Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Οι Μινωίτες στη Βόρεια Θάλασσα

Ανακάλυψαν οι Μινωίτες πρώτοι τη Βόρεια Θάλασσα; Στη Γερμανία αναζωπυρώνεται η συζήτηση γύρω από τα θεαματικά ευρήματα του εθνολόγου Χανς Πέτερ Ντυρ στη θάλασσα του Βατ παρά την αρχική αμφισβήτηση.
Ποιος ανακάλυψε τη Βόρεια Θάλασσα; Ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης τον 4ο αιώνα προ Χριστού. Δύσκολο πράγμα να ανατρέψει κανείς αυτή την παγιωμένη επιστημονική άποψη.

Εισήγηση Ν.Λυγερού"Πού οδεύει η Ουκρανία, δύο χρόνια μετά το Euromaidan"(Βίντεο)


Εισήγηση του Νίκου Λυγερού 
στην εκδήλωση με θέμα "Πού οδεύει η Ουκρανία, δύο χρόνια μετά το Euromaidan",
 Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα,
 Στεφάνου Δέλτα 2, Φιλοθέη. 
Σάββατο 14 Μαΐου

Πρόταση Ακιντζί: Εδαφικό και πενταμερής στην ατζέντα από τον Ιούλιο - «Τελευταία ευκαιρία για ομοσπονδιακή λύση»

Λευκωσία: Ένα νέο τρόπο για διεξαγωγή των συνομιλιών από τον Ιούλιο και μετά τις βουλευτικές εκλογές, εισηγήθηκε η τ/κ πλευρά, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως αναφέρει η «προεδρία», ο Μ. Ακιντζί που ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, είπε ότι πρότειναν μια συνεχή συνάντηση, αρχίζοντας από το εδαφικό, έπειτα να προχωρήσουν σε πενταμερή με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων για τις εγγυήσεις και τα θέματα ασφάλειας.

Kοίτασμα πετρελαίου 200 εκατ. βαρελιών επιβεβαιώθηκε στον Πατραϊκό Κόλπο - ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΚΡΗ" ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ 1 ΔΙΣ. ΒΑΡΕΛΙΩΝ

Κοίτασμα πετρελαίου δυναμικότητας 200 εκατ. βαρελιών επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει στον Πατραϊκό Κόλπο.

Οι πρόσφατες τρισδιάστατες σεισμικές καταγραφές υψηλής ευκρίνειας των οποίων η επεξεργασία γίνεται στο Λονδίνο, δείχνουν με σιγουριά ότι «επιβεβαιώνεται ο πρωτεύων γεωλογικός στόχος που είχε εντοπιστεί και με παλαιότερες έρευνες».

Ωστόσο, οι επιστήμονες εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι λέγοντας ότι «ακόμη είναι νωρίς για να υπάρχει σαφής εικόνα».

Η Τουρκία «αλωνίζει» στο Αιγαίο και στην Ελλάδα... πέρα βρέχει!

Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!

Σε μια απίστευτα προκλητική κίνηση προχώρησε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, Χαλίτ Τσεβίκ, ο οποίος αποφάσισε η χώρα του να οικειοποιηθεί κεκτημένα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και μάλιστα με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης!