Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

«Βέλη» Ρεπουμπλικάνων σε Ομπάμα για την ανεργία

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=90007&catID=14


Οι Ρεπουμπλικάνοι έσπευσαν να προβάλλουν ξανά τις δικές τους προτάσεις για την ανεργία, λίγο μετά την ανακοίνωση ότι τον Αύγουστο το ποσοστό των ανέργων στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού παρέμεινε πάνω από το 9% (9,1%).

«Διερωτώνται οι Αμερικανοί, πού είναι οι θέσεις εργασίας;» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ. «Αφουγκράζονται οι Ρεπουμπλικάνοι, επικεντρώνονται στον αποκλεισμό των εμποδίων ώστε η απασχόληση να μεγιστοποιηθεί, είτε μέσω κατάργησης άχρηστων κανονισμών, που απλά αυξάνουν τελικά τις τιμές, είτε εφόσον η Ουάσινγκτον πεισθεί να μη δαπανά χρήματα που δεν διαθέτουμε».

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος εστίασε στο ότι για 18ο διαδοχικό μήνα ο ιδιωτικός τομέας δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, συνολικά αυτό το διάστημα 2,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

«Πρέπει να γιγαντωθεί η ανάπτυξη της οικονομίας μας, για να αναπληρώσουμε τις απολεσθείσες θέσεις εργασίας», εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης, σχολίασε στον ιστότοπό της η οικονομική σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα, Κάθριν Έιμπραχαμ, υπεραμυνόμενη της απασχόλησης στις υποδομές, την οποία θέλει να ενισχύσει ο πρόεδρος Ομπάμα, παρότι οι Ρεπουμπλικάνοι διαφωνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου