Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

«Αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές»

«Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια» είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. «Η αλήθεια καμιά φορά πληγώνει όμως η αλήθεια οπλίζει αυτούς που θέλουν να αλλάξουν τη μοίρα τους» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Όπως είπε «για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας». Αναφερόμενος στο νέο πακέτο μέτρων, ο πρωθυπουργός είπε: «Αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές και προσπαθούμε να μην είναι οριζόντιες».


Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η πρώτη αλήθεια που οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στην έξοδο από το Ευρώ.



«Αυτή η προσδοκία της δραχμής παρέλυε την οικονομία μας. Το εκτός Ελλάδος λόμπι της δραχμής φάνηκε να κερδίζει τη μάχη, η Ελλάδα θα πέθαινε και θα πάθαινε πεθαίνοντας όσα καμία χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει σε καιρό ειρήνης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Ηδη υπάρχουν ενδείξεις ότι η χώρα κερδίζει σιγά σιγά τη μάχη με το λόμπι της δραχμής, εκτός Ελλάδας, και τώρα πρέπει να κερδίσει και τη μάχη με το λόμπι της δραχμής, εντός Ελλάδας είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Χωρίς να τον κατονομάσει αναφέρθηκε στον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξη Τσίπρα, και τη δήλωση του περί Αργεντινής, λέγοντας πως «ορισμένοι νοσταλγούν την Αργεντινή. Δεν ποντάρουν μόνο στην καταστροφή της χώρας, την εύχονται κιόλας».



Αναφερόμενος στο νέο πακέτο μέτρων ο Πρωθυπουργός είπε: «Μέσα σ’ αυτά που κόβονται είναι και εισοδήματα που δεν έπρεπε καν να αγγιχτούν. Μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις περικοπές, τις επώδυνες, που πονάνε, αλλά κάποιες θα υπάρξουν γιατί δεν γίνεται αλλιώς».

«Αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές και προσπαθούμε όσο μπορούμε να μην είναι οριζόντιες», τόνισε ο Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε «Πάνω από όλα προσπαθούμε να είναι προσωρινές αυτές οι περικοπές. Γιατί μόλις η οικονομία ανάκαμψη, μόλις αρχίσει να παράγει έσοδα, να καλύπτει τα ελλείμματά της, όλες αυτές οι άδικες οι περικοπές σιγά σιγά θα αρχίσουν να αποκαθίστανται».

Επισήμανε ότι δεν θα κοπούν τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας για τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς και τόνισε πως η αποκατάσταση των αδικιών θα αρχίσει από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους και τους ένστολους.


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου