Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Προϊστορικός οικισμός σε λόφο στη θέση Κοίμηση Θηρασίας - Η αποκάλυψη ενός μοναδικού τόπου(Φωτογραφίες)

Ανεξερεύνητο, αλώβητο από τη σύγχρονη άναρχη ανάπτυξη, με εμφανή τα ίχνη της ανθρώπινης παρουσίας από τους προϊστορικούς χρόνους εώς τη νεότερη εποχή, το μικρό και απομονωμένο νησί της Θηρασίας αποκαλύπτει επιστημονικά τεκμηριωμένα, τη διαχρονική ιστορική του ταυτότητα.
Η Θηρασία αποκαλύπτεται!

Ανεξερεύνητο, αλώβητο από τη σύγχρονη άναρχη ανάπτυξη, με εμφανή τα ίχνη της ανθρώπινης παρουσίας από τους προϊστορικούς χρόνους εώς τη νεότερη εποχή, το μικρό και απομονωμένο νησί της Θηρασίας αποκαλύπτει επιστημονικά τεκμηριωμένα, τη διαχρονική ιστορική του ταυτότητα.

Παγκόσμιος συναγερμός για όλα τα δίκτυα Wi-Fi - Ανακαλύφθηκε κενό ασφαλείας

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΑΚΕΡ ΟΙ ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Οι ασύρματες συνδέσεις των οικιακών και επαγγελματικών δικτύων Wi-Fi σε όλο τον κόσμο είναι εκτεθειμένες σε παραβιάσεις από χάκερ εξαιτίας ενός κενού ασφαλείας, με την ονομασία «Κρακ» (Krack), το οποίο ανακαλύφθηκε μόλις τώρα από Βέλγους ειδικούς, οι οποίοι «έσπασαν» την προστασία του πρωτοκόλλου WPA2.
Οι ειδικοί θεωρούν ότι η πλειονότητα των συνδέσεων, που χρησιμοποιούν το ευρέως διαδεδομένο πρωτόκολλο ασφάλειας WPA2, κινδυνεύουν να παραβιασθούν, εωσότου το πρόβλημα διορθωθεί, σύμφωνα με το BBC και τον «Guardian».

Ανακάλυψη «σταθμός»: Βρέθηκαν τα πρώτα βαρυτικά κύματα από συγχώνευση δύο άστρων νετρονίων - Νέα εποχή για την αστρονομία(Βίντεο)

Σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις προέρχονταν από την συγχώνευση μαύρων τρυπών - Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία παρατηρήθηκε από 70 τηλεσκόπια
Οι επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά ανίχνευσαν στη Γη βαρυτικά κύματα από το διάστημα, τα οποία προέρχονται από τη συγχώνευση δύο άστρων νετρονίων (πάλσαρ) και όχι μαύρων τρυπών, όπως είχε συμβεί σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις. Επιπλέον, για πρώτη φορά εντόπισαν και παρατήρησαν με τηλεσκόπια την ισχυρή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που συνόδευε το κοσμικό αυτό φαινόμενο.

Η γενοκτονία της φυλής Ροχίνγκια - Διάλεξη του Νίκου Λυγερού (Βίντεο)

Tου Ν. Λυγερού
Μετάφραση από τα αγγλικά Αθηνά Κεχαγιά


Διαπράττονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το στρατό και την αστυνομία κατά της μουσουλμανικής μειονότητας της Μiανμάρ.
Αυτοί είναι τουλάχιστον προς το παρόν οι επίσημοι όροι που περιγράφουν αυτή τη γενοκτονία.
Ο λαός Ροχίνγκια είναι κατά την πλειονότητά του Μουσουλμάνοι, αλλά κάποιοι από αυτούς είναι Ινδουιστές.
Τους απαγορεύεται το δικαίωμα της ιθαγένειας βάσει του νόμου του 1982 της Μiανμάρ περί ιθαγένειας.
Αυτός ο νόμος της Μiανμάρ δεν αναγνωρίζει αυτή την εθνική μειονότητα.
Διώκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τώρα αποτελούν θύματα μιας πραγματικής γενοκτονίας.
Πολλοί Ροχίνγκια πρόσφυγες έχουν διαφύγει στο νοτιοανατολικό Μπαγκλαντές, ενώ πάνω από εκατό χιλιάδες εξ αυτών που βρίσκονται στην Μiανμάρ έχουν περιοριστεί σε καταυλισμούς για εκτοπισμένα άτομα του εσωτερικού.