Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Στοιχεία της …Αποκάλυψης για την κατάσταση στο ελληνικό εμπόριο



H έκθεση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στα προσεχή 24ωρα, θα είναι αποκαλυπτική της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, θα αναφέρεται ότι τα «λουκέτα» στο αμέσως προσεχές διάστημα θα «πέφτουν σαν βροχή», εντείνοντας το συνολικό κλίμα απαξίωσης της αγοράς. Για το 2011 θα αναφέρεται ότι η μείωση των πωλήσεων έχει φτάσει σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις ακόμα και στο 80%, ενώ στα σχέδια πολλών επιχειρηματιών είναι η στάση πληρωμών των υποχρεώσεων προς τράπεζες, προμηθευτές και δημόσιο.
Σύμφωνα με την έρευνα που θα παρουσιασθεί, μια στις τρεις ΑΕ και ΕΠΕ σχεδιάζει να προβεί σε αυτή την κίνηση μέσα στο προσεχές διάστημα, ενώ ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στις ΟΕ.

Εκεί, τη στάση πληρωμών «βλέπουν» μια στις δύο επιχειρήσεις. Εφόσον όλα τα παραπάνω εφιαλτικά σενάρια επαληθευτούν, τότε, οι αντιδράσεις στο σύνολο της οικονομίας αναμένεται ότι θα είναι καταστροφικές. Κι αυτό γιατί οι συγκεκριμένες εταιρίες αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας ή τουλάχιστον ό,τι έχει απομείνει απ’ αυτόν.
Οπότε σ’ αυτή την περίπτωση, τα δεδομένα για την επόμενη μέρα του εππιχειρείν γίνονται χειρότερα. Αρκεί να σημειωθεί ότι στο διάστημα Αυγούστου 2009 – Αυγούστου 2011 (δηλαδή μέσα στην τελευταία διετία) περί τις 70.000 εμπορικές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο.
Και μπορεί να άνοιξαν καινούργιες, ο αριθμός τους, όμως, πόρρω απέχει από το να καλύψει το συγκεκριμένο χάντικαπ, που πλέον παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, και της κοινωνίας συνολικότερα.

ΠΗΓΗ newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου