Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Γενοκτονία Αρμενίων: Μια αποκαλυπτική ανάλυση των γεγονότων

Από το onalert

Με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία στην γερμανική βουλή όπου το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο αναγνώρισε σχεδόν ομόφωνα (με μία ψήφο κατά και μία αποχή) ως γενοκτονία την σφαγή των Αρμενίων το 1915 από τις δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δημοσιεύουμε ξανά το παρακάτω κείμενο του Δρ Ι. Παρίση για την γενοκτονία που ακόμη αρνείται η Τουρκία.

Μια εικόνα 1000 λέξεις: Ο Τούρκος και οι σκελετωμένοι Αρμένιοι

Η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα. Όταν η Τουρκία αφάνισε τον λαό που ζούσε στην σκιά του Αραράτ για 3500 χρόνια 
Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες φωτογραφίες που έχουμε φιλοξενήσει από αυτή την στήλη του Weekend Edition - όπου οι πληροφορίες, τα ονόματα, οι πρωταγωνιστές, σχεδόν τα πάντα είναι διαθέσιμα – εδώ η εικόνα θα πρέπει να μιλήσει μόνη της – είναι άλλωστε αρκετά δυνατή – καθώς οι πληροφορίες είναι ανύπαρκτες.

Αρμένισες που τις σταύρωναν ή τις παλούκωναν κατά τη γενοκτονία. Οι Τούρκοι βίασαν και σκότωσαν όσες δεν αλλαξοπίστησαν ή αρνήθηκαν να πάνε σε χαρέμια...(Βίντεο-Φωτό)

Η 24η Απριλίου του 1915 θεωρείται η ημερομηνία που ξεκίνησε η γενοκτονία Αρμενίων. Η αρχή έγινε στην Κωνσταντινούπολη με τη σύλληψη περίπου 300 ατόμων, που ανήκαν στην ηγεσία της αρμένικης κοινότητας. Ακολούθησαν συνεχείς συλλήψεις, δολοφονίες, βασανισμοί και εκτοπισμοί Αρμενίων.

 Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν έχει προσδιοριστεί καθώς υπάρχει διαφωνία στις καταγραφές. Οι Τούρκοι, που δεν δέχονται τη λέξη «γενοκτονία», κάνουν λόγο για 600-800 χιλιάδες ενώ οι Αρμένιοι και δυτικές πηγές αναφέρουν πως οι νεκροί έφτασαν στο 1.5 εκατομμύριο.

Άρχισε η πώληση ρεύματος από τα ΕΛΤΑ - Από σήμερα Δευτέρα

Η χρέωση για τους λογαριασμούς ρεύματος για τα νοικοκυριά είναι 0,0860 ευρώ ανά κιλοβατώρα - 18% φθηνότερη από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ - Όταν ο καταναλωτής εξοφλεί εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του, οπότε η επιπλέον έκπτωση είναι 10% Ξεκίνησε από σήμερα Δευτέρα η πώληση ηλεκτρικού ρεύματος από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), με τους πρώτους πελάτες, πανελλαδικά, που υπέγραψαν σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να είναι η πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, Ευφροσύνη Σταυράκη, ο διευθύνων σύμβουλος, Ιωάννης Ζαρολιάγκης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών-ΠΟΣΤ, Γιώργος Βασιλόπουλος.

Προεδρικές Εκλογές Γαλλίας

Ν. Λυγερός
Πώς είδατε συνολικά τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών;
Ο πρώτος γύρος των γαλλικών εκλογών ήταν εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου, με θέματα που αφορούσαν οικονομικές υποθέσεις, σπάνια μιζέρια, εσωκομματικά προβλήματα και παντελή απουσία διεθνούς εμβέλειας της Γαλλίας.

Ποια είναι η ψυχολογία του μέσου Γάλλου ψηφοφόρου και γιατί παρατηρούνται ιστορικά οι μεταπτώσεις αυτές; (μεγάλη αποχή σε πρώτο γύρο με ενίσχυση ακροδεξιών υποψηφίων και συσπείρωση στον δεύτερο γύρο γύρω από τον αντίπαλο κάθε φορά)
Η ελευθερία των εκλογών, ο μη υποχρεωτικός χαρακτήρας τους επί της ουσία, η πανταχού παρουσία της έννοιας της κρίσης, η συνεχόμενη εντύπωση ότι η Γαλλία ως κράτος δεν μπορεί να κάνει τίποτα κι ότι όλα καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οδηγούν γενικά τον μέσο Γάλλο να έχει μία πεσμένη ψυχολογία και να μην θέλει να συμμετέχει ενεργά σ’ αυτό που θεωρεί ότι είναι του συστήματος.

Ν. Λυγερός: TRACTION(Βίντεο)



Συγκλονιστικά λόγια από τον χρυσό Λευτέρη Πετρούνια: «Πάμε σε διοργανώσεις με... δανεικά» - «ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»(Εικόνες)

H Eλλάδα άνοιξε ξανά τις πύλες της για να υποδεχθεί τον «χρυσό» Λευτέρη Πετρούνια.
Το τρίτο του χρυσό και τέταρτο συνολικά μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέκτησε στους κρίκους, το περασμένο Σάββατο ο Πετρούνιας και ύψωσε ξανά ψηλά την γαλανόλευκη σημαία.
Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης, Παγκόσμιος και πρωταθλητής Ευρώπης επέστρεψε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα, μαζί με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη. Μαζί του είχε το χρυσό μετάλλιο στο στήθος του και το χαμόγελο του, ενώ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» τους υποδέχθηκαν οι άνθρωποι της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Ζητούν και τα «ρέστα» οι Τούρκοι: «Δεν θα πάρουμε μέρος στο σόου της Ελλάδας στο Αιγαίο»

Προσπαθεί να βγει και από πάνω τώρα η Τουρκία - Προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Φικρί Ισίκ, ο οποίος μίλησε για «σόου» της Ελλάδας στο Αιγαίο.
Απίστευτα ήταν τα όσα ανέφερε σε δημοσιογράφους, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την Ημέρα της Εθνικής Κυριαρχίας της Τουρκίας που έγινε στο κοινοβούλιο.
Ο Τούρκος υπουργός με αφορμή την επίσκεψη Καμμένου το Πάσχα, στο Αγαθονήσι, δήλωσε προκλητικά ότι η Τουρκία δεν θα πάρει μέρος στο «σόου» που κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο, αλλά και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων.

Σχέδιο Σόιμπλε για συντεταγμένη χρεοκοπία χωρών - Θέλει να δημιουργήσει το δικό του ΔΝΤ

Αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, έχει στα «σκαριά» σχέδιο για συντεταγμένη χρεοκοπία χωρών της Ευρωζώνης.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας μέσα από αυτή την μαζική χρεοκοπία αποσκοπεί στην μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Εκλογές στη Γαλλία: Μακρόν εναντίον Λεπέν στην τελική αναμέτρηση - Ανατράπηκαν πλήρως τα δεδομένα στην πολιτική σκηνή

Ο κεντρώος υποψήφιος εξουδετέρωσε πλήρως τους σοσιαλιστές του Ολάντ και τον φθαρμένο από τα σκάνδαλα Φιγιόν - Για πρώτη φορά κανένας από τους δύο υποψηφίους που πέρασαν στον δεύτερο γύρο δεν προέρχεται από τα παραδοσιακά κόμματα
H «τρελή» άνοδος ενός αρχάριου της γαλλικής πολιτικής σκηνής, του Εμμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά λαίλαπα που ενσαρκώνει η Μαρίν Λεπέν έχουν προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ευρώπη καθώς μετά την Αυστρία, σειρά είχαν οι Γάλλοι πολίτες που γύρισαν την πλάτη στα δύο παραδοσιακά κόμματα, τους Σοσιαλιστές και την Κεντροδεξιά.