Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Το κράτος αρνείται σε αρχαιολόγο να εργαστεί με μειωμένες αποδοχές!!!

Προσφέρεται αν εργαστεί με τις μειωμένες αποδοχές της εφεδρείας, αλλά η διάθεσή του προσκρούει στην άρνηση του κράτους και το στενό γράμμα του νόμου.
Την ίδια στιγμή το κράτος καταβάλλει οδοιπορικά και εκτός έδρας σε άλλους υπαλλήλους,  προκειμένου να καλυφθεί το κενό. Ένα σκηνικό παραλογισμού με φόντο τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", ο Άρης Τσαβαρόπουλος ήταν ο ο μοναδικός αρχαιολόγος στα δύο νησιά, ειδικευμένος στις κλασικές αρχαιότητες.

ΠΑΤΡΑ: Πληρώνουμε …άδειο κτίριο!

Από τα απίστευτα κι όμως αληθινά που μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν είναι η περίπτωση του κτιρίου που πληρώνει... τζάμπα το ελληνικό δημόσιο για λογαριασμό μιας τελωνειακής υπηρεσίας που... δεν υπάρχει πια! Πρόκειται για ιστορία που μπορεί να καταχωρηθεί στο βιβλίο Γκίνες των πιο τραγελαφικών καταστάσεων της ελληνικής γραφειοκρατικής πραγματικότητας. Το θέμα το γνωρίζουν όλοι όσοι κινούνται στο χώρο του λιμανιού της πόλης και έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων με αφορμή τις ανακοινώσεις περί περικοπής των δημοσίων δαπανών. Γιατί δεν μπορεί παρά να σε κάνει να απορείς το γεγονός ότι την ώρα που κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις των πολιτών, το ελληνικό δημόσιο έχει να δαπανά πάνω από 50.000 ευρώ ετησίως, για ένα ...άδειο κτίριο στην Πάτρα!

Σώθηκε μόνον η θλιμμένη Παναγία

Δέσποζε στον έβδομο λόφο της Κωνσταντινούπολης, κοντά στη Χρυσή Πύλη. Στα «σπλάγχνα» της έκρυβε την κεφαλή του Ιωάννη του Βαπτιστή. Από τα κελιά της βγήκαν τρεις Πατριάρχες και σε αυτά αποσύρθηκαν τρεις αυτοκράτορες. Τα χειρόγραφα που βγήκαν από τα χέρια των αντιγραφέων της ήταν περιζήτητα στις βιβλιοθήκες Ανατολής και Δύσης. Και τα περίτεχνα ψηφιδωτά της εντυπωσίαζαν τους επισκέπτες της.



Μία ευγενική και θλιμμένη Παναγία είναι «η μοναδική που σώζεται από τα άλλοτε λαμπρά εντοίχια ψηφιδωτά της περίφημης Μονής Στουδίου», εξηγεί  η βυζαντινολόγος, επιμελήτρια του Μουσείου Μπενάκη, δρ Αναστασία Δρανδάκη. Και από το Μουσείο Μπενάκη, όπου βρίσκεται εκτεθειμένη, μπορεί να μας «μιλήσει» για τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου «του Στουδίου», που βρισκόταν μέσα από τα τείχη του Θεοδοσίου, στη συνοικία Ψαμαθιά, που σήμερα ονομάζεται Σαμάτια.

Εισπράξαμε το ...πρώτο εκατομμύριο από το φυσικό μας αέριο!

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων που τυχόν υπάρχουν στον ελληνικό χώρο  δίνει με συνέντευξή του ο πρώην υφυπουργός Ενέργειας  Γιάννης Μανιάτης που  ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που έδωσε ώθηση - θεσμική και ουσιαστική - στο θέμα των υδρογονανθράκων.

Μιλώντας για τις έρευνες στο Βήμα FM είπε μεταξύ άλλων:''Θα έχει ολοκληρώσει (σσ η εταιρία) μέχρι το τέλος της χρονιάς τις έρευνες στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης και μέσα στην επόμενη χρονιά θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε διαγωνισμό.

Εκτός από τους μάχιμους υπάρχουν και...οι πιο μάχιμοι! Νέος σάλος με τις ανακοινώσεις Σαμαρά

“Είναι επόμενο να μην πειράξουμε τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας των πιο μάχιμων στρατιωτικών και αστυνομικών”, είπε με μεγάλη άνεση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στις περικοπές που θα υποστούν οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας. Έκαναν ότι μπορούσαν είπε επί της ουσίας για “να μειωθούν στο ελάχιστο οι απώλειες” των υπολοίπων που είναι …λιγότερο μάχιμοι ή …δεν είναι μάχιμοι!
Ο διαχωρισμός είναι πλέον άκρως επικίνδυνος. Και παρά το γεγονός ότι αξιωματούχοι -πολιτικοί- του ΥΕΘΑ είχαν επιχειρήσει να αποδώσουν τις παρόμοιες δηλώσεις που είχε κάνει ο κυβερνητικό ς εκπρόσωπος …σε άγνοια, ο πρωθυπουργός επανέφερε σήμερα το θέμα προσθέτοντας και την κατηγορία …”των πιο μάχιμων” ,από τους μάχιμους.

ΔΝΤ:"Η Αργεντίνικη αυθάδεια.Η Ελληνική δειλία".Άρθρο για το πως εκείνοι ξέφυγαν και πως εμείς χανόμαστε


ΔΝΤ:`Η Αργεντίνικη αυθάδεια.Η Ελληνική δειλία`.Άρθρο για το πως εκείνοι ξέφυγαν και πως εμείς χανόμαστε

Πολλές οι συζητήσεις που έχουν γίνει από την εποχή που η Ελλάδα μπήκε στη μέγγενη του ΔΝΤ και των άλλων δανειστών για τις ομοιότητες και τις διαφορές με χώρες που αντιμετώπισαν ανάλογα ζητήματα. Η πιο συνηθισμένη σύγκριση είναι αυτή με την Αργεντινή,αν και οι ένθερμοι υποστηρικτές του μνημονίου επιμένουν να τονίζουν τις διαφορές και να αγνοούν τις ομοιότητες.

Ο Αλέξης Τσίπρας με το "μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή", επαναφέρει αυτή τη σύγκριση στο προσκήνιο. Και όπως θα διαπιστώσετε στο άρθρο που ακολουθεί οι ομοιότητες είναι πάρα πολλές. Μένει να δούμε αν και το τέλος της κρίσης στην Ελλάδα θα μοιάζει μ΄ αυτό που δόθηκε στην Αργεντινή. Ελπίζουμε πως θα αποφύγουμε πολλά απ΄ αυτά που έγιναν εκεί.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού


Φωτιά απ’ την Ανατολία θα σβήσει τα παιδιά σας...φείδου χρόνου! (4)

Του  Γιώργου Ανεστόπουλου

- Πόσο ακόμη θα περιμένουμε Στρατηγέ Μουσταφά;
- Υπομονή κύριοι.
- Οι Αξιωματικοί μας έχουν αρχίσει να γίνονται νευρικοί. Κάποιου κάτι να ξεφύγει θα τιναχτούν τα πάντα στον αέρα.
- Να μην συμβεί. Κάθε τόσο να κόβετε κι από ένα «νευρικό κεφάλι» για να μην συμβεί.
- Δεν θα μπορεί να κρύβεται για πολύ όλη αυτή η γιγάντια πολεμική προετοιμασία κύριε.

Ο κ. Ντράγκι μίλησε...

Του Γιάννη Βαρουφάκη


Και είπε σχεδόν αυτολεξεί αυτά που προχτές λέγαμε ότι θα πει: Δεδομένης της πενίας του μηχανισμού στήριξης των πτωχευμένων κρατών και τραπεζών (του EFSF-ESM), και της ανικανότητάς του να καλύψει της μαύρες τρύπες της Ιταλίας και της Ισπανίας, η ΕΚΤ αναλαμβάνει τον ρόλο του τυπώματος του χρήματος που λείπει (από το EFSF-ESM).

2.500 ερωτήσεις για το μαντείο της Δωδώνης

«Είναι δικό μου το παιδί;», «Τις πταίει για την έντονη βαρυχειμωνιά;», «Να αγοράσω μετοχές σε ένα καράβι;», «Να πάω στις Συρακούσες ή να αναβάλω το ταξίδι μου;». Ερωτήσεις βασανιστικές που ζητούν επίμονα απαντήσεις.

Ερωτήσεις που θα πίστευε κάποιος πως είναι σημερινές, αν δεν τις έβλεπε χαραγμένες με μεγαλογράμματη γραφή πάνω σε μικρά μολύβδινα πλακίδια στις προθήκες του προσφάτως ανακαινισμένου με τις πλέον σύγχρονες μουσειολογικές αρχές Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.

“Ο Κλίντον γνώριζε για την εθνοκάθαρση των Κροατών εις βάρος των Σέρβων”

Ενώσεις Σέρβων πουν ζουν στις ΗΠΑ διεκδικούν δικαστικά αποζημίωση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική εταιρεία MPRI (Military Professional Resources Inc.) που εκπαίδευε κροάτες αξιωματικούς και οι οποίοι συμμετείχαν σε εγκλήματα κατά του σερβικού πληθυσμού στην Κράινα το 1995. Η υπόθεση αποκτά όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς με αφορμή αυτή τη δικαστική διαδικασία άρχισαν να ανοίγουν στόματα και να αποκαλύπτονται οι πραγματικοί υπαίτιοι της αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια.

Πακιστανική φρίκη με απαγωγή και θάνατο


Μετά από την φρίκη στην περίπτωση της 15χρονης Μυρτούς στην Πάρο που χαροπαλεύει ακόμα στο νοσοκομείο μια νέα φρικιαστική περίπτωση με πρωταγωνιστές Πακιστανούς μετανάστες έρχεται στην δημοσιότητα, με θύμα έναν ομοεθνή τους αυτή την φορά: Ένας 23χρονος Πακιστανός εργάτης είχε πέσει θύμα απαγωγής από άλλους Πακιστανούς (εξαιρετικά σύνηθες το "σπορ") στις αρχές Αυγούστου και τώρα βρέθηκε νεκρός θαμμένος στον οικισμό Παλαιός Καλαθάς στην Κεραμιδιά Πηνείας.

Με χριστιανικό αίμα βάφουν τα χέρια τους στο ΥΠΕΞ. Πρωτοφανείς δηλώσεις Αβραμόπουλου

Με εκατοντάδες χιλιάδες ελληνορθόδοξους χριστιανούς εκτοπισμένους και εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, σφαγμένους από τους ισλαμιστές ανταρτές, μισθοφόρους και την Αλ Κάιντα στη Συρία, ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάνοντας επίδειξη πρωτοφανούς πολιτικού αμοραλισμού κλείνει τα μάτια και χωρίς να κάνει ούτε την ελάχιστη αναφορά στη σφάγη των χριστιανών της Συρίας ζητά εμμέσως την εγκαθίδρυση ισλαμικού καθεστώτος! Απλά και μόνο για να συνάδει με τους Δυτικούς και κυρίως με τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν μετατρέψει το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών εδώ και τρία χρόνια σε περιφερειακό περίπτερο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Νέα προειδοποίηση Σόιμπλε προς τα υπερχρεωμένα κράτη

Νέα προειδοποίηση Σόιμπλε προς τα υπερχρεωμένα κράτη
Προειδοποίηση προς τα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρωζώνης «να μην χαλαρώσουν τις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες», απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στο κυριακάτικο φύλλο της «Bild».
«Μόνο τότε θα ξεπεράσουμε την κρίση αξιοπιστίας του ευρώ, αν δεν χαλαρώσουμε όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Ακόμη οι αγορές δεν είναι σίγουρες ότι η Ευρωζώνη θα διατηρηθεί», τονίζει ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπάσματος από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κίνα: 80 νεκροί και 700 τραυματίες από τους σεισμούς

Στους 80 ανήλθε σήμερα ο αριθμός των νεκρών από τους δυο σεισμούς που έπληξαν απομακρυσμένες περιοχές της νοτιοδυτικής Κίνας και από τους οποίους τραυματίσθηκαν πάνω από 700 άνθρωποι.

Οι σεισμοί, μεγέθους 5,7 και 5,6 βαθμών, σημειώθηκαν με διαφορά μιας ώρας και κατέστρεψαν τουλάχιστον 1.900 σπίτια, ενώ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε 37.000 σπίτια της επαρχίας Γιλιάνγκ και γειτονικών περιοχών.

Αιγυπτιακός στρατός: Σκοτώσαμε 32 εγκληματικά στοιχεία στις επιχειρήσεις στη Χερσόνησο Σινά

Ο αιγυπτιακός στρατός δήλωσε σήμερα ότι σκότωσε 32 "εγκληματικά στοιχεία" κατά τη διάρκεια μεγάλων επιχειρήσεων που εκτελεί εδώ και ένα μήνα στη χερσόνησο του Σινά.

Οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν μετά από μια επίθεση που έγινε στις 5 Αυγούστου κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας από ενόπλους οι οποίοι είχαν τότε σκοτώσει 16 Αιγύπτιους συνοριοφύλακες.

Χαμός με την δήλωση Τσίπρα «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή»!

Ανοικτός πόλεμος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε με αφορμή μια αποστροφή στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή.

«Διότι κύριε Υπουργέ, μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή όπως είχατε πει. Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία και δεν πρέπει τους λαούς να τους χαρακτηρίζουμε με ρατσιστικό τρόπο. Πέρασαν όμως μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους.

Μ.Σουλτς: Η έκθεση της τρόικας θα επιτρέπει την εκταμίευση της δόσης

Μία πολύ σημαντική αποκάλυψη για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Όπως είναι γνωστό, η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 31 δισ. ευρώ θα ληφθεί από τους ευρωπαίους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου, εφ' όσον στην έκθεση της τρόικας -που θα έχει προηγηθεί- υπάρχει σχετική εισήγηση.

Οι ένστολοι άνοιξαν το «χορό» των κινητοποιήσεων

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται επί ποδός και υπολογίζεται ότι περίπου 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και άλλες περιοχές βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα προκειμένου να συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας.
Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από τον Λευκό Πύργο στις 12:00 το πρωί με τη συγκέντρωση των ενστόλων, που διαμαρτύρονται έντονα για τις περικοπές στους μισθούς τους που προωθεί η κυβέρνηση. Εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων των σωμάτων ασφαλείας παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στους μισθούς τους και διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τις δυναμικές - και ειρηνικές - κινητοποιήσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια, ακόμη και κατά τις ημέρες που θα βρίσκονται οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς δεν έχει πλέον να εξαγγείλει τίποτα

«Ο κ. Σαμαράς δεν έχει πλέον να «εξαγγείλει» τίποτα» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ την ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ, προσθέτοντας ότι «οι εξαγγελίες και τα ψεύδη ειπώθηκαν πριν τις εκλογές, όταν υποσχόταν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου για να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό και να του αποσπάσει την ψήφο». Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να κατονομάσει ποιό είναι το «λόμπυ της δραχμής».

«Αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές»

«Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια» είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. «Η αλήθεια καμιά φορά πληγώνει όμως η αλήθεια οπλίζει αυτούς που θέλουν να αλλάξουν τη μοίρα τους» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Όπως είπε «για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας». Αναφερόμενος στο νέο πακέτο μέτρων, ο πρωθυπουργός είπε: «Αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές και προσπαθούμε να μην είναι οριζόντιες».

Παρεμπόριο Τέλος!!! Aπό τη Χρυσή Αυγή(Βίντεο)

Μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν χτές αυτό που θα έπρεπε να είχε πράξει από καιρό το ανύπαρκτο ελλαδικό κράτος. Απέσυραν από την κυκλοφορία τα παράνομα προϊόντα που διακινούσαν λαθρομετανάστες σε θρησκευτική πανήγυρη της Ανατολικής Αττικής.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα, τα μέλη μας βρέθηκαν προς τιμήν της Θεοτόκου Παντοβασιλίσσης και ακολούθως συμμετείχαν στην περιφορά της ιερής εικόνας. Όταν αντελήφθησαν το όργιο του παρεμπορίου και κατόπιν δεκάδων αιτημάτων Ελλήνων μικροπωλητών, οι συναγωνιστές και εκλεγμένοι βουλευτές Γερμενής και Ηλιόπουλος έλεγξαν τους πάγκους των αλλοδαπών.

Ερευνητικά στοιχεία του Πατραϊκού

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού, Τ. Φωκιανού

Για να αξιολογήσουμε εμπεριστατωμένα τα δεδομένα του Πατραϊκού και για να κατανοήσουμε ότι έχει νόημα να γίνει γεώτρηση και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή είναι απαραίτητο να εξετάσουμε τα ερευνητικά στοιχεία του. Η περιοχή του Πατραϊκού δεν είναι πρόσφατη για τον τομέα των υδρογονανθράκων. Ήδη από το 1999, έχουμε εκτιμήσεις για τα 1628 km2 και για το βάθος του χώρου έως 500m κάτω από τη θάλασσα. Το πλαίσιο για τις πετρελαϊκές εταιρείες είναι απλό. Αφού η περιοχή, που εξαρτάται από την Ανδριατική, έχει αναμενόμενα αποθέματα τάξης των 4 Δισεκατομμυρίων βαρελιών και το Δυτικό μέρος της Ελλάδας αποτελεί το ένα τρίτον της δεδομένης περιοχής, ξέρουν ότι υπάρχει αντικειμενικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Επιπλέον για τον Πατραϊκό έχει γίνει ήδη μια επανεξέταση των σεισμικών δεδομένων για 3000 km2 ( 2D). Επίσης έγινε αγορά σεισμικών και βαρυτικών δεδομένων για 1000 kms το 2000. Δεν πρέπει να παραλείψουμε και την αερομαγνητική έρευνα που έγινε το 1998 πάνω από όλο το οικόπεδο του Πατραϊκού.

Το απαγορευμένο ρωσικό ντοκιμαντέρ: "Τουρκία - Η Κατάρα του Κόσμου" (Βίντεο)

Ρωσικό ντοκιμαντέρ το οποίο είχε τίτλο  "Τούρκία - Η Κατάρα του Κόσμου" και το οποίο ξεκίνησε να προβάλεται με μεγάλη επιτυχία στις ρωσικές κινηματογραφικές αίθουσες, μετά από διαμαρτυρία της Τουρκίας τελικά κρίθηκε από ρωσικό δικαστήριο ότι προσβάλει το Ισλάμ και τους Τούρκους και απαγορεύθηκε η προβολή του.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ – το οποίο εξασφάλισε για εσάς παρά την απαγόρεσή του το defencenet.gr - θα τεθεί σε ισχύ σε ένα μήνα μετά την επικύρωση της απόφασης από το yπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας.

Τούρκοι σφαγείς νηπίων: Ανακαλύφθηκαν οστά βρέφους από την εισβολή στην Κύπρο!

Δεν υπάρχει μέρα, κυριολεκτικά, που να μην αποκαλύπτεται μία ακόμη πτυχή του θηριώδους προσώπου της Τουρκίας. Όσο “συνηθισμένος” και αν είναι όμως κάποιος στο τουρκικό “μεγαλείο” των σφαγών, εξανδραποδισμών και γενοκτονιών δεν μπορεί να μην λυγίσει μαθάινοντας ότι τελικά ανακαλύφθηκαν τα λείψανα ενός βρέφους λίγων μηνών, του μικρότερου αγνουμένου της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για τον  Ανδρέα Κυριάκου του Κυριάκου από το Τραχώνι Κυθρέας, ένα μωρό λίγων μηνών το οποίο οι Τούρκοι εισβολείς εκτέλεσαν μαζί με τη μητέρα του, την 11χρονη θεία του, τη γιαγιά του και άλλους αμάχους.

Πλήθος επικίνδυνων σχολικών εγκαταστάσεων καταγγέλλει ο ΟΣΚ

Πλήθος επικίνδυνων σχολικών εγκαταστάσεων καταγγέλλει ο ΟΣΚ
Ηλικίας από 30 έως 50 ετών είναι περισσότερα από τα μισά σχολεία της χώρας, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά ως προς την ασφάλεια των κτιρίων και καθιστά επείγουσα την αντικατάσταση πολλών από αυτά, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).
Το σωματείο των εργαζομένων του οργανισμού, για τον οποίο επισημαίνει ότι το προσωπικό του έχει μειωθεί κατά 65% και η χρηματοδότησή του κατά 75%, κρίνει απαραίτητη την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων κτιριακών υποδομών από νέα σχολεία.

Τον Στουρνάρα έχει στοχοποιήσει ο Βενιζέλος

Τον Στουρνάρα έχει στοχοποιήσει ο Βενιζέλος
Είναι γνωστές οι ψυχρές έως εχθρικές σχέσεις του κ. Ε. Βενιζέλου με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα που διεφάνησαν από τις πρώτες ημέρες της θητείας της νέας κυβέρνησης.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε να επιτιμήσει τον κ. Στουρνάρα, σε σύσκεψη στα τέλη Ιουλίου, παρουσία και των δύο άλλων πολιτικών αρχηγών, καταλογίζοντάς του ότι ασκεί προσωπική πολιτική που υπερβαίνει το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης συνεργασίας.
Ο Υπουργός Οικονομικών, έντονα ενοχλημένος , στη συγκεκριμένη σύσκεψη έκανε λόγο ακόμα και για υποβολή παραίτησης, που τη συγκεκριμένη στιγμή θα ήταν πλήγμα για την εικόνα της κυβέρνησης. Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και η απόλυτη στήριξη που παρείχε και παρέχει στον κ. Στουρνάρα απέτρεψε την παραίτηση.

Ρομπάι: Η Ελλάδα έχει θέση στην Ευρωζώνη αν συνεχίσει τις προσπάθειες

Ρομπάι: Η Ελλάδα έχει θέση στην Ευρωζώνη αν συνεχίσει τις προσπάθειες
Στήριξη ... με ύφος κοινό με των υπολοίπων Ευρωπαίων αξιωματούχων κέρδισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
Ο Αντώνης Σαμαράς, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν, αφού χαιρέτησε τον κ. Ρομπάι, δήλωσε πως τον ενημέρωσε για όλες τις προσπάθειες που γίνονται από την κυβέρνηση και τόνισε πως προτεραιότητα τώρα, εφόσον όλα πάνε καλά είναι να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση του δανείου, που η ελληνική οικονομία έχει μεγάλη ανάγκη.

Μίκης εναντίον τουρκικών σήριαλ

Ως «ό,τι πιο ευτελές σερβίρει η τούρκικη προπαγάνδα» χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της τα τουρκικά σήριαλ η Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη. Η πολιτική κίνηση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον της προβολής τουρκικών σήριαλ από τα ελληνικά κανάλια, μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Μίκη. Η Σπίθα κάνει λόγο για «προκλητική στάση των καναλιών» η οποία στο βωμό του κέρδους «αγοράζουν ό,τι τους σερβίρει η τούρκικη τηλεοπτική αγορά η οποία ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της». Η πολιτική κίνηση καταλήγει με τη φράση «ας είμαστε σε εγρήγορση, ο εχθρός είναι προ των πυλών αν δεν μπήκε ήδη μέσα».

Αμερικανικό μοντέλο στη φορολογία

Τροπολογία "βόμβα" για 8.500.000 φορολογούμενους κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η εφορία από δω και πέρα δεν θα προσδιορίζει το εισόδημα μόνο με βάση των εισοδημάτων που δηλώνει ο φορολογούμενος αλλά ελέγχοντας τραπεζικές καταθέσεις, καταγράφοντας αναλυτικά καταναλωτικές δαπάνες σε μετρητά ή σε πιστωτικές κάρτες, δάνεια και διασταυρώντας άλλες πηγές εισοδημάτων και αποταμιεύσεων.
Με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών εισάγει στην ελληνική φορολογική νομοθεσία καθιερωμένες διεθνώς πρακτικές ελέγχου μέσω των οποίων γίνεται έμμεσος προσδιορισμός του εισοδήματος του φορολογούμενου.

Υψηλά πολλών ετών στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Dow13.306,6414,64 0,11%  



  Nasdaq3.136,420,61 0,02%  

H Wall Street χθες
Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι δείκτες της Wall Street μετά από συνεχείς εναλλαγές προσήμου, παραμένοντας ταυτόχρονα σε υψηλά πολλών ετών εν μέσω προσδοκιών για νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας από την Federal Reserve.

Ο βιομηχανικός Dow Jones βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο του 2007 καθώς οι επενδυτές περιμένουν και νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας από την αμερικανική κεντρική τράπεζα το επόμενο διάστημα. Ο S&P 500 έχει σκαρφαλώσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2008, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχει αναρριχηθεί σε υψηλό 12 ετών.

Οι δείκτες κατέγραψαν ισχυρά κέρδη για την εβδομάδα με τον Dow Industrials να κερδίζει 1,7%. Ο S&P 500 σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο 2,2%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,3%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ για την αγορά εργασίας αναζωπύρωσαν τις προσδοκίες ότι η Fed θα ανακοινώσει και νέα μέτρα για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Απασχόλησης οι καταστάσεις μισθοδοσίας αυξήθηκαν κατά 95.000, με το ποσοστό ανεργίας, το οποίο υπολογίζεται από διαφορετική έρευνα, να υποχωρεί στο 8,1% από 8,3%.