Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΜΥΝΑΣ; Εντελώς ανενόχλητο τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τη Σάμο


Εικονική επιχείρηση τουρκικών ειδικών δυνάμεων με βαθιά διείσδυση στη Σάμο σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι. Το τουρκικό ελικόπτερο πέταξε στη ΒΑ περιοχή του νησιού της Σάμου στις 14:35 στα 3.000 μέτρα ύψος δοκιμάζοντας την ετοιμότητα του ελληνικού δικτύου Αεράμυνας.
Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι της Σάμου στο άκουσμα του χαρακτηριστικού ήχου ενός τουρκικού ελικοπτέρου ειδικών επιχειρήσεων το οποίο πέταξε σε ύψος μόλις 3000 μέτρων  πάνω από  το έδαφος του ακριτικού νησιού.
Λόγω και της φοράς του ανέμου ο ήχος του ελικόπτερου ήταν εκκωφαντικός με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν διακρίνοντας κιόλας εν συνεχεία ορισμένοι τα τουρκικά εθνόσημα.

Βόλτα στις παγωμένες πολιτείες-Δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τη μετατροπή των ΗΠΑ σε βόρειο πόλο

Δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τη μετατροπή των ΗΠΑ σε βόρειο πόλο
Από το protothema

Φωτογραφικό ρεπορτάζ από τον βρετανικό Guardian

Δικαστές κατά Παπούλια: Δεν είναι δουλειά μας να παίρνουμε κεφάλια

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασκεί δυσμενή κριτική εναντίον της Δικαιοσύνης με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ενώ για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης επισημαίνεται ότι «δεν έχει το δικαίωμα να επιρρίπτει την ευθύνη αποκλειστικά στους Δικαστικούς Λειτουργούς».Στην αντεπίθεση πέρασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετά τις επικρίσεις που δέχτηκαν τις τελευταίες ημέρες τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και από τον υπουργό Δημόασιας Τάξης.

Γιατί κατηγορούνται οι «25» στην υπόθεση των δανείων του ΤΤ

Τρεις συλλήψεις μέχρι στιγμής, επτά τα εντάλματα, 25 οι κατηγορούμενοι – Οι επιχειρηματίες δεν διέθεσαν τα χρήματα για τους σκοπούς που τα έλαβαν – Δεν επέστρεψαν ούτε ευρώ.
Στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος 25 ατόμων ανάμεσά τους και «βαριά» ονόματα επιχειρηματιών για βαρύτατες κατηγορίες προχώρησε η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου με αφορμή πολυσέλιδη πορισματική αναφορά που κατέθεσε η επίκουρη εισαγγελέας κυρία Πόπη Παπανδρέου κατά της διαφθοράς που διενήργησε και την σχετική προκαταρκτική έρευνα. Για την υπόθεση έχουν εκδοθεί επτά εντάλματα σε βάρος επιχειρηματιών και υπαλλήλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), εκ των οποίων έχουν εκτελεστεί τρία: Αυτό που αφορά στη σύλληψη του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΤΤ Μάριου Βαρότση και του υψηλόβαθμου υπαλλήλου του ΤΤ, Χαράλαμπου Γιαγκούδη.

Τατσόπουλος: Υπέβαλα την παραίτησή μου στον Τσίπρα-Παραιτείται από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κρατά την έδρα του βουλευτή

Αύριο ο βουλευτής συναντάται με τον Αλ.Τσίπρα ο οποίος θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ - «Ο απίστευτος βουλευτής Διαμαντόπουλος μου βάζει το δίλημμα αν είμαι μ@λ@κ@ς ή απλώς προβοκάτορας» - «Μου ρίχνουν λάσπη» - «Δεν θα δεχτώ να είμαι εγώ ο αποδιοπομπαίος τράγος» - Τι γράφουν στο Twitter για την παραίτησή του.
Την παραίτησή του στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, έθεσε, όπως ανακοίνωσε μέσω Facebook, ο βουλευτής του κόμματος, κ. Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ στη συνέχεια το επιβεβαίωσε και σε τηλεοπτικές του δηλώσεις. Την απόφαση για το αν ο Πέτρος Τατσόπουλος θα λάβει διαζύγιο από τον ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έχει καλέσει για εξηγήσεις τον βουλευτή. Η συνάντηση Τσίπρα-Τατσόπουλου θα γίνει την Παρασκευή.

S.Z.: Ο Βενιζέλος έριξε με πραξικόπημα τον Παπανδρέου και λαϊκίζει

S.Z.: Ο Βενιζέλος έριξε με πραξικόπημα τον Παπανδρέου και λαϊκίζει
Με τρόπο απόλυτα αιχμηρό σκιαγραφείται το πολιτικό προφίλ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, από τον γερμανικό Τύπο.
Εμφανίζεται να έχει πρωταγωνιστήσει σε «διακριτικό πραξικόπημα» εντός του κόμματος και να ρέπει προς έναν ανέξοδο λαϊκισμό, ενώ του αποδίδουν έντονα χαρακτηριστικά καιροσκοπισμού.
Συγκεκριμένα η γερμανική εφημερίδα, Süddeutsche Zeitung, όπως μεταδίδει η Deutstche Welle, αναφέρει: «Ο Έλληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί προς το συμφέρον του ευαίσθητες καταστάσεις. Την καλύτερη του επίδοση σημείωσε το 2011, όταν ανέτρεψε τον αποδυναμωμένο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με ένα διακριτικό πραξικόπημα για να αναλάβει λίγο αργότερα την ηγεσία των Σοσιαλιστών».

Λάρνακα:Μπορεί να ήταν ζωντανό το κοριτσάκι που βρέθηκε στην Κόσιη


Του  Πάμπου Βάσιλα
Από το  philenews

Λάρνακα: Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι βρέφος πετάχτηκε στα σκουπίδια και βρέθηκε νεκρό στο ΧΥΤΥ Κόσιης. Πρόκειται για κοριτσάκι ηλικίας μόλις μερικών ημερών μέχρι το πολύ ενός μηνός. Το συγκλονιστικό όμως της υπόθεσης είναι ότι εξετάζεται η πιθανότητα να πέταξαν το βρέφος ακόμα και ζωντανό σε κάποιο κάδο απορριμμάτων.

Γύρω στις 6:55 το πρωί υπάλληλοι που ασχολούνταν με την επεξεργασία οικιακών σκυβάλων σε ιμάντα του εργοστασίου, ανακάλυψαν με φρίκη το νεκρό βρέφος ανάμεσα στα σκουπίδια.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, άνδρες της οποίας απέκλεισαν τη σκηνή κι άρχισαν τις έρευνες. Το έργο τους συνδράμουν και συνάδελφοι τους μέλη του επιστημονικού προσωπικού από το Αρχηγείο Αστυνομίας.

Αρνητικά πρόσημα στο αμερικανικό ταμπλό

Dow16.448,26-21,73 -0,13%  



  Nasdaq4.131,91-11,16 -0,27%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με αποτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της Wall Street να παραμείνει σε θετικό έδαφος και έτσι ο S&P 500 οδεύει για την πέμπτη του πτώση στις πρώτες έξι ημέρες συναλλαγών του έτους. Traders κάνουν λόγο για δισταγμό των επενδυτών να αγοράσουν μετοχές προτού η αγορά ακολουθήσει σταθερά μία κατεύθυνση φέτος.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 40 μονάδες (-0,24%) και βρίσκεται στις 16.424 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 11 μονάδων (0,25%) στις 4.155 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 2 μονάδων (-0,14%) και βρίσκεται στις 1.835 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 68 μονάδες (-0,41%) κλείνοντας στις 16.463 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 13 μονάδων (0,31%) στις 4.166 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 1 μονάδας (-0,05%), κλείνοντας στις 1.837 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, μείωση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, δείχνοντας πως η βελτίωση της αμερικανικής αγοράς εργασίας διατηρείται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Απασχόλησης, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 15.000 στις 330.000 για την εβδομάδα έως τις 4 Ιανουαρίου, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για μείωση στις 335.000 νέες αιτήσεις. Σημειώνεται πως το μέγεθος της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκε ανοδικά στις 345.000 από τις 339.000. 

Στις ζημιές επέστρεψε το Χρηματιστήριο Κύπρου


Λευκωσία: Στις ζημιές επέστρεψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη να υποκύπτει στις πιέσεις έπειτα από δύο συνεχόμενες ανοδικές συνεδρίες. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε μικρή πτώση σε ποσοστό 0,40% κλείνοντας στις 107,26 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχώρησε στις 53,90 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 0,44%. Ο όγκος συναλλαγών περιορίστηκε στις €157.733.

Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε σε ανοδικό κλίμα, με το Γενικό Δείκτη στο πρώτο 40λεπτο να ξεπερνά τις 110 μονάδες, στο ψηλό της ημέρας, καταγράφοντας σημαντικά ενδοσυνεδριακά κέρδη σε ποσοστό 2,9%. Ωστόσο οι πιέσεις που εκδηλώθηκαν οδήγησαν το ΧΑΚ σε διακυμάνσεις, οδηγώντας τελικά το Γενικό Δείκτη σε μικρή πτώση και αυτό παρά τα κέρδη στους τίτλους της Ελληνικής Τράπεζας.

Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί στη Λεωφόρο Αθηνών

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Εκ νέου ανοδικά κινήθηκε την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, «σκαρφαλώνοντας» σε νέα υψηλά 2,5 ετών.

Παρά τις πιέσεις στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε σε δεικτοβαρείς μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης επέτρεψε στον ΓΔ να ανακτήσει θετικό πρόσημο και να ολοκληρώσει τελικά πολύ κοντά στα υψηλά ημέρας.

Στον FTSE Large Cap η εικόνα ήταν μικτή, με 12 μετοχές σε θετικό έδαφος, 11 σε αρνητικό και 2 αμετάβλητες.

Ανοδικά ξεχώρισαν τα κέρδη άνω του 3% των ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, ενώ ενισχυμένες σε ποσοστό άνω του 2% ακολούθησαν οι ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΕΤΕ, ΟΤΕ και Alpha Bank.

Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Δεκαπέντε εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Δεκαπέντε εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
Με εντολή της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Ράικου
Στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας που διενεργεί η Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί είναι σε βάρος μελών της διοίκησης της τράπεζας,μελών επιτροπών που ενέκριναν τα επισφαλή δάνεια αλλά και γνωστών επιχειρηματιών που τα έλαβαν.

Η ΑΟΖ ως πολιτικό κριτήριο

Του Ν. Λυγερού

Με την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη αποκτά ένα επιπλέον ενδιαφέρον, αφού μπορεί πλέον να λειτουργήσει ως πολιτικό κριτήριο με πυρήνα το θέμα της αξιοπιστίας. Τώρα που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κοιτάσματα αξιόλογα υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ μας, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Μεσογείου, έχει αποκτήσει μια αντικειμενική αξία σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να περάσουμε στο επόμενο στάδιο που να εμπεριέχει πράξεις και όχι μόνο προϋποθέσεις. Ας σταματήσουμε λοιπόν να ασχολούμαστε με ελληνοτουρκικές σχέσεις κι ας προχωρήσουμε αποτελεσματικά με ορθολογισμό και στρατηγική στο θέμα της θέσπισης και των οριοθετήσεων της ΑΟΖ. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και τώρα σε επιστημονικό επίπεδο εξετάζουμε ήδη το πρόβλημα της τεμάχισης των οικοπέδων της ΑΟΖ μας.

Παρ΄ολίγον σύγκρουση αεροσκάφους με UFO πάνω από το Χίθροου

Παρ΄ολίγον σύγκρουση αεροσκάφους με UFO πάνω από το ΧίθροουΑπό το newsbomb

Λίγα χιλιόμετρα από το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης ένας πιλότος είδε έντρομος ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο να κατευθύνεται κατ' ευθείαν επάνω στο αεροσκάφος του, χωρίς κανείς στο έδαφος να έχει αντιληφθεί το παραμικρό.
Οπως γράφει η Tέλεγκραφ, ο πιλότος ενός Airbus Α320 ανέφερε ότι ένα UFO πέρασε μόλις λίγα μέτρα από το αεροσκάφος, ενώ πετούσε περίπου 36 χλμ. δυτικά του αεροδρομίου του Χίθροου, στην περιοχή του Μπέρκσαϊρ και σε ύψος 11.000 μέτρων, το απόγευμα της 13ης Ιουλίου.
Οπως είπε, το UFO είχε σχήμα που θύμιζε μπάλα του ράγκμπι και η εμφάνιση και η ταχύτητα με την οποία προσέγγισε ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δεν πρόλαβε να πάρει κανένα μέτρο αποφυγής της σύγκρουσης και απλώς έσκυψε ασυναίσθητα, την ώρα που περνούσε λίγα μέτρα δίπλα από το Airbus. Το αντικείμενο εμφανίστηκε αριστερά του αεροπλάνου και πέρασε ξυστά πάνω από το κόκπιτ.

Οι άνθρωποι πιο αχάριστοι από την χιμπατζή Wenda;(Βίντεο)

Jane-GoodallΗ Wanda πριν επιστρέψει στην     άγρια ζωή της ζούγκλας, δεν ξεχνά να αποχαιρετήσει  με μια σφιχτή αγκαλιά την ευεργέτιδά της.
Η απτή απόδειξη  στο βίντεο που δημοσίευσε στο τέλος Δεκεμβρίου 2013 το Ινστιτούτο της 80χρονης παλαιοντολόγου Jane Goodall που δραστηριοποιείται στη Δημοκρατία του Κογκό , περιθάλπτοντας άγρια ζώα κυρίως πιθηκοειδή. Το Kέντρο  απασχολεί επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό προκειμένου να επανεντάξει στη φύση κάθε είδους θηλαστικό της ζούγκλας. Κυρίως πρόκειται για ορφανά χιμπατζοειδή που αδυνατούν να επιβιώσουν χωρίς την μητρική φροντίδα (οι μητέρες τους είναι θύματα των κυνηγών), αλλά και για ζώα τα οποία έχουν κακοποιηθεί από τη συνήθεια των γηγενών να τα χρησιμοποιούν ως βιοποριστικό μέσο (για θεάματα του δρόμου ή για οικιακές εργασίες) .

ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ… ΕΣΦΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

syria-christian-massacre-2
Του Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
Και όμως έγινε και αυτό στην Τουρκία. Μεγάλη δημόσια έκθεση στην οποία εκθέτουν κάθε λογής όπλα με τα οποία οι Οθωμανοί έσφαζαν στην ιστορική του πορεία τους χριστιανούς, πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην περιοχή του Beykoz, στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης. Την έκθεση αυτή, όπως αναφέρει και η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, την οργανώνει ο δήμος του Beykoz σε συνεργασία με την τουρκική βιομηχανία παραγωγής όπλων, Sarsılmaz Silah Sanayi. Στην έκθεση θα εκτεθούν εκτός των άλλων και όλα τα όπλα που χρησιμοποιηθήκαν από την οθωμανική εποχή μέχρι και τους παγκοσμίους πολέμους και με τα οποία οι Τούρκοι διέπρεψαν ιστορικά… σφάζοντας και λεηλατώντας τις περιοχές των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας όπου κατοικούσαν οι χριστιανικοί πληθυσμοί. Έτσι, ιστορικά μαχαίρια, γιαταγάνια, χατζάρες, πάλα και άλλα …πολιτιστικά στοιχεία της οθωμανικής εποχής και όχι μόνο θα εκτίθενται για το… φιλοθεάμων τουρκικό κοινό.