Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

"Θα έχετε πρόσβαση στο νερό αν το επιτρέπουν οι στόχοι"!

"Σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής, ο πληθυσμός θα έχει πρόσβαση σε βασικά δημόσια αγαθά (νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό) και υποδομές που προτάσσει το εθνικό συμφέρον,
υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε συμμόρφωση με την συνθήκη της ΕΕ και τους αντίστοιχους δευτερεύοντες νομικούς κανόνες". (από το 3ο Μνημόνιο)

Tι εννοούν οι άνθρωποι; Δεν θα υπάρχει πρόσβαση στο νερό, στο ηλεκτρικό, κ.α από όλους, εάν αυτό δεν έρχεται σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής;

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Οι ΗΠΑ θέλουν "κούρεμα" κατά 50% του χρέους αλλιώς "Χάνουμε την Ελλάδα"

H αιφνίδια άμεση εμπλοκή μόλις τρεις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στις ΗΠΑ του Αμερικανού προέδρου Μ.Ομπάμα και η εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση του ελληνικού προβλήματος σε σχέση με την λύση που θέλει να δώσει η Γερμανία, μόνο άσχετη δεν είναι με την επικείμενη επιδείνωση του περιβάλλοντος αφαλείας σε μία περιοχή που εκτείνεται από το Αιγαίο και φτάνει μέχρι τον Κόλπο.
Η κυβέρνηση του Ομπάμα χθες αργά το βράδυ, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τ.Γκάϊτνερ εξέπληξε πολλού όταν τάχθηκε υπέρ ενός νέου "κουρέματος" του ελληνικού χρέους, τασσόμενη υπέρ της λύσης που έχει προτείνει το ΔΝΤ (το οποίο έτσι ή αλλιώς ελέγχεται κατά κύριο λόγο από τις ΗΠΑ) και δηλώνοντας σαφή αντίθεση με την πολιτική της Γερμανίας που μιλά μόνο για "επιμήκυνση".

Ανθελληνικές προκλήσεις στην Αλβανία!

Ανθελληνικές προκλήσεις στην Αλβανία!
Το έντονο ανθελληνικό κλίμα που καλλιεργείται στη γειτονική Αλβανία μαρτυρούν οι πρωτοφανείς ασχημίες εναντίον ελληνικής αντιπροσωπείας, στην οποία συμμετείχε και ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, με πρωταγωνιστές Τσάμηδες, ακραίους Αλβανούς εθνικιστές, αλλά και Αλβανοκοσοβάρους, ανήμερα την 28η Οκτωβρίου στην περιοχή μεταξύ Τεπελενίου και Κλεισούρας.
Αλβανοί εθνικιστές κραύγασαν χυδαία συνθήματα κατά της Ελλάδας και εκσφενδόνισαν πέτρες και ξύλα εναντίον της αυτοκινητοπομπής, εκατό περίπου άτομα επιχείρησαν να εμποδίσουν τη μετάβαση της αντιπροσωπείας στο νεκροταφείο Ελλήνων στρατιωτών πεσόντων στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, στην Κλεισούρα.

Ελληνικές αρχαιότητες σε κινεζικά ντοκιμαντέρ

Η Κίνα ψηφίζει Ελλάδα. Τουλάχιστον όσο αφορά τον αρχαίο πολιτισμό της, όπως αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ένα μεγάλο πολιτιστικό και τουριστικό αφιέρωμα, το οποίο προγραμματίζεται από το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV9 με τίτλο «Glamorous Greece»! 

Πρόκειται μάλιστα για ένα μεγάλο δίκτυο, που προβάλλει αποκλειστικά ντοκιμαντέρ, τα οποία δεν μεταδίδονται μόνον στην Κίνα (αν και αυτό από μόνο του θα έφθανε) αλλά σε όλο τον πλανήτη στην αγγλική γλώσσα μέσω δορυφόρων στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, καθώς και μέσω Ιντερνετ.

Κι αν αλλάξουμε το «Θυσίες Πολιτών» με το ορθόν «άνθρωποι/ Έλληνες Πεθαίνουν»;


Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Η Τέχνη του Λόγου είναι το πιο βασικό όπλο ενός Πολιτικού.

Και κυρίως αυτών που τους «δασκαλεύουν» ως «Επικοινωνιακοί Σύμβουλοι».

Μπορείς να πεις κάτι «ωμά» και να εξαγριώσεις τον «Δέκτη» ή μπορείς να το πεις«άχρωμα» και να μην «τσιτωθεί ούτε κατά κεραίας η Ψυχολογία του».

Σε διαθεσιμότητα 70.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Σε διαθεσιμότητα 70.000 δημόσιοι υπάλληλοι
Σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα τεθούν 70.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέσα στα επόμενα χρόνια, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του αριθμού τους κατά 150.000 έως το 2016.
Αυτό αποκαλύπτεται στον Προϋπολογισμό και στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, όπου υπολογίζεται ότι μέσω των συνταξιοδοτήσεων και της εφαρμογής του κανόνα «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα περιοριστεί κατά 80.000 άτομα στο εξεταζόμενο διάστημα.
Για να επιτευχθεί αυτός ο μνημονιακός στόχος, 70.000 υπάλληλοι θα οδηγηθούν εκτός Δημοσίου μέσω της διαθεσιμότητας. Είναι ενδεικτικό το ότι, όπως σημειώνεται, προωθούνται συγχωνεύσεις - καταργήσεις περίπου 200 φορέων, ενώ επανεξετάζεται η σκοπιμότητα λειτουργίας άλλων 200.

Ο Ρέσλερ, η Ratiopharm και το «συμβόλαιο θανάτου» του ελληνικού λαού

Ο Ρέσλερ, η Ratiopharm και το «συμβόλαιο θανάτου» του ελληνικού λαού
Η Μέρκελ και ο Ρέσλερ έχουν φαγωθεί να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην υγεία μας... Εκβιάζουν ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό ότι δεν θα μας δώσουν τη δόση και θα χρεοκοπήσουμε αν η κυβέρνηση δεν νομοθετήσει πως θα τρεφόμαστε από αυτά τα εξευτελιστικά ανώνυμα φάρμακα του Τρίτου κόσμου...
Το μνημόνιο 3 το αναφέρει ξεκάθαρα: Πριν από την εκταμίευση της δόσης πρέπει να έχει γίνει νόμος η συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, χωρίς επωνυμία φαρμάκου.
Αν περάσει το «έτσι θέλω» της Μέρκελ και του Ρέσλερ, ο γιατρός θα συνταγογραφεί γενική κατηγορία φαρμάκου και ο φαρμακοποιός θα μας δίνει το πιο φθηνό σκεύασμα της κατηγορίας αυτής.

Δήλωση σοκ από την Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ: Πέντε χρόνια ακόμη θα διαρκέσει η κρίση στην Ευρώπη

Τουλάχιστον πέντε χρόνια θα διαρκέσει η ευρωπαϊκή κρίση, σύμφωνα με την καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ.

Πρέπει «να αντέξουμε για πέντε χρόνια ή περισσότερο» προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση του ευρώ, δήλωσε η κ. Μέρκελ στη διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματός της, Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, στο Στέρνμπεργκ της Γερμανίας.

«Πολλοί επενδυτές δεν πιστεύουν πως θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τις υποσχέσεις μας στην Ευρώπη» υπογράμμισε, προτού προσθέσει: «Πρέπει να επιδείξουμε αυστηρότητα για να πείσουμε τον κόσμο πως είναι επικερδές να επενδύει στην Ευρώπη».

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ

Επίθεση από περίπου 30 άτομα με καλυμμένα πρόσωπα, δέχθηκαν στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, οι άνδρες μιας διμοιρίας των ΜΑΤ, μεταξύ των οδών Αγίου Δημητρίου και Γούναρη κοντά στο τουρκικό προξενείο.

Οι άγνωστοι πέταξαν κατά των αστυνομικών πλάκες πεζοδρομίου και βόμβες μολότοφ, προκαλώντας ζημιές σε δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 21 ατόμων,

Το περιστέρι έκρυβε τον κωδικό...

Έκπληκτος έμεινε άνδρας από το Σάρεϊ της Μ. Βρετανίας όταν στη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης στο σπίτι του, ανακάλυψε τα οστά ενός περιστεριού που είχε φρακάρει μέσα στην καμινάδα. Ωστόσο, δεν ήταν το εύρημά του αυτό που του προκάλεσε εντύπωση, αλλά το γεγονός ότι το πουλί έφερε δεμένο στο πόδι του ένα κόκκινο βαρελάκι όπου μέσα φυλασσόταν κωδικοποιημένο μήνυμα.

Το χαρτί ήταν φθαρμένο από τον χρόνο κι ο άνδρας μόλις το πήρε στα χέρια του διαπίστωσε ότι επρόκειτο για ένα κρυφό, απόρρητο μήνυμα. Την υπόθεση ανέλαβαν Βρετανοί ιστορικοί, ειδικευμένοι στους Παγκόσμιους Πολέμους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το περιστέρι επέστρεφε από την κατεχόμενη από τους ναζί Γαλλία τον Ιούνιο του 1944 οπότε κι έγινε η απόβαση στη Νορμανδία.

«Νεκρώνει» από αύριο η χώρα

Εβδομάδα των «παθών» για το επιβατικό κοινό –και όχι μόνο- αυτή που ξεκινά από αύριο (05/11). Η προγραμματισμένη 48ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου αναμένεται να... παραλύσει τη χώρα προκαλώντας «μπλακάουτ» σε
δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά κυρίως στις μετακινήσεις.

«Χειρόφρενο» στα Μέσα Μεταφοράς

Όλες οι αλλαγές για τις συντάξεις και τα νέα όρια ηλικίας

Βίαιη «εκτίναξη» των ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο έτη σε όλες τις περιπτώσεις των ασφαλισμένων επιφέρει το πακέτο των μέτρων της κυβέρνησης άμεσα από 1ης Ιανουαρίου 2013.

Ουσιαστικά με τον συνδυασμό δύο διατάξεων του νομοσχεδίου που θα φέρει στη Βουλή «εγκλωβίζει» - τουλάχιστον για δύο έτη – τους ασφαλισμένους που δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ως το τέλος του 2012.

Ποιοι θα πληρώσουν τον λογαριασμό των 19 δισ. ευρώ

Η πιο δύσκολη χρονιά θα είναι το 2013, καθώς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μισθωτοί και οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων, θα έχουν μεγάλες εισοδηματικές απώλειες που θα ξεπεράσουν τα 9,3 δισ. ευρώ. Οι απώλειες θα προέλθουν από τις περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων από την 1η Ιανουαρίου 2013 και το «ψαλίδισμα» - και μάλιστα αναδρομικά από τον περασμένο Αύγουστο – των ειδικών μισθολογίων των πανεπιστημιακών, των γιατρών, των δικαστικών και των ενστόλων.