Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Wikileaks: Κυανόκρανοι ανταλλάσσουν τρόφιμα με σεξ

Από το ιστολόγιο http://www.directnews.gr/

un_ivory_coast_2-9-2011Στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Ακτή του Ελεφαντοστού αντάλλασσαν τρόφιμα με σεξ με ανήλικα κορίτσια, σύμφωνα με τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ, που διέρρευσε μέσω του WikiLeaks.
Το τηλεγράφημα που έχει συνταχθεί τον Ιανουάριο του 2010, εστιάζει στην συμπεριφορά στρατιωτών από την Μπενίν που είχαν σταθμεύσει στην πόλη Toulepleu, σε μια περιοχή σταυροδρόμι για τις εμφυλιακές συγκρούσεις.
Τυχαία έρευνα που διενήργησε η οργάνωση Save The Children U.K σε δέκα ανήλικα κορίτσια, το 2009, αποκάλυψε ότι τα οκτώ από αυτά είχαν συστηματική σεξουαλική επαφή με στρατιώτες της Μπενίν, προκειμένου να εξασφαλίζουν τρόφιμα και κατάλυμα, σύμφωνα με το τηλεγράφημα.


Τον περασμένο Απρίλιο, 16 στρατιώτες εκ των οποίων οι 10 ήταν αξιωματικοί, αποπέμφθηκαν από την ειρηνευτική δύναμη, μετά από έρευνα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.
Σεξουαλικά εγκλήματα από στρατιώτες των Ηνωμένων Εθνών έχουν αναφερθεί σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων το Κονγκό, η Καμπότζη και η Αϊτή.
Το 2007 ένα ειρηνευτικό τάγμα από το Μαρόκο είχε αναστείλει τις δραστηριότητές του, μετά από καταγγελίες για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος κοριτσιών.
Ωστόσο, όπως φαίνεται από το τηλεγράφημα του Wikileaks, η κατάσταση δεν άλλαξε. Σύμφωνα με την οργάνωση Save the Children, “η σεξουαλική εκμετάλλευση και η κατάχρηση από προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών, είναι πιο εκτενής από όσο αναγνωρίζεται”.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-9-2011 από directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου