτό το στόμα. Με λίγα λόγια, ο 38χρονος Αλβανός κακοποιός, «φρούτο» και αυτός της λαθρομετανάστευσης και της πολυπολιτισμικότητας, είπε ότι έβαλε τις φωτιές έναντι αμοιβής, που θα του έδιναν συμπατριώτες του που τον πλησίασαν τον Ιούνιο, προτρέποντάς τον να κάψει δάση στην προαναφερόμενη περιοχή. Κατά τα άλλα, είχε επικαλεστεί αρχικά «ψυχολογικά» προβλήματα!

Βούλγαροι λήστεψαν Ελληνική οικογένεια και ασέλγησαν στην κόρη τους!

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/blog-post_4299.html

Οι δράστες όχι μόνο είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για την ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας, αλλά δε δίστασαν να ασελγήσουν και σε νεαρή κοπέλα μέσα στο ίδιο της το σπίτι όπου εισέβαλαν για να ληστέψουν.
Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες στην περιοχή του Τυρνάβου. Οι δράστες οπλισμένοι με ρόπαλα και μαχαίρια και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες παραβίασαν το παράθυρο και εισήλθαν στην κατοικία ενός 56χρονου όπου διαμένει με τη 51χρονη σύζυγο του και τις δύο κόρες του, ηλικίας 21 και 19 αντίστοιχα.
Αφού ακινητοποίησαν τα θύματά τους ,οι οποίοι κοιμόντουσαν, τους έδεσαν τα χέρια και αφαίρεσαν φορητούς Η/Υ, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρυσαφικά.

“Η Πόρτα …των Σκοπίων είναι έτοιμη”

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μανιοκαταθλιπτική ηλιθιότητα μετά σχιζοφρενούς φαντασιοπληξίας .....ανίατη ασθένεια .......μόνο με τον θάνατο σώνεται ο ασθενής.....
Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_1342.html#more

Σεπτέμβριος 3, 2011.
Σκόπια.
Η Πόρτα που βρίσκεται στην πλατεία Πέλλας  της πόλης των Σκοπίων, είναι ύψους 21 μέτρων. Στο εξωτερικό μέρος της Πόρτας υπάρχουν ανάγλυφα που καλύπτουν 193 τετραγωνικά μέτρα και στο εσωτερικό υπάρχει χώρος έκθεσης σε δύο επίπεδα.

Εκοψε το Ιράν τη χρηματοδότηση προς τη Χαμάς, που αποστασιοποιείται από Δαμασκό

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Του Νασίμ Αλατράς
Δυτικοί διπλωμάτες που βρίσκονται στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη εμπιστεύτηκαν σε διαφόρους ότι: «Το Ιράν προ δύο μηνών σταμάτησε τη χρηματοδότηση της Χαμάς και της κυβέρνησής της στη Λωρίδα της Γάζας, επειδή αρνήθηκε να στηρίξει το συριακό καθεστώς στην αντιπαράθεσή του με το λαό και να οργανώσει διαδηλώσεις υπέρ του Ασαντ στη Γάζα».

Ενημέρωση των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. για τις τουρκικές απειλές

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=90145&catID=14


Κρίσιμα θέματα για τη Νότια Γειτονιά μας απασχόλησαν τη διήμερη άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο στο Σόποτ της Πολωνίας, με τη συμμετοχή, τη δεύτερη ημέρα, και των Υπουργών Εξωτερικών των υποψηφίων προς ένταξη χωρών.

Τη χώρα μας εκπροσώπησε στη σύνοδο ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, ο οποίος σε συντονισμό με την Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατώ Μαρκουλλή, ενημέρωσαν τους ομολόγους τους και για τις τελευταίες απειλητικές δηλώσεις της τουρκικής πλευράς, σχετικά με την προγραμματισμένη έναρξη ερευνών στο Οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Εκτός των άλλων θα δεχθούμε και επίθεση από … UFO

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/09/03/120225/#more-120225


Πριν από πέντε περίπου μήνες είχα γράψει για τη  θεωρία του Μαύρου Κύκνου, που διατύπωσε το 2007 ο Nassim Nicholas Taleb στο βιβλίο του The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable.

[Αποκλειστικό http://www.secnews.gr/ ] Ανάρτηση μηνύματος από την GHS στο theplayer.gr

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/

dpgdigitalmedia [Αποκλειστικό] Ανάρτηση μηνύματος από την GHS στο theplayer.grΝέο ισχυρό χτύπημα της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής (γνωστή ως GHS) και συγκεκριμένα των hackers με το ψευδώνυμο DeLiRiUm, Nikpa και DenSouLewGHS κοινοποιήθηκε στην συντακτική ομάδα του SecNews με ηλεκτρονικό μήνυμα από άγνωστο. Συγκεκριμένα οι hackers ανάρτησαν μήνυμα-σχόλιο στην ιστοσελίδα αθλητικού περιεχομένου theplayer.gr , του ομίλου εταιρειών DPG Digital Media. Ο όμιλος ψηφιακής ενημέρωσης DPG Digital Media διαχειρίζεται πλήθος ιστοσελίδων όπως Gossip-TV, Newsbomb, Newscode, Onsports, SportAction, Theplayer  και πολλές άλλες με υψηλή επισκεψιμότητα στην Ελλάδα. Οι hackers κατόρθωσαν <…>

Λιβύη: Η Κίνα εμποδίζει την αποδέσμευση λιβυκών περιουσιακών στοιχείων

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/true-reason-for-libya-invasion-muammar.html
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Κίνα εμποδίζει την αποδέσμευση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Λιβύης, εξέφρασε ο επικεφαλής του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου (NTC) της Λιβύης, Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ.

Στη δίνη της κρίσης χρέους Σε μια νέα επικίνδυνη φάση θα εισέλθει το φθινόπωρο η παγκόσμια οικονομία, λέει η Παγκόσμια Τράπεζα

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231126569

«Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει μεταβληθεί σε μια κρίση χρέους με σοβαρές επιπτώσεις για την νομισματική ένωση, τις τράπεζες και την ανταγωνιστικότητα ορισμένων χωρών», επισήμανε ο κ. Ζέλικ
«Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει μεταβληθεί σε μια κρίση χρέους με σοβαρές επιπτώσεις για την νομισματική ένωση, τις τράπεζες και την ανταγωνιστικότητα ορισμένων χωρών», επισήμανε ο κ. Ζέλικ   (Φωτογραφία:  Reuters )         


Πεκίνο, Κίνα

Αλβανός ήρωας ο Μέγας Αλέξανδρος!

Σχόλιο ιστολογίου μας : .........το DNA σας υπάνθρωποι αλβανοί λέει ότι κατάγεστε από ταρταρομόγγολους νομάδες της ασιατικής στέπας ......ούτε καν από τους ληστονομάδες Ιλλυριούς δεν έχετε στάλα...
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Την πατρότητα της καταγωγής του Μέγα Αλέξανδρου διεκδικούν οι Αλβανοί, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Σκοπιανούς!
Οι μαθητές της γειτονικής χώρας διδάσκονται πως το DNA του Μακεδόνα Βασιλιά έχει περάσει και στους Αλβανούς, συνεπώς ο Μέγας Αλέξανδρος θεωρείται ήρωας τους!
Όπως αναφέρεται στο βιβλίο της Γεωγραφίας, η Βορειοδυτική Ελλάδα, οι Νομοί Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας είναι οι περιοχές που έμειναν εκτός του Αλβανικού κράτους!

ΕΛΑΜ: Δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλες υποχωρήσεις

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


elam1 ΕΛΑΜ: Δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλες υποχωρήσειςΗ ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνεται μέρα με την ημέρα στο τρίγωνο Άγκυρα-Τελ Αβίβ-Λευκωσία. Συγκεκριμένα μετά την δημοσιοποίηση από τον ΟΗΕ της έρευνας για τα γεγονότα του στολίσκου που κατευθυνόταν πέρυσι στην Λωρίδα της Γάζας και την επέμβαση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπυργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση της Τουρκίας να απελάσει τον Ισραηλινό πρέσβη και να περιορίσει την διπλωματική της παρουσία στο Ισραήλ. 

Είναι η υποχρέωση της Ε.Ε. να αποτρέψει τις τουρκικές απειλές

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή έθεσε ξεκάθαρα στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τις απαράδεκτες τουρκικές απειλές και τόνισε ότι η ΕΕ έχει υποχρέωση να δράσει προς αποτροπή οποιασδήποτε κρίσης που η Τουρκία θα είχε πρόθεση να προκαλέσει στην Ανατολική Μεσόγειο.Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση η Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι αυτό αποτελεί θέμα που αφορά την ΕΕ και τα ζωτικά της συμφέροντα στον τομέα της Ενέργειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Υπουργός Εξωτερικών σε παρέμβασή της ενημέρωσε τους κοινοτικούς ομολόγους της για τις συνεχείς απειλές της Τουρκίας κατά της απόφασης της Κυβέρνησης να αρχίσουν προσεχώς οι έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην
Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Γερμανία Σρέντερ: «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, τώρα!»

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=143354


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό “Spiegel” ο Γκέρχαρντ Σρένετερ ο Καγκελάριος της Γερμανίας που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωζώνη καλεί άμεσα την Ευρώπη να προχωρήσει προς την ομοσπονδοποίηση ώστε να διασωθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. 

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να φερθεί με μεγαλύτερη υπευθυνότητα

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4654280

Κάλεσμα στην Τουρκία να συμπεριφερθεί «με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο» απηύθυνε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σχολιάζοντας τις νέες απειλές της Άγκυρας σχετικά με τις έρευνες στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ).

«Δεν θα καταθέσω νέα πρόταση ελαφρά τη καρδία»

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Προκλητική για τον Μάθιου Νίμιτς η ανέγερση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια

Δαμασκός: Συνάντηση του Μπασάρ αλ Ασαντ με τον πρόεδρο της ΔΕΕΣ

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Δαμασκός: Συνάντηση του Μπασάρ αλ Ασαντ με τον πρόεδρο της ΔΕΕΣ
Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), Τζέικομπ Κέλεμπεργκερ, έφτασε σήμερα στη Δαμασκό για να συζητήσει την καλύτερη πρόσβαση του Οργανισμού στους κρατούμενους και τις περιοχές όπου μαίνεται η βία.

Τουρκία: Προσφυγή κατά του Ισραήλ στο Δ. Δικαστήριο

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/
Τουρκία: Προσφυγή κατά του Ισραήλ στο Δ. Δικαστήριο
Αχμέτ Νταβούτογλου


Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία θα προσφύγει την ερχόμενη εβδομάδα στο διεθνές δικαστήριο για να αμφισβητήσει τη νομιμότητα του αποκλεισμού που επιβάλλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Τι περιέχει το μυστηριώδες κρυπτογραφημένο αρχείο της wikiLeaks;

Από το ιστολόγιο http://www.i-reportergr.com/

Ο ιστότοπος WikiLeaks άρχισε δημοσκόπηση στο Twitter ζητώντας τη γνώμη των συνδομητών σχετικά με τη δημοσίευση στο Internet του πλήρους … περιεχομένου των αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων που έχει στην κατοχή του.
χωρίς προηγούμενη επεξεργασία ώστε να έχουν απαλειφθεί τα ονόματα των ενεχομένων προσώπων.
Η απειλή λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπ΄όψιν από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο χαρακτήρισε χθες “ανεύθυνη, απρόσεκτη και επικίνδυνη” τη στάση του ιστότοπου που ειδικεύεται στη δημοσίευση απορρήτων ντοκουμέντων.
“Ο WikiLeaks μάς ειδοποίησε για επικείμενη δημοσίευση πληροφοριών και για την πρόθεσή του να συνεχίσει να αναρτά απόρρητα έγγραφα. Ωστόσο ο WikiLeaks αγνόησε το αίτημά μας να μην αναρτήσει ή δημοσιοποιήσει οποιοδήποτε αμερικανικό έγγραφο έχει στην κατοχή του”, δήλωσε χθες η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ.

Χαιρετίζουν τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Συρία οι ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2048546


Το ευρωπαϊκό εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου χαιρέτισε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι η ενέργεια αυτή θα έχει «άμεση επίπτωση» στην ικανότητα του καθεστώτος να χρηματοδοτεί την καταστολή των διαδηλώσεων.
«Οι πωλήσεις πετρελαίου είναι μια πολύ κρίσιμη πηγή εισοδήματος και ξένου συναλλάγματος για το καθεστώς Ασαντ», ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νάλαντ, σε μήνυμά της με αφορμή τις κυρώσεις της Ε.Ε.
Δεσμεύθηκε παράλληλα ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι διεθνείς εταίροι τους θα συνεχίσουν να αυξάνουν την πολιτική και οικονομική πίεση, προκειμένου να αναγκάσουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ να εγκαταλείψει την εξουσία προκειμένου να επιτραπεί στο συριακό λαό να οδηγήσει μια ειρηνική, δημοκρατική και ανοικτή σε όλους τους Σύρους μετάβαση».
Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, καταδίκασε τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Συρία, εκτιμώντας πως τέτοιου είδους μονομερείς κυρώσεις «δεν θα οδηγήσουν σε κάτι καλό».
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

INDEPENDENT ΚΑΙ WSJ «CIA και Μ16 συνεργάζονταν με τον Καντάφι»

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63350973
Στην στενή συνεργασία Αμερικανών και Βρετανών με τις υπηρεσίες πληροφοριών του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι κατα το παρελθόν -και μάλιστα η CIA είχε φθάσει μέχρι του σημείου να παραδώσει κρατούμενους στο λιβυκό καθεστώς για ανακρίσεις-, αναφέρθηκαν σήμερα αμερικανικές και βρετανικές εφημερίδες.

Η βρετανική εφημερίδα The Independent και η αμερικανική Wall Street Journal απέκτησαν πρόσβαση στα αρχεία που ανακαλύφθηκαν σε ένα κτίριο των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών στην Τρίπολη από την οργάνωση γ

Λιβύη: Τελεσίγραφο στον γιό του Καντάφι να παραδοθεί

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=306900

    Σε λιγότερο από 24 ώρες περιμένουν την παράδοση του γιου του Καντάφι, Μουαμάρ, από την πόλη Μπάνι Ουαλίντ όπου βρίσκεται, οι δυνάμεις του νέου καθεστώτος της Λιβύης.
"Οι επαναστάτες έθεσαν τελεσίγραφο προς τους αρχηγούς των φυλών της Μπάνι Ουαλίντ: Είτε σηκώνουν λευκή σημαία και παραδίδονται ή αρχίζουν οι μάχες. Έχουν 24 ώρες από σήμερα το πρωί", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντουλραζάκ Ναντούρ, από  το στρατιωτικό συμβούλιο της Ταρχούνα.
Η λήξη του τελεσίγραφου είναι την Κυριακή στις 11 το πρωί, ώρα Ελλάδας.    

Τραγικός ο ΓΑΠ, γελοίοι οι παλαμοκρούστες …σύντροφοι!!!

Σχόλιο από Faceof : Σήμερα πριν λίγο το έμαθα , από τους συνεργάτες /φίλους του μπλόγκ μας , είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.........Η “Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου
Ξέρετε , έχω ένα πρόβλημα με τα κόμματα και τα κομματόσκυλα , είναι ένας απερίγραπτος εκνευρισμός, ξαφνικά εκεί που όλα τα βιώνω τέλεια ...μόλις δω να αναφέρεται κάτι για τα κόμματα , αμέσως το μυαλό μου πάει σε λακέδες , ρεμάλια , λωποδύτες και περίεργα μεταλλαγμένα κομματόσκυλα , με σώμα κινέζικου δράκου/φιδιού και κεφάλι σκύλου σαν του κέρβερου που οσμίζονται ανελλιπώς και ανηλεώς την κατάντια / κώμα του Έλληνα και συνέχεια σαν ποντίκια να κατατρώνε το μισοπαγωμένο σώμα του ....
Δεν ήθελα να γράψω κάποιο άρθρο , γιατί έχω πρόβλημα .....και η μέρα θέλω να συνεχίσει να είναι μια όμορφη ημέρα .....και ευτυχώς για μένα αλλά και για εσάς .....με έσωσε ένας άξιος blogger με το email του ......
Ούτως η άλλως το προσωπικό δωράκι στον GAP το κάναμε με την  http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/andreas-molzer.html ανάρτησή μας......

Βαρύ «χτύπημα της S&P στο ευρωομόλογο – «Θα λάμβανε τη χαμηλή αξιολόγηση των αδύναμων χωρών»

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Βαρύ χτύπημα δέχτηκαν από την Standard & Poor's οι υπέρμαχοι του ευρωομολόγου, αφού όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του διεθνούς οίκου αξιολόγησης, «ένα ευρωομόλογο με τη συμμετοχή των χωρών της ζώνης του ευρώ θα λάμβανε την αξιολόγηση των αδύναμων χωρών».
Μάλιστα μιλώντας σε οικονομικό forum ο Moritz Kraemer αρνήθηκε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση του οίκου με την ΕΕ για το θέμα, καθώς όπως είπε κάτι τέτοιο συνιστά πιθανή «σύγκρουση συμφερόντων».
Εξηγώντας τη δομή ενός πιθανού ευρωομολόγου, είπε ότι «αν είχαμε ένα ευρωομόλογο εγγυημένο κατά 27% από γερμανικά ομόλογα, κατά 20% από γαλλικά ομόλογα και κατά 2% από ελληνικά, τότε θα λάμβανε την αξιολόγηση CC της Ελλάδας».
Όπως εξήγησε, το ευρωομόλογο μπορεί εν τέλει να έχει διαφορετική δομή και σε αυτή την περίπτωση, ο οίκος θα αποφασίσει την αξιολόγηση του, όμως όπως επισήμανε δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τη δομή, καθώς «η S&P δε βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το θέμα».

www.bankingnews.gr   

Trichet: Η ΕΚΤ δεν μπορεί μόνη να λύσει το πρόβλημα

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από μόνη της δεν μπορεί να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της, Jean-Claude Trichet, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για άμεση έγκριση των μέτρων λιτότητας που συζητάνε ήδη οι περισσότερες κυβερνήσεις του ευρώ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, «αυτό που κάνουμε, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντικαταστήσει τη θεμελιώδη αρχή της δημοσιονομικής πειθαρχίας», δήλωσε ο Trichet μιλώντας σε πάνελ στο πλαίσιο του συνεδρίου που διεξήχθη στη λίμνη Κόμο βόρεια του Μιλάνου, σύμφωνα με αρκετούς που ήταν παρόντες στη συζήτηση κλειστών των θυρών.

Μέχρι στιγμής, η ΕΚΤ έχει δαπανήσει 41,6 δις. ευρώ για να αποτρέψει το πτωτικό σπιράλ στις τιμές των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων από τις αρχές Αυγούστου, όταν και επαν-ενεργοποίησε το πρόγραμμα SMP. Παρόλα αυτά, η ζήτηση στις δημοπρασίες ιταλικών και ισπανικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα ήταν χαμηλή.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Επερώτηση Βόμβα Αυστριακού ευρωβουλευτή Andreas Mölzer:"Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του"

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/andreas-molzer.html

κλικ για μεγέθυνση..
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Andreas Mölzer, έκανε την εξής γραπτή ερώτηση :
Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
27 Ιουνίου 2011
E-006139/2011
Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης
προς την Επιτροπή
Άρθρο 117 του Κανονισμού
Andreas Mölzer (NI)

WIKILEAKS: Η ίδια η Αλβανική κυβέρνηση ακύρωσε τη συμφωνία για τα θαλάσσια ύδατα με την Ελλάδα.

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/09/wikileaks.html


Νέο αποκαλυπτικό τηλεγράφημα του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα, Τζον Ουίθερς, ήρθε σήμερα στη φόρα. Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Ουίθερς που δημοσιεύει σήμερα η Shqip, η ίδια η Αλβανική κυβέρνηση παρακίνησε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας να ακυρώσει τη συμφωνία.

Στη διπλωματική έκθεση της Αμερικανικής Πρεσβείας στα Τίρανα, με κωδικό 09TIRANA271, η οποία επισημαίνεται ως "εμπιστευτική", δίνεται αναφορά σχετικά με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την ακύρωση της συμφωνίας για θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αλβανίας και την Ελλάδα, σχολιάζοντας επίσης τις διμερείς σχέσεις των χωρών.

ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ
Μπορεί το καθεστώς ΚΑΝΤΑΦΙ να έχει ανατραπεί στην ΛΙΒΥΗ, και παρά τα πολλά και διευρυμένα προβλήματα οι αντικαθεστωτικοί να έχουν πλέον τον κύριο λόγο, εν τούτοις υπάρχουν πολλά ζητήματα που παραμένουν άλυτα, και αν δεν επιλυθούν μπορεί η ΛΙΒΥΗ να μετατραπεί σε ΣΟΜΑΛΙΑ ή ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Σε αυτή την παρέμβαση μου καταγράφω ορισμένα από αυτά :

Η Ρωσία λέει «όχι» στις κυρώσεις κατά της Συρίας

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Καταδικάζει την κίνηση ο Λαβρόφ

Wikileaks: Κυανόκρανοι ανταλλάσσουν τρόφιμα με σεξ

Από το ιστολόγιο http://www.directnews.gr/

un_ivory_coast_2-9-2011Στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Ακτή του Ελεφαντοστού αντάλλασσαν τρόφιμα με σεξ με ανήλικα κορίτσια, σύμφωνα με τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ, που διέρρευσε μέσω του WikiLeaks.
Το τηλεγράφημα που έχει συνταχθεί τον Ιανουάριο του 2010, εστιάζει στην συμπεριφορά στρατιωτών από την Μπενίν που είχαν σταθμεύσει στην πόλη Toulepleu, σε μια περιοχή σταυροδρόμι για τις εμφυλιακές συγκρούσεις.
Τυχαία έρευνα που διενήργησε η οργάνωση Save The Children U.K σε δέκα ανήλικα κορίτσια, το 2009, αποκάλυψε ότι τα οκτώ από αυτά είχαν συστηματική σεξουαλική επαφή με στρατιώτες της Μπενίν, προκειμένου να εξασφαλίζουν τρόφιμα και κατάλυμα, σύμφωνα με το τηλεγράφημα.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΛΙΒΥΗ Φοβού τα όπλα μαζικής καταστροφής

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

Ο καναδός υπουργός Εξωτερικών Τζον Μπερντ δήλωσε πως η χώρα του επιθυμεί να βοηθήσει τις νέες λιβυκες αρχές να διασφαλίσουν ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής που διαθέτουν "δεν θα πέσουν σε ακατάλληλα χέρια".

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ με τον ηγέτη του τ/κ Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


MEXMET 300x225 Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ με τον ηγέτη του τ/κ Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Συνάντηση με τον ηγέτη του τουρκοκυπριακού Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Μεχμέτ Τσακιτζή είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα του κόμματος, Άντρο Κυπριανού, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και για τρόπους συνεργασίας ώστε να συμβάλλουν στις προσπάθειες για επίτευξη λύσης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ DAVUTOĞLU ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα και είναι ένα νατοϊκό σχέδιο και όχι μεμονωμένο σχέδιο κάποιας χώρας είπε ο ΥΠΕΞ

  Ο υπουργός Εξωτερικών, Ahmet Davutoğlu, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό κανάλι της τουρκικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης TRT Haber έδωσε διευκρινίσεις για την ανάπτυξη του νατοϊκού ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης κατά των απειλών βαλλιστικών πυραύλων.

Οι απροκάλυπτες πολεμικές απειλές της Τουρκίας Η Κυβέρνηση οφείλει να μελετήσει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Οι απροκάλυπτες πολεμικές απειλές της Τουρκίας


Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε ότι η κυπριακή Κυβέρνηση οφείλει να μελετήσει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αφού οι απροκάλυπτες πολεμικές απειλές της Τουρκίας συνιστούν απειλή για τη διατάραξη της ειρήνης

Για συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα ο Αλεξάντερ Ντάουνερ

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/78405

Εκτός από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ θα συναντήσει τις επόμενες μέρες και τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Εκτός από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ θα συναντήσει τις επόμενες μέρες και τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Λευκωσία: Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στο Κυπριακό, εν όψει της τριμερούς διάσκεψης που οργανώνει για την Κύπρο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Πάνε να βγάλουν λάδι τον Χριστόφια για το Μαρί

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

Την άποψή του ότι έπρεπε να έχει διωχθεί ήδη ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας σε σχέση με την τραγωδία στο Μαρί, εξέφρασε μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, η «ομάδα εθελοντών αφυπνισμένοι και αποφασισμένοι έξω από το Προεδρικό», ο δικηγόρος Γιάννης Ιωάννου, επιστήμονας με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο. Το θέμα της διάλεξης ήταν «Εξουσίες και δικαιώματα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας - Προϋποθέσεις για ποινική του δίωξη αναφορικά με τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου». Και φυσικά, ο κόσμος που παρέστη, ήταν πολύς.
Σε δήλωσή του στον αντιπολιτευόμενο κυπριακό Τύπο, ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε πως «έπρεπε να ζητηθεί από τον Πρόεδρο Χριστόφια να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία. Κι όμως ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει κατάθεση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Φανταστείτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ξέρει ποιος ευθύνεται και να μην απευθύνεται ο Γενικός Εισαγγελέας στον μάρτυρα που ξέρει ποιος ευθύνεται!».

Με απόφαση Χριστόφια δεν καταστράφηκε το φορτίο

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/415590

  • Είχε τη λύση της καταστροφής της πυρίτιδας, αλλά την... αγνόησε
  • Άλλο ένα αποκαλυπτικό έγγραφο έρχεται να καταδείξει τις ευθύνες του Δημήτρη Χριστόφια για τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου στο Μαρί.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Γενί Σαφάκ 3-9-2011
Ενδεχόμενο ύπαρξης θερμού επεισοδίου Τουρκίας-Ισραήλ
Εκφράζεται η άποψη πως τα μέτρα που θα ληφθούνε για την διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην Ανατολική Μεσόγειο, μπορεί να προκαλέσουν θερμή σύγκρουση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Τουρκοκρατία και στρατοκρατία


Του Ν.Λυγερού

Υπάρχει μια τάση στην Ελλάδα και στην Κύπρο που προσπαθεί να παρουσιάζει την τουρκοκρατία ως ένα φιλελεύθερο καθεστώς. Κάνει μία έντεχνη χρήση της μιντιολογίας για να διαμορφώσει την κοινή γνώμη μέσω της κυριαρχίας της λήθης. Όπως οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν ειδικές ιστορικές γνώσεις, δεν μπορούν ν’ αντισταθούν στην πίεση της παραπληροφόρησης. Υπάρχει όμως το διαχρονικό στοιχείο που προσφέρει ένα πλαίσιο ισχυρής διαπραγμάτευσης, είναι η στρατοκρατία. Το στρατιωτικό σύστημα στην Τουρκία δεν είναι μία νέα εφεύρεση. Όλη η Οθωμανική Αυτοκρατορία είναι βασισμένη πάνω σε αυτό και στον θρησκευτικό διαχωρισμό. Ακόμα και οι αναφορές που έχουμε από υψηλά στελέχη της Υψηλής Πύλης δείχνουν ότι οι Χριστιανοί δεν υπηρετούσαν στον στρατό για να μην υπάρχει πρόβλημα συνοχής. Και όταν χρησιμοποιήθηκαν σε μεταγενέστερη φάση Αρμένιοι, ήταν οι πρώτοι που πέθαναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με την αρχή της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1896 έως το 1923. Πιο γενικά, όλοι οι ειδικοί ξέρουν ότι η πρώτη αξία του τουρκικού πληθυσμού είναι ο στρατός, ο οποίος θεωρείται ως το ισχυρότερο όπλο του έθνους. Για τον τουρκικό πληθυσμό όλα τα άλλα είναι αμφίβολα διότι υπάρχει το φαινόμενο της διαφθοράς. Το σημερινό μοντέλο της Τουρκίας, ακόμα και αν έχουμε ξεχάσει τα προηγούμενα, μας υπενθυμίζει συνεχώς ότι η μοναδική αξία του κράτους είναι το βαθύ κράτος δηλαδή ο στρατός.

Απανωτά χαστούκια για την Άγκυρα και το ραντάρ της αντιπυραυλικής.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8017

H ανακοίνωση της Ουάσινγκτον για την τοποθέτηση ραντάρ της αντιπυραυλικής ασπίδας στο έδαφος της Τουρκίας,δεν ήταν τυχαία χθες. Η Άγκυρα έχει αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία της από την αδυναμία να επιτύχει τον στόχο που παλεύει δαιμονισμένα τα τελευταία χρόνια:να πάρει το ρόλο μιας περιφερειακής υπερδύναμης.

Τα όρνια μαζεύονται πάνω από το κουφάρι της Λιβύης

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/09/03/120222/


Πίσω από τη δημόσια επίδειξη συμφωνίας στη συνάντηση κορυφής του Παρισιού με τίτλο «Φίλοι της Λιβύης», κρύβεται ένας σκληρός αγώνας δρόμου μεταξύ Αγγλίας, Ιταλίας, και Γαλλίας, για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Λιβύης.

Στο τελευταίο προπύργιο του Καντάφι οι εξεγερμένοι

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=90089&catID=14


Περίπου 200 οχήματα μάχης των δυνάμεων που πρόσκεινται στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT) προωθήθηκαν σήμερα προς την κατεύθυνση της Μπάνι Ουάλιντ, ένα από τα τελευταία προπύργια των πιστών στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεων, χωρίς να σημειωθούν μέχρι στιγμής μάχες, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δυνάμεις που ήρθαν από τη μεγάλη παραλιακή πόλη Μιζουράτα (210 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης) ξεκίνησαν γύρω στις 08:30 τοπική ώρα (09:30 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο Άχμεντ Μπελχάτζ, επικεφαλής μιας ομάδας μαχητών.

Κρίση: « Το 10% των Αλβανών μεταναστών επέστρεψε από την Ελλάδα»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/10.html#more

Σεπτέμβριος 3, 2011.

Ο ελληνικός τύπος αναφέρει ότι  περίπου το 10 τοις εκατό των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, έχει επιστρέψει στην πατρίδα τους, στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.

Ισραήλ: "Κράτος-τρομοκράτης η Τουρκία"! - Συναγερμός στα Επιτελεία

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/defence/index.php

Ενώ η Αθήνα παρακολουθεί αμήχανη την ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι υποτίθεται ότι έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με το δεύτερο, το Ισραήλ προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά της Τουρκίας την οποία χαρακτηρίζει ως "κράτος που υποθάλπει την τρομοκρατία" και αποτελεί συνέχεια του "άξονα του κακού".

Τουρκικός στόλος ανοιχτά της Κύπρου; Η Άγκυρα θα αποκλείσει την Αν. Μεσόγειο

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=94083&catid=3



Αυτές οι δυο αποφάσεις σύμφωνα με τον τούρκους αξιωματούχους σημαίνουν πως η Άγκυρα θα μπορεί να στείλει το στόλο της σε περιοχή κοντά στα όρια των ισραηλινών χωρικών υδάτων.

«Η ΕΕ δεν μπορεί να στηρίζεται στη Κίνα για τη σωτηρία της Ελλάδας»

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Επιμέλεια: Ρούλα Κοτσέτα
Ο κινέζος πρωθυπουργός Wen Jiabao ξεκαθαρίζει στην Ευρώπη πως δεν πρέπει να βασίζεται η σωτηρία της Ελλάδας και του ευρώ στη Κίνα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ΕuΟbserver.

FAZ: Γερμανικά και γαλλικά ομόλογα αγοράζει η ελβετική κεντρική τράπεζα

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Η ελβετική κεντρική τράπεζα έχει ξεκινήσει να αγοράζει κρατικό χρέος άμεσα από την αγορά ως μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών για τον έλεγχο του εθνικού νομίσματος, αναφέρει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται το Dow Jones Newswires.

Η ελβετική κεντρική τράπεζα ωστόσο θα αγοράσει μόνο γαλλικά και γερμανικά ομόλογα, τα οποία θεωρούνται τα πιο ασφαλή και ρευστά εντός της ευρωζώνης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της FAZ.

Το Dow Jones Newswires υπενθυμίζει ότι η ελβετική κεντρική τράπεζα έχει προσφάτως δηλώσει ότι παρεμβαίνει μόνο στην αγορά συναλλάγματος μέσω ανταλλαγής, αγοράζοντας σταδιακά ευρώ και δολάρια έναντι ελβετικών φράγκων.

Πώς μπλέχτηκε το νιόπαντρο ζευγάρι "Δεν είμαστε εγκληματίες, αγανακτισμένοι πολίτες είμαστε..."

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=143282
Μια διαφορετική εικόνα για το «θερμό» επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Ομόνοια και τη φραστική επίθεση που δέχτηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος δίνει η μητέρα του νεαρού συλληφθέντα…

«Η οικονομία εισέρχεται σε μια νέα, επικίνδυνη φάση» «Καμπανάκι» για την κρίση χρέους από την Παγκόσμια Τράπεζα

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4654244

Σε μια «νέα, επικίνδυνη φάση» θα εισέλθει το φθινόπωρο η παγκόσμια οικονομία, εκτίμησε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.

«Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει μεταβληθεί σε μια κρίση χρέους με σοβαρές επιπτώσεις για την νομισματική ένωση, τις τράπεζες και την ανταγωνιστικότητα ορισμένων χωρών», επισήμανε ο κ. Ζέλικ.

"Ευρώπη και ΔΝΤ εξοργισμένοι με την Ελλάδα"

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15362662,00.html

Την ώρα που η Ελλάδα συνεχίζει να είναι ο «κακός μαθητής», Ιρλανδία και Πορτογαλία εξασφαλίζουν την καταβολή της επόμενης δόσης των δανείων που έχουν λάβει. Αμφότερες βρίσκονται στο σωστό δρόμο, ισχυρίζεται η τρόικα

Λευκωσία: Απαράδεκτες οι απειλές της Τουρκίας για ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2048460

Εντελώς απαράδεκτες χαρακτήρισε η Λευκωσία τις απειλές της Τουρκίας αναφορικά με τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για υδρογονάνθρακες στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

The true reason for Libya invasion: Muammar Gaddafi and the golden plan ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ (ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ)

Από Faceof
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/08/blog-post_8947.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/08/blog-post_7737.html

Λοιπόν , επειδή όπως έχω αποδείξει σε όλους , αλλά πρωτίστως στους αναγνώστες του μπλόγκ και το μόνο που εγώ θα πρέπει πάντα να κάνω είναι να τους δίνω την αλήθεια και τις πραγματικές διαστάσεις αυτής.......ιδού ο πραγματικός λόγος της επέμβασης στην Λιβύη ...και να μην πιστεύετε σε παραμύθια για "επαναστάσεις δράκους" και νεράιδες ....!!!!!

Όταν και ο Ομπάμα αποφάσισε να κηρύξει τον απελευθερωτικό πόλεμο στην Λιβύη , 4 ημέρες πριν είχε συγκληθεί να συνεδριάσει η Αφρικανική Ένωση για να συζητήσει την πρόταση του Καντάφι που προέβλεπε την ένωση της Αφρικανικής Ηπείρου και των Αραβικών κρατών σε μια ομοσπονδία με την ονομασία Ηνωμένες Πολιτείες της Αφρικής.....