Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΜΑΤΖΙΚΕΡΤ 1071: ΕΠΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ

Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στο νέο περιοδικό ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ , στο 3ο τεύχος , Απριλιος 2006


ΜΑΤΖΙΚΕΡΤ 1071
ΤΟ ΕΠΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ
Άγγελος Ν. Δαλασσηνός 

ΠΗΓΗ vizantinaistorika

            

«Πίστη!…Τι είναι πίστη;

Είναι εκείνο που σε κάνει να ξεχωρίζεις από τους πολλούς.

Είναι εκείνο που δεν σε αφήνει να ησυχάσεις,

εκείνο που σου κλείνει τα αυτιά στο τραγούδι των σειρήνων που σε καλούν να υποταχθείς,

να βαδίσεις σύμφωνα με τους πολλούς,

να συγκατανεύσεις σε όσα δεν θεωρείς δίκαια και σωστά,

να ακολουθήσεις τη φορά του ανέμου»

Κώστας Κυριαζής, «Ρωμανός Δ΄ Διογένης»

Αντεπίθεση στη βαρβαρότητα

Του Ν. Λυγερού
Κάθε νίκη ενάντια στη βαρβαρότητα, είναι και μια απελευθέρωση ανθρώπων που υποφέρουν εδώ και χρόνια επειδή άργησε η αντεπίθεση διότι η κοινωνία δεν κοίταζε τα θύματα αλλά μόνο το συμφέρον το τοπικό. Ενώ τώρα όλοι είδαν ακόμα και οι πιο αδιάφοροι τι σημαίνει καταστροφή αγαθών, κτηρίων, μουσείων και γενικότερα πολιτισμού. Διότι η βαρβαρότητα δεν σκοτώνει μόνο τους ανθρώπους. Προσπαθεί να αφανίσει τα πάντα, και τους νεκρούς και τους αγέννητους. Και αυτό επειδή ο πολιτισμός είναι κομμάτι της Ανθρωπότητας. Επειδή αποτελεί υπέρβαση για τον κοινωνικό ιστό.
Ενώ αυτή η βαρβαρότητα θέλει σε αυτή τη μορφή να σβήσει και το ίχνος της ανθρωπιάς. Έτσι η ανακατάληψη ενός χωριού, μίας πόλης, μίας περιοχής όχι μόνο είναι απαραίτητα σε ανθρώπινο επίπεδο αλλά επί της ουσίας αποτελεί Στρατηγική της Ανθρωπότητας που προστατεύει τους ανθρώπους όπου και να είναι αυτοί πάνω στη γη μας.

Τουρκικά ψέματα

Του Ν. Λυγερού

Ενώ η Τουρκία έχει τόσα εσωτερικά προβλήματα προσπαθεί να ξεσπάσει πάνω στους Κούρδους που βρίσκονται στη Βόρεια Συρία. Με το πρόσχημα πάντα ότι πρόκειται να χτυπήσει τις θέσεις των τρομοκρατών με την γενική έννοια, στην πραγματικότητα ετοιμάζεται και πάλι να χτυπήσει με βαρύ οπλισμό τις κουρδικές δυνάμεις για να τις ξεφορτωθεί από τα σύνορά της τόσο πολύ φοβάται μην ενωθούν με τους Κούρδους που βρίσκονται στο έδαφος της που δεν είναι τίποτα άλλο από κατεχόμενα. Ενώ πρώτα υποστήριζε ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο στην κυριαρχία της, βλέπουμε τώρα αντικειμενικά ότι τίποτα δεν ισχύει επί του πρακτέου.

Η βάρβαρη Βόρεια Κορέα

Του Ν. Λυγερού

Έτσι όπως συνεχίζονται τα πράγματα, στο τέλος μερικοί θα πιστεύουν ότι Β. Κορέα σημαίνει Βάρβαρη Κορέα. Διότι δεν της φτάνει που αφανίζει κάθε ίχνος ανθρωπιάς στην κυριαρχία της αφού δεν σέβεται κανένα από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, λες και δεν ξέρει τι σημαίνει Ανθρωπότητα. Τώρα όμως θέλει να δολοφονήσει ακόμα και όσους κατάφεραν να ξεφύγουν από το αυταρχικό της καθεστώς, δηλαδή με άλλα λόγια να εισέλθει παράνομα και κρυφά στη Νότια Κορέα για να εξοντώσει κάθε άνθρωπο που αντιστάθηκε ακόμα και παθητικά στην εξουσία της.

Φωτιά στη Χίο: Στην εντατική 64χρονη με εγκαύματα, δύο ακόμη τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα - ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ(Βίντεο)

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα στη βόρεια Χίο λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα κύρια μέτωπα είναι δύο: το ένα μεταξύ του χωριού Σιδηρούντα και της περιοχής Μετόχι και το άλλο στη δασική έκταση Αψηλές.

Αποκάλυψη: Ηξεραν ότι θα ισοπεδωθεί το Αματρίτσε αλλά αδιαφόρησαν - ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η L' ESPRESSO

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις ευθύνες της δημοτικής αρχής του Αματρίτσε, του χωριού που ισοπεδώθηκε από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου, κάνει το ιταλικό περιοδικό L'Espresso.
Σύμφωνα με τα στοιχεία και έγγραφα που αποκαλύπτει, στο σχέδιο που είχε εκπονήσει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αματρίτσε, προβλέπονταν η καταστροφή και οι κίνδυνοι για τους κατοίκους του, σε περίπτωση σεισμού.

Σοκ στην Βολιβία: Απεργοί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου υπουργό - Την είδηση επιβεβαίωσε η κυβέρνηση

Είχε πάει να μιλήσει σε συγκεντρωμένους μεταλλωρύχους στην περιοχή Παντούρο - Η κυβέρνηση προσπαθεί να εντοπίσει το πτώμα του
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Βολιβίας, Ροδόλφο Ιλάνες ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από απεργούς εργάτες μεταλλείων αφού τον απήγαγαν, ανακοίνωσε αργά χθες, η κυβέρνηση της χώρας.

«Τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα, δείχνουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός των Εσωτερικών, Ροντόλφο Ιλάνες δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο», δήλωσε ο υπουργός προεδρίας της κυβέρνησης, Κάρλος Ρομέρο.