Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Η αναβίωση της Μάχη των Οχυρών: Αναπαράσταση των συγκρούσεων κατά τις εκδηλώσεις στα οχυρά Ιστίμπεη και Ρούπελ(Βίντεο - Φωτο)

Με μια εντυπωσιακή αναπαράσταση της μάχης κορυφώθηκαν το Σαββατοκύριακο (14-15 Μαΐου) οι εκδηλώσεις για τη Μάχη των Οχυρών κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στα οχυρά Ιστίμπεη και Ρούπελ.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, στις οποίες παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, έγινε το Σάββατο στο Ιστίμπεη αναπαράσταση της Μάχης των Οχυρών αλλά και της απόδοσης τιμών από τα γερμανικά στρατεύματα εισβολής στους Έλληνες μαχητές για την ανδρεία και τον ηρωισμό που επέδειξαν.

Περίεργη φωτογραφία της Nasa από τον πλανήτη Άρη (Βίντεο)


Ενώ το Curiosity συνεχίζει το ταξίδι του στον πλανήτη Άρη, εντοπίζει ένα νέο μυστήριο αντικείμενο κοντά του. Ένα αντικείμενο με πραγματικά με περίεργο σχήμα.

Αυτό που βλέπουμε στην φωτογραφία είναι η επιφάνεια του πλανήτη Άρη σε κάποιο σημείο του. Αν παρατηρήσετε καλύτερα στο δεξιό μέρος θα δείτε κάτι που δεν ταιριάζει με την υπόλοιπη εικόνα. Τι μπορεί να είναι;

Οι κυνηγοί εξωγήινων δεν παραιτούνται και … συνεχίζουν να αναζητούν στοιχεία ή αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινης ζωής ή κάποιου αρχαίου εξωγήινου πολιτισμού στον πλανήτη Άρη.

Η ισορροπία στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας σε αριθμούς (Βίντεο)

Η διαφορά δεν είναι όση θα περίμενε κανείς.

«Η Ελλάδα ανέκαθεν επένδυε σε πιο ποιοτικά οπλικά συστήματα και στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα επενδύοντας και στην εγχώρια αμυντική της βιομηχανία έχει ισοσκελίσει αν όχι υπερβεί την Αθήνα στο θέμα των σύγχρονων οπλικών συστημάτων ενώ και στο θέμα του ανθρώπινου δυναμικού πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν πως υπάρχει σωρευμένη εμπειρία λόγω των μαχών με το PKK.

ΝΤΡΟΠΗ! ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Άλλο ένα τουρκικό έγκλημα σε βάρος της ιστορικής βυζαντινής ελληνορθόδοξης κληρονομιάς, αυτή την φορά στην Αγία Σοφία Τραπεζούντας, αποκαλύπτει ο ίδιος ο τουρκικός τύπος.

 Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Τούρκου δημοσιογράφου Özlem Güvenli, της τουρκικής εφημερίδας Sözçü, ιστορικό ψηφιδωτό 800 ετών, πολυτίμου ιστορικής θρησκευτικής και καλλιτεχνικής αξίας, έχει καταστραφεί από τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στην Αγία Σοφία της Τραπεζούντας, για να μπορεί να λειτουργεί σαν μουσουλμανικό τέμενος και παράλληλα να δέχεται και τουρίστες που θέλουν να την επισκεφτούν.

ΙΔΟΥ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ …NEW YORK TIMES!!!

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Μεγάλο σοκ στην Τουρκία από ένα χάρτη που δημοσιεύει αυτές τις μέρες η γνωστή αμερικανική εφημερίδα, New York Times, επί τη ευκαιρία της εκατοστής επετείου του άγγλο-γαλλικού σχεδίου Syket Pıcot και που αποκαλύπτει, σύμφωνα με την εφημερίδα, πως πιθανώς θα… διαμορφωθεί η Τουρκία στο εγγύς χρονικό διάστημα.

Ο χάρτης αυτός όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, φέρνει στην επιφάνεια το παλιό άγγλογαλλικό σχέδιο και θυμίζει την συνήθη των Σεβρών μετά το τέλος του Α παγκοσμίου πολέμου, με το τέλος της οθωμανικής αυτοκρατορίας, (την οποία θέλει να αναστήσει ο Ερντογάν).

Μετά το τέλος, νοητικά σχήματα μέλλοντος - Η αναγνώριση της ΑΟΖ

Μετά το τέλος, νοητικά σχήματα μέλλοντος
Του Ν. Λυγερού

Όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση όσον αφορά στην εξουσία του κενού και στην εθνική απραξία, απλώς οι περισσότεροι αναρωτιούνται τι μπορεί να γίνει μετά, διότι προς το παρόν, πίστευαν όλοι ότι αν φτάσεις τον πάτο αρχίζει η ελάχιστη κίνηση αλλαγής φάσης. Στην πραγματικότητα, αντιλαμβανόμαστε ότι μερικοί σκάβουν και τον πάτο για να μας πάνε ακόμα πιο βαθιά. Έτσι, άλλοι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να λήξει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση για την πατρίδα μας, διότι δεν έχει νόημα η συνέχειά της. Τώρα το συνειδητοποιούν και αυτοί που ήλπιζαν σε κάποια αλλαγή. Η μόνη αλλαγή που θα γίνει είναι η ψευδαίσθηση που θα τελειώσει.

Οι μεταρρυθμίσεις δεν αλλάζουν την γεωστρατηγική

Του Ν. Λυγερού

Όταν δεν μπορείς να εκφραστείς για τα εθνικά θέματα με τη σιγουριά του πατριώτη κι ενώ υπάρχουν κατεχόμενα, μιλάς μόνο για προσάρτηση εκ μέρους του εχθρού, όταν αποφεύγεις να μιλάς για την γενοκτονία γιατί λες ότι θα χαλάσει τις σχέσεις που δεν υπάρχουν, ποιον κοροϊδεύεις πραγματικά; Όταν μας εξηγείς ότι το σημαντικό είναι οι μεταρρυθμίσεις που κάνεις στη χώρα, ενώ αυτές ακόμα κι όταν υπάρχουν δεν έχουν απολύτως κανένα αντίκτυπο στα θέματα που αφορούν όλο το έθνος. Επί της ουσίας μας εξηγείς και μάλιστα δημοσιογραφικά αφού δεν έχεις κανένα υπόβαθρο ούτε ιστορικό, ούτε στρατηγικό ότι στην καλύτερη περίπτωση μας περιγράφεις την πραγματικότητα, όχι βέβαια ως παίκτης αλλά ως απλός μάρτυρας ή ακόμα και θεατής.

Ο Δήμαρχος Χίου κάνει μήνυση σε Μουζάλα: Εγκατέλειψαν το hot spot, δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα - «ΧΥΝΟΝΤΑΙ ΛΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ»

Μήνυση κατά των υπευθύνων για την διαχείριση του hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο, για παραβίαση των κανόνων υγιεινής, προτίθεται να καταθέσει ο Δήμος και προς τον σκοπό αυτό ελήφθη σχετική απόφαση από την οικονομική επιτροπή, σήμερα το μεσημέρι.
Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν ανταποκριθεί ούτε σε αυτό, ούτε και σε άλλα ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας του κέντρου, που τους έχουν τεθεί από τον δήμο Χίου και τα οποία – κατά την εκτίμηση της δημοτικής αρχής – παραβιάζουν τους όρους της σύμβασης παραχώρησης του ακινήτου.

Ερώτηση ΝΔ για τον ερωτύλο πρέσβη: Η εικόνα της Αριστεράς είναι σημαντικότερη από την αξιοπρέπεια των γυναικών; ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλων της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα από τον πρώην πρέσβη Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες και «την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης από τον κ. Τσίπρα» κατέθεσαν οι γυναίκες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Eurovision 2016: Η ιστορική αλήθεια για τους Τατάρους, τα τάγματα των SS και το 1944 - Ύποπτα παιχνίδια με την φωτιά και την Ιστορία βγάζουν στην επιφάνεια... φαντάσματα

Τι ξέχασαν να μας πουν για τους Τατάρους και το τραγούδι της Jamala «1944» - Άλλο η κριτική στην κατάληψη της Κριμαίας από τον Πούτιν και άλλο η αποσιώπηση της Ιστορίας
Και ξαφνικά -όχι και τόσο είναι η αλήθεια, υπήρχαν ενδείξεις από τα προηγούμενα χρόνια- ένα πανηγυράκι ελαφρού τραγουδιού και ενδυματολογικής ιλαρότητας όπως η Eurovision μετατράπηκε σε πολιτικό γεγονός μείζονος σημασίας για όλη την Ευρώπη. Το «ντέρμπι» Ουκρανίας-Ρωσίας στην Eurovision ανέδειξε κοινωνικά πάθη και πολιτικές αντιπαλότητες στο όνομα της Ιστορίας και του (κακού) τραγουδιού