Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Robin Williams: Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα!


«Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται στην ελληνική ιστορία», δηλώνει ο Robin Williams, μια δήλωση, την οποία οι περισσότεροι από τους πολιτικούς μας δεν θα έκαναν ποτέ…

«Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου. Ωστόσο, την Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις«. Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας.

Π. Καμμένος: Να πάτε τον Γερμανό Φούχτερ στο Δίστομο!(Βίντεο)


Ο Καμμένος, στην συγκλονιστική ομιλία του στη Βουλή, μεταξύ άλλων, είπε: «Εσείς έχετε προσκυνήσει! Να πάτε στο Δίστομο και να πείτε στους κατοίκους του και στους απογόνους των σφαγιασθέντων ότι βάλαμε τον Γερμανό Φούχτερ ως υφυπουργό!!!».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε ένας βουλευτής δεν τον χειροκρότησε από το ακροατήριο!!!

Στοιχεία της …Αποκάλυψης για την κατάσταση στο ελληνικό εμπόριο



H έκθεση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στα προσεχή 24ωρα, θα είναι αποκαλυπτική της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, θα αναφέρεται ότι τα «λουκέτα» στο αμέσως προσεχές διάστημα θα «πέφτουν σαν βροχή», εντείνοντας το συνολικό κλίμα απαξίωσης της αγοράς. Για το 2011 θα αναφέρεται ότι η μείωση των πωλήσεων έχει φτάσει σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις ακόμα και στο 80%, ενώ στα σχέδια πολλών επιχειρηματιών είναι η στάση πληρωμών των υποχρεώσεων προς τράπεζες, προμηθευτές και δημόσιο.
Σύμφωνα με την έρευνα που θα παρουσιασθεί, μια στις τρεις ΑΕ και ΕΠΕ σχεδιάζει να προβεί σε αυτή την κίνηση μέσα στο προσεχές διάστημα, ενώ ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στις ΟΕ.

Οι τρεις προτάσεις για τα ελληνικά ομόλογα



Σε τρεις προτάσεις φαίνεται να καταλήγουν στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την ανταλλαγή ομολόγων με βάση την απόφαση της Συνόδου Κορυφής στις 26 Οκτωβρίου.
Συγκριμένα σύμφωνα με τις εφημερίδες «Ημερησία της Δευτέρας» και «Καθημερινή της Κυριακής» οι ελληνικές αρχές πρότειναν την ανταλλαγή κάθε 100 ευρώ χρέους που λήγει το 2014 με νέο 20ετές ομόλογο αξίας 30 ευρώ με κουπόνι 4,5% και δεκαετή περίοδο χάρητος, σε συνδυασμό με 20 ευρώ σε ομόλογα του EFSF.
Αντίστοιχα, για κάθε 100 ευρώ ομολόγων που λήγουν μεταξύ του 2015 και του 2020, η Αθήνα προσφέρει 35 ευρώ σε νέο 30ετές ομόλογο με επιτόκιο 4,5% και εικοσαετή περίοδο χάριτος και 15 ευρώ σε ομόλογο του EFSF.
Τέλος, για τα ομόλογα που λήγουν μετά το 2020, η κυβέρνηση προτείνει οι ιδιώτες θα λάβουν 40 ευρώ σε νέο 30ετές ομόλογο, με επιτόκιο 4,5% και τριακονταετή περίοδο χάρητος, καθώς και 10 ευρώ σε ομόλογο του EFSF, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Η νέα Δούμα θα είναι αδύνατο να λειτουργήσει χωρίς συμβιβασμούς

Οι εκλογές της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκαν. Τα τελικά αποτελέσματα για τις προτιμήσεις των Ρώσων θα ανακοινωθούν σε 3 βδομάδες.
 Όμως ο Πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Τσούροφ από το πρωί της Δευτέρας ανακοίνωσε ποια κόμματα θα είναι κοινοβουλευτικά την επόμενη πολιτική σαιζόν:
- Προκαταρκτικά η «Ενωμένη Ρωσία» μπορεί να διεκδικήσει 238 έδρες στην Κρατική Δούμα 6ης σύγκλισης. Το Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΡΟ) – 92, δηλαδή σχεδόν διπλασιάστηκαν οι έδρες του. Η «Δίκαιη Ρωσία» μπορεί να πάρει 64 έδρες, ενώ είχε 38. το LDPR (Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα Ρωσίας) είχε 40 έδρες και σήμερα μπορεί να διεκδικεί 56.

Άσαντ: «Ναι» στην αποστολή Αράβων παρατηρητών


Θετικά απάντησε η Συρία στο αίτημα του Αραβικού Συνδέσμου να αποσταλούν παρατηρητές στη χώρα για να εγγυηθούν την υλοποίηση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών Τζιχάντ Μακντέσι.
«Η Συρία απάντησε θετικά στο ερώτημα για την υπογραφή του πρωτοκόλλου», για τους παρατηρητές, πρόκειται για «ένα πρωτόκολλο συνεργασίας που στηρίζεται στο όραμα της Συρίας για αυτήν τη συνεργασία», αναφέρεται σε μήνυμα που εστάλη χθες το βράδυ στον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, διευκρίνισε ο Μακντέσι.
Το Σάββατο αραβική υπουργική επιτροπή που συνήλθε στη Ντόχα έδωσε προθεσμία στη Συρία ως την Κυριακή να υπογράψει το πρωτόκολλο για την αποστολή παρατηρητών, οι οποίοι θα είναι επιφορτισμένοι με την καταγραφή των γεγονότων στη χώρα, ώστε η Δαμασκός να αποφύγει την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων.

"Δεν νοικιάζουμε τα νησιά μας"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο NEWS 247, ο κ. Μιχάλης Πατρός, Δήμαρχος Χάλκης, σχολιάζει τα δημοσιεύματα, που ήθελαν το Δήμο να προχωρά σε ενοικίαση της νήσου Αλιμιάς, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων του Δήμου.
"Η απόφαση πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25 Οκτωβρίου και αφορά σε ανάδειξη μέσα από ανοιχτό διαγωνισμό, για πρόσληψη τεχνικών συμβούλων, ώστε να δούμε πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η νήσος. Ο καθένας μπορεί να δει τη σχετική απόφαση. Δεν γίνεται πουθενά λόγος για ενοικίαση του νησιού", ξεκαθαρίζει.
Όπως μάλιστα υπογραμμίζει, η αξιοποίηση δεν αφορά ολόκληρο το νησί, αλλά ένα κομμάτι του.
Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, όπου αναφέρεται πως αφορά στην "πρόσληψη με Δημόσιο διαγωνισμό Εταιρείας Συμβούλων υποστήριξης του Δήμου Χάλκης στην διαδικασία ανάδειξης φορέα διαχείρισης για την χρήση και εκμετάλλευση της νήσου Αλιμιάς".

Σοκ στο Λαλιώτη Κορινθίας Σκότωσαν στο ξύλο 53χρονο για να τον ληστέψουν

Αδίστακτοι κακοποιοί σκότωσαν εν ψυχρώ έναν άνθρωπο ξυλοκοπώντας τον και τραυμάτισαν τον αδελφό του μέσα στο σπίτι τους, για να τους αρπάξουν τις οικονομίες τους! Το άγριο έγκλημα συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες στο Λαλιώτη Κορινθίας και οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.
     
Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Κορίνθου έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δολοφόνων που έχουν διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση με το αυτοκίνητο των δυο θυμάτων τους, τα κλειδιά του οποίου βρήκαν μέσα στο σπίτι όταν άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό αφού εξουδετέρωσαν τα δυο αδέλφια.

ΝΑΤΟ προς Σκόπια: «Αν δεν λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας, δεν πάτε πουθενά…»

Την άποψη πως  η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου  της Χάγης επί της προσφυγής  των Σκοπίων κατά της Ελλάδας, δεν επηρεάζει και προφανώς δεν  μπορεί να αλλάξει την απόφαση  των μελών του ΝΑΤΟ, έτσι όπως αυτή καταγράφηκε στη Σύνοδο του Συμφώνου στο Βουκουρέστι το 2008, περί μη ένταξης των Σκοπίων έως ότου επιλυθεί το θέμα της ονομασίας, εξέφρασε και πάλι σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουνσεν.

Ο κύριος Ράσμουνσεν τόνισε πως το ΝΑΤΟ παραμένει στην θέση του πως η πρόσκληση προς την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα ενεργοποιηθεί αμέσως μόλις βρεθεί μια «αμοιβαία αποδεκτή» λύση στο θέμα της ονομασίας.

Στα όρια του παραλόγου η πρόταση του Γιώργου... Αντί για τον Παπαδήμο, θα πήγαινε η Έλσα στη Σύνοδο Κορυφής!!!

Οι νέες αποκαλύψεις για τις πολιτικές επιλογές του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα προκαλούν  έντονο προβληματισμό και αφήνουν πολλά ερωτηματικά.

Μετά το λάθος για το δημοψήφισμα, το οποίο η χώρα, το ΠΑΣΟΚ και ό ίδιος προσωπικά πλήρωσαν πολύ ακριβά, η πρότασή του να αναλάβει πρωθυπουργός κοινής αποδοχής στη μεταβατική κυβέρνηση η κυρία Έλσα Παπαδημητρίου κινείται στα όρια του παραλόγου.

Λ. Παπαδήμος: Η Ελλάδα μπορεί να προσδοκά την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ


Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Στις ομιλίες τους επιβεβαίωσαν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας αλλά και τη δέσμευσή τους για ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Όπως είπε ο κ. Παπαδήμος: «Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν μακρόχρονους και στενούς δεσμούς φιλίας που είναι θεμελιωμένοι σε κοινές αξίες και στους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία. Στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία η οποία επεκτείνεται πέραν των ορίων της Ελλάδας και της Ευρώπης, η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα υπήρξε σημαντική, συνεπής και σταθερή. Και είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να προσδοκά την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ και στο μέλλον. Στη σημερινή συνάντηση θα έχουμε την ευκαιρία για ουσιαστικές και παραγωγικές συζητήσεις σε σημαντικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών».

Νέες διαπραγματεύσεις προτείνει ο Μ.Νίμιτς


«Προσεκτικής μελέτης» πρέπει να τύχει η σημερινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Μάθιου Νίμιτς, προσωπικός απεσταλμένος του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

«Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης, που ανακοινώθηκε σήμερα, σε σχέση με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995, αξίζει προσεκτικής μελέτης από τις δυο κυβερνήσεις. Τις τελευταίες μέρες, έχω επικοινωνήσει με τις κυβερνήσεις (Ελλάδας και ΠΓΔΜ) και τις παρότρυνα να δουν αυτό το γεγονός ως μια ευκαιρία να σκεφτούν δημιουργικά για την αμοιβαία σχέση τους και να εξετάσουν μια νέα πρωτοβουλία ώστε να επιτευχθεί μια οριστική λύση στο θέμα του ονόματος» σημειώνει ο Μάθιου Νίμιτς.

Ευρώπη: Ένα βήμα από τον Καιάδα



«Οι σχέσεις των ανθρώπων και οι σχέσεις των χωρών στην Ευρώπη μού θυμίζουν εκείνες του Μεσοπολέμου, λίγο πριν από την έκρηξη του Β` Παγκοσμίου Πολέμου» είπε ο Γάλλος φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Εντγκάρ Μοράν, προκαλώντας σοκ στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, η αδιαλλαξία της γερμανικής πλευράς, η οποία -διά στόματος του πρώην καγκελαρίου Χέλμουτ Σμίτ- δεν χαρακτηρίζεται παρά ως «ζημιογόνο νταηλίκι γερμανικού εθνικισμού», η εφιαλτική προοπτική μίας Ευρώπης δύο ή και τριών ταχυτήτων και μία Γαλλία που δεν φέρεται να διαφωνεί επί της ουσίας, αλλά μόνο να ερίζει για το μερίδιό της, κατά την «επανίδρυση της Ευρώπης», φαίνεται να κλονίζουν τις ευμετάβλητες ισορροπίες στη γηραιά ήπειρο.

Kαταδίκασε την Ελλάδα η Χάγη



Από το zougla

Με ψήφους 15 υπέρ και 1 κατά, το μεσημέρι της Δευτέρας το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Η απόφαση του Δικαστηρίου σε καμία περίπτωση δεν επιλύει τη διαφορά των δύο χωρών ως προς την ονομασία, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον όρο Μακεδονία που θέλησε να υιοθετήσει η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, όταν κήρυξε την ανεξαρτησία της, το 1992.

Αθ.Ορφανίδης: Καταστροφικό για την Κύπρο η ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης


«Αναμένω ότι με βάση τη συμφωνία της περασμένης Παρασκευής αυτά τα μέτρα θα εφαρμοστούν πλήρως», ανέφερε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

Λευκωσία: Θα ήταν καταστροφικό για την Κύπρο εάν μπει σε Μηχανισμό Στήριξης, είπε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης και πρόσθεσε ότι «είναι απόλυτα στο χέρι μας να αποφύγουμε αυτή την πορεία». «Εάν η Κύπρος μπει σε Μηχανισμό Στήριξης και ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνο για το οικονομικό μοντέλο της του τόπου μας και θα έκανε μεγάλη ζημιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε, παράλληλα, αισιοδοξία ότι η Κύπρος θα καταφέρει να πείσει τις αγορές και υπογράμμισε ότι θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πείσουν τις αγορές.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση του με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας χαιρέτισε την συναίνεση που επιτεύχθηκε την περασμένη Παρασκευή στη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων σχετικά με τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Συμφωνία Merkel - Sarkozy για αλλαγή της συνθήκης της Ε.Ε.

Σε συμφωνία για την αλλαγή της συνθήκης της Ε.Ε., με στόχο την υιοθέτηση αυστηρότερων δημοσιονομικών κανόνων από τις χώρες - μέλη της ευρωζώνης, κατέληξαν ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Παρίσι.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν στην επιβολή αυτόματων κυρώσεων στις χώρες που παραβιάζουν τον κανόνα του μέγιστου ορίου ελλείμματος 3% επί του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος τους, καθώς και στην ενδυνάμωση του χρυσού κανόνα των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών για όλες τις χώρες μέλη της νομισματικής ένωσης. Με βάση τη νέα συνθήκη, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας και όχι της ομοφωνίας.

Επιφυλακτικότητα στο ΧΑ με το "βλέμμα" στις ευρωπαϊκές διεργασίες

Του Δημήτρη Ζάντζα από  το capital.gr

Αποτυχημένη αποδείχθηκε η απόπειρα του Γενικού Δείκτη του ΧΑ να ανακτήσει τη Δευτέρα το επίπεδο των 700 μονάδων, παρά τις ανοδικές διαθέσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και την υπεραπόδοση -με ενδοσυνεδριακά κέρδη έως 3,54%- του δείκτη των τραπεζών στο ελληνικό ταμπλό.

Ο συναλλακτικός όγκος και τζίρος παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς η ελληνική αγορά δείχνει να τηρεί στάση αναμονής ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Παρασκευής και επιφυλακτικότητας απέναντι στη σχετική ευρωπαϊκή ειδησεογραφία.

Την τελική απόδοση του ΓΔ επηρέασε τη Δευτέρα και το αρνητικό κλείσιμο σε τίτλους όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, αλλά και το γεγονός ότι η ΕΤΕ εξανέμισε ενδοσυνεδριακά κέρδη 3,08% (έως τα 2,01 ευρώ) για να ολοκληρώσει τελικά αμετάβλητη.

Την τάση στο ελληνικό ταμπλό θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, σχολιάζουν αναλυτές, σημειώνοντας με έμφαση ότι πρόκειται για μία κρίσιμη εβδομάδα για ολόκληρη την Ευρωζώνη. 

Ανοδικά κινείται ο δείκτης στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Ανοδική πορεία ακολουθεί το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου τη Δευτέρα, ενώ συνεχίζεται η διαπραγμάτευση. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στη 13:01 στις 264,39 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 2,71%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε επίσης άνοδο της τάξης του 2,45%, και βρισκόταν στις 93,77 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 295.956,48 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 2,87%, ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,48% και ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 2,96%.