Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Προσπάθεια ένταξης της αρχαίας Νικόπολης στον κατάλογο της UNESCO

Συνάντηση στα πλαίσια της συντονισμένης προσπάθειας για την ένταξη της αρχαίας Νικόπολης στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, έγινε στην Πρέβεζα, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, του Δήμου, του Τ.Ε.Ε και της αρμόδιας Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων 


 Η ένταξη της Νικόπολης στον Κατάλογο της UNESCO έχει μεγάλη σπουδαιότητα από πολλές απόψεις. Η UNESCO βοηθά στην προστασία των χώρων παρέχοντας τεχνική βοήθεια και επαγγελματική εκπαίδευση, προωθείται η παρουσίαση σε παγκόσμιο επίπεδο της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας και ενθαρρύνεται η διεθνής συνεργασία για τη διαφύλαξή της.

Σηκώνουν πανό στην Πελλάνα για τους θαμμένους τάφους την 25η Μαρτίου

Ο θολωτός τάφος της Πελλάνας
Επετειακή εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στην Πελλάνα με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάψιμο της ιστορίας…


Αυτό αναφέρουν στην πρόσκλησή τους οι πολίτες της Πελλάνας οι οποίοι υπενθυμίζουν ότι:« Η Αρχαία Λακεδαίμονα, η σημερινή Πελλάνα ανακαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια από τον διαπρεπή αρχαιολόγο Δρ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο. Με την εκδήλωση αυτή επιχειρείται η αναβίωση εκείνων των σημαντικών ημερών όταν ήρθαν στην επιφάνεια τα σπουδαιότερα ευρήματα του 21ου αιώνα τα οποία σήμερα βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πτώση στην Wall με "εισαγόμενες" ανησυχίες

Dow13.046,14-78,48 -0,60%  



  Nasdaq3.063,32-12,00 -0,39%  

Η Wall Street σήμερα
Με φόντο τις ανανεωμένες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη μετά τα αρνητικά οικονομικά μηνύματα που έστειλαν Κϊνα και Ευρωζώνη, οι δείκτες της Wall Street απομακρύνθηκαν κι άλλο από τα υψηλά πολλών ετών της περασμένης εβδομάδας. Μετοχές με μεγάλη έκθεση στην παγκόσμια οικονομία όπως αυτές του κλάδου ενέργειας και πρώτων υλών ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της συνεδρίασης.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 78,40 μονάδες (-0,60%) κλείνοντας στις 13.046,10 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 12,00 μονάδων (-0,39%) φτάνοντας τις 3.063,30 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 10,10 μονάδων (-0,72%) στις 1.392,70 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 8 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 22 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Procter and Gamble κλείνοντας στα 67,52 δολ. με άνοδο 0,32 δολλάρια ή σε ποσοστό 0,48%. Ακολούθησαν η Intel με κέρδη 0,43% και κλείσιμο στα 27,895 δολ. και η Coca Cola, η οποία έκλεισε στα 71,42 δολ. με άνοδο 0,42%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Alcoa (-2,53%), η Chevron Corp (-2,37%) και η Caterpillar (-2,36%).

1839: Ράιχενμπαχ ο διευθυντής... του Εθνικού μας νομισματοκοπείου.


1839: Ράιχενμπαχ διευθυντής Εθνικού νομισματοκοπείου.
2012: Ράιχενμπαχ υπερπρωθυπουργός. Τυχαίο;;;
Με διαταγή του Βασιλέως Όθωνος, η οποία.... δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α΄ 19, της 5ης Οκτωβρίου 1839, παρασημοφορείται με τον αργυρούν σταυρόν των Ιπποτών του Τάγματος του Σωτήρος, ο Χρηστόφορος Ράϊχενμπαχ, υπολοχαγός του πυροβολικού και διευθυντής του Νομισματοκοπείου.

Αποκλεισμένο το κέντρο το Σαββατοκύριακο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας λόγω της μαθητικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, από τις 7 το πρωί θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση στη Λ.Αμαλίας από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

• Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

• Β.Σοφίας, στο τμήμα της από την συμβολή με την Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας.

• Β. Γεωργίου Α΄,σε όλο το μήκος της.

Εντάσεις στο υπουργικό συμβούλιο Ρήγμα στην κυβέρνηση για τα ταξί

Ρήγμα στην κυβέρνηση με αφορμή - για άλλη μια φορά - το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί στην Ελλάδα.

Και αυτό καθώς υπήρξε μια ηχηρή αποστασιοποίηση, αυτή του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Γιάννη Ραγκούση -  ως γνωστόν, είχε διατυπώσει τις αρχικές ρυθμίσεις - ο οποίος δεν συμφώνησε με το περιεχόμενο διατάξεων που παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.

Απολαυστικός διάλογος Μέρκελ - Παναγόπουλου "Εάν ερχόμουν Ελλάδα, θα με κτυπούσαν;" "Όχι, αυτά τα λέει η Bild!"

Ένας απολαυστικός διάλογος ήταν το "κλου" της - έτσι κι αλλιώς ασυνήθιστης - συνάντησης που είχε την Πέμπτη στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο,η οποία ήταν 'ιδέα" των γερμανικών συνδικάτων.

"Εάν ερχόμουν Ελλάδα, τί θα γινόταν, θα με κτυπούσαν;" ρώτησε κάποια στιγμή η κα Μέρκελ τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Εκείνος...έσπευσε να την καθησυχάσει: "Όχι αυτά τα γράφει η Bild", ήταν η απάντηση...

Κατά τα άλλα, η καγκελάριος εμφανίστηκε πρόθυμη

Μήνυμα της Τουρκίας για τα ελληνικά πετρέλαια.Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό .

Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

«Είμαστε εδώ στο Αιγαίο γιατί τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που υπάρχουν είναι και δικά μας».
Αυτό το σαφέστατο μήνυμα στέλνουν οι Τούρκοι στους εκπροσώπους των παγκόσμιων πετρελαϊκών κολοσσών που θα βρίσκονται για συνέδριο στην Αθήνα 28 και 29 Μαρτίου, βγάζοντας από χθες στο Βόρειο Αιγαίο για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα έως και τις 29 Μάρτη το ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις».
Ήδη από χθες τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής αντιτορπιλικά και φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα λιμάνια Λέσβου και Λήμνου ενώ οι κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους παρακολουθούνται συνεχώς από 2 περιπολικά του λιμενικού.

Στην κορυφή της διαφθοράς Δήμοι και Νομαρχίες

Στην πρώτη θέση των παράνομων δαπανών βρίσκονται για μια ακόμη φορά οι δήμοι, σύμφωνα με έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά στον έλεγχο εξόδων και εσόδων του συνόλου του Δημοσίου.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μισά περίπου από τα εντάλματα πληρωμής που δεν εγκρίθηκαν σχετίζονται με δαπάνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πιο αναλυτικά, επιστράφηκαν στους αποστολείς 7.264 εντάλματα πληρωμής που είχαν εκδώσει Δήμοι και Νομαρχίες και αφορούσαν δαπάνες 77,7 εκατομμύρια ευρώ σε σύνολο 14.947 ενταλμάτων από το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών που δεν εγκρίθηκε η αποταμίευση τους.

Κοινοβουλευτική Ομάδα συγκροτεί η Δημοκρατική Αριστερά

Κοινοβουλευτική Ομάδα, με βάση τον κανονισμό της Βουλής, συγκροτεί η Δημοκρατική Αριστερά.

Η ΚΟ του κόμματος του Φώτη Κουβέλη αποτελείται από τους εξής βουλευτές:

Κουβέλη Φώτη (βουλευτή Β Αθηνών), πρόεδρο και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αμοιρίδη Γιάννη (βουλευτή Πιερίας), Βουδούρη Οδυσσέα (βουλευτή Μεσσηνίας), Θεοδωρίδη Ηλία (βουλευτή Πέλλας), Λεβέντη Θανάση (βουλευτή Αττικής), Μιχελογιαννάκη Γιάννη (βουλευτή Ηρακλείου), Οικονόμου Βασίλη (βουλευτή Αττικής), Παπαμανώλη Γιώργο (βουλευτή Κυκλάδων), Τσούκαλη Νίκο (βουλευτή Αχαϊας) και Ψαριανό Γρηγόρη (βουλευτή Β' Αθηνών).

Σφοδρή ανταλλαγή πυρών με 300 κάλυκες και τρεις τραυματίες Νεκρός ο μακελάρης της Τουλούζης

Νεκρός έπεσε από αστυνομικά πυρά, έπειτα από έφοδο που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι που βρισκόταν ταμπουρωμένος, ο 24χρονος δράστης των φονικών επιθέσεων σε Τουλούζη και Μοντομπάν.

Ο ύποπτος αντιστάθηκε και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, σύμφωνα με άλλη πηγή της αστυνομίας. Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε νέες τεχνητές εκρήξεις στην περιοχή που βρίσκεται το διαμέρισμα.
Πηγές της γαλλικής αστυνομίας δήλωσαν ότι ο Μοχαμέντ Μεράχ σκοτώθηκε, αφού αντιστάθηκε στα μέλη των επίλεκτων δυνάμεων Raid, που πραγματοποίησαν έφοδο στο διαμέρισμά του. Κατά την ανταλλαγή πυρών -300 κάλυκες συνολικά- τραυματίσθηκαν τρεις αστυνομικοί, ο ένας «αρκετά σοβαρά».

Αποχή από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου Δεν θα παρελάσουν οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου!

Για πρώτη φορά δεν θα παρελάσουν την 25η Μαρτίου οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου. Με αυτό τον τρόπο εκδηλώνουν την διαμαρτυρία τους στα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία όπως υποστηρίζουν, οδηγούν σε εξαθλίωση το λαό και τους συμπολεμιστές τους.

Η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εμείς οι ανάπηροι μαχητές αυτών των τελευταίων πολέμων, συνεχιστές των προγόνων μας του 1821,

«Πονοκέφαλος» Βενιζέλου με διαγραφέντες - Εκπρόσωπος Τύπου η Φώφη

Μία... χρυσή τομή αναζητείται στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να λυθεί η κρίση που ξέσπασε στο εσωτερικό του, με αφορμή την επιστροφή ή όχι στα ψηφοδέλτια των διαγραφέντων βουλευτών. 

Μετά την κάθετη διαφωνία του Ανδρέα Λοβέρδου, στην οποία επέμεινε χθες μιλώντας στον Real fm, Άννα Διαμαντοπούλου και Δημήτρης Ρέππας επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους, μιλώντας για δυνατότητα επιστροφής τους στο κόμμα, που δεν συνεπάγεται όμως ταυτόχρονα την ιδιότητα του βουλευτή. Με τον Α. Λοβέρδο συμφώνησε και ο Μ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον realfm 97.8. 

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη, με τη στήριξη των τραπεζικών μετοχών, καταγράφει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), αναστρέφοντας το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που επικράτησε στις δύο προηγούμενες χρηματιστηριακές συναντήσεις και το οποίο επέφερε στο ΧΑΚ μεγάλες ζημιές της τάξης του 8,6%.

Στις 13.27, ο Γενικός Δείκτης σημείωνε σημαντική αύξηση της τάξης του 3,12% και τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 266,06 μονάδες.

Σημαντική άνοδο σε ποσοστό 2,97% παρουσίαζε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος βρισκόταν στις 95,11 μονάδες.

Οριακές διακυμάνσεις χωρίς τζίρο στο ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε εξαιρετικά υποτονικό κλίμα διεξάγονται την Πέμπτη οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με διάχυτη επιφυλακτικότητα για τις επερχόμενες κινήσεις αυξήσεων κεφαλαίων των τραπεζών.

Ξεχωρίζουν στον FTSE20 τα κέρδη της Τρ. Κύπρου, την οποία ακολουθούν ανοδιά οι μετοχές των Τιτάν και Alpha Bank, ενώ στον αντίποδα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Σταθεροποιητικές τάσεις για το σύνολο της σημερινής συνεδρίασης αναμένει η Beta Secureities, «καθώς η υποστήριξη της χθεσινής πτώσης με περιορισμένο συναλλακτικό όγκο εκτιμούμε ότι θα τύχει σήμερα μερικής εξομάλυνσης μετά και τα θετικά μηνύματα των πρώτων στοιχείων του προϋπολογισμού για το δίμηνο Ιαν.– Φεβ. 2011».

Χωρίς συγκινήσεις οι συναλλαγές στην Wall Street

Dow13.124,62-45,57 -0,35%  



  Nasdaq3.075,321,17 0,04%  

Η Wall Street χθες
Σε μια άνευρη συνεδρίαση με μικρές διακυμάνσεις, η πτώση των μετοχών ενέργειας και τα απογοητευτικά στοιχεία για τις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ στάθηκαν αρκετά για να "χρεώσουν" στον Dow Jones τη δεύτερη διαδοχική του πτώση. Φιλότιμη η προσπάθεια ανόδου του τεχνολογικού Nasdaq, ο οποίος έκλεισε σε υψηλό 11 ετών παρά το γεγονός ότι λίγο πριν τη λήξη των συναλλαγών έχασε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που κατέγραφε νωρίτερα.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 45,50 μονάδες (-0,35%) κλείνοντας στις 13.124,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,10 μονάδων (0,04%) φτάνοντας τις 3.075,30 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 2,60 μονάδων (-0,19%) στις 1.402,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 9 έκλεισαν με θετικό πρόσημο, 20 με αρνητικό και 1 παρέμεινε αμετάβλ. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Home Depot κλείνοντας στα 49,79 δολάρια με άνοδο 0,41 δολ. ή σε ποσοστό 0,83%. Ακολούθησαν η Coca Cola με κέρδη 0,75% στα 71,12 δολ. και η Verizon Communications Inc στα 39,78 δολ με άνοδο 0,38%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Hewlett-Packard (-2,17%), η Alcoa (-1,63%) και η Caterpillar (-1,59%).