Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Από τον Παρθενώνα στην Παλμύρα: Μια ιστορία πολιτιστικής καταστροφής …

Η κατεδάφιση των ναών στη Συρία από την Isis είναι η τελευταία πράξη σε έναν κατάλογο σκόπιμου βανδαλισμού στο όνομα της θρησκείας, ή της ιδεολογίας.
Ο πόλεμος έχει πάντα ένα τίμημα στην κληρονομιά, όπως και στις ανθρώπινες ζωές, από την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους και την καταστροφή της Βαγδάτης από τους στρατούς των Μογγόλων, ως το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και το βομβαρδισμό του Coventry που του στοίχισε το γοτθικό καθεδρικό ναό του.

Από το κοίτασμα Zohr στην κυπριακή ΑΟΖ(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Με το κοίτασμα Zohr και λόγω του μεγέθους και λόγω της απόστασης από την κυπριακή ΑΟΖ, πολλοί παράγοντες αναγκάζονται πλέον να εκδηλωθούν για να φανεί ότι κάνουν και κάτι. Έτσι με όλες τις δηλώσεις που ακούγαμε για την ENI και στη συνέχεια για την Total, βλέπουμε ότι υπάρχει μία αλλαγή φάσης που παίρνει μεγάλες διαστάσεις τουλάχιστον για όσους ήθελαν να μειώσουν και τον ρόλο της κυπριακής ΑΟΖ και τον ρόλο των κοιτασμάτων της εκτός του κοιτάσματος Αφροδίτης. Επί της ουσίας όμως για όσους ξέρουν από ενεργειακή στρατηγική δεν αλλάζει τίποτα. Απλώς μερικοί αναγκάζονται να αλλάξουν τοποθέτηση για να είναι συμβατοί με την αλήθεια των πραγμάτων.

Ελληνο-Αιγυπτιακός Διαγωνισμός θαλασσίων οικοπέδων Λεκάνης Ηροδότου

Των Η. Κονοφάγου , Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

Εδώ και τρία χρόνια η Αίγυπτος προκήρυξε σε διεθνή διαγωνισμό δύο πολύ σημαντικά θαλάσσια οικόπεδα, το 9 έκτασης 3.765 km2, το οποίο εφάπτεται με τα οικόπεδα 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ, και το 12 έκτασης 7.150 km2, το οποίο νοτιοανατολικά της Κρήτης εφάπτεται με την ελληνική ΑΟΖ και βρίσκεται στην Λεκάνη του Ηροδότου. Να σημειώσουμε βέβαια ότι το 12 σέβεται πλήρως την μέση γραμμή συμπλέγματος Καστελλόριζου-Αιγύπτου. Στο θαλάσσιο οικόπεδο 9 της Αιγύπτου, το οποίο παραχωρήθηκε στην ιταλική εταιρεία ΕΝΙ, ανακαλύφθηκε το υπεργιγαντιαίο (supergiant) κοίτασμα φυσικού αερίου Zohr, το οποίο άλλαξε τελείως τις προοπτικές ανάπτυξης της μείζονος περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Υπάρχει εξωγήινη ζωή στο υπέδαφος του Πλούτωνα υποστηρίζει ο Μπράιαν Κοξ(Βίντεο)


Την ύπαρξη εξωγήινης ζωής κάτω από την επιφάνεια του Πλούτωνα υποστηρίζει ο αστροφυσικός Μπράιν Κοξ,

δίνοντας μια νέα πτυχή σε ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Όπως μεταδίδει η Indepenedent, η επιφάνεια του πλανήτη

καλύπτεται από μια κρούστα η οποία συμπεριλαμβάνει τεράστια βουνά πάγου, πάνω στα οποία είναι απίθανο να ζει το οτιδήποτε.

2015… Αποκάλυψη Συνωμοσίας… Κολασμένος Θερμοπυρηνικός Αρμαγεδδώνας…(Βίντεο)

Είμαστε στο σταυροδρόμι της μεγαλύτερης απειλής του πυρηνικού Αρμαγεδδώνα…

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ έχουν εισχωρήσει σε μια στρατιωτική περιπέτεια, «ένα μεγάλο πόλεμο», ο οποίος απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας.

Οι συγγενείς της Γης - Γνωριμία με τους εξωπλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί ως τώρα και μοιάζουν περισσότερο με τον δικό μας

Τα φώτα της δημοσιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο συγκέντρωσε πρόσφατα η ανακοίνωση της ανακάλυψης του πιο συγγενικού προς τη Γη εξωπλανήτη από τους περίπου δύο χιλιάδες που έχουν ανακαλυφθεί ως σήμερα στον Γαλαξία μας. 

Ο πλανήτης ονομάζεται Kepler-452b και οι επιστήμονες της NASA τον χαρακτήρισαν  «εξαδέλφη της Γης». Βρίσκεται σε απόσταση 1.400 ετών φωτός από εμάς και ολοκληρώνει μια περιστροφή γύρω από το μητρικό του άστρο σε 385 ημέρες. Εχει διάμετρο 60% μεγαλύτερη από αυτήν της Γης.

Πιθανό σημάδι για κατοικήσιμους πλανήτες η λάμψη των ωκεανών τους

Η φωτεινή αντανάκλαση των ωκεανών, που μπορεί να εντοπισθεί από πολύ μεγάλη απόσταση, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό «οδηγό» για τον εντοπισμό εξωπλανητών που ενδεχομένως φιλοξενούν ζωή.

Αυτό υποστηρίζουν επιστήμονες από το ερευνητικό κέντρο Ames της NASA, με επικεφαλής τον Τάιλερ Ρόμπινσον, ερευνητή του κέντρου και ειδικό στη διαστημική επιστήμη και την αστροβιολογία. Συμπέρασμα που βασίζεται στα «σημάδια» τα οποία κατέληξαν πως θα έδινε και η ίδια η Γη σε έναν μακρινό παρατηρητή σχετικά με την ύπαρξή της.

Εφιαλτικό σενάριο: Πως μια μαύρη τρύπα μπορεί να καταστρέψει το Hλιακό μας σύστημα(Βίντεο)

Το Ηλιακό μας σύστημα δεν έχει καμιά ελπίδα αν βρεθεί μπροστά σε μια μαύρη τρύπα.
Στην πραγματικότητα τίποτα και καμιά γνωστή, τουλάχιστον δύναμη, δεν μπορεί να συγκριθεί με την καταστρεπτική ισχύ μιας μαύρης οπής που η τεράστια βαρυτική της έλξη μπορεί να ρουφήξει ακόμα και το φως!

Νικόλ Κυριακοπούλου: Το «διαμάντι» του ελληνικού αθλητισμού!

Το πρώτο διαμάντι στον ελληνικό στίβο είναι γεγονός. Με την ελληνική σημαία στα χέρια η Νικόλ Κυριακοπούλου πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης (3/09) τη σπουδαία της νίκη στη Ζυρίχη, γράφοντας ιστορία...

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, κέρδισε στον τελικό του Diamond League που διοργανώθηκε στην Ζυρίχη και έκανε δικό της ένα διαμάντι, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά Έλληνίδα αθλήτρια.

Τραγωδία στο Δαφνί: Τρεις νεκροί δεμένοι στα κρεβάτια τους(Βίντεο)

Φρικτό θάνατο βρήκαν τρεις τρόφιμοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής 4/09/2015 πιθανότατα στο ισόγειο του κτηρίου - Υπο έλεγχο τέθηκε η φωτιά - Γίνονται έρευνες για την ανεύρεση ενός ακόμα ατόμου
Στο σημείο έχει σπεύσει δύναμη της Πυροσβεστικής αποτελούμενη από 11 οχήματα και 33 πυροσβέστες, η οποία επιχειρεί για την κατάσβεση της φωτιάς ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει καταφέρει να θέσει την φωτιά υπό έλεγχο.